Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Poronienie › Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak bardzo mnie dopadnie to mogę minimalnie posmarować skoro aż tyle jest opinie ze nie powinno zaszkodzić ale postaram.sie nie. Kupiłam sobie krem atoperal dla dzieci i nawet działa :)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    No to jak bardzo mnie dopadnie to mogę minimalnie posmarować skoro aż tyle jest opinie ze nie powinno zaszkodzić ale postaram.sie nie. Kupiłam sobie krem atoperal dla dzieci i nawet działa :)
    atoperal jest spoko ;)

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Haana Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Haana - tak, były rubryczki jak napisałaś, ale od razu powiedzieli, że pani doktor woli osobiście ;) Ale na to wychodzi, że są wszystkie wyniki, nie trzeba nic powtarzać, to by chyba powiedziała jakby zaistniała taka sytuacja jak u Was.
    Wyniki są na pewno, gdyby nie wyszło to na pewno by już informowali. ;)
    Póki co zajmij myśli czymś innym aby tyle nie myśleć czekając na wyniki. :)

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy z racji mojej znikomej bety mogę wypić dziś kieliszek winka? ;)

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• vertigo Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Jeśli chodzi o moje badania to robiłam wszystko w czerwcu poczawszy od standardu typu mocz krew tarczyca glukoza cholesterol fsh lutelina prolaktyna itp i miałam wszystko wpasowane te hormonalne akurat w normy środka cyklu bo wtedy robiłam. Tylko lekarka twierdzi że jej ten wynik prolaktyny nie pasuje pomimo że jest dobry bo ona chce z początku cyklu bo mam przesunięcia @ tygodniowe. Miałam usg robione tydzień po poronieniu i bety i wszystko było ok wyczyszczone i wyzerowane. I dlatego myślę by naciskać i iść przy pierwszej @ po poronieniu nie po 2 @ i marnować czas. A wy co myślicie?

Myślimy, że jeśli chcesz to zapytaj swojej lekarki, ale jej raczej nie obchodzi co my myślimy :) bardziej obchodzi ją co myślisz Ty, a już całkiem najbardziej obchodzi ją to co myśli ona sama :)

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:

nie
    Twoja beta urośnie :)

M@linka lubi tę wiadomość

• vertigo Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurza mnie to forum, jest straszny bałagan tutaj...
    wolę konstrukcję forum gazety i tam można się zamknąć a tu nie ma takiej możliwości
    może się przeniesiemy? ;)

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda - ja mogę wypić za Ciebie :P Z Twoją "znikomą" betę :P

Hana - o tak, jak będę miała wolny czas to trzeba czymś się zająć aby nie myśleć, wyciągnę kredki i kolorowankę :P

ruda9215, Haana lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    wolę konstrukcję forum gazety i tam można się zamknąć a tu nie ma takiej możliwości

A czemu to forum nie podoba Ci sie? w czym tamto lepsze?

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Wlasnie starszny zrobil sie balagan... wczesniej tak nie bylo....
    az ciezko nadrobic zaleglosci jak sie nie bylo jakis czas...
    ja sie pogubilam juz troche teraz...

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Haana Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Niestety.
    Ja lubię tajne grupy na fb, w ten sposób mam kontakt z dziewczynami z innego forum. Codziennie któraś zakłada nowy wątek i tak się kręci. ;)
    Ale temat fb chyba był już tu kiedyś poruszany i jednak nie każdy lubi/nie każdy ma konto/nie każdy chciałby się pokazać itd.

17u9wn15caesulxa.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Wypij kieliszek inofolica hahaha :* a betka niech rosnie :)

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Haana Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila wspomniałaś o kieliszku.. właśnie mi się przypomniało, że muszę wypić lampkę wina, bo mam wino z czystkiem. ;) taki eksperyment ooo.

