Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
annak wrote:Dzięki, Dziewczyny.
Wiedziałam, że Wy mnie zrozumiecie. Na IP raczej nie pojadę, bo już nie mam kiedy (mam 2 godziny między pociągami, a tam na poczekalnię muszę liczyć z 4-5), ale próbuję umówić jakąś wizytę na jutro. Myślę, że do jutra dotrwam.
Kurczę.. Jeszcze nie minęły nawet 2 tygodnie od poprzedniego USG. Widzę, że tylko na tyle wystarcza mi sił psychicznych. Przynajmniej w tym czasie ciąży, który tak mi się źle kojarzy.
Pieprzone cycki.
Zawsze małe i nawet w ciąży nie mogą się ogarnąć.
Jak dobrze, że jesteście
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
nick nieaktualnySzczęśliwa Mamusia wrote:Asiu Tak mi przykro Kochana, tulę :* , oby wasz nastepny cykl byl tym wymarzonym :* :* :* .
ruda Trzymam mocno kciukasy za Twoją mocną kreseczkę , i także Twoją ja Elaria :* :* :* .
Chciałabym cosik , wam pokazać kochane :* :* :* .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76417ed20b26.jpgSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyElaria wrote:Nie mogłam dziś spać, chciałam już testować. Obudziłam się koło 5, wyleżałam do 5:30 i zmierzyłam tempkę, kilka setnych niżej niż wczoraj, ale może to przez to, że pomiar 1,5 godziny wcześniej niż zwykle. W każdym razie dzisiejszy test wygląda, jak na załączonym obrazku, a ja nic a nic nie czuję się pewniejsza. Jak już tu niejednokrotnie pisałyście, lęk po pozytywie wcale nie maleje, a wręcz rośnie. Boję się powtórki z rozrywki, ciąży biochemicznej, pozamacicznej, że za 2 tygodnie u gina nic nie zobaczę, że jak zobaczę, to bez serca, jak z sercem, to później będą jakieś wady, z racji wieku pewnie zalecana byłaby amniopunkcja... Ale po co wybiegać tak daleko myślami w przód. W styczniu - lutym tego roku już wybierałam imię, zastanawialiśmy się z mężem, jak przemeblować mieszkanie, ba! nawet myślałam o tym, kiedy iść na L4, co z 500+ i czy wózek po córce do czegoś się nada, bo byłam z niego zadowolona. Teraz nie wybiegam myślami dalej niż 2 tygodnie wprzód. I nie umiem przyjmować gratulacji od was inaczej, jak z wielką ostrożnością i pokorą. Może przecież być tak różnie...
Trzymam kciuki ja i mała Maja w brzuszkuElaria lubi tę wiadomość
-
Annak - czasem zdarza mi się coś zapamiętać
Drogi Groszku naszej Ani, weź no nie stresuj matki i niech sobie kobita porządnie rzygnie czy zacznie jej się kręcić w głowie, żeby wiedziała, że tam jesteś
Jagna - liczę, że zdrowa ciąża pojawi się wcześniej niż w nowym domku, bo są znikome szanse abyśmy w przyszłym roku tam zamieszkaliChociaż jak już tam będziemy mieszkać, to może będzie już następna (zdrowa) ?
Promyczku - bardzo się cieszę, że już dotarło12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Niebieska Twój Okruszek to już wcale nie taki Okruszek toż to duże dziecię
I ten mózg! Normalnie wymiata tutaj na forum, rośnie nam drugi Einstein:D
Jagna staram się właśnie tak myśleć, że ich nie było na mnie stać w tej firmie haha:D A tak na serio to trochę się zmartwiłam, bo mój etat byłby fundowany przez pół roku przed Urząd Pracy, więc firma nie ponosiłaby z tego tytułu żadnych kosztów. Jedyny warunek był taki, że po tym pół roku, musieliby mnie zatrudnić na min 3 miesiące. No, ale cóż...nie mogę się poddawać. Chociaż boję się, że nie znajdę pracy w Polsce innej niż kelnerka/sprzedawczyni w sklepie itd. A bardzo chciałabym pracować w zawodzie, czyli w laboratorium.
