WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Dzięki, Dziewczyny.
    Wiedziałam, że Wy mnie zrozumiecie. Na IP raczej nie pojadę, bo już nie mam kiedy (mam 2 godziny między pociągami, a tam na poczekalnię muszę liczyć z 4-5), ale próbuję umówić jakąś wizytę na jutro. Myślę, że do jutra dotrwam.
    Kurczę.. Jeszcze nie minęły nawet 2 tygodnie od poprzedniego USG. Widzę, że tylko na tyle wystarcza mi sił psychicznych. Przynajmniej w tym czasie ciąży, który tak mi się źle kojarzy.

Pieprzone cycki.
    Zawsze małe i nawet w ciąży nie mogą się ogarnąć.

Jak dobrze, że jesteście <3
    Aniuuu! A Ty troche nie masz zamiaru przystopowac swej aktywnosci zawodowej? Ciocia babla w brzuchu o to prosi!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Asiu Tak mi przykro Kochana, tulę :* , oby wasz nastepny cykl byl tym wymarzonym :* :* :* .

ruda Trzymam mocno kciukasy za Twoją mocną kreseczkę , i także Twoją ja Elaria :* :* :* .

Chciałabym cosik , wam pokazać kochane :* :* :* .

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76417ed20b26.jpg
    Śliczny brzusio :-)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Dziewczyny, pozdrawiam :)
    c2aea3f23db30c19med.jpg
    Ach!! Pięknie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Nie mogłam dziś spać, chciałam już testować. Obudziłam się koło 5, wyleżałam do 5:30 i zmierzyłam tempkę, kilka setnych niżej niż wczoraj, ale może to przez to, że pomiar 1,5 godziny wcześniej niż zwykle. W każdym razie dzisiejszy test wygląda, jak na załączonym obrazku, a ja nic a nic nie czuję się pewniejsza. Jak już tu niejednokrotnie pisałyście, lęk po pozytywie wcale nie maleje, a wręcz rośnie. Boję się powtórki z rozrywki, ciąży biochemicznej, pozamacicznej, że za 2 tygodnie u gina nic nie zobaczę, że jak zobaczę, to bez serca, jak z sercem, to później będą jakieś wady, z racji wieku pewnie zalecana byłaby amniopunkcja... Ale po co wybiegać tak daleko myślami w przód. W styczniu - lutym tego roku już wybierałam imię, zastanawialiśmy się z mężem, jak przemeblować mieszkanie, ba! nawet myślałam o tym, kiedy iść na L4, co z 500+ i czy wózek po córce do czegoś się nada, bo byłam z niego zadowolona. Teraz nie wybiegam myślami dalej niż 2 tygodnie wprzód. I nie umiem przyjmować gratulacji od was inaczej, jak z wielką ostrożnością i pokorą. Może przecież być tak różnie...

tg29t8q7sq6r.jpg
    Gratulacje!!!!!!!!! <3
    Trzymam kciuki ja i mała Maja w brzuszku <3

Elaria lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - czasem zdarza mi się coś zapamiętać :P Drogi Groszku naszej Ani, weź no nie stresuj matki i niech sobie kobita porządnie rzygnie czy zacznie jej się kręcić w głowie, żeby wiedziała, że tam jesteś :D

Jagna - liczę, że zdrowa ciąża pojawi się wcześniej niż w nowym domku, bo są znikome szanse abyśmy w przyszłym roku tam zamieszkali ;) Chociaż jak już tam będziemy mieszkać, to może będzie już następna (zdrowa) ? :P

Promyczku - bardzo się cieszę, że już dotarło :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Twój Okruszek to już wcale nie taki Okruszek toż to duże dziecię;) I ten mózg! Normalnie wymiata tutaj na forum, rośnie nam drugi Einstein:D

Jagna staram się właśnie tak myśleć, że ich nie było na mnie stać w tej firmie haha:D A tak na serio to trochę się zmartwiłam, bo mój etat byłby fundowany przez pół roku przed Urząd Pracy, więc firma nie ponosiłaby z tego tytułu żadnych kosztów. Jedyny warunek był taki, że po tym pół roku, musieliby mnie zatrudnić na min 3 miesiące. No, ale cóż...nie mogę się poddawać. Chociaż boję się, że nie znajdę pracy w Polsce innej niż kelnerka/sprzedawczyni w sklepie itd. A bardzo chciałabym pracować w zawodzie, czyli w laboratorium.

