X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mam wizytę u położnej w szpitalu - zobaczymy rozwarcie, podłączymy KTG, moze zrobimy USG i lekarz podejmie decyzję czy podać oxy czy nie.

Mówiłam lekarzowi, że trochę psychicznie mam już dość. Od 25 tygodnia ciągle mi ktoś mówi, że "urodzę na dniach".
    To wyczekiwanie na prawdę jest męczące :( Żyjemy z mężem w ciągłej niepewności i strachu, że zaraz coś się wydarzy.

Może gdybym od początku miała "normalną" ciąże i nastawiła się na rodzenie w terminie - to pewnie nie byłoby mi tak ciężko.
    Ale kurde... Gdy co wizytę mówią, że trzymam się już na włosku i że to kwestia godzin/dni to człowiek później się nastawia, rozczarowuje, a każdy mały symptom bierze na poważnie.

• animka899 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-matko kochana jak ty się nameczysz:( najgorsze właśnie to wyczekiwania i wsluchiwanie się w organizm czy to juz czy jeszcze.....trzymam kciuki żeby w końcu zapadła jakaś sensowną decyzja:)
    A ja czuje się w sumie dobrze,w czwartek na wizycie mała ważyła 2300 i 26.11 będę miała zdjęty krążek i będziemy czekać na rozwój akcji:) jakoś mam malo sil ostatnio i dużo leże ale wygodnie mi tylko na lewym boku i juz biodro lewe i ramie lewe to mi odpada momentami z bólu:( po ciąży to wszystkie pójdą na aerobikz powodu wagi a ja na rehabilitację:p
    A w ogóle powiem wam ze jak czytam juz o waszych dzieciaczkach to chciałabym juz tulic Ole ale z drugiej jestem przerażona jak dam rade urodzić i jak sobie poradzimy z opieka:(
    Milego poczatku tygodnia!:)

alicja_ lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylismy u neurologa i niestety obawy byly sluszne. nie wszystko jest ok choc nie do konca zrozumialam o co chodzi bo moj synek potwornym wyciem skutecznie zagluszal. powiedziala ze synek srednio jej sie podoba, ze sie napina, dala skierowanie do rehabilatacji i na usg glowki ale to i tak juz mielismy zaplanowane na 1.12. nie powiedziala skad co i jak i nie wiem co myslec

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjo no to megawyczerpujące jest to czekanie. Wsłczuję Ci i życzę szybkiego rozwiązania...

animka heheh no nie jest lekko a zamiast rehabilitacji to Ty dziecko na rekach bedziesz nosic heheh Ale super że wszystko u lekarza ok. Powiem Wam że tęsknie za ciąćo. Głupio brzmi....ale naprawdę..teraz jedtem przemęczona i podenerwowana, mój mnie dodatkowo stresuje bo jest teżnerwowy więc non stop ryczę albo przez Kornelka albo przez jeo tatę. NIe mam absolutnie czasu na prace więc niestety to mnie stresuje jeszcze bardziej i kasa ucieka:/
    a w ciązy ... i te ruchy dizecka w brzuchuu... a teraz tylko płacz i płacz...licze na toże moze ta rehabilitacja pomoże go wyciszyć i uspokoić też trochę..

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ i ja się tego boje ze tym razem trafi mi się płaczek.. Krzys był złotym niemowlaka em i chyba dlatego zdecydowaliśmy się tak szybko na drugie.. ale im bliżej (a zostało mi jeszcze trochę czasu) tym bardziej się stresuje ze tym razem będzie inaczej i sobie nie poradzę. .

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq- neurologiem się nie zamartwiaj,my raczej będziemy tez musieli mała rehabilitowac z uwagi na nie do końca wykształcony robak móżdżku ale jak to powiedziała moja ginka ze lepiej zrehabilitować ruchowo bo to w obecnych czasach nie problem niż jakby cos intelektualnie miało być nie tak:) a może faktycznie kornelka to wyciszy. Właśnie ja momentami mam napady paniki ze trafi nam się takie płaczące dziecko a ja mam bardzo malo cierpliwości i pewnie będę płakać razem z dzidzia:/ życzę Wam żeby się trochę poprawilo:)

