Amniopunkcja
-
WIADOMOŚĆ
-
grubabercia wrote:Melduje ze wrocilam
A tu widze ciekawa dyskusja...i nawet nie o wynikach badan Brawo!!!! Tak trzymac!!
Becia siedzi na zwolnieniu lekarskim. Nie mam energii na nic.Mowicie o makeupie:D ee...moja gęba tez dawno niczego na sobie nie miala... Do fryzjera juz sie ze 3 tyg umawiam Aaaa wogole jakos sie tak zaniedbalam...
Bercia mnie święta skłoniły do odwiedziń u fryzjera. I wiesz energii też wcześniej nie miałam...w ogóle to miałam doła .. dopiero jak z wami pogadałam i te szafki wymyśliłam to jakoś energia sama przybyła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 17:46
-
grubabercia wrote:A ja to nawet nie wiem co znaczy "OFFOPOWAC " ???
że niby nie na temat piszemy.
Nie wiem co myślicie? Czy rzeczywiście to forum żeby tylko o badaniu pisać? O tym że mimo sprzątania szafki się go boję a potem kolejny post jak było i ostatni z wynikami?
W sumie zawsze możemy założyć własny wątek? Tylko po co... -
Dziewczyny, ja się absolutnie zgadzam z Kaśku co do tego, jaką rolę terapeutyczną pełni to forum. Jest nas tu garstka, a mnie i tak jest o wiele raźniej.
Ale jadąc do domu z pracy pomyślałam, że padnie właśnie taka uwaga, że piszemy nie na temat. Fakt, dobrze, żeby w przyszłości dało się tu odszukać konkretne informacje. Jak wiemy, zwłaszcza te pierwsze dni oczekiwania są koszmarne i człowiek chce wiedzieć WSZYSTKO.
Myślę, że kompromisowe rozwiązanie to nowy wątek, który pozwoliłam sobie zresztą założyć:
https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/amniopunkcja-nifty-harmony-zeby-nie-zwariowac-czekajac-na-wynik,7201.html
Przenieśmy się tam i każdy kto będzie chciał, będzie mógł do nas dołączyć, wiedząc, że pisze się i na to, że będzie o badaniach, i na to, że będzie o bobie
Co Wy na to?NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Kaśku, nie chciałam Cię zdenerwować, ale po prostu jak szukałam konkretnych informacji (na rożne tematy) i musiałam tak pobieżnie czytać wszystko, bo nie wiedziałam czy znajdę jakąś cenną informację czy nie, to było dość męczące i zajmowało dużo czasu...
Ekta lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Michcia wrote:Twoje pozytywne nastawienie zdecydowanie poprawia mi nastrój
Chociaż bobem mnie zdenerwowałaś, bo ja swój najwcześniej zjem ok. 19-stej! :-[
Kurde, co do tych norm - ja miałam PAPPA 0,47 MoM, a betę 2,873 MoM - kwalifikuje się jako "podejrzane", ale wydaje mi się, że żadna z nich nie jest mocno przekroczona. To daje nadzieję...
Jeśli o wyniki chodzi, to jak dobrze liczę, u Berci we wtorek miną trzy tygodnie od amniopunkcji.
Możliwe więc, że wszystkie trzy dostaniemy info w tym samym czasie. Trzy dobre informacje, rzecz jasna!
Jak już zjesz bób, to pędź sprzątać szafki, bo czasu mniej coraz
A jak nastroje u reszty dziewczyn?[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
A tak wogole dzis mialam samotny dzien bo moj poszedl na mecz i piwo z kolegami a ja jak na zlosc nie zdazylam sie z zadna psiapsiolka umowic, by nie siedziec w domu nie myslec i sie zamartwiaz poszlam sobie kupic jakies buty na plaskim bo obcasy w ciazy jakos mi nie służą, skończylo się na 5 parach, jakiejs wiekszej bieliznie i masakrycznym rachunku ale udalo sie:) nie myslalam. Czytam co dzis piszecie i usmiecham sie ze Was kobitki mam
Kaśku lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Michcia wrote:Dziewczyny, ja się absolutnie zgadzam z Kaśku co do tego, jaką rolę terapeutyczną pełni to forum. Jest nas tu garstka, a mnie i tak jest o wiele raźniej.
Ale jadąc do domu z pracy pomyślałam, że padnie właśnie taka uwaga, że piszemy nie na temat. Fakt, dobrze, żeby w przyszłości dało się tu odszukać konkretne informacje. Jak wiemy, zwłaszcza te pierwsze dni oczekiwania są koszmarne i człowiek chce wiedzieć WSZYSTKO.
