WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:

Elaria,
    Strasznie to dziwne, że idziesz na sprawę i nawet nie wiesz do końca z jakiego powodu... Współczuję Ci tego stresu.
    A powiedz, czy ta Twoja szefowa jest jakaś niezbyt OK i obawiasz się, że będziesz musiała mówić złe rzeczy o niej?
    No, o obecnej szefowej nie umiem powiedzieć nic dobrego, niestety :/ Natomiast o koledze nie umiem powiedzieć nic złego. W sumie dobrze, że nie wiem, czego sprawa dotyczy, o co kolega jest oskarżony. Nie muszę sobie nic przypominać, z niczego przygotowywać i mogę ...zasłaniać się niepamięcią :D

btw, mój mąż też niedawno był za świadka i też nie mógł się dowiedzieć, o co chodzi, dopiero na rozprawie dowiedział się, ale ponieważ minęło kilka lat od tych zdarzeń, to niewiele mógł powiedzieć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo, dlaczego ty masz ciągle w stopce opis "w trakcie starań"?

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria jakoś nie zwróciłam uwagi a pozytym bałam bałam się dopóki od lekarza nie usłyszę ze jest ok to nie do końca wierzę w ta ciążę.... Ale już usunęła ta część opisu ;)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Elmo!

Tymczasem u mnie 9dpo, tempka juz zalicza spadek. Wstałam niechętnie. Czeka mnie stresujacy dzien.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Powodzenia Elmo!

Tymczasem u mnie 9dpo, tempka juz zalicza spadek. Wstałam niechętnie. Czeka mnie stresujacy dzien.
    A jak noc? Lepiej dziś?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i również się Witam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam

• roma Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Kurde a dla mnie sek zaraz po poronieniu to zuo. Szyja otwarta, mąż penisa nie wyparza :D no way!
    Haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 08:29

Alisa lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Haana Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Edit: czy te mutacje co są wykrywane typu v-leiden, mthfr, trombofilia, są nabyte??
    One są wrodzone, nie nabyte.
    Tylko trombofilia może być również nabyta. W tym celu bada się poziom białka c i s, antytrombine, homocysteine.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    A tak się jeszcze zastanawiam... jak to jest, że przecież i M@linka i Jacq mają już po jednym Dziecku. Ciąże były donoszone chyba bez żadnych leków (?) dobrze mówię? Jeśli nie to proszę mnie poprawić. No i właśnie - ciąże donoszone załóżmy, że bez leków i co się nagle stało, że kolejne były już zakończone poronieniem?! Czy od zawsze był jakiś problem tylko w jednych ciążach on się nie uwidacznia a w innych się aktywuje? - tego nie mogę zrozumieć. Co zmiany hormonalne aż tak wpływają na kolejne ciąże? ehh... trudny temat do zrozumienia.

Edit: a jakie były porody, SN czy CC?
    Sy_la ja też 5 razy byłam w ciąży a mam jedno dziecko. Każdy przypadek jest inny - u mnie okazało się że kariotyp mam nieprawidłowy i po prostu miałam szczęście że trafiło się zdrowe jajeczko. Mam do tego mutację mthfr i pamiętam że jak byłam w ciąży z synkiem chciałam jak najlepiej i już zanim zaszłam w ciążę brałam suplement dla kobiet w ciąży. Zupełnie nieświadoma byłam moich schorzeń, nie wiedziałam o nich wtedy. Jak wyszła ta mutacja i dokopałam się do ulotki tego leku to okazało się że są w nim formy metylowe. Także być może w ten sposób całkiem przypadkiem uratowałam tą ciążę.

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.. zaczęłam czytać o tym sexie po poronieniu i rzeczywiście wstrzęmiźliwość jest wskazana ze względu na otwartą macicę... kurcze, ale mi nikt o tym nie powiedział.. mam wyrzuty sumienia i jestem przerażona....
    :(

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla, Magdzia bardzo Wam gratuluje pięknych Maluszków, ale cudnie zobaczyć takiego Stworka w 3d :) ja nie miałam, ale jeśli będe w kolejnej ciąży, to nie odmówie sobie i też pójde specjalnie na 3d, a co! :P

Roma bardzo się ciesze,że wszystko okazało się ok. Ja też tak czułam,że obejdzie się bez zabiegu. No to teraz z clo do boju!

Elaria współczuje Ci,że po sądach musisz się tułać, dodatkowe stresy, eh najgorzej to mieć szefową co psuje atmosfere. Trzymam kciuki za dzisiejszy dzień.

Promyczku Beta piękna czekamy na przyrost :) kciuki

roma, Magdzia88, sy__la lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• M@linka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Wiecie co.. zaczęłam czytać o tym sexie po poronieniu i rzeczywiście wstrzęmiźliwość jest wskazana ze względu na otwartą macicę... kurcze, ale mi nikt o tym nie powiedział.. mam wyrzuty sumienia i jestem przerażona....

Spokojnie nie masz powodu do paniki, szyjka jest otwarta ale też szybko sie zamyka jak już po wszystkim.

Gaduaaa, Arleta lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• roma Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa bez paniki. Ja dostałam zielone światło od momentu jak przestałam plamić. Po łyżeczkowaniu miałam długo szlaban, chyba z 5 tygodni bo na kontroli dostałam jeszcze globulki przeciwzapalne i musiałam jeszcze je wybrać więc zeszło.

Gaduaaa, Magdzia88 lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem i tak zła że nikt mnie nie poinformował... rozmawialiśmy tylko na temat powrotu do starań to mówiły że po pierwszym @...
    i tyle... więc jak się krwawienie skończyło to mocne to poszło w dym...
    no i potem też wiadomo... tylko lekko plamiłam cały ten czas... ale wtedy było może z 1 raz... kurczę...

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadua a masz jakieś objawy co by mogło dojść do zakażenia? Jakaś wydzielina? Spokojnie przecież przy najbliższej wizycie możesz zrobić wymaz i będzie jasne, a w razie w dostaniesz leki i nic się nie stanie.

Córcie ur. 28.02.18r.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Gaduaaa proszę... nie bądź przerażona! Bo mi teraz głupio :/

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Gadua a masz jakieś objawy co by mogło dojść do zakażenia? Jakaś wydzielina? Spokojnie przecież przy najbliższej wizycie możesz zrobić wymaz i będzie jasne, a w razie w dostaniesz leki i nic się nie stanie.
    nie no ,... nic się nie dzieje...

ale czasami są infekcje bezobjawowe...
    tak czy inaczej an wymazie z 5 tyg ciazy miałam jakąs mała infekcje i teraz czekam na globulki przeciwzapalne z nagietka żeby się przeleczyć delikatnie.. więc tak czy inaczej je zaaplikuje...

własnie tylko czy po poronieniu nie ma przewwskazań ?

eh... zasrana Irlandia... nawet do ginekologa nie można sie dostać :/

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka odprawiona do szkoły, więc poszłam popielić trochę truskawy, ale za chwilkę jadę po małą, bo dziś tylko do 11 jeszcze, a jutro już do 13-tej.

Zostawiam Wam na odchodne pyszności z redlin :D
    9640d42a94d9aa9dgen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 10:17

Alisa, Elmo13, Niebieskaa, Magdzia88, Szczęśliwa Mamusia, M@linka, promyczek 39, Elaria, sy__la, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadua ja myśle,że te globulki to po @ najwcześniej, niech się jeszcze oczyści po poronieniu odczekaj po @ i wtedy. A tak w ogóle to masz iść na kontrole na usg po @? a Ty w Irlandi to tam pewnie inaczej.

Córcie ur. 28.02.18r.

‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