A mnie się odkleja...
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po pierwszej wizycie,wedlug pomiarów to 7 tydzien i lekarz stwierdził niewielkie odklejanie się kosmówki.Przykazal mi spokojniejsze życie..no ja nie wiem jak moge uczynić je jeszcze bardziej spokojnym..czy któraś z was też miała ten problem? zapisał mi progesteron dodatkowo.
co kobieta z takim odklejaniem może robić a czego nie może?
-
nick nieaktualnyKolezanka miala, odklejanie sie kosmowki w 8tc i krwiaka pod spodem, dostala nakaz lezenia pare tygodni na kanapie, wstawac tylko siku i chyba 3 razy po 2 duphastony, kontrole co tydzien na usg... jakos tak. Wszystko jest terqaz dobzre, a teraz jet chyba w 24 tc.
-
Ja również miałam odklejenie kosmówki - krwiaka podkosmówowego w 7 tygodniu ciazy dostałam luteinę , a najlepszym lekarstwem na krwiaka jest leżenie , az sie wchłonie , teraz jestem w 17 tygodniu i po krwiaku ani śladu, już w 13 tygodniu go nie było więc dużo odpoczywaj i bądz dobrej myśli
Ja leżałam i tylko wstawałam żeby sie umyć , no i za potrzebąWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 21:03
madzik55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNooo raczej bedziesz miala teraz duuużo wolnego czasu A co dokladnie przepisal Ci ginekolog? Obserwuj sie dokladnie, co podcierasz na papierze też, w razie watpliwosci natychmiast do szpitala... a w ogole to najlepiej bybyło jakbys potwierdzila jeszcze u kogos innego to odklejanie.
-
Dostałam Progesteron 200mg dowcipnie,Progeffik się ten specyfik nazywa tu we Włoszech.A ten lekarz jest jednym z najlepszych,ma świetny sprzęt i inny lekarz nawet by tego nie zauważył.Dostałam do niego kontakt od mojej znajomej,ktora miała ogromne problemy z ciąża i przetestowala większość ginekologow w Rzymie i nie tylko,takze ufam facetowi..
-
nick nieaktualnyMi też się kosmówka odklejała. Miałam plamienia i dwa razy takie mocniejsze krwawienie. Brałam Luteine 3 razy po 2 i Duphaston 3 razy po 1. Ale najważniejsze to leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć. Nawet jak będziesz łykała ten progesteron kilogramami to jeżeli nie odpoczniesz przez jakiś czas to nic Ci nie pomogą te leki. A i jeszcze jedna bardzo ważna rzecz- Pozytywne myślenie Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twoje Maleństwo.
-
Ja też miałam odklejanie się kosmówki i to w dwóch miejscach. Brałam Duphaston 2x1, a potem 3x1, do momentu wykształcenia się całkowicie łożyska (już dokładnie nie pamiętam czy to było do 12 czy 14 t.c.). U mnie o dziwo nie było krwawienia i kosmówka nie chciała się przykleić, ale krwiaczek się nie powiększał, więc tylko leżałam i leżałam
Jak widać po suwaczku wszystko dobrze się skończyło. Więc życzę i Tobie powodzenia, duuuuuuuuużo odpoczywaj, postaraj się nie stresować, nie czytać nic na ten temat w necie oraz bierz leki. Trzymam kciuki -
Hej dziewczyny wlaznie zdiagnozowano u mnie krwiaka i odklejajaca sie kosmówke, musze lezec plackiem. Biore luteine 2x2 od poczatku ciazy zastanawia mnie czemu mi nie zwiekszyli dawki skoro jest cos nie tak? wydaje mi sie ze powinnam brac 3x2 ale sama boje sie zwiększyc dawke. Czy mozna przesadzic z progesteronem????????? Ja zawsze mialam go za mało, w zasadzie sladowe ilosci co o tym myslicie?