Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Tym razem ja przychodzę z pytaniem. Misia, jeśli dobrze pamiętam, Ty byłaś na warsztatach z chustowania i zamierzałaś chustę kupić. Używasz? Jeśli tak, sprawdza Ci się? Bo w kontekście naszych kolek i tego, że dużo Olkę noszę, zaczynam rozważać, do stosowania w domu, ale jeszcze nie rozeznałam tematu.
A co do niemieckich kropli na kolki, to nazywają się Sab Simplex i można je u nas kupić przez internet. My podajemy już drugą butelkę, ale kolki nie ustępują. Obawiam się, że tak jak ja byłam nietypowym przypadkiem z moimi skurczami, na które nic nie działało, tak na Olika też może nic nie działać, a w przypadku kolek to częste niestety.IviQ lubi tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyHej ją uzywam chusty Litte Frog. Sprawdź, na ich stronie często w weekendy maja promo na chusty z II gatunku. Najlepsze bawełniane o splocie skosno krzyżowym. I lepsze są używane, bo już nie musisz ich łamać i łatwiej się mota. Ją kupilam nową i jeszcze ciężkomi ssię dociagam, choć już w czasie ciąży pralam, prasowalam ciagnelam, na nawet spalam na niej :p niestety cena używki taką sama że względu na to łamanie. Musisz zwrócić uwagę by nitki z niej nie wychodziły bo też gorzej z pociągnięciem.
Ją nosze w chuscie codziennie, ale godzinę max 2. Super sprawą. Choć nachylac się nie można bo dziecię się budzi ;p
Mały zasypia od razu. Choć ostatnio po zamotaniu nie chciał spać wwięc troszkę z nim potanczylam doczytalam moje notatki i zasnal ;p
Teraz po szczepieniu boje się go motac bo ma 3 wklocia w nóżkę. W przyszłym tyg. Jednak już go wrzucan do chusty i idziemy do kawiarni chustowej ze znajomą z forum
Ale jestem głodnaale z pozytywnie waga znów ruszyła i zostało mi do zrzucenia 2 kg plus 3 które chce jeszcze zgubić.
Edit.
Jeśli chodzi o długość to ją mam 4,2 i jest ok na kangurka choć 3,6 też byłabydobramam 168.
Jej mnie kusi by kkupić kolejną chustę, ale boje się, że będzie jak z kocyksmi, który wszędzie teraz leżą ;p ale korzystania z nichtylko przez to jest bałagan;p
Edit 2 i jeszcze mi się przypominało na FB jest grupa chusty sprzedam kupie i chyba też jest możliwość wypozyczki
A i cena LF jest znosna ją placilam 174 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 07:11
alicja_, IviQ lubią tę wiadomość
-
Nadaje ze szpitala. Znow zonk, lekarz twierdzi, ze rozwarcia nie ma, ale ze szyjka "podejrzanie skrocona". Nawet nie wiem, co za leki dostane, na badanie czekalam trzy godziny, bo akurat cesarke robili. Zebralam opiernicz na dzien dobry za to, ze nie stawilam sie w dniu wystawienia skierowania, nie bylo to mile, jak po mnie jechali.
Szpital lepszy standart niz poprzednio,ale kible niezamykane, chyba umre zanim skorzystamI w tamtym byly tv w salach, tu nigdzie nie ma.
Cos tam bylo bakniete o srodku na rozwoj pluc, ale lekarz ma tak dziwne poczucie humoru, ze nie wiem, kiedy zartowal...
Poracha, chce do domu! W pt jestem umowiona na ostatnie prenatalne, wsciekne sie, jak mi przepadnie. -
nick nieaktualny
-
Pati- trzymaj sie dzielnie!
Karolina- musi być dobrze!!!
Uffff, a mi jutro minie pierwszy tydzień od amnio. Z jednej strony czas zasuwa, z drugiej stanął w miejscu...
Sprzątam szafki i szuflady, segreguję rzeczy do wydania, czytam książki i oglądam seriale. A potem ze żłobka wraca synek i do wieczora zajmuje mi czas. -
nick nieaktualnyDomi82 wrote:Sprzątam szafki i szuflady, segreguję rzeczy do wydania, czytam książki i oglądam seriale. A potem ze żłobka wraca synek i do wieczora zajmuje mi czas.