Myślę, że kompromisowe rozwiązanie to nowy wątek, który pozwoliłam sobie zresztą założyć:
https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/amniopunkcja-nifty-harmony-zeby-nie-zwariowac-czekajac-na-wynik,7201.html
Przenieśmy się tam i każdy kto będzie chciał, będzie mógł do nas dołączyć, wiedząc, że pisze się i na to, że będzie o badaniach, i na to, że będzie o bobie
Co Wy na to?[/link]
Wiecie co, to forum jest właśnie po to by się wspierać, czy piszecie o bobie czy o fryzjerze to właśnie na tym to polega. Osoby, które w żaden sposób nie były na naszym miescu nie mają prawa się wypowiadać, nigdy nikomu tego nie zyczę! Niech sobie piszą co chcą...
Michcia, grubabercia, Kaśku, alicja_ lubią tę wiadomość
-
Prymaza wrote:Wiecie co, to forum jest właśnie po to by się wspierać, czy piszecie o bobie czy o fryzjerze to właśnie na tym to polega. Osoby, które w żaden sposób nie były na naszym miescu nie mają prawa się wypowiadać, nigdy nikomu tego nie zyczę! Niech sobie piszą co chcą...
Prymaza..dziekuje za slowa wsparcia i zapraszamy na dysputy o wszystkim
bercia -
Żeby było merytorycznie, raportuję:
Kaśku (T21 1:95, T18 1:27, T13 1:231) i Michcia (T21 1:72) - wyniki Harmony: zdrowe dzieciakigrubabercia, Kaśku, Elfik, mmalibu lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Kolejne dobre wieści:
IviQ (T21 1:98) - wynik Nifty: zdrowy syn.
Bercia (T21 1:99) - wynik amnio: zdrowa córka.
Misi@, mmalibu lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyDzis mialam aminopunkcje I chcialabym uspokoic dziewczyny, ktore boja sie bolu. Nie bolalo. Mialam male uklucie. I tyle. Maluszek byl caly czas pod kontrola i go podgladalismy. Bryka mi teraz w brzuszku. Przez kolejne 3 dni lezakuje , by nic mu sie nie stalo i czekam na wyniki.
Wyniki, powinny byc w ciagu dwoch tyg. Jesli ktos jest z Poznania i chcialby poddac sie zabiegowi, moge polecic bardzo dobrego lekarza. Dzieki jego podejsciu bylam spokojna i wiedzialam, ze bedzie dobrze! Dam znac jak juz poznam wynik.
Ja robilam amino w klinice Premedicar na ul. Druzbickiego w PoZnaniu w ramach nfz polecam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 16:27
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczyny. Pomóżcie mi z interpretają wyników PAPPA bo bardzo się denerwuję.
Wiek 33 lata, cukrzyca ciążowa, badania prentalne usg pocz. 13 tyg. ciąży,
test z krwi pocz 11 tyg. wielkość 64 mm, NT 1,8 mm, FHR 167 ud/min, wymiar dwuciemieniowy NT 21 mm, ductus venonsus PI 1,100, na usg wszystko w
normie i ok (serce, narządy, kość nosowa, kończyny).
Zaniepokoiły mnie tylko wyniki biochemii:
BETA hCG 63,5 iU/l - 1,012 MoM;
PAPPA 0,790 lU/l - 0,502 MoM.
Ryzyko (podstawowe/skorygowane):
trisomia 21 - 1:412, 1:8235
trisomia 18 1:1006, 1<20000
trisomia 13 - 1:3156, 1<20000.
Czy mam się obawiać ryzyka wystąpienia zespołu Downa? Poinformowano mnie o możliwości wykonnia testu NIFTY. Nie wiem czy decydować się na testy NIFTY, bo na usg naprawdę było wzorcowo.
Co oznacza termin ryzyko podstawowe / skorygowane?
Bardzo dziękuję za odpowiedź. -
Karkam83 Ty jesteś taka szalona czy taka spanikowana? Już pytałaś w kilku wątkach i wszędzie dziewczyny piszą Ci to samo! Niejedna z nas chciałaby mieć takie wyniki jak Ty. Jak masz 2500zł to rób nifty i się nie pytaj poraz 10 o to samo. Moim zdaniem to naciaganie Cię na kasę i tyle. Wyniki masz idealne.