WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Syla, Magdzia bardzo Wam gratuluje pięknych Maluszków, ale cudnie zobaczyć takiego Stworka w 3d :) ja nie miałam, ale jeśli będe w kolejnej ciąży, to nie odmówie sobie i też pójde specjalnie na 3d, a co! :P

dziękuję Kochana ;) 3D to pewnie warto zrobić w późniejszej ciąży jak wszystko widać dokładniej. Ja jak byłam wczoraj na USG to nie śniło mi się nawet, że on przełączy na 3D hehe nagle patrzę na monitor, a on przełączył i sama się go zapytałam czy to 3d :D :) może się w tym lubuje i dlatego tak zrobił, bynajmniej ja za 3d nic nie płaciłam. Miałam normalną wizytę usg dla wczesnej ciąży ;)
    Ale nie powiem, bo miło zobaczyć takiego Ludka <3

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Niebieska no co Ty :) dobrze właśnie że każda z Nas ma swoje zdanie,może kiedyś jakieś inne dziewczyny szukające pomocy na tym forum odnajdą szybką receptę na zdrową,donoszoną ciążę?może właśnie takie dziewczyny jak My,z takim bolesnym bagażem doświadczeń pomogą komuś w obraniu prawidłowej drogi leczenia,kto wie?będziemy mieć tu więcej info o sposobach leczenia jak i co b.ważne o skutkach tego leczenia!nawet właśnie tak jak Vertigo napisała,wystarczy lekarz,który to wszystko przepisze:)

a powiedz mi jeszcze u jakiego lekarza endo oprócz Jerzakowej odwiedzałyście z Malinką?

my obie jestesmy z Wroclawia i calkiem przypadkowo okazalo sie, ze bylysmy u tego samego endokrynologa. I niezaleznie od tego moja znajoma polecila mi wlasnie jego jako lekarza, ktory pomogl jej dwom kuzynkom donosic ciaze po 2 poronieniach. Wiec chyba zna sie na rzeczy. Dla mnie zbawienne jest to, ze ide do niedoinformowanych lekarzy norweskich, sama zlecam im ze maja mi zbadac tsh itd. i potem wynik konsultuje przez internet z endo, a on wypisuje recepte na euthyrox, ktora odbiera moja mama:D.
    http://e-endokrynolog.pl

I zaimponowal mi bardzo tym, ze zlecil mi zbadanie mthfr, a bylam jeszcze wtedy na etapie: po co mi to, chociaz juz zdazylam sie zorientowac ze tutaj na forum jest to dosc popularne badanie.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Laila,dzięki za info,jak to ładnie policzyłaś :)
    też mi się wydaje,że coś jest nie tak,kiedyś M@linka mówiła że insulinooprność też może wpływać na ciąże..hmm..szkoda że tak pozno to zrobiłam ale jutro jadę na szczepienia to może Malina łaskawie by spojrzał bez wizyty na te wyniki..
    mam wogóle stresa bo sama muszę jechać a to kawał drogi..ale może dam radę..

Evitko cieszę się,że się jutro spotkamy,lepiej już troszkę po tych poniedziałkowych wiadomościach?
    a może jak masz gdzieś te wyniki z insuliny to też byś pokazała Malinie,podobno to ważne badanie a różnie lekarze niekiedy interpretują..

Promyczku betka super,gratki!
    Laila kciuki mam cały czas zaciśnięte :)

Arletka, przypominam się, że jak mieszkam niedaleko Matki Polki i gabinetu Maliny, więc też możemy się spotkać, jeśli tylko będziesz miała czas i ochotę (z Evitką oczywiście) ;) jakby co to na priv

Arleta lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    z 2 miesiące przed staraniami pasowałoby by brac tą metforminę,nie?

Mnie pani profesor powiedziała, że mam brać miesiąc i mogę zacząć starania, bo po 30 dniach lek już działa.

