X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialas juz iui po stracie ? Bo ja zastanawiam sie czy czekac na pierwsza miesiaczke po zabiegu czy juz cos dzialac tzn isc do lekarza itp
    Czy bedzie kazal odczekac pare miesiecy

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mialam :) tylko ja mialam poronienie samoistne a po zabiegu trzeba chyba dłuzej odczekac , nie wiem ile bo to jest chyba indywidualne ,ale najpierw badaj spadek bety i jak bedzie juz niska wtedy idz na usg ,lekarz oceni kiedy mozesz sie starac

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisalam sie na piatek zobacze co powie :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Ale mialas juz iui po stracie ? Bo ja zastanawiam sie czy czekac na pierwsza miesiaczke po zabiegu czy juz cos dzialac tzn isc do lekarza itp
    Czy bedzie kazal odczekac pare miesiecy
    trochę czasu minie zanim hormony po ciąży pospadają i się wyrównają więc badanie ich tak wcześnie po poronieniu nie ma sensu...

jatoszka lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was nie rozumiem. Wczoraj nakisiłyście milion postów, a dzis ledwo dwie strony. Nie mam czego nadrabiac.

Alisa lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka,
    Witaj...
    Bardzo się cieszę, że w tej trudnej chwili postanowiłaś dołączyć do nas. Razem tu walczymy o swoje marzenia i wspieramy się we wszystkich trudnych chwilach. Dzięki temu miejscu niejedna z nas przetrwała najtrudniejsze momenty. Mam nadzieję, ze tak będzie też u Ciebie.

Promyczku,
    Ty nie miałaś mieć dzisiaj bety...?

jatoszka lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria,
    Jak tam powrót do rzeczywistości?
    Czytałam dziś w pociągu, w "Polityce" artykuł o szkolnictwie, reformach i związanych z tym komplikacjach dla nauczycieli. Cały czas myślałam o Tobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 17:42

Elaria lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19 dzień cyklu. pierwszy raz od listopada czyli od kiedy odstawiłam tabletki anty bez bólu piersi, bólu brzucha ale też bez syfów na buzi ..

Kuźwa. gdzie moja owulacja? hop hop? a może tym razem tak bez objawowo..

czy zdanie od ginekologa "coś małe ciałko żółte" w 6 tygodniu ciąży to zły znak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 17:39

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak mialam robiona bete ,ale wynik dopiero w poniedziałek,to se poczekam ..:(

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, spieszę napisać ze Was czytam i jestem na biezaco ale trudno mi się "wbic" w Wasze tematy, tyle produkujecie postów. Miałam ostatnio dobry czas, pojawiła się we mnie jakas nadzieja, czas przeciekal przez palce i jakos nie myślałam i nie chciałam myslec. A dziś przyszło wredne głupie samopoczucie, beznadzieja. Za tydzień testuje, dziś tramwaj którym jechałam miał stluczke, tak gwałtownie zahamowal,aż mnie coś scisnelo w brzuchu ze stresu i tego zrywu. Jestem zła, pewnie nawet jeśli coś "tam" było to już tego nie ma. I czy w ogole kiedys bedzie? Jezu.... nienawidzę takich dni :| chyba sobie powyje. Wybaczcie jeśli wprowadzam złą aurę. Nie mam z kim pogadac w normalnym swiecie, tu na te smutki tylko czekolada.

Maj 2017 - Synek jest z nami:)

3 poronienia
    Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku, to dlugo każą Ci czekać, to przez weekend czy takie ogólnie maja w tym lab terminy oczekiwania?

3 poronienia
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foremeczka wrote:
    Czesc dziewczyny, spieszę napisać ze Was czytam i jestem na biezaco ale trudno mi się "wbic" w Wasze tematy, tyle produkujecie postów. Miałam ostatnio dobry czas, pojawiła się we mnie jakas nadzieja, czas przeciekal przez palce i jakos nie myślałam i nie chciałam myslec. A dziś przyszło wredne głupie samopoczucie, beznadzieja. Za tydzień testuje, dziś tramwaj którym jechałam miał stluczke, tak gwałtownie zahamowal,aż mnie coś scisnelo w brzuchu ze stresu i tego zrywu. Jestem zła, pewnie nawet jeśli coś "tam" było to już tego nie ma. I czy w ogole kiedys bedzie? Jezu.... nienawidzę takich dni :| chyba sobie powyje. Wybaczcie jeśli wprowadzam złą aurę. Nie mam z kim pogadac w normalnym swiecie, tu na te smutki tylko czekolada.
    Witaj..też uciekam tutaj..z ludzmi nas otaczajacymi ciezko pogadac..dziewczyny które przeszły przez to samo roztaczaja jakas aure zrozumienia zwlaszcza w tym watku..

