X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

trzymaj się kochana

wszysko się ułoży, ja szukam jakiegoś zajęcia żeby nie myśleć ciągle o ciąży

jatoszka wrote:
    ja 7 lat pozytywny test i strata w 9tc :-( czekam na wizytę u psychologa :-(

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka bardzo mi przykro:( wiem jak ja strasznie przeżywałam ten rok starań a potem stratę i teraz te półtora roku starań...więc próbując mnożyć sobie to przez 7 to wychodzi mi...nieskończoność. Domyślam się co czujesz i gorąco polecam psychologa, mnie trochę wyprowadził na prostą.

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

też myślę o psychologu.
    skrzat1988 wrote:
    jatoszka bardzo mi przykro:( wiem jak ja strasznie przeżywałam ten rok starań a potem stratę i teraz te półtora roku starań...więc próbując mnożyć sobie to przez 7 to wychodzi mi...nieskończoność. Domyślam się co czujesz i gorąco polecam psychologa, mnie trochę wyprowadził na prostą.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • roma Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqu, a gdybyś zapytała czy jak przyjedziesz osobiście i wylegitymujesz się dowodem to czy pozwolą Ci przeczytać wynik? Powiedz może, że nie chcesz go dostać na papierze a jedynie chcesz mieć wgląd do tych wyników. Strasznie długie te terminy...

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • verka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMara co za baba z niej, dobrze ze Twoj gin zareagowal

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra - znając mnie to bym chyba opier*oliła tą babę :/ Czasem nie potrafię się powstrzymać :)

Roma - o to też pytałam, ale nie :/ Kazała jeszcze się dowiadywać czy czasem miejsce się nie zwolni.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Ty no ja też tak mam, patrzę kątem oka czy mnie czasem nie porabia ;) ale reszta się jakby zgadza - pulsowanie jest, stękanie jest, nosz kurczę chyba nie da się tak udawać ;)

Dam mu jakieś witaminki z cynkiem, powiem że to magnez na stres ;) i flegaminę mu dam. Orzechów pewnie nie zje, ale poszukam - orzechy nawet łatwiej przemycić niż tabletki
    Syla, Vertigo, mam nadzieję, że wasi chłopcy tego nie czytają. W ogóle mam nadzieję, że tego żaden chłop nie czyta. Tzn. ja czasem mówię mu o jakiejś historii, jaką tu wyczytam, ale jakoś nie widze, by go to specjalnie interesowalo. Co ciekawe, wie, jaki mam nick i jaka to strona, dziwne, ze nie chcialo mu sie poszperac, co tu wypisuje. A mialby co czytac ;-) Ja w kazdym razie na pewno bym wysledzila, jakby on pisal na forum.

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    KammaMarra - znając mnie to bym chyba opier*oliła tą babę :/ Czasem nie potrafię się powstrzymać :)

Roma - o to też pytałam, ale nie :/ Kazała jeszcze się dowiadywać czy czasem miejsce się nie zwolni.

Wiecie co. Ja jej sluchalam co mowi ale wyszlam z placzem. Moj maz to mysallam ze wyjdzir obok. Najgorsze jest to ze ta pani stacjonuje w spzitalu przy oddziale pataologii nie chce na nai trafic

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Jacqu, a gdybyś zapytała czy jak przyjedziesz osobiście i wylegitymujesz się dowodem to czy pozwolą Ci przeczytać wynik? Powiedz może, że nie chcesz go dostać na papierze a jedynie chcesz mieć wgląd do tych wyników. Strasznie długie te terminy...
    Nie wiem jak u was ale ja nie moglam odebrac jak jej nie blyo a wiedizlaam ze jest we wtorki i piątki. Mi kazali przyjść bo ona odczytuje i interpetujr wyniki blee...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verka wrote:
    KammaMara co za baba z niej, dobrze ze Twoj gin zareagowal
    No mam fajnego ginekologa. Troche jak psycholog czasem mu to mowie. Hehe. On mnie postawil na nogi i nawet maile do mnir pisze kiedy przychodze bo czeka na mnie. Fajny gosc serio. Taki ludzki.chyba takiej osoby potrzebowalam zeby popatrzyl na mnie jak na matkę ktora straciła dziecko a nie kolejny medyczny przepadek

