Zasniad groniasty
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKonsultowałam sie z kilkoma gin, beta spadła szybko, niecałe dwa miesiące. Nawet dwóch lekarzy dało juz 'zielone światło' co do dalszych starań. Ale jakoś ciągle mnie męczyła ta niewiedza odnośnie rodzaju zaśniadu, aż dopytałam u źródła.
Mam już jedno dziecko, ciąża bezproblemowa, bez stresu przy staraniach.
Nie wiem, czy to ma teraz duże znaczenie, czy skoro beta jest ok to nie ma czym się przejmować. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziękuję, kompletnie nie potrafię się cieszyć. Test zrobiłam dzień po spodziewanym terminem miesiączki popołudniu. Nie byłam na becie, niby wiem że powinnam kontrolować ale chyba strach mnie ogranicza. Idę na wizytę w piątek i tak się boje powtórki..
A za Ciebie trzymam mocno kciuki!!
-
nick nieaktualnyZielone światło dało nam dwóch niezależnych lekarzy prywatnie, już w listopadzie i grudniu. Jednak te pół roku chciałam odczekać, ostatecznie wyszło niecałe pół roku. Bete miałam w normie po dwóch miesiącach od zabiegu. Lekarze ze szpitala twierdzili, że odczekać należy rok. Coraz większy mam stres. pamiętasz czy miałaś jakieś nietypowe objawy ciąży zaśniadowej?
Joggy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
) Fajnie ze nie musialas sie dlugo starac
A są jakies typowe objawy ciazy zasniadowej bo nawet nie wiem? 🙈
Z tego co pamietam ogolnie to mialam od 23dc tylko bole glowy i krzyża. Potem jak juz wiedzialam to tylko miałam wzdęty brzuch dołem, a tak poza tym nic.
Tobie dokuczajà teraz jakies objawy ? -
nick nieaktualnyJoggy wrote:) Fajnie ze nie musialas sie dlugo starac
A są jakies typowe objawy ciazy zasniadowej bo nawet nie wiem? 🙈
Z tego co pamietam ogolnie to mialam od 23dc tylko bole glowy i krzyża. Potem jak juz wiedzialam to tylko miałam wzdęty brzuch dołem, a tak poza tym nic.
Tobie dokuczajà teraz jakies objawy ?
Ja pamiętam, że miałam bardzo mocną drugą krechę na teście (czyli pewnie wysoką betę od początku) już przed okresem (wtedy wczesniej zrobiłam test). Miałam całodobowe mdłości ale to chyba było na troche późniejszym etapie niż jestem obecnie. A teraz własnie doszukuję sie podobieństw do poprzedniej ciąży.
Teraz moim jedynym objawem są już rozmiar większe i nabrzmiałe piersi. Ale ja tak miałam przy każdej ciązy. -
nick nieaktualnyJoggy wrote:No właśnie🙈🙈 staram się wytrzymać jak najdłużej ale nie wiem czy wytrzymam😆 w 12dpo (13.03) juz pewnie będzie mnie korciło 😅
Dopiero dzien po terminie kupiłam test i od razu popołudniu zrobiłam. A kiedy powinnas dostac okres? doszukujesz się juz wczesnych objawów ciązy?
-
Malina23 wrote:Ja pamiętam, że miałam bardzo mocną drugą krechę na teście (czyli pewnie wysoką betę od początku) już przed okresem (wtedy wczesniej zrobiłam test). Miałam całodobowe mdłości ale to chyba było na troche późniejszym etapie niż jestem obecnie. A teraz własnie doszukuję sie podobieństw do poprzedniej ciąży.
Teraz moim jedynym objawem są już rozmiar większe i nabrzmiałe piersi. Ale ja tak miałam przy każdej ciązy. -
Malina23 wrote:też miałam problem, żeby nie robić za wcześnie i moją metoda było nie kupowanie testów ciążowych ;P Nie mialo mnie co kusić za wcześnie.
Dopiero dzien po terminie kupiłam test i od razu popołudniu zrobiłam. A kiedy powinnas dostac okres? doszukujesz się juz wczesnych objawów ciązy?
I tak walcze ze sobą… jak mnie tylko coś zakłuje, brzuch wzdęty odrazu… mysle jedno! 😫😅 Nie chcialabym sie doszukiwac, ale nie moge wygrac ze samą sobą🙁 -
Malina23 wrote:też miałam problem, żeby nie robić za wcześnie i moją metoda było nie kupowanie testów ciążowych ;P Nie mialo mnie co kusić za wcześnie.
Dopiero dzien po terminie kupiłam test i od razu popołudniu zrobiłam. A kiedy powinnas dostac okres? doszukujesz się juz wczesnych objawów ciązy? -
nick nieaktualnyJoggy wrote:No to ja w dniu miesiaczki robilam test i własnie mialam bardzo bladą kreske . A mdlosci nie mialam w sumie ani w 1 ciazy z córka ani teraz .. wydaje mi sie ze one nie mają typowych objawow