17u9wn15caesulxa.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja padlam. Dopiero co wstałam masakra caly dzien rozbity. Napisalam smsa do mojego gina i czekam czy mnie gdzies wcisnie

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Również dołączam się do życzeń. Życzę Ci urodzenia słodkiego bobasa i bezproblemowej ciąży:-)
    Jeśli chodzi o moje badania to robiłam wszystko w czerwcu poczawszy od standardu typu mocz krew tarczyca glukoza cholesterol fsh lutelina prolaktyna itp i miałam wszystko wpasowane te hormonalne akurat w normy środka cyklu bo wtedy robiłam. Tylko lekarka twierdzi że jej ten wynik prolaktyny nie pasuje pomimo że jest dobry bo ona chce z początku cyklu bo mam przesunięcia @ tygodniowe. Miałam usg robione tydzień po poronieniu i bety i wszystko było ok wyczyszczone i wyzerowane. I dlatego myślę by naciskać i iść przy pierwszej @ po poronieniu nie po 2 @ i marnować czas. A wy co myślicie?
    mi kazdy gin mowil ze prolaktyna kiedy chce, nie zalezy od dnia cyklu...
    wazne zeby przed oznaczeniem nie uprawiac seksu, sportu, nie pic alko, nie stymulowac brodawek, nie stresowac sie, wyspac i takie tam...

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ogłosiłam na FB naszą radosną nowinę...zastanawiam się czy dobrze zrobiłam :) ale już dawno miałam ochotę podzielić się swoim szczęściem...tylko wiecie zaraz mi się właczaja obawy czy nie zapesze czasem. no ale trudno. Liczę na to że Dominiś zostanie z nami. Póki co nie wyobrażam sobie inaczej.

Niebieskaa, sy__la, nick nieaktualny, Magdzia88, Elmo13, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Właśnie ogłosiłam na FB naszą radosną nowinę...zastanawiam się czy dobrze zrobiłam :) ale już dawno miałam ochotę podzielić się swoim szczęściem...tylko wiecie zaraz mi się właczaja obawy czy nie zapesze czasem. no ale trudno. Liczę na to że Dominiś zostanie z nami. Póki co nie wyobrażam sobie inaczej.

Zostanie na pewno :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Malinka to juz duży Dominiś :) Pewnie,że sie podziel wiescia :)mysle, że juz czas:)

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    A czemu to forum nie podoba Ci sie? w czym tamto lepsze?

Po pierwsze - tutaj jest tak, że wątek o danym tytule, jak ma już pierdylion stron, to wiadomo że na końcu nie jest wątkiem na temat zawarty w tytule. To sprawia, że właściwie tutaj dziewczyny wypowiadają się tylko w jednym wątku i tworzą grupy wzajemnej adoracji. Ja jeszcze bywam na testerkach wrześniowych, ale tylko pro forma, nie mam już czasu tego czytać.

Po drugie - na forum gazety się zaprzyjaźniłyśmy, mamy swoje nr telefonów, wymieniamy się ciuchami dla dzieci, nasze dzieci się znają (to było forum mam po stracie), spotykamy się regularnie w naszych miastach, a nawet raz zrobiłyśmy zlot i spotkałyśmy się wszystkie razem :) to było super - na tamtym forum już mnie nie ma, bo przyjaźnie tam zawiązane przeszły na grunt ofline :)

tam jeden wątek dotyczył jednego tematu - był wątek o tabletkach do zmywarki, o wszach ;) i o poronieniu i o badaniach i wszystkie dziewczyny pisały we wszystkich wątkach, a przynajmniej w tych które chciały. Wątki miały tyle postów ile było potrzeba do wyczerpania tematu, odpowiadało się na temat a nie ciągiem w jednym wątku, który teraz jest bardziej towarzyski niż tematyczny (tam też zakładałyśmy towarzyskie)

tam wszystkie podawałyśmy prawdziwe dane o sobie, bo była mała grupa, znałyśmy się - tutaj Kasia to moje drugie imię, nie ma mowy, żebym napisała pierwsze. Za bardzo boję się identyfikacji

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co mi przeszkadza? że mozna czytac bez zakladania konta, że jest otwarte dla wszystkich

Haana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ ‹ 977 978 979 980 981 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