Arleta lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• sy__la Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Wiecie co dziewczyny, wymyslilam prezent na chrzest..:) Zamowie obraz, bedzie namalowany portret spiacego maluszka i nad nim czuwający aniołek w postaci małej dziewczynki. Nie taki typowy ciezki obraz tylko taki mieciutki obrazek pasujacy do pokoju dzieciecego. Co myslicie o pomysle?:P

myślę, że to cudny prezent. Sama kiedyś taki kupiłam, ale chyba na komunię z tego co pamiętam, a może i na chrzest. W każdym bądź razie był taki śliczny, kolorowy, ręcznie malowany. Piękny prezent ;)

Aniołek 7t5d [*]
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    A ja dzisiaj w swoim geniuszu nadepłam byłam na mój szklany termometr owulacyjny i roztrzaskałam. Na podłodze rozmazało mi się to co nabija temperaturę, a reszta poszła do kosza. I ch...j :) nie będę mierzyć ;)

Znak :-)

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    A tak serio to nie macie wrażenia, że cokolwiek nie było przyczyną poronienia, to ostatecznie i tak każda ląduje na zestawie: encorton, clexane, acard, duphaston, kwas foliowy? :) może diagnoza nie ma jednak aż takiego znaczenia. Jak się poda wszystko co możliwe, to zawsze w coś się uceluje, tak myślę. Proponuję szukać takich niedociekliwych ginekologów ;)

PS. tak tylko żartuję dla rozładowania stresu ;)

Hehe, coś w tym jest :-)
    Ja, co prawda, nie mam Encortonu (co oczywiście już kilka razy zdążyło mnie wystraszyć, bo aaaa!!! na pewno ktoś zapomniał aaaa!!! i będzie źle!!), ale co do Clexane, to mam wrażenie, że wkrótce będzie zalecany defaultowo tak samo jak kwas foliowy.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wrzucam wyniki nasienia mojego M.
    I bardzo bardzo proszę o jakąkolwiek informację od Was - bo kompletnie nie znam się. A wydygana cała jestem
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/48cd083959fe.jpg

• roma Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Oj Roma, no to zaciskam kciuki, jak wyprodukujesz 60 pęcherzyków owulacyjnych, to dopiero będzie jazda bez trzymanki :)

sama myślałam z koleżanką o clo, ale uznałyśmy ostatecznie, że ryzyko za duże jednak, bo może mi się przestymulować ten jajnik - ale miałabym taką ochotę na bliźniaki - wiecie rach ciach i załatwione za jednym zamachem :)
    haha no nie, aż tylu nie potrzebuję :-) Byłam już stymulowana clo i na 4 cykle tak na prawdę jeden był taki wzorowy, a w innym, w którym zadział gorzej i owu była później zaszłam w ciążę. No i będę monitorowana to będę wiedzieć co się dzieje. Wiesz, ja mam długie cykle, takie po 60 - 70 dni. I zachodziłam w ciżę bez wspomagaczy, ale tracę wtedy dużo czasu bo u mnie jeden cykl to u innej kobiety już 2,5. W ogóle w ostatnim czasie usyszałąm kilka "motywujących" tekstów: "Pani zachodzi w ciążę wbrew wszelkim regułom" albo na wizycie na którj dowiedziałąm się że ciąża obumarła moja lekarka powiedziała "Zamiast rozpaczać wracaj do domu, otwórz z mężem szampana i świętuj że z takimi wynikami w ogóle dziecko masz". A że ze mnie uparte stworzenie to się nie poddaję :-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska...nic tylko plodzic dzieci!

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    A tak serio to nie macie wrażenia, że cokolwiek nie było przyczyną poronienia, to ostatecznie i tak każda ląduje na zestawie: encorton, clexane, acard, duphaston, kwas foliowy? :) może diagnoza nie ma jednak aż takiego znaczenia. Jak się poda wszystko co możliwe, to zawsze w coś się uceluje, tak myślę. Proponuję szukać takich niedociekliwych ginekologów ;)

PS. tak tylko żartuję dla rozładowania stresu ;)
    czytając pierwsze dwa zdania rzeczywiście się zdenerwowałam hahah bo biorę tylko kwas foliowy i letrox :D

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Aliska...nic tylko plodzic dzieci!

Niebieska - dobre wyniki, serio???
    a ruch - jakiś taki słaby mi się wydaje?
    i jeszcze plemniki o nieprawidłowej budowie - tyle ich złych?

od paru miesięcy bierze Salfazin 2x1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 19:32

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na temat badań nie wypowiem się za bardzo, bom zielona w tym temacie nieco.
    Ale z tego co widzę, to muszę zmolestować lekarza o skierowanie na badanie insuliny po obciążeniu, gdyż jak widzę można mieć normalną glukozę na czczo i po obciążeniu (tak miałam), a insulinę już niekoniecznie.