Jagna a jak u Ciebie przygotowania do in vitro? Kiedy zaczynasz procedurę? Teraz chyba jakoś kończysz naturalny cykl, prawda?

Annak kochana pewnie siedzisz jak na szpilkach w tym pociągu. Wiedz, że wszystkie tu jesteśmy z Tobą i bardzo Cię wspieramy. Ja już Ci to pisałam, ale czuję taki wewnętrzny spokój, że u Ciebie już teraz na bank wszystko będzie dobrze. Nie wiem, nie rozumiem tego, ale zobaczysz, że mam rację:D :*

Elaria test mega super pozytywny! także nie wkręcaj się z żadną temperaturą, spokojnie czekaj do wizyty, już wiesz kiedy ją masz?

Maggda nie widziałam czy pisałaś coś o tacie? mam nadzieję, że wszystko w porządku?

A u mnie dziś zaczęły się plamienia jakieś dziwne brązowe. Trochę wcześnie, bo okres niby mam mięc dopiero za jakiś tydzień. Ale widać owu była wcześniej ok. 12dc to i okres będzie szybciej. Ehh, niestety, nie chcę krakać, ale znam swój organizm i wiem, że na 99% te plamienia oznaczają @.
    Kończę te cholerne leki do końca miesiąca i...i nie wiem co robić - mam ochotę odpuścić przynajmniej do końca roku - albo druga opcja bardziej kosztowna - inseminacja. Jestem zmęczona już tą walką.

Idę się opalać:) Chociaż jeszcze trochę podłapię naturalnie wit. D :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze piszesz skrzat, ja tez mam wewnetrzny spokoj dotyczacy Ani. Wiem, ze bedzie dobrze i juz.

2fwaugpjrxudygqa.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Aniuuu! A Ty troche nie masz zamiaru przystopowac swej aktywnosci zawodowej? Ciocia babla w brzuchu o to prosi!

Ciociu, już spieszę wyjaśnić, że do Sopotu jadę czysto rekreacyjnie. Mój mąż ma tam wyjazd służbowy, ale taki z rodzinami, więc moje jedyne obowiązki przez te dni to będzie pojawianie się na imprezach z nim.
    A ten zachrzan pracowy to miałam tylko przez 4 dni. Teraz znów będzie spokojniej :-)

* * *
    Kochane, dziękuję Wam za troskę i wsparcie <3
    Mam wizytę jutro o 8:45 i ta świadomość daje mi poczucie spokoju.

Niebieskaa, M@linka, sy__la lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...teraz muszę dla odmiany znaleźć jakieś miejsce w Trójmieście, gdzie mogę zrobić paznokcie, bo z tym co mam na rękach, to wstyd się na imprezie pokazać :-| A nie wiem, czy w hotelu uda mi się to załatwić.
    Niestety ja mam dwie lewe ręce, a właściwie totalny brak rąk (czytaj: zdolności manualnych) i nie jestem w stanie sobie sama nic zrobić z pazurami :-/

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dobrze piszesz skrzat, ja tez mam wewnetrzny spokoj dotyczacy Ani. Wiem, ze bedzie dobrze i juz.

Nie ma innej opcji :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • annak Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacik, Niebieskaa,
    Dziękuję Wam za to poczucie spokoju.
    Jak tak piszecie, to i mi się udziela.

Gaduaa,
    Ściski za rekomendację miejsca do badań. Tam się już nie udało, ale zdołałam się umówić gdzie indziej.

* * *
    Przepraszam, że ja dziś od rana tak egocentrycznie pojechałam, ciagle o sobie. Ale ciężarowa głowa świruje.

* * *
    Bardzo dawno nie odzywała się Bianka...

Bianka,
    Jesteś? Czytasz nas?
    Daj znać, co u Ciebie...
    Nie lubimy takiej ciszy.

