Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zasniad groniasty
Odpowiedz

Zasniad groniasty

Oceń ten wątek:
  • Joggy Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina23 wrote:
    Oby to nie było niż poważnego. Ja zrobiłam podstawowe badania, USG piersi i hormony przed staraniami. Niby wszystko okej, a żyje jak na szpilkach:(
    A biały wyciek masz jak przyciągniesz czy samo wycieka?
    no ja właśnie sie zastanawiam nad moimi wynikami bo w sumie ostatnio lekarz na nie nawet nie popatrzyl, ale teraz w piatek mu powiem. Robiłam sobie hormony Lh, Feh, estradiol ft3,4 i tsh , prolaktyne …jedynie lekka nadczynnosc mi wychodzi 0,120 … Zastanawiam sie czy niedobor wit D i bardzo niska ferrytyna (3) nie maja wpływu na to ze nie udaje sie zajsc😫

A co do wycieku to 2 msc temu poczulam dwlikatnie mokro i po ucisku wycieklo biale

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ferrytyna mam poniżej normy. Reszta w miarę okej. Jak byłam z tymi wynikami u gina to właściwie tylko rzuciła okiem i powiedział że w normie.
    A dawno skończyłaś karmić?

• Joggy Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina23 wrote:
    Też ferrytyna mam poniżej normy. Reszta w miarę okej. Jak byłam z tymi wynikami u gina to właściwie tylko rzuciła okiem i powiedział że w normie.
    5 lat temu😅

• Joggy Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina23 wrote:
    A jaką masz ferrytyne i żelazo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ferrytyna 13, a żelaza nawet nie miałam robionego. TSH powyżej 2.

5 lat to dosyć sporo,to raczej nie z tego powodu wyciek z piersi
    Ja to dostaje szału jak zaczynam myśleć i czytać o tym znowu pustym pęcherzyku :(:(

• Joggy Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2023, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina23 wrote:
    Ferrytyna 13, a żelaza nawet nie miałam robionego. TSH powyżej 2.

5 lat to dosyć sporo,to raczej nie z tego powodu wyciek z piersi
    Ja to dostaje szału jak zaczynam myśleć i czytać o tym znowu pustym pęcherzyku :(:(
    Nie na pewno nie ma żadnego powiazania. No to ja mam ferrytyne 5 🙈

Kochana na ten moment zostaje Ci tylko czekać i wierzyć w to ze się jeszcze pojawi, ze wszystko bedzie dobrze. Niestety nie masz juz na to wpływu, a negatywne myślenie tylko sprowadza na Ciebie stres i same zle rzeczy! Musisz się troszke uspokoić bo wcale sobie nie pomagasz tym stresem ❤️
    A do mnie dziś przyszła 🐒😢

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2023, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie masz zakres norm ferrytyny wg laboratorium ?

5 to faktycznie troszkę nisko, a jak żelazo?
    który to Twój cykl starań po tej przykrej historii?

a ja niby wiem o tym wszystkim, a coraz bardziej sie nakręcam :9 do tego mam jakieś bóle brzucha i się zastanawiam czy to sie nie zakończy jeszcze przed wizytą u lekarza:(

• Joggy Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina23 wrote:

a ja niby wiem o tym wszystkim, a coraz bardziej sie nakręcam :9 do tego mam jakieś bóle brzucha i się zastanawiam czy to sie nie zakończy jeszcze przed wizytą u lekarza:(

Przedział 11-306.
    Tak od listopada czyli 5 cykl aktualnie .

• Joggy Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina23 wrote:

Z żelazem też miałam jakieś przeboje we wrześniu mialam ponad norme dwukrotnie a ferrytyne 3, ale w listopadzie juz mi sie unormowało. Podejrzewam ze to na tle stresu jeszcze po tym poronieniu troche słabo jadlam itd sama sobie narobilam🙈
    Na dzień dzisiejszy nie wiem ile mam , ale mysle zeby sobie powtorzyc zelzazo i wit D

• Joggy Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz mi robiłaś sobie kiedyś badanie AMH? Jesli mogę spytac ile masz lat?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joggy wrote:
    A powiedz mi robiłaś sobie kiedyś badanie AMH? Jesli mogę spytac ile masz lat?
    nie robiłam tego badania, mam 34 lata i czuje, ze to taki ostatni dzwonek na kolejną ciążę.
    A Ty ile masz lat?
    5 cykli to jeszcze nie tak duzo, mogłas nie trafić w owulację, ale juz bym zaczęła sie jednak troszkę martwic..

