X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    a wiecie co mi przeszkadza? że mozna czytac bez zakladania konta, że jest otwarte dla wszystkich

No to fakt mozna..

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobily dziewczyny z watku "wrzesnioweczki to fajne dupeczki", zrobily grupe na fb i przestaly sie udzielac tutaj, akurat dla mnie szkoda, bo sledzilam historie paru dziewczyn i sporo dowiedzialam sie tez z tego watku. Ale ja rozumiem tez potrzebe zamkniecia sie i "poczucia swobody" w zamknietej grupie. Nie raz mialam palpitacje serca na mysl, ze powiedzialam o sobie za duzo i ktos to przeczyta i mnie zidentyfikuje. Nie jestem zadnym vipem, nie mieszkam w Pl i w sumie powinno mi to nie przeszkadzac, ale jednak dalej na zywo trudno mi mowic o poronieniach i nie chcialabym, zeb ktos ze znajomych mnie zidentyfikowal.
    Z drugiej strony gdyby ten watek umarl, to sporo dziewczyn straciloby mozliwosc pomocy, wiem ze powstalyby inne watki, ale ten jest wyjatkowy.

KammaMarra, Elaria lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa - zgadzam się w 100%!

KammaMarra lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam teraz artykul o 28 latce ktora miala 3.5 promila i trafila w 9 mcu do szpitala. Dzieciątko urodzilo sie martw. Masakra wytlumaczcie mi czy te kobiety sa az tal nie odpowiedzialne czy co bo normnie noz mi sie w kieszeni otwiera !!!

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Tak zrobily dziewczyny z watku "wrzesnioweczki to fajne dupeczki", zrobily grupe na fb i przestaly sie udzielac tutaj, akurat dla mnie szkoda, bo sledzilam historie paru dziewczyn i sporo dowiedzialam sie tez z tego watku. Ale ja rozumiem tez potrzebe zamkniecia sie i "poczucia swobody" w zamknietej grupie. Nie raz mialam palpitacje serca na mysl, ze powiedzialam o sobie za duzo i ktos to przeczyta i mnie zidentyfikuje. Nie jestem zadnym vipem, nie mieszkam w Pl i w sumie powinno mi to nie przeszkadzac, ale jednak dalej na zywo trudno mi mowic o poronieniach i nie chcialabym, zeb ktos ze znajomych mnie zidentyfikowal.
    Z drugiej strony gdyby ten watek umarl, to sporo dziewczyn straciloby mozliwosc pomocy, wiem ze powstalyby inne watki, ale ten jest wyjatkowy.

Wlasnie kochana gdyby nie wy w wielu trmatach bylabym zielona.

Dziekuje Wam za to ❤

Niebieskaa lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Czytam teraz artykul o 28 latce ktora miala 3.5 promila i trafila w 9 mcu do szpitala. Dzieciątko urodzilo sie martw. Masakra wytlumaczcie mi czy te kobiety sa az tal nie odpowiedzialne czy co bo normnie noz mi sie w kieszeni otwiera !!!

Najgorsze jest to, że jest bardzo dużo takich kobiet co piją w ciąży... :( i najgorsze jest też to, że ostatnio te wszystkie akcje dzieją się w okolicach Łodzi, bo ta kobita 28 letnia pochodzi z Konstantynowa Łódzkiego - z tego co mówią, dziecko już wcześniej było martwe (kobieta tego nie zauważyła?? ehh..). Niedawno jakaś kobieta w Leźnicy Wielkiej (na przeciwko mojego męża pracy) w lesie, dzień po libacji alkoholowej poszła na grzyby i urodziła w lesie... co prawda dziecko chyba przeżyło... coś w wiadomościach dziś też mówili, że w Zgierzu ostatnio do szpitala przyjęli 3 kobiet w stanie upojenia alkoholowego w zaawansowanej ciąży... MASAKRA!! nóż się otwiera w kieszeni!!!

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Najgorsze jest to, że jest bardzo dużo takich kobiet co piją w ciąży... :( i najgorsze jest też to, że ostatnio te wszystkie akcje dzieją się w okolicach Łodzi, bo ta kobita 28 letnia pochodzi z Konstantynowa Łódzkiego - z tego co mówią, dziecko już wcześniej było martwe (kobieta tego nie zauważyła?? ehh..). Niedawno jakaś kobieta w Leźnicy Wielkiej (na przeciwko mojego męża pracy) w lesie, dzień po libacji alkoholowej poszła na grzyby i urodziła w lesie... co prawda dziecko chyba przeżyło... coś w wiadomościach dziś też mówili, że w Zgierzu ostatnio do szpitala przyjęli 3 kobiet w stanie upojenia alkoholowego w zaawansowanej ciąży... MASAKRA!! nóż się otwiera w kieszeni!!!