Jagna a jak u Ciebie przygotowania do in vitro? Kiedy zaczynasz procedurę? Teraz chyba jakoś kończysz naturalny cykl, prawda?
Annak kochana pewnie siedzisz jak na szpilkach w tym pociągu. Wiedz, że wszystkie tu jesteśmy z Tobą i bardzo Cię wspieramy. Ja już Ci to pisałam, ale czuję taki wewnętrzny spokój, że u Ciebie już teraz na bank wszystko będzie dobrze. Nie wiem, nie rozumiem tego, ale zobaczysz, że mam rację:*
Elaria test mega super pozytywny! także nie wkręcaj się z żadną temperaturą, spokojnie czekaj do wizyty, już wiesz kiedy ją masz?
Maggda nie widziałam czy pisałaś coś o tacie? mam nadzieję, że wszystko w porządku?
A u mnie dziś zaczęły się plamienia jakieś dziwne brązowe. Trochę wcześnie, bo okres niby mam mięc dopiero za jakiś tydzień. Ale widać owu była wcześniej ok. 12dc to i okres będzie szybciej. Ehh, niestety, nie chcę krakać, ale znam swój organizm i wiem, że na 99% te plamienia oznaczają @.
Kończę te cholerne leki do końca miesiąca i...i nie wiem co robić - mam ochotę odpuścić przynajmniej do końca roku - albo druga opcja bardziej kosztowna - inseminacja. Jestem zmęczona już tą walką.
Idę się opalaćChociaż jeszcze trochę podłapię naturalnie wit. D
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Niebieskaa wrote:Aniuuu! A Ty troche nie masz zamiaru przystopowac swej aktywnosci zawodowej? Ciocia babla w brzuchu o to prosi!
Ciociu, już spieszę wyjaśnić, że do Sopotu jadę czysto rekreacyjnie. Mój mąż ma tam wyjazd służbowy, ale taki z rodzinami, więc moje jedyne obowiązki przez te dni to będzie pojawianie się na imprezach z nim.
A ten zachrzan pracowy to miałam tylko przez 4 dni. Teraz znów będzie spokojniej
* * *
Kochane, dziękuję Wam za troskę i wsparcie
Mam wizytę jutro o 8:45 i ta świadomość daje mi poczucie spokoju.Niebieskaa, M@linka, sy__la lubią tę wiadomość
-
...teraz muszę dla odmiany znaleźć jakieś miejsce w Trójmieście, gdzie mogę zrobić paznokcie, bo z tym co mam na rękach, to wstyd się na imprezie pokazać
A nie wiem, czy w hotelu uda mi się to załatwić.
Niestety ja mam dwie lewe ręce, a właściwie totalny brak rąk (czytaj: zdolności manualnych) i nie jestem w stanie sobie sama nic zrobić z pazurami -
Skrzacik, Niebieskaa,
Dziękuję Wam za to poczucie spokoju.
Jak tak piszecie, to i mi się udziela.
Gaduaa,
Ściski za rekomendację miejsca do badań. Tam się już nie udało, ale zdołałam się umówić gdzie indziej.
* * *
Przepraszam, że ja dziś od rana tak egocentrycznie pojechałam, ciagle o sobie. Ale ciężarowa głowa świruje.
* * *
Bardzo dawno nie odzywała się Bianka...
Bianka,
Jesteś? Czytasz nas?
Daj znać, co u Ciebie...
Nie lubimy takiej ciszy.Gaduaaa, Elaria, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
bardzo dobrze, że piszesz Nam o sobie - dajesz nadzieje, takim jak ja , że wreszcie się uda
annak wrote:Skrzacik, Niebieskaa,
Dziękuję Wam za to poczucie spokoju.