• Joggy Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina23 wrote:
    nie robiłam tego badania, mam 34 lata i czuje, ze to taki ostatni dzwonek na kolejną ciążę.
    A Ty ile masz lat?
    5 cykli to jeszcze nie tak duzo, mogłas nie trafić w owulację, ale juz bym zaczęła sie jednak troszkę martwic..
    Wcześniej przed poronieniem staralismy sie juz rowno rok, choc wtedy to faktycznie byly „male” starania 😅 A teraz raczej mysle ze trafilam bo nawet owulaki robilam w tym miesiącu.
    Ja mam w grudniu 30🙈 a zdecydowalismy sie jak mialam 28 🙈 nie wiem kiedy tez czas zlecial😟

• Joggy Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina23 jak tam u Ciebie? Kiedy kolejna wizyta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj miałam wizytę, jest zarodek i serduszko, jednak ciąża młodsza o prawie 2 tyg niz wynika to z OM.
    Jestem trochę spokojniejsza

• Joggy Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina23 wrote:
    dzisiaj miałam wizytę, jest zarodek i serduszko, jednak ciąża młodsza o prawie 2 tyg niz wynika to z OM.
    Jestem trochę spokojniejsza
    Mowilam ❤️ wszystko bedzie dobrze.

• Mary87 Znajoma

Wysłany: 22 marca 2023, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w 8tc.serduszko jest
    Mam niestety male plamienia, oraz ostatni obraz. Usg z przed 2 dni bym jakby zamazny. Lekarka powiedziała ze to pewnie po jedzeniu a ja wyczytał ze taki obraz to moze byc zaslad do tego mam wymioty mldlosci.

Starania od 2022

👩87 🧑88

I procedura ICSI:

16.11.22- punkcja, pobrano 18🥚, zapłodniono 11🥚
    mamy 2x4bb, 1x4bc, 1x6bb

1- transfer - 4bb, 3bc - beta = 0

2023:
    2 trasfer ❄️ 4bb- 9dpt - 116 - 11dpt-232
    20dpt - 8007 beta.
    21 dpt - usg crl-033cm, pęcherzyk 17mm.
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit: Czy któraś z Was miała łyżeczkowanie po poronieniu, jak z wyników histopatologicznych wyszedł zaśniad?
    Hej dziewczyny. Dziś odebrałam wynik histopatologiczny- zaśniad groniasty niekompletny. Miałam poronienie farmakologiczne, wg dzisiejszego usg oczyściłam się. Ale czy mimo to będę musiała mieć łyżeczkowanie?
    Jestem załamana. Byłam pewna, że od razu dostanę zielone światło 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2023, 21:29

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Joggy Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Hej dziewczyny. Dziś odebrałam wynik histopatologiczny- zaśniad groniasty niekompletny. Miałam poronienie farmakologiczne, wg dzisiejszego usg oczyściłam się. Ale czy mimo to będę musiała mieć łyżeczkowanie?
    Jestem załamana. Byłam pewna, że od razu dostanę zielone światło 🥺
    Nie mam pojęcia, ale skoro tak Ci lekarz powiedzial …🤷🏼‍♀️ nie mamy wiedzy lekarskiej🙈
    Po zaśniadzie conajmniej pół roku przerwy w staraniach i kontrola spadku bety przez najblizsze cykle

• Joggy Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina23 Jak tam u Ciebie? Wszystko oki ?

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joggy wrote:
    Nie mam pojęcia, ale skoro tak Ci lekarz powiedzial …🤷🏼‍♀️ nie mamy wiedzy lekarskiej🙈
    Po zaśniadzie conajmniej pół roku przerwy w staraniach i kontrola spadku bety przez najblizsze cykle

Wiem ze nie macie wiedzy lekarskiej… Może zle sformułowałam pytanie. Chodziło mi czy któraś z Was miała łyżeczkowanie po poronieniu.

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
‹‹ 36 37 38 39 40
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