X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Dzięki, Dziewczyny.
    Wiedziałam, że Wy mnie zrozumiecie. Na IP raczej nie pojadę, bo już nie mam kiedy (mam 2 godziny między pociągami, a tam na poczekalnię muszę liczyć z 4-5), ale próbuję umówić jakąś wizytę na jutro. Myślę, że do jutra dotrwam.
    Kurczę.. Jeszcze nie minęły nawet 2 tygodnie od poprzedniego USG. Widzę, że tylko na tyle wystarcza mi sił psychicznych. Przynajmniej w tym czasie ciąży, który tak mi się źle kojarzy.

Pieprzone cycki.
    Zawsze małe i nawet w ciąży nie mogą się ogarnąć.

Jak dobrze, że jesteście <3
    Aniuuu! A Ty troche nie masz zamiaru przystopowac swej aktywnosci zawodowej? Ciocia babla w brzuchu o to prosi!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Asiu Tak mi przykro Kochana, tulę :* , oby wasz nastepny cykl byl tym wymarzonym :* :* :* .

ruda Trzymam mocno kciukasy za Twoją mocną kreseczkę , i także Twoją ja Elaria :* :* :* .

Chciałabym cosik , wam pokazać kochane :* :* :* .

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76417ed20b26.jpg
    Śliczny brzusio :-)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Dziewczyny, pozdrawiam :)
    c2aea3f23db30c19med.jpg
    Ach!! Pięknie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Nie mogłam dziś spać, chciałam już testować. Obudziłam się koło 5, wyleżałam do 5:30 i zmierzyłam tempkę, kilka setnych niżej niż wczoraj, ale może to przez to, że pomiar 1,5 godziny wcześniej niż zwykle. W każdym razie dzisiejszy test wygląda, jak na załączonym obrazku, a ja nic a nic nie czuję się pewniejsza. Jak już tu niejednokrotnie pisałyście, lęk po pozytywie wcale nie maleje, a wręcz rośnie. Boję się powtórki z rozrywki, ciąży biochemicznej, pozamacicznej, że za 2 tygodnie u gina nic nie zobaczę, że jak zobaczę, to bez serca, jak z sercem, to później będą jakieś wady, z racji wieku pewnie zalecana byłaby amniopunkcja... Ale po co wybiegać tak daleko myślami w przód. W styczniu - lutym tego roku już wybierałam imię, zastanawialiśmy się z mężem, jak przemeblować mieszkanie, ba! nawet myślałam o tym, kiedy iść na L4, co z 500+ i czy wózek po córce do czegoś się nada, bo byłam z niego zadowolona. Teraz nie wybiegam myślami dalej niż 2 tygodnie wprzód. I nie umiem przyjmować gratulacji od was inaczej, jak z wielką ostrożnością i pokorą. Może przecież być tak różnie...

tg29t8q7sq6r.jpg
    Gratulacje!!!!!!!!! <3
    Trzymam kciuki ja i mała Maja w brzuszku <3

Elaria lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - czasem zdarza mi się coś zapamiętać :P Drogi Groszku naszej Ani, weź no nie stresuj matki i niech sobie kobita porządnie rzygnie czy zacznie jej się kręcić w głowie, żeby wiedziała, że tam jesteś :D

Jagna - liczę, że zdrowa ciąża pojawi się wcześniej niż w nowym domku, bo są znikome szanse abyśmy w przyszłym roku tam zamieszkali ;) Chociaż jak już tam będziemy mieszkać, to może będzie już następna (zdrowa) ? :P

Promyczku - bardzo się cieszę, że już dotarło :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Twój Okruszek to już wcale nie taki Okruszek toż to duże dziecię;) I ten mózg! Normalnie wymiata tutaj na forum, rośnie nam drugi Einstein:D

Jagna staram się właśnie tak myśleć, że ich nie było na mnie stać w tej firmie haha:D A tak na serio to trochę się zmartwiłam, bo mój etat byłby fundowany przez pół roku przed Urząd Pracy, więc firma nie ponosiłaby z tego tytułu żadnych kosztów. Jedyny warunek był taki, że po tym pół roku, musieliby mnie zatrudnić na min 3 miesiące. No, ale cóż...nie mogę się poddawać. Chociaż boję się, że nie znajdę pracy w Polsce innej niż kelnerka/sprzedawczyni w sklepie itd. A bardzo chciałabym pracować w zawodzie, czyli w laboratorium.