Tak właśnie ta babeczka to ze Zgierza. Masakra nie zrozumiem tego jal mozna nie dbac o zdrowis malenstwa przrciez ona jiz ruchy czula itd.. W tym tyg tez podawali o tych 25 latkach co te dzieciatko jiz kilka dni nir zylo a wpadli za nakrotyki. Masakra.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria 100 lat * WSzystkiego Najlepszego *a przede wszystkim pikajacego 0heart.gif w Tobie :)

Kamma ja slyszalam w tv ze alkohol pije co 3 ciezarna :(

Elaria lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze informacja, że co trzecia ciężarna regularnie pije alkohol... :/

Tylko jak się odciąć od takich informacji, skoro wszem i wobec robią z tego powodu sensacje :/

Jak byłam na zabieg ostatni leżała ze mną na sali babka w 13tc, przyjęli ją z mocnym krwawieniem, ale ciąża żywa, niby się uspokoiło prawie a tu nagle wody chlup... Tak o siebie dbała, że co wyjście do łazienki to gorzej fajami śmierdziało...

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Elaria 100 lat * WSzystkiego Najlepszego *a przede wszystkim pikajacego 0heart.gif w Tobie :)

Kamma ja slyszalam w tv ze alkohol pije co 3 ciezarna :(
    Serio ??? O mamo...

Promyczku jak sie czujesz?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    I jeszcze informacja, że co trzecia ciężarna regularnie pije alkohol... :/

Tylko jak się odciąć od takich informacji, skoro wszem i wobec robią z tego powodu sensacje :/

Jak byłam na zabieg ostatni leżała ze mną na sali babka w 13tc, przyjęli ją z mocnym krwawieniem, ale ciąża żywa, niby się uspokoiło prawie a tu nagle wody chlup... Tak o siebie dbała, że co wyjście do łazienki to gorzej fajami śmierdziało...

Ja tez mialam taka dziewczyne w grupie na studiach co palila jak smok i przedwczesnie urodzila pod koniec 7 miesiaca. Ale slab9 to wygladalo piękny brzusio i fajka...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jest patologia ,brak mi słow na takie panie.
    Czuje sie ok,wczoraj mnie brzuch bolal jak naokresowo a dzis mnie ciagnie troszke.
    Moja kicia własnie porwala kotleta z blatu i przyniosła na aporta(bo ona jak piesek przynosi zeby jej rzucac),Noi musialam juz jej kotlecika oddac heh

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dla mnie to jest patologia ,brak mi słow na takie panie.
    Czuje sie ok,wczoraj mnie brzuch bolal jak naokresowo a dzis mnie ciagnie troszke.
    Moja kicia własnie porwala kotleta z blatu i przyniosła na aporta(bo ona jak piesek przynosi zeby jej rzucac),Noi musialam juz jej kotlecika oddac heh

Kochana hehe. Tez mam kota ale on to w ogole cwanisk jakich malo.do tego okropnie gryzie jak mu się nie poswieci czasu.
    Ja w ogole nie czuje sie jak na okres i to mnie dziwi bo zawsze mialam brzuch napuchniety cyce bolaly i bylam rozdrażniona. A teraz nic nie ogarniam kobiecy organizm to pasmo zagadek.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zEbys wiedziała ze kobieta to pasmo zagadek..a kiedy masz dostac niby @

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    zEbys wiedziała ze kobieta to pasmo zagadek..a kiedy masz dostac niby @

2 dni temu i cisza. Ale zakladam jakiś margines bledu hehe. Bo przed ciaza mialam nieregularne po poronieniu pierwszy okres po 42 dniach drugi po 24 a teraz wielka zagadka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 20:23

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz faktycznie zagadka kiedy ona moze przyjsc..,moze juz wcale sie nie pojawi heh

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    No to teraz faktycznie zagadka kiedy ona moze przyjsc..,moze juz wcale sie nie pojawi heh

Nie plakalbym z tego powodu hehe. Poczekam do soboty i wtedy zrobie test.wysłałam smsa do mojego gina moze wcisnie mnie jeszcze w tym tyg. Bo moze cos hormony szaleja ze ta miesiaczka nieregularna niech sprawdzi lepiej

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza znajoma poronila 3 razy. Wkoncu INVICTA. Mutacje, sterydy, zastrzyki, udało się zaszła. Ciągle sie w ciąży leczyla, i przy tym do samego porodu jarala jak lokomotywa. Z 20 papierosów dziennie. Potem karmila piersią dalej jarala i w sumie już rok bez zmian. . No mnie chu* strzela jak to widzę..