O zestawie leków co pisałaś Vertigo, Clexane, Acard, Encorton, Duphaston/Luteina, kwas foliowy - czy coś wyjdzie w badaniach u mnie czy nie, to tak czy siak od pozytywnego testu (jak kiedyś zajdę w ciążę) włączam owe leki, a kwas foliowy to jak zdecydujemy się, że będziemy wznawiać działania w kierunku uzyskania ciąży :P Kij z tym, że będę płacić 100% jak nie będzie podstaw do refundacji, chcę mieć poczucie, że na daną chwilę zrobiłam co mogłam w miarę możliwości ;)

Promyczku - gratulacje bety, bardzo ładny przyrost :)

Martynko - ślicznie wyglądacie :) Powodzenia w walce Kochana, oby tych problemów jak najmniej, mocno trzymam za Was kciuki :) <3

Jagna - no to u Ciebie być może 1 dzień ciąży dziś :D

Truskawy dziś opielone, na chwilę spokój, łącznie z tymi zjedzonymi znalazło się z 2kg gdzieś, no cóż, ścięte po sezonie często potem zakwitają pojedynczo, ale aż tak nie mieliśmy do tej pory, żeby jakaś odmiana tyle miała ;) A jest to normalnie owocująca w sezonie, żadna z tych powtarzających.

*
    *
    *
    *
    *

I teraz "najlepsze" zostawiłam na koniec :P Wygląda na to, iż wszelkie oznaki na niebie i ziemi wskazują, że wielkimi krokami nadchodzi do mnie okres, oł jeeee :P Wskazuje na to to i owo, jak mocniejsze dziś niż ostatnio pobolewania jak w @ i hmm coś tam w tojlecie na papierze się pokazuje jak to mam kilka/kilkanaście godzin przed @ :P Także Annak, nasz deal obowiązuje :D
    Co prawda oznaczałoby to krótszą niż mam fazę lutealną, ale jak wiadomo, po poronieniu różnie to bywa na początku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 19:32

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na moje oko to tez bardzo dobre wyniki:)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Mnie pani profesor powiedziała, że mam brać miesiąc i mogę zacząć starania, bo po 30 dniach lek już działa.
    taka odpowiedz bardzo mi sie podoba :)

M@linka lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazwyczaj narzekaja na morfologie i uTwojego meza jest 5 %prawidlowych plemnikow..a norma od 4. I niby nie jest to powalajacy wynik, ale za to plemnikow jest bardzo duzo wiec w ostatecznym rozrachunku jest tez sporo plemnikow o prawidlowej budowie. Czytalam nie raz o dziewczynach, ktorych maz mial 1% a podreperowal to lekami i zaszly w ciaze.
    Oczywiscie nie jestem lekarzem:DD
    Co do ruchu to moj maz mial podobny wynik i wg lekarza bylo ok.

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq bo właśnie na tą insulinę lekarze nie chcą dawać skierowania na nfz,masakra jakaś,trzeba powiedzieć żeby wpisał,że się zapłaci bo bez skierowania nie zrobią

Jacqueline lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HAha, Arletko, ależ ja sprytna, chciałam kliknąć odpowiedz czy coś :P

No właśnie, jak coś chcemy więcej wiedzieć to prywatnie :/ A w naszym przypadku badania w kierunku ustalenia przyczyny poronień powinny być w większości refundowane. W końcu my chcemy zwiększyć przyrost naturalny, co nie? :D

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    taka odpowiedz bardzo mi sie podoba :)

Tak myślałam, że tak będzie :-)

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dziewczyny zazwyczaj narzekaja na morfologie i uTwojego meza jest 5 %prawidlowych plemnikow..a norma od 4. I niby nie jest to powalajacy wynik, ale za to plemnikow jest bardzo duzo wiec w ostatecznym rozrachunku jest tez sporo plemnikow o prawidlowej budowie. Czytalam nie raz o dziewczynach, ktorych maz mial 1% a podreperowal to lekami i zaszly w ciaze.
    Oczywiscie nie jestem lekarzem:DD
    Co do ruchu to moj maz mial podobny wynik i wg lekarza bylo ok.

Dziękuję Ci ogromnie za pomoc07roza.gif

szkoda, że taka morfologia.. nie podreperujemy już jej...

‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