Jak tak piszecie, to i mi się udziela.
Gaduaa,
Ściski za rekomendację miejsca do badań. Tam się już nie udało, ale zdołałam się umówić gdzie indziej.
* * *
Przepraszam, że ja dziś od rana tak egocentrycznie pojechałam, ciagle o sobie. Ale ciężarowa głowa świruje.
* * *
Bardzo dawno nie odzywała się Bianka...
Bianka,
Jesteś? Czytasz nas?
Daj znać, co u Ciebie...
Nie lubimy takiej ciszy.05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Aniu, będę trzymać kciuki za jutrzejszą wizytę.
Ja jutro jadę na monitoring - zobaczymy co tam na tym clo wychowywałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 13:25
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Annak a widzisz szkoda, że nie jesteś w Wwie, bo ja bym Ci zrobiła paznokcie
sama to wprost uwielbiam i nawet nieźle mi to wychodzi:) zastanawiam się nad jakimś profesjonalnym kursem:) a dziś właśnie zamówiłam sobie zestaw do robienia hybryd:)
Jeśli chodzi o Trójmiasto to mogę polecić salon Balola w Sopocie. Mają dość drogo, ale obsługa i standardy na najwyższym poziomie - jak chcesz się zrelaksować to to jest dobre miejsce:) Baw się dobrze i wypoczywaj:* -
Kammamarra tak jestem właśnie w ciąży nie mam jeszcze Suwaczku akos się boje zapraszać to mój trzeci cykl po poronieniu ale jak sama widziałas te cykle długie owu mnie zaskoczyła w 45 dc na razie jest ok a jutro wizyta która mam nadzieje to potwierdzi
ja bety nie robiłam ale podobno ok 10 d po owu można już sprawdzić
Aniołek (8t) marzec 2016
-
a mogę się coś poradzić?
Elmo13 wrote:Kammamarra tak jestem właśnie w ciąży nie mam jeszcze Suwaczku akos się boje zapraszać to mój trzeci cykl po poronieniu ale jak sama widziałas te cykle długie owu mnie zaskoczyła w 45 dc na razie jest ok a jutro wizyta która mam nadzieje to potwierdzija bety nie robiłam ale podobno ok 10 d po owu można już sprawdzić
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Aniu to czekamy razem na wizytę jutro oby same dobre wieści były
a z tymi cyckami to podobno.tak jest ze nie zawsze są super jędrne do końca ale rozumiem.twoj strach sama co chwila się macam czy napewno są pełniejsze i coś im dolega jak dotknę chociaż lekarz mi powiedział na wizycie ze nie muszą boleć cały czas się
Aniołek (8t) marzec 2016
-
KammaMarra wrote:Dziewczynki moje kochane,
a dacie mi odpowiedz a pro po bety, kiedy najlepiej ją robić ?
bo pisałam, ale w/ między brzuszkami zaginął
Wydaje mi się że minimum 10 dni po owulacji. ?Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
skrzat1988 wrote:Annak a widzisz szkoda, że nie jesteś w Wwie, bo ja bym Ci zrobiła paznokcie
sama to wprost uwielbiam i nawet nieźle mi to wychodzi:) zastanawiam się nad jakimś profesjonalnym kursem:) a dziś właśnie zamówiłam sobie zestaw do robienia hybryd:)
Jeśli chodzi o Trójmiasto to mogę polecić salon Balola w Sopocie. Mają dość drogo, ale obsługa i standardy na najwyższym poziomie - jak chcesz się zrelaksować to to jest dobre miejsce:) Baw się dobrze i wypoczywaj:*
ja tez sie w to bawie:D z zestawem semilac, ale nie mam jakis specjalnych zdolnosci. Czasem sie smiejemy z mezem ze na starosc bedziemy w duecie jezdzic po miescie i swiadczyc uslugi: ja paznokcie, on kawe (kupil sobie niedawno wymarzony ekspress do kawy i ma kupe radochy z robienia kawy).
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017