X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienie temat-dziewczyny, pamietam, ze byla rozmowa o wozkach Amelis Pro. Ktoras ma, jak w uzyciu sie sprawdza?
    Ja juz kota dostaje, za duzo do wyboru ;-)

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Zmienie temat-dziewczyny, pamietam, ze byla rozmowa o wozkach Amelis Pro. Ktoras ma, jak w uzyciu sie sprawdza?
    Ja juz kota dostaje, za duzo do wyboru ;-)

Zapytaj na grudniówkach, tam wiele dziewczyn go ma.

• Michcia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, obie z Misią mamy Amelisy. Mi on bardzo spasował. Nie mam co prawda porównania, bo to pierwszy wózek i na razie go po prostu 'wyprowadzam' na spacery, ale prowadzi się bardzo fajnie, gondola jest duża, wygląda bardzo dobrze. Ja nie muszę go nigdzie wnosić, więc mi to nie przeszkadza, ale nie jest lekki.
    Moim zdaniem za taką cenę warto. Ja swój kupiłam w sklepie internetowym, przez allegro, o 100 zł taniej niż na stronie producenta :-)

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz mialam pytac co tu tak cicho :-)Ja dalej leze, dzis mam psychicznie troche lepszy dzien. Leze i odliczam. Juz 5 tygodni leze, a jeszcze 10...Ale dziekuje za kazdy spokojny dzien w domu na wlasnej kanapie

IviQ lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    A ja juz mialam pytac co tu tak cicho :-)Ja dalej leze, dzis mam psychicznie troche lepszy dzien. Leze i odliczam. Juz 5 tygodni leze, a jeszcze 10...Ale dziekuje za kazdy spokojny dzien w domu na wlasnej kanapie
    Ja juz leżę 9 tydzień a przedemna 6 żeby było bezpiecznie;) tez codziennie wieczór Bogu dziękuje za kolejny dzien spokojny i we własnym łożku:) jakoś staram sie nie myślec o tym leżeniu,znajduje sobie duzo zajęć leżących i nawet szybko czas mija:) damy radę;) dla maleństwa wszystko jestem w stanie znieść:)

IviQ lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Amelis i jestem bardzo zadowolona ;)
    Dzis jade na wizyte do gina, ciekawe co powie na pekniecie.
    W srode mamy usg bioderek a w czwartek szczepienia...oj ciezki bedzie ten tydzien ;)
    Milego popoludnia ;)

IviQ lubi tę wiadomość

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszku, animko, macie super podejscie do lezakowania. Czytam i ucze sie od Was!
    Misi@, Michcia, dzieki za odzew. Moze wreszcie podejme decyzje :-)

Ja mam wizyte w czwartek wieczorem, staram sie malo ruszac, zeby znow przykrych niespodzianek nie bylo.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia dzięki Kochana za odp, mama nadzieję że nie będę w tej grupie "błędów"

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello:)
    przepraszam za przerwe ale pogodzenie pracy, opieki nad dzieckiem, zajmowanie sie domem ii sztabem odwiedzajacych przeszło moje mozliwosci:/

Michcia na poczatek pytanie do Ciebie jak Ty tak szczuplo po cc wyglasdalas bo ja 3 tyg po cc i wygladam jak w 7 mcu ciazy:/

zai wiem co czujesz z ta waga.... ja tez przeplywy mialam ksiazkowe do 37 tyg. ale na pocieszenie moj maluszek cały zdrowy i silny jak koń. tylko drobny ale na pewno nadgoni inne dzieci wiec poki przeplywy ok to sie nie martw. i tak widze zapowiada sie wiekszy maluszek niz moj. przypominam w 38 tyg ur 2320g

Karolina witam. wszystkie wiemy jaki masz teraz stres. obrzek? hm nie słyszałam o przypadku, cos Ci wiecej powiedzieli?
    Ja nie miałam amnio ale znam przypadek ze dziecko miało mieć ZD a urodziło sie zdrowe. NAtomiast osobiscie nie znam przypadku odrwotnego czyli ze dizecko mialo byc zdrowe a ur sie chore

Dorotek super wiesci a pappa. spóznione swietowanie ale lece po kefir!!!!!

Alicjo super wiesci!!!!!