Jagna a jak u Ciebie przygotowania do in vitro? Kiedy zaczynasz procedurę? Teraz chyba jakoś kończysz naturalny cykl, prawda?

Annak kochana pewnie siedzisz jak na szpilkach w tym pociągu. Wiedz, że wszystkie tu jesteśmy z Tobą i bardzo Cię wspieramy. Ja już Ci to pisałam, ale czuję taki wewnętrzny spokój, że u Ciebie już teraz na bank wszystko będzie dobrze. Nie wiem, nie rozumiem tego, ale zobaczysz, że mam rację:D :*

Elaria test mega super pozytywny! także nie wkręcaj się z żadną temperaturą, spokojnie czekaj do wizyty, już wiesz kiedy ją masz?

Maggda nie widziałam czy pisałaś coś o tacie? mam nadzieję, że wszystko w porządku?

A u mnie dziś zaczęły się plamienia jakieś dziwne brązowe. Trochę wcześnie, bo okres niby mam mięc dopiero za jakiś tydzień. Ale widać owu była wcześniej ok. 12dc to i okres będzie szybciej. Ehh, niestety, nie chcę krakać, ale znam swój organizm i wiem, że na 99% te plamienia oznaczają @.
    Kończę te cholerne leki do końca miesiąca i...i nie wiem co robić - mam ochotę odpuścić przynajmniej do końca roku - albo druga opcja bardziej kosztowna - inseminacja. Jestem zmęczona już tą walką.

Idę się opalać:) Chociaż jeszcze trochę podłapię naturalnie wit. D :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze piszesz skrzat, ja tez mam wewnetrzny spokoj dotyczacy Ani. Wiem, ze bedzie dobrze i juz.

2fwaugpjrxudygqa.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Aniuuu! A Ty troche nie masz zamiaru przystopowac swej aktywnosci zawodowej? Ciocia babla w brzuchu o to prosi!

Ciociu, już spieszę wyjaśnić, że do Sopotu jadę czysto rekreacyjnie. Mój mąż ma tam wyjazd służbowy, ale taki z rodzinami, więc moje jedyne obowiązki przez te dni to będzie pojawianie się na imprezach z nim.
    A ten zachrzan pracowy to miałam tylko przez 4 dni. Teraz znów będzie spokojniej :-)

* * *
    Kochane, dziękuję Wam za troskę i wsparcie <3
    Mam wizytę jutro o 8:45 i ta świadomość daje mi poczucie spokoju.

Niebieskaa, M@linka, sy__la lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...teraz muszę dla odmiany znaleźć jakieś miejsce w Trójmieście, gdzie mogę zrobić paznokcie, bo z tym co mam na rękach, to wstyd się na imprezie pokazać :-| A nie wiem, czy w hotelu uda mi się to załatwić.
    Niestety ja mam dwie lewe ręce, a właściwie totalny brak rąk (czytaj: zdolności manualnych) i nie jestem w stanie sobie sama nic zrobić z pazurami :-/

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dobrze piszesz skrzat, ja tez mam wewnetrzny spokoj dotyczacy Ani. Wiem, ze bedzie dobrze i juz.

Nie ma innej opcji :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • annak Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacik, Niebieskaa,
    Dziękuję Wam za to poczucie spokoju.
    Jak tak piszecie, to i mi się udziela.

Gaduaa,
    Ściski za rekomendację miejsca do badań. Tam się już nie udało, ale zdołałam się umówić gdzie indziej.

* * *
    Przepraszam, że ja dziś od rana tak egocentrycznie pojechałam, ciagle o sobie. Ale ciężarowa głowa świruje.

* * *
    Bardzo dawno nie odzywała się Bianka...

Bianka,
    Jesteś? Czytasz nas?
    Daj znać, co u Ciebie...
    Nie lubimy takiej ciszy.