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Ooo to swietnie Elaria, to czekamy rowniez na Twoja bete. Na szczescie cycki to nie wyznacznik ciazy. Oby tylko dzieciaki nie daly Ci w kosc. Pracowalam chwile w szkole i momentami mialam ochote uciekac jak dzieci krzyczaly na przerwie i biegały. Balam sie o swoje życie;)
    Chyba ja im dziś dałam w kość. Strasznie nerwowa jestem, albo dzieci wyjątkowo irytujące. Dziś mało pierdolca nie dostałam, jak powiedziałam, żeby dzieci otworzyły ćwiczenia i wzięły ołówek, a jeden chłopiec zapytał "czy może być długopis", o te długopisy to ciągle jest walka, bo jak jest błąd to zgumkowac nie można. Wiem, ze są długopisy zmazywalne, ale omówiliśmy się ze w ćwiczeniach ołówki i koniec, kropka. No wiec wypaliłam, że nie może być długopis, ani zmazywalny, ani zlizywalny, ani farby, ani mazaki, ani kredki ani piórko i węgiel tylko o-ł-ó-w-e-k. Cisza się zrobiła taka, że już nikt ani nie pisnął do końca ćwiczenia. A ja pomyślałam, że chyba mi odwala.
    A teraz jestem po obiedzie, zrobiłam pranie i ogarnęłam poranny rozgardiasz i zaraz lecę na wywiadówkę, a potem jeszcze rada pedagogiczna i nie wiem, kiedy na chatę wrócę, a dodam, ze dziś mam urodziny, więc takie moje świętowanie.

ruda9215, M@linka, sy__la, Niebieskaa lubią tę wiadomość

• vertigo Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Syla, Vertigo, mam nadzieję, że wasi chłopcy tego nie czytają. W ogóle mam nadzieję, że tego żaden chłop nie czyta. Tzn. ja czasem mówię mu o jakiejś historii, jaką tu wyczytam, ale jakoś nie widze, by go to specjalnie interesowalo. Co ciekawe, wie, jaki mam nick i jaka to strona, dziwne, ze nie chcialo mu sie poszperac, co tu wypisuje. A mialby co czytac ;-) Ja w kazdym razie na pewno bym wysledzila, jakby on pisal na forum.

Coś Ty, mój nie ma pojęcia o żadnym forum

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Chodzę wściekła od 5 minut.

Dodzwoniłam się do poradni genetycznej no i wyniki są, ale to musiałabym z panią doktor osobiście porozmawiać, nie ma możliwości innej aby dowiedzieć się coś o wynikach, a wizyty na razie nie da się przyspieszyć. I mamy cholera czekać do 7 listopada :/
    Buuuuu... toż to tylachna czasu! :(

• vertigo Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Chyba ja im dziś dałam w kość. Strasznie nerwowa jestem, albo dzieci wyjątkowo irytujące. Dziś mało pierdolca nie dostałam, jak powiedziałam, żeby dzieci otworzyły ćwiczenia i wzięły ołówek, a jeden chłopiec zapytał "czy może być długopis", o te długopisy to ciągle jest walka, bo jak jest błąd to zgumkowac nie można. Wiem, ze są długopisy zmazywalne, ale omówiliśmy się ze w ćwiczeniach ołówki i koniec, kropka. No wiec wypaliłam, że nie może być długopis, ani zmazywalny, ani zlizywalny, ani farby, ani mazaki, ani kredki ani piórko i węgiel tylko o-ł-ó-w-e-k. Cisza się zrobiła taka, że już nikt ani nie pisnął do końca ćwiczenia. A ja pomyślałam, że chyba mi odwala.
    A teraz jestem po obiedzie, zrobiłam pranie i ogarnęłam poranny rozgardiasz i zaraz lecę na wywiadówkę, a potem jeszcze rada pedagogiczna i nie wiem, kiedy na chatę wrócę, a dodam, ze dziś mam urodziny, więc takie moje świętowanie.

No i słusznie. Potem wyrośnie na chłopa który nie rozumie co baba do niego mówi i się będzie kobieta całe życie męczyć.

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Stooo lat Stooo lat! Jak przyjadę do domu to wstawię jakiś ładny obrazek ;*

Czy cycki maja jakiś moment do którego rosną? Dziś wychodziłam z domu były jakby za małe do stanika. Teraz mam wrażenie że pekna ;o

Elaria lubi tę wiadomość

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, dziękuję!!

AniuK, cały czas zerkałam pod biurkiem, czy już jesteś po wizycie, ale dopiero mam czas odpisać, że kamień z serca spadł mi taki, chyba dziura w podłodze się zrobiła :D
    Nie wierzyć cyckom! Takie mam motto!

sy__la lubi tę wiadomość

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:

Kochanie spelnienia marzen sto lat ❤❤❤❤

Elaria lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • verka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wszystkiego najlepszego! :)

Elaria lubi tę wiadomość

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria stówka!! No bo najpiękniejszy prezent już dostałaś :)

Elaria lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• M@linka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria dołączam sie do życzeń.

Elaria lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