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila, wiem, dlatego odwazylam się napisać :) ja jestem z tych co to nie lubią się uzewnetrzniac i ile mogę trzymam język za zebami. Ale czasem niemoc roznosi. Swoją drogą to ciekawe, że, jak się okazuje, sporo dziewczyn jest po stracie, a w otoczeniu jednak jakoś o tym cisza. Z jednej strony potrzeba porozmawiania a z drugiej temat widmo, wiele osób "trzyma to w sobie"

3 poronienia
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foremeczko to przez weekend chyba,poćwicze cierpliwosc..

Foremeczka lubi tę wiadomość

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foremeczka wrote:
    Laila, wiem, dlatego odwazylam się napisać :) ja jestem z tych co to nie lubią się uzewnetrzniac i ile mogę trzymam język za zebami. Ale czasem niemoc roznosi. Swoją drogą to ciekawe, że, jak się okazuje, sporo dziewczyn jest po stracie, a w otoczeniu jednak jakoś o tym cisza. Z jednej strony potrzeba porozmawiania a z drugiej temat widmo, wiele osób "trzyma to w sobie"
    Ja w otoczeniu nie robilam z tego tajemnicy, jednak nie mialam ochoty tez jakos rozmawiac z nikim jakos dluzej o tym temacie...nikt kto nie przeszedl tego nie zrozumie
    tutaj dziewczyny i poojojojojają i czasem strzela kopa w dupe zeby wziac sie w garsc :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojojowanie to jest to. A po ojojowaniu dobry kopniak. Oj tak ;)

3 poronienia
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Ja w otoczeniu nie robilam z tego tajemnicy, jednak nie mialam ochoty tez jakos rozmawiac z nikim jakos dluzej o tym temacie...nikt kto nie przeszedl tego nie zrozumie
    tutaj dziewczyny i poojojojojają i czasem strzela kopa w dupe zeby wziac sie w garsc :)
    mi jest teraz ciężej o tym mówić niż zaraz po samym poronieniu...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś w ogóle jechałam do pracy w takie miejsce gdzie ostatni raz tam byłam 12 sierpnia.. w dzień w którym się wszystko zaczęło..
    i złapałam strasznego doła...
    cały czas myślałam sobie że ostatni raz tam byłam w dwu paku... a dziś jestem sama...

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    mi jest teraz ciężej o tym mówić niż zaraz po samym poronieniu...
    Mi teraz troche sie niby wyciszylo, dopoki nie przyszlo 9 miesiecy od zajscia i myslenie takie co by bylo gdyby..chociaz staram sie skupic na bierzacych sprawach.
    Jeszcze mam taki pusty pokoik...mial byc dzieciecy..taka lampeczka dziecieca juz jest zawieszona i nawet 1 miś..i on tak stoi i stoi taki pusty..jak graciarnia..a kto mnie nie odwiedza mowi o.. a tu co bedzie jakis goscinny pokoj czy gabinet? Smutno wtedy mi sie robi;(

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Mi teraz troche sie niby wyciszylo, dopoki nie przyszlo 9 miesiecy od zajscia i myslenie takie co by bylo gdyby..chociaz staram sie skupic na bierzacych sprawach.
    Jeszcze mam taki pusty pokoik...mial byc dzieciecy..taka lampeczka dziecieca juz jest zawieszona i nawet 1 miś..i on tak stoi i stoi taki pusty..jak graciarnia..a kto mnie nie odwiedza mowi o.. a tu co bedzie jakis goscinny pokoj czy gabinet? Smutno wtedy mi sie robi;(
    smutne to... :( że też musimy przez takie coś przechodzić...

‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