Gaduaaa, Elaria, Bianka4 lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

bardzo dobrze, że piszesz Nam o sobie - dajesz nadzieje, takim jak ja , że wreszcie się uda :) <3

annak wrote:
    Skrzacik, Niebieskaa,
    Dziękuję Wam za to poczucie spokoju.
    Jak tak piszecie, to i mi się udziela.

Gaduaa,
    Ściski za rekomendację miejsca do badań. Tam się już nie udało, ale zdołałam się umówić gdzie indziej.

* * *
    Przepraszam, że ja dziś od rana tak egocentrycznie pojechałam, ciagle o sobie. Ale ciężarowa głowa świruje.

* * *
    Bardzo dawno nie odzywała się Bianka...

Bianka,
    Jesteś? Czytasz nas?
    Daj znać, co u Ciebie...
    Nie lubimy takiej ciszy.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje kochane,

a dacie mi odpowiedz a pro po bety, kiedy najlepiej ją robić ? :)

bo pisałam, ale w/ między brzuszkami zaginął :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • roma Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, będę trzymać kciuki za jutrzejszą wizytę.

Ja jutro jadę na monitoring - zobaczymy co tam na tym clo wychowywałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 13:25

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak a widzisz szkoda, że nie jesteś w Wwie, bo ja bym Ci zrobiła paznokcie :D sama to wprost uwielbiam i nawet nieźle mi to wychodzi:) zastanawiam się nad jakimś profesjonalnym kursem:) a dziś właśnie zamówiłam sobie zestaw do robienia hybryd:)

Jeśli chodzi o Trójmiasto to mogę polecić salon Balola w Sopocie. Mają dość drogo, ale obsługa i standardy na najwyższym poziomie - jak chcesz się zrelaksować to to jest dobre miejsce:) Baw się dobrze i wypoczywaj:*

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kammamarra tak jestem właśnie w ciąży nie mam jeszcze Suwaczku akos się boje zapraszać to mój trzeci cykl po poronieniu ale jak sama widziałas te cykle długie owu mnie zaskoczyła w 45 dc na razie jest ok a jutro wizyta która mam nadzieje to potwierdzi :) ja bety nie robiłam ale podobno ok 10 d po owu można już sprawdzić

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

a mogę się coś poradzić?

Elmo13 wrote:
    Kammamarra tak jestem właśnie w ciąży nie mam jeszcze Suwaczku akos się boje zapraszać to mój trzeci cykl po poronieniu ale jak sama widziałas te cykle długie owu mnie zaskoczyła w 45 dc na razie jest ok a jutro wizyta która mam nadzieje to potwierdzi :) ja bety nie robiłam ale podobno ok 10 d po owu można już sprawdzić

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to czekamy razem na wizytę jutro oby same dobre wieści były ;) a z tymi cyckami to podobno.tak jest ze nie zawsze są super jędrne do końca ale rozumiem.twoj strach sama co chwila się macam czy napewno są pełniejsze i coś im dolega jak dotknę chociaż lekarz mi powiedział na wizycie ze nie muszą boleć cały czas się

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Dziewczynki moje kochane,

a dacie mi odpowiedz a pro po bety, kiedy najlepiej ją robić ? :)

bo pisałam, ale w/ między brzuszkami zaginął :)

Wydaje mi się że minimum 10 dni po owulacji. ?

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Annak a widzisz szkoda, że nie jesteś w Wwie, bo ja bym Ci zrobiła paznokcie :D sama to wprost uwielbiam i nawet nieźle mi to wychodzi:) zastanawiam się nad jakimś profesjonalnym kursem:) a dziś właśnie zamówiłam sobie zestaw do robienia hybryd:)

Jeśli chodzi o Trójmiasto to mogę polecić salon Balola w Sopocie. Mają dość drogo, ale obsługa i standardy na najwyższym poziomie - jak chcesz się zrelaksować to to jest dobre miejsce:) Baw się dobrze i wypoczywaj:*

ja tez sie w to bawie:D z zestawem semilac, ale nie mam jakis specjalnych zdolnosci. Czasem sie smiejemy z mezem ze na starosc bedziemy w duecie jezdzic po miescie i swiadczyc uslugi: ja paznokcie, on kawe (kupil sobie niedawno wymarzony ekspress do kawy i ma kupe radochy z robienia kawy).

2fwaugpjrxudygqa.png
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