Gaduaaa, Elaria, Bianka4 lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

bardzo dobrze, że piszesz Nam o sobie - dajesz nadzieje, takim jak ja , że wreszcie się uda :) <3

annak wrote:
    Skrzacik, Niebieskaa,
    Dziękuję Wam za to poczucie spokoju.
    Jak tak piszecie, to i mi się udziela.

Gaduaa,
    Ściski za rekomendację miejsca do badań. Tam się już nie udało, ale zdołałam się umówić gdzie indziej.

* * *
    Przepraszam, że ja dziś od rana tak egocentrycznie pojechałam, ciagle o sobie. Ale ciężarowa głowa świruje.

* * *
    Bardzo dawno nie odzywała się Bianka...

Bianka,
    Jesteś? Czytasz nas?
    Daj znać, co u Ciebie...
    Nie lubimy takiej ciszy.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje kochane,

a dacie mi odpowiedz a pro po bety, kiedy najlepiej ją robić ? :)

bo pisałam, ale w/ między brzuszkami zaginął :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • roma Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, będę trzymać kciuki za jutrzejszą wizytę.

Ja jutro jadę na monitoring - zobaczymy co tam na tym clo wychowywałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 13:25

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak a widzisz szkoda, że nie jesteś w Wwie, bo ja bym Ci zrobiła paznokcie :D sama to wprost uwielbiam i nawet nieźle mi to wychodzi:) zastanawiam się nad jakimś profesjonalnym kursem:) a dziś właśnie zamówiłam sobie zestaw do robienia hybryd:)

Jeśli chodzi o Trójmiasto to mogę polecić salon Balola w Sopocie. Mają dość drogo, ale obsługa i standardy na najwyższym poziomie - jak chcesz się zrelaksować to to jest dobre miejsce:) Baw się dobrze i wypoczywaj:*

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kammamarra tak jestem właśnie w ciąży nie mam jeszcze Suwaczku akos się boje zapraszać to mój trzeci cykl po poronieniu ale jak sama widziałas te cykle długie owu mnie zaskoczyła w 45 dc na razie jest ok a jutro wizyta która mam nadzieje to potwierdzi :) ja bety nie robiłam ale podobno ok 10 d po owu można już sprawdzić

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

a mogę się coś poradzić?

Elmo13 wrote:
    Kammamarra tak jestem właśnie w ciąży nie mam jeszcze Suwaczku akos się boje zapraszać to mój trzeci cykl po poronieniu ale jak sama widziałas te cykle długie owu mnie zaskoczyła w 45 dc na razie jest ok a jutro wizyta która mam nadzieje to potwierdzi :) ja bety nie robiłam ale podobno ok 10 d po owu można już sprawdzić

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to czekamy razem na wizytę jutro oby same dobre wieści były ;) a z tymi cyckami to podobno.tak jest ze nie zawsze są super jędrne do końca ale rozumiem.twoj strach sama co chwila się macam czy napewno są pełniejsze i coś im dolega jak dotknę chociaż lekarz mi powiedział na wizycie ze nie muszą boleć cały czas się

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Dziewczynki moje kochane,

a dacie mi odpowiedz a pro po bety, kiedy najlepiej ją robić ? :)

bo pisałam, ale w/ między brzuszkami zaginął :)

Wydaje mi się że minimum 10 dni po owulacji. ?

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Annak a widzisz szkoda, że nie jesteś w Wwie, bo ja bym Ci zrobiła paznokcie :D sama to wprost uwielbiam i nawet nieźle mi to wychodzi:) zastanawiam się nad jakimś profesjonalnym kursem:) a dziś właśnie zamówiłam sobie zestaw do robienia hybryd:)

Jeśli chodzi o Trójmiasto to mogę polecić salon Balola w Sopocie. Mają dość drogo, ale obsługa i standardy na najwyższym poziomie - jak chcesz się zrelaksować to to jest dobre miejsce:) Baw się dobrze i wypoczywaj:*

ja tez sie w to bawie:D z zestawem semilac, ale nie mam jakis specjalnych zdolnosci. Czasem sie smiejemy z mezem ze na starosc bedziemy w duecie jezdzic po miescie i swiadczyc uslugi: ja paznokcie, on kawe (kupil sobie niedawno wymarzony ekspress do kawy i ma kupe radochy z robienia kawy).

2fwaugpjrxudygqa.png
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