Misia ja lasnie nie wiem ile wazy kornel bo moja waga fixuje. moze w czw uda sie nam go zwazyc bo idziemy na bioderka. jak maja wage to ich poprosze. jak bylismy 9.10 to wazyl 2260 czyli w 4 dni przybrał 80g. jesc je wiec sie nie martwie:) nadal ma żółtaczkę. oj.. No mojemu na szczescie schodzi naświetlanie w szpitalu pomogło i na szczescie na zrok nie zaszkodziło- juz bylismy u okulisty:)trzymam kciuki bys szybko z Antosiem walkę z nią wygrała i zazdroszczę karmienia piersią, Moj niestety na butelkach na szczescie 60% na moim mleku ale sciaganie jest meczące i czasochłonne ale czego się nie robi dla zdrowia maluszków...

o czytam zai że waga się pozmieniala hheheh no mi badali w ciagu tyg w szpitaliu 3 lekarzy i tak waga wg jednego 1910, wg drugiego 2350( najbardziej trafil ) i trzeciego 2540 g........ wazne ze przeplywy w normie i cala reszta pomiarów ok:) a jak sie urodza to sie zobaczy ile tak naprawde ważą:)

alicja heheh to prawda zawsze cos hehhee tez tuuczyłam ale mi niestety w biodra poszło a nie w kornelka więc zadroszczę. No i widze ze zabiegana jesteś. No załatwiaj jak najszybciej poki czujesz sie dobrze bo potem bedzie coraz wieksza zadyszka. pamietam ze u mnie po 35 tyg przelom nastapil i czułam sie jak uposledzona wizycznie beczka co nawet wstac z krzesła nie moze

O fistaszku super wieści. mega długa szyjka!!!! Oby nadal szew tzrymał jak trzeba!!! nrosną rosną heheheh szkraby kochane:))

Michcia kolki jezuu współczuję , choć my tez mielismy ciezka nocke:/ na szcescie nie co dizeń tak jest ze płacz przewyzsza zmęczenie. ale moj A juz stracił cierpliwości i musiałam go zmienic. on sie meczyl 3h potem ja. na szczescie teraz juz ok. a dajesz cos na kolki?

Haha Misia my jak bylismy u okulisty to mu Panie w oczy swieciły lammpką rozszerzały powieki a on spał jak suseł i one tez zachwycone, ale ze my nocy nie przespalismy bo plakał to juz nie widzialy hehehhehe

Zai Amnio nie daje 100% nic nie daje 100% no moze biopsja kosmówki, ale daje prawie 100% bo 99,9% ale nadal jest niskie ryzyko pomyłki

Paulina ZD często towarzysza choroby serca wiec jak z serduszkiem wszytsko ok to Zd raczej nie ma. A tak połowkowe jako takie nie badają juz trisomii tylko inne nieprawidlowości rozwojeowe w tym własnie choroby serca

alicja_, Kaśku lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uooo, Ivi, jaki wpis dlugasny, poszalalas! Ze mnie nie dziwi wspomnienie o pracy :-D

alicja_, IviQ lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh no tak jest na własnej działalności:/ nie przypilnujesz lub nie zrobisz samemu to możesz firmę stracić:/ no ale co tam dajemy radę!!

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ obrzek.. to dostalam kilka mozliwosci i powoli beda ne weryfikowac... Pierwsza i byla by najlepsza dla Naszego Malucha to,to ze przechodzilam jakas infekcje (moglam nawet nie wiedziec) i Malenstwo tak zareagowalo, 2 to chore serduszko i problemy z krazeniem(przy tej ewentualnosci musze sie do konca ciazy nastawiac na najgorsze.. 12.11 mam echo serduszka wiec mam andzieje ze dowiem sie wiecej..) 3 to chorovy genetyczne moga wywolywac obrzek.. jeszze byl by konflikt serologiczny ale on jest wykluczony...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ fajnie, że się odezwałaś Ty pracusiu! :)

IviQ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    IviQ obrzek.. to dostalam kilka mozliwosci i powoli beda ne weryfikowac... Pierwsza i byla by najlepsza dla Naszego Malucha to,to ze przechodzilam jakas infekcje (moglam nawet nie wiedziec) i Malenstwo tak zareagowalo, 2 to chore serduszko i problemy z krazeniem(przy tej ewentualnosci musze sie do konca ciazy nastawiac na najgorsze.. 12.11 mam echo serduszka wiec mam andzieje ze dowiem sie wiecej..) 3 to chorovy genetyczne moga wywolywac obrzek.. jeszze byl by konflikt serologiczny ale on jest wykluczony...

w takim razie pozostaje czekać!
    Trzymam kciuki za wyniki no i za echo serduszka.
    Czas szybko zleci - nie martw się.

