X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja
Odpowiedz

Amniopunkcja

Oceń ten wątek:
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grubabercia wrote:
    Melduje ze wrocilam :D
    A tu widze ciekawa dyskusja...i nawet nie o wynikach badan :D Brawo!!!! Tak trzymac!!
    Becia siedzi na zwolnieniu lekarskim. Nie mam energii na nic.Mowicie o makeupie:D ee...moja gęba tez dawno niczego na sobie nie miala...:D Do fryzjera juz sie ze 3 tyg umawiam :D Aaaa wogole jakos sie tak zaniedbalam...:(

Bercia mnie święta skłoniły do odwiedziń u fryzjera. I wiesz energii też wcześniej nie miałam...w ogóle to miałam doła .. dopiero jak z wami pogadałam i te szafki wymyśliłam to jakoś energia sama przybyła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 17:46

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grubabercia wrote:
    A ja to nawet nie wiem co znaczy "OFFOPOWAC " ??? :D

że niby nie na temat piszemy.
    Nie wiem co myślicie? Czy rzeczywiście to forum żeby tylko o badaniu pisać? O tym że mimo sprzątania szafki się go boję a potem kolejny post jak było i ostatni z wynikami?
    W sumie zawsze możemy założyć własny wątek? Tylko po co...

8R8Zp1.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się absolutnie zgadzam z Kaśku co do tego, jaką rolę terapeutyczną pełni to forum. Jest nas tu garstka, a mnie i tak jest o wiele raźniej.

Ale jadąc do domu z pracy pomyślałam, że padnie właśnie taka uwaga, że piszemy nie na temat. Fakt, dobrze, żeby w przyszłości dało się tu odszukać konkretne informacje. Jak wiemy, zwłaszcza te pierwsze dni oczekiwania są koszmarne i człowiek chce wiedzieć WSZYSTKO.

Myślę, że kompromisowe rozwiązanie to nowy wątek, który pozwoliłam sobie zresztą założyć:
    https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/amniopunkcja-nifty-harmony-zeby-nie-zwariowac-czekajac-na-wynik,7201.html

Przenieśmy się tam i każdy kto będzie chciał, będzie mógł do nas dołączyć, wiedząc, że pisze się i na to, że będzie o badaniach, i na to, że będzie o bobie :-)

Co Wy na to?

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy!! :-D

8R8Zp1.png
  • grubabercia Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejunciu....takiez poswiecenie :D dołaczam :::*

bercia
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku, nie chciałam Cię zdenerwować, ale po prostu jak szukałam konkretnych informacji (na rożne tematy) i musiałam tak pobieżnie czytać wszystko, bo nie wiedziałam czy znajdę jakąś cenną informację czy nie, to było dość męczące i zajmowało dużo czasu...

Ekta lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Twoje pozytywne nastawienie zdecydowanie poprawia mi nastrój :-)

Chociaż bobem mnie zdenerwowałaś, bo ja swój najwcześniej zjem ok. 19-stej! :-[

Kurde, co do tych norm - ja miałam PAPPA 0,47 MoM, a betę 2,873 MoM - kwalifikuje się jako "podejrzane", ale wydaje mi się, że żadna z nich nie jest mocno przekroczona. To daje nadzieję...

Jeśli o wyniki chodzi, to jak dobrze liczę, u Berci we wtorek miną trzy tygodnie od amniopunkcji.
    Możliwe więc, że wszystkie trzy dostaniemy info w tym samym czasie. Trzy dobre informacje, rzecz jasna!

Jak już zjesz bób, to pędź sprzątać szafki, bo czasu mniej coraz :-P

A jak nastroje u reszty dziewczyn?
    ja mam bete 2,995:/ ale USG ok wiec nadzieje mam:) no wiek...40lat...

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole dzis mialam samotny dzien bo moj poszedl na mecz i piwo z kolegami a ja jak na zlosc nie zdazylam sie z zadna psiapsiolka umowic, by nie siedziec w domu nie myslec i sie zamartwiaz poszlam sobie kupic jakies buty na plaskim bo obcasy w ciazy jakos mi nie służą, skończylo się na 5 parach, jakiejs wiekszej bieliznie i masakrycznym rachunku ale udalo sie:) nie myslalam. Czytam co dzis piszecie i usmiecham sie ze Was kobitki mam

Kaśku lubi tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Dziewczyny, ja się absolutnie zgadzam z Kaśku co do tego, jaką rolę terapeutyczną pełni to forum. Jest nas tu garstka, a mnie i tak jest o wiele raźniej.

Ale jadąc do domu z pracy pomyślałam, że padnie właśnie taka uwaga, że piszemy nie na temat. Fakt, dobrze, żeby w przyszłości dało się tu odszukać konkretne informacje. Jak wiemy, zwłaszcza te pierwsze dni oczekiwania są koszmarne i człowiek chce wiedzieć WSZYSTKO.