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny... probuje sie uspokajac od kilku godzin, ale jeszcze mi sie nie udalo. Bylam dzis u lekarza rodzinnego, bo to niestety do niego musze isc i zglosic ciaze. Skonczylo sie moim krzykiem w gabinecie... Nie zalozyl mi karty, dal skierowanie na grupe krwi i cos jeszcze, o mocz nawet nie pytal. To on jest wtajemniczony w moje poronienia i wie dobrze, ze jak krwawilam przy poronieniach i blagalam o skierowanie do szpitala to albo nie chcial dac, albo dal, ale szpital odmowil zrobienia badania, BO KRWAWIENIE JEST OBJAWEM CIAZY, BO CIAZA TO NIE CHOROBA I NATURA WIE CO ROBI. No ja pierd... Wpisal tylko tydzien ciazy, nawet nie raczyl zapytac sie kiedy mialam ostatnia miesiaczke. Z wielka łaska pytal czy chce zeby wyslal skierowanie na jedno jedyne usg...zrobilam wielkie oczy i mowie, ze tak..skoro mam prawo do jednego marnego gratisowego usg to tak, na co on: ale to nie jest obowiazkowe, a poza tym mozesz zrobic to w Polsce, skoro i tak jedziesz...No ja pierd...mowie mu wsciekla: place tu podatki i mam prawo do opieki tu...i tak kupe kasy wydalam i wydaje w Polsce bo tu nie mam zadnej pomocy... Glupia jestem i naiwna bo nie umiem oszukiwac i naciagac systemu, wszyscy tu biora zwolnienie kiedy chca i robia w tym czasie co chca. A ja sie go grzecznie pytam, czy dalby mi kilka dni zwolnienia w grudniu, bo musze jechac do Polski na badania, a nie zdaze obrocic jak musze jechac autobusem. Oczywiscie skomentowal, ze nie widzi przeciwskazan do latania samolotem i to moj wybor, ze lecze sie w Polsce...JAKI MOJ WYBOR? jestem do tego zmuszona, bo w Norwegii mnie olali, probowalam 3 razy dostac jakas pomoc i sie nie udalo...Ale ok...bede pracowac dluzej i nadrobie te godziny na wyjazd. Na koniec powiedzial, ze on nie wie po co ja biore leki, ze on nie rozumie tego leczenia i w ogole zebym zamowila sobie wizyte u poloznej i ona mi opowie o diecie w czasie ciazy albo emocjach w czasie ciazy. No wtedy to juz pomyslalam: pojeb....w dupie mam te opowiesci o diecie...Powiedzial, ze jak cos sie bedzie dzialo to zebym przyszla w 20. tygodniu... tiaaa.. Ok...ochlone i przypomne sobie, ze nie moge tracic na to nerwow, jade do Pl i tak..a reszta prywatnie. Najgorsze ze to on np. wysyla papiery do szpitala itd, i to on formalnie moze tylko prowadzic ciaze, ginekolog prywatny nie... ehhh...

Najgorsze jest to, ze ja pracuje w sluzbie zdrowia i troche nielegalnie weszlam na swoja szpitalna dokumentacje w systemie... i wiem, ze moja dokumentacja zawiera bledy, wiem ze np. wyniki badan przy tamtych poronieniach sa rozne w roznych miejscach.... i jeszcze widzialam ta ich rozmowe....ze tutaj dzwoni polska pacjentka i chce to i to...i przeciez co ona panikuje, jak poroni to poroni i tyle.....
    Wsciekam sie, bo ja wkladam serce i duzo wysilku zeby norwedzy byli zadowoleni z mojej pracy i dawalo to jakis efekt... a sama dostaje to co dzis.... i jeszcze place te cholerne podatki.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 20:45

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Nasza znajoma poronila 3 razy. Wkoncu INVICTA. Mutacje, sterydy, zastrzyki, udało się zaszła. Ciągle sie w ciąży leczyla, i przy tym do samego porodu jarala jak lokomotywa. Z 20 papierosów dziennie. Potem karmila piersią dalej jarala i w sumie już rok bez zmian. . No mnie chu* strzela jak to widzę..

O zgrozo....

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