• IviQ Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    no powiem Ci na pocieszenie ze ja po urodzeniu maluszka i zbadaniu jego krwi okazało się ze ma przeciwciała mówiące o tym że miałam zapalenie wewnątrzmaciczne w pierwszym stadium ciązy a ja nawet chora nie byłam....więc ta opcja jest wielce prawdopodobna

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej!
    Karolina trzymam kciuki. By okazało się, że wszystko jest dobrze.
    Iviq Ty nigdy nie przestaniesz mnie zadziwiac ;D kiedy Ty odpoczywaszo.O
    A ją wczoraj dostała popołudniu SMS od promo, że obronę mam w niedzielę o.O matko i corko trzynaście kciuki, bo ciężko mi przysiasc. Dziś nie spieszy od 2...teraz wracam z USG bioderek (wszystko ok) mąż po mnie przyjechał, jedziemy do domu po tort, kt upieklam i na urodziny do teściowej. Potem wrocimy i jestem ciekawą czy mi się będzie chcec:p bo zrobimy kąpiel, karmienie usypiania itp.

Trzynaście kciuki za niedzielę.
    Iviq mnie nie wazyli tzn nie wazyli Antoniego na USG.
    Jutro idziemy na szczepienia...robimy te na NFZ plus pneunokoki... Matko 4 wkłucia ... Mój biedak...oby czuł się dobrze.

• IviQ Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Misia obroną wow. trzymam kciuki!!!
    ja nie wiem kiedy odpoczne.. po smierci chyba :p
    a jeszcze moj A dostał prace i teraz od 2.00 w nocy bedzie pracował. i niestety w zwiazku z tym nie moge liczyc ze w nocy wstanie do dziecka wiec teraz to sie dopiero zacznie zmeczenie. najgorsze ze od szis w nocy ijutro bede musiala sama do lekarza na bioderka zaiwaniac...

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczy mi sie kleja, chyba pojde spac:)

Iviq ja tez mojego nie budze, spi jak susel i ostatnio tak mi sie smiac chcialo, bo maz zaczal chrapac, a maly jak spi to tez wydaje takie gardlowe dzwieki..no synus tatusia ;p porozmawiali sobie ;)

Ale jestem w lepszej sytuaci bo nie pracuje. Jej dziewczyno tylko nam sie nie padni ;)

alicja_, Pati78, IviQ lubią tę wiadomość

• Michcia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, Ty sprawdź na plecach, czy nie masz jakiegoś przełącznika, bo mnie się wydaje, że Ty jesteś transformersem albo innym robocopem :-P najsilniejsza z silnych ;-)

Misia, trzymam kciuki! Jestem pewna, że pójdzie super, wyglądasz mi na taki mocno ogarnięty typ ;-) a ja w pn kończę trzydziestkę, to będziemy razem świętować :-)

I nie zdążyłam Ci napisać, że nic dziwnego, że z Antoniego taki przystojniak, jak mamę ma taką śliczną :-) serio, jestem teraz podatna, więc wpędzasz w kompleksy :-P

Trzymajcie się dziewczyny, u mnie bardzo kiepsko, właściwie jestem na granicy wytrzymałości. Życzę wszystkim, żebyście nie musiały przechodzić przez koszmar wiecznie płaczącego dziecka, bo to uniemożliwia cieszenie się macierzyństwem, niestety. Pieprzone kolki.

alicja_, Pati78, Misi@, IviQ lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wrzucam zdjęcie z jednej z tych chwil, kiedy było dobrze :-) Olek Fasolek, Mieczysław i ja.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/687864af922a.jpg

alicja_, Misi@, zai2014, Kaśku lubią tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