Myślę, że kompromisowe rozwiązanie to nowy wątek, który pozwoliłam sobie zresztą założyć:
    https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/amniopunkcja-nifty-harmony-zeby-nie-zwariowac-czekajac-na-wynik,7201.html

Przenieśmy się tam i każdy kto będzie chciał, będzie mógł do nas dołączyć, wiedząc, że pisze się i na to, że będzie o badaniach, i na to, że będzie o bobie :-)

Co Wy na to?
    juz sie przenoszę!!!

• Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, to forum jest właśnie po to by się wspierać, czy piszecie o bobie czy o fryzjerze to właśnie na tym to polega. Osoby, które w żaden sposób nie były na naszym miescu nie mają prawa się wypowiadać, nigdy nikomu tego nie zyczę! Niech sobie piszą co chcą...

Michcia, grubabercia, Kaśku, alicja_ lubią tę wiadomość

w5wqjw4znkysowwr.png
  • grubabercia Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prymaza wrote:
    Wiecie co, to forum jest właśnie po to by się wspierać, czy piszecie o bobie czy o fryzjerze to właśnie na tym to polega. Osoby, które w żaden sposób nie były na naszym miescu nie mają prawa się wypowiadać, nigdy nikomu tego nie zyczę! Niech sobie piszą co chcą...

Prymaza..dziekuje za slowa wsparcia i zapraszamy na dysputy o wszystkim :D

bercia
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby było merytorycznie, raportuję:

Kaśku (T21 1:95, T18 1:27, T13 1:231) i Michcia (T21 1:72) - wyniki Harmony: zdrowe dzieciaki :-)

grubabercia, Kaśku, Elfik, mmalibu lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne dobre wieści:

IviQ (T21 1:98) - wynik Nifty: zdrowy syn.
    Bercia (T21 1:99) - wynik amnio: zdrowa córka.

:-)

Misi@, mmalibu lubią tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mialam aminopunkcje I chcialabym uspokoic dziewczyny, ktore boja sie bolu. Nie bolalo. Mialam male uklucie. I tyle. Maluszek byl caly czas pod kontrola i go podgladalismy. Bryka mi teraz w brzuszku. Przez kolejne 3 dni lezakuje , by nic mu sie nie stalo i czekam na wyniki.
    Wyniki, powinny byc w ciagu dwoch tyg. Jesli ktos jest z Poznania i chcialby poddac sie zabiegowi, moge polecic bardzo dobrego lekarza. Dzieki jego podejsciu bylam spokojna i wiedzialam, ze bedzie dobrze! Dam znac jak juz poznam wynik.
    Ja robilam amino w klinice Premedicar na ul. Druzbickiego w PoZnaniu w ramach nfz polecam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 16:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś otrzymałam wyniki ;)
    Synek zdrowy :)

Prymaza lubi tę wiadomość

• Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dziś otrzymałam wyniki ;)
    Synek zdrowy :)
    Gratulacje, teraz mozesz spokojnie cieszyc sie ciaza!!!

Misi@ lubi tę wiadomość

w5wqjw4znkysowwr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prymaza wrote:
    Gratulacje, teraz mozesz spokojnie cieszyc sie ciaza!!!
    Dziękuję!
    ech kamien z serca :D

• karkam83 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Pomóżcie mi z interpretają wyników PAPPA bo bardzo się denerwuję.
    Wiek 33 lata, cukrzyca ciążowa, badania prentalne usg pocz. 13 tyg. ciąży,
    test z krwi pocz 11 tyg. wielkość 64 mm, NT 1,8 mm, FHR 167 ud/min, wymiar dwuciemieniowy NT 21 mm, ductus venonsus PI 1,100, na usg wszystko w
    normie i ok (serce, narządy, kość nosowa, kończyny).
    Zaniepokoiły mnie tylko wyniki biochemii:
    BETA hCG 63,5 iU/l - 1,012 MoM;
    PAPPA 0,790 lU/l - 0,502 MoM.
    Ryzyko (podstawowe/skorygowane):
    trisomia 21 - 1:412, 1:8235
    trisomia 18 1:1006, 1<20000
    trisomia 13 - 1:3156, 1<20000.

Czy mam się obawiać ryzyka wystąpienia zespołu Downa? Poinformowano mnie o możliwości wykonnia testu NIFTY. Nie wiem czy decydować się na testy NIFTY, bo na usg naprawdę było wzorcowo.
    Co oznacza termin ryzyko podstawowe / skorygowane?
    Bardzo dziękuję za odpowiedź.

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karkam83 Ty jesteś taka szalona czy taka spanikowana?:) Już pytałaś w kilku wątkach i wszędzie dziewczyny piszą Ci to samo! Niejedna z nas chciałaby mieć takie wyniki jak Ty. Jak masz 2500zł to rób nifty i się nie pytaj poraz 10 o to samo. Moim zdaniem to naciaganie Cię na kasę i tyle. Wyniki masz idealne.

relg6iyem5hi69f7.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karkam 83 przejrzyj fora na których pytalas i tam znajdziesz odp na swoje pytania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 19:19

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