Szybko zleci kochana!
Ja pamiętam jak jeszcze niedawno czekałam na wyniki Nifty a tu już końcówka ciąży!
Trzymam kciuki za wynik cały czas -
nick nieaktualnyPati78 wrote:Nadaje ze szpitala. Znow zonk, lekarz twierdzi, ze rozwarcia nie ma, ale ze szyjka "podejrzanie skrocona". Nawet nie wiem, co za leki dostane, na badanie czekalam trzy godziny, bo akurat cesarke robili. Zebralam opiernicz na dzien dobry za to, ze nie stawilam sie w dniu wystawienia skierowania, nie bylo to mile, jak po mnie jechali.
Szpital lepszy standart niz poprzednio,ale kible niezamykane, chyba umre zanim skorzystamI w tamtym byly tv w salach, tu nigdzie nie ma.
Cos tam bylo bakniete o srodku na rozwoj pluc, ale lekarz ma tak dziwne poczucie humoru, ze nie wiem, kiedy zartowal...
Poracha, chce do domu! W pt jestem umowiona na ostatnie prenatalne, wsciekne sie, jak mi przepadnie.
Kurcze, nie fajnie kochana, że znów szpital.
A powiedzieli Ci chociaż ile ta szyjka ma?
Ja mam skróconą i bardzo miękką - ponoć ma mniej niż 2cm. Ciekawe jak to się przełoży na ewentualne wcześniejsze rodzenie. Narazie cisza - nawet skurcze jakieś takie nie za częste.
Dobrze chociaż, że ten standard masz troszkę lepszy. Jak ja leżałam to również nie było TV i ratowałam się serialami z internetu. Może też spróbuj!
IviQ lubi tę wiadomość
-
Dostalam pierwszy zastrzyk w cztery litery na rozwoj pluc. Oprocz tego nospa i duphaston (z cyklu: co lekarz, to inna terapia
). Dostalam tez karte monitorowania ruchow plodu, do ktorej byla tak durna instrukcja, ze musialam posilkowac sie internetem, zeby zakumac
Dziekuje za wsparcie!IviQ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to informuje, ze wpadla mi 5
Bylo sympatycznie. Padam ze zmeczenia a maly cos dziwnego dzis robi. O 19:00 zaczal plakac przystawilam do piersi, pocimkal kilka razy i zaczal sie wyginac i plakac i tak kilka razyo 29 tej zasnal...dzis spi csly dzien i malo jadl. Zobaczymy jak w nocy bedzie.
Ja od jutra sprzatam i nadrabiam zaleglosci.
Trzymam kciuki za Wasze amino !zai2014, alicja_, Kaśku, IviQ lubią tę wiadomość
-
A może mi napiszecie która ma już dzieciaczki, a czekające Mamy napiszą na kogo czekają? Ja mam dwuletniego synka, wesołego żywego chłopczyka. Teraz wszyscy życzyli dziewczynki, ale słowa rzucane mechanicznie "nieważna płeć, byle maluszek był zdrowy" nabrały dla mnie teraz prawdziwego znaczenia.
Skąd jesteście? Od dawna na forum?
Znalazłam posty na belly dziewczyn z identycznym przypadkiem jak mój i szczęśliwe zakończenia ich historii bardzo mnie podbudowały. U mnie PAPP-A wyszedł dobry, tym bardziej muszę wierzyć w pozytywne wyniki amnio.
Co u Was? Tu chyba nikt już prawie nie czeka na wyniki amnio, tylko na szczęśliwe rozwiązania teraz -
Karolina - wspaniałe wieści!!!! Teraz odetchnij i ciesz się ciążą. Masz już jednego synka, prawda? Niech to forum będzie szczęśliwe.
Czyli tylko ja tu czekam na wyniki amnio...? Proszę, trzymajcie za mnie kciuki, jeszcze tyle dni czekania....
Któraś jeszcze czeka....? -
Domi trzymam bo wiem co czujesz! Bedzie dobrze
u Nas jeszcze przed Nami echo serduszka ale musi byc dobrze! Tak mam Synka i dzieki Niemu i Mezowi latwiej mi to bylo przeczekac
Misi@ lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png