Misi@, IviQ lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq animka ma racje...trzymam kciuki za Was!
    Ja bylam u dentysty i mam mnostwo ubytkow umowilam sie na kolejne 3 wizyty. Ech ;/
    Alicjo biedulko, znajac przewrotnosc losu urodzisz w terminie lub nawet po...
    Zycze Wam by malenstwa byly spokojne i Wy mamusie tez.
    A ja zamowilam sobie koleqjna chuste tym razem czarna w czerwone serca seria limitowana , na zamowienie, maja dopiero uplesc...cos taki wzor, tylko kolor czarno czerwony :)
    <a href=http://zapodaj.net/5f9df7acb9af3.jpg.html>122445

http://zapodaj.net/5f9df7acb9af3.jpg.html

Dzis malego pierwszy raz zamotalam na plecy...o wiele lzej i latwiej robic niektore rzeczy...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 21:26

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja i Ivi, biedne Wy, wspieram dobra mysla!

IviQ lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu i jak tam po wizycie?

Melduję, że ja również miałam wczoraj wizytę :) No i już dziś powinnam leżeć w szpitalu, hahahaha :D :D bo Pani doktor stwierdziła że ciąża jest juz donoszona więc jak by mnie dziś przyjęli to w czwartek CC i po wszystkim :)
    Ale po głębszych przemyśleniach i szoku który u mnie wywołała Pani doktor stwierdziłam że jeszcze nie czas. Maluchy ważą już po ok 2500, więc jak na bliźniaki to spoko, ale ja chciałabym żeby jeszcze troszkę podrośli. I tak oto mam się stawić do szpitala do najbliższego poniedziałku. Więc wymyśliłam sobie że pojadę w piątek, poleżę przez wekend no i w poniedziałek CC. Ogólnie z ciążą wszystko OK. Szyjka 2cm, gładka. No i póki co nic się nie dzieje. Także ogarniam resztki, które pozostały do ogarnięcia no i jedziemy rodzić :)
    A poza tym to jakieś szleństwo jest, hahahaha :D

Misi@, Kaarolina, Kaśku, IviQ lubią tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai, woooow! Ledwo co czekalysmy na wyniki, a tu kolejne dzieci za chwile beda na swiecie! Dobrze sobie wymyslilas, nie ma co sie spieszyc, niech maluchy jeszcze pare dni posiedza w brzuchu.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai kciuki zaciśniete i czekamy naponiedziałek...mój Antoni też poniedziałkowy chłopak...
    Zobaczcie jaką miał frajdę jak go dziś zamotałam na plecach :)

pozdrawiamy :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7240bbede73f.jpg

Kaśku lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. W piatek ide na nifty. Po dzisiejszym tescie pappa i usg wszystko ok poza przeziernoscia ktora ma 3mm...czy ktoras tak miala? Czy jest nadzieja ze dzidzia bedzie calkiem zdrowa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Czesc. W piatek ide na nifty. Po dzisiejszym tescie pappa i usg wszystko ok poza przeziernoscia ktora ma 3mm...czy ktoras tak miala? Czy jest nadzieja ze dzidzia bedzie calkiem zdrowa?
    U mnie była 2,5 nosek tak mały, że miał wątpliwości a mały jest zdrów jak ryba ;) trzymam kciuki by u Ciebie tak było ;)

• IviQ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    ja akurat nie ale czytalam mnóstwo przypadków zakończonych zdrowym dzieciątkiem. Nifty Cie uspokoji tak jak nas. Czeka Cie tylko 2-3 tyg czekania na wyniki to cięzki czas więc zaglądaj do nas:))

• IviQ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai wow super wieści noo bliźniaki po 2,4 kg to mój Kornelek miał mniej jak się urodził :D gratulacje im dłużej są w brzuszku tym mniejsze powikłania

Misia no własnie popatrz wecześniej nie skojażyłam ale mój tez poniedziałkowy a Michie pametasz jaki dzień miała?? albo Michcia odezwij się jak tam

Animko masz rację poczytałam trochę i już się nie martwię

co do dizeci t tez liczyłam ze mój płaczek ńie będize...dziś ryczałam cały dzień frustracja sięgła zenitu a jeszcze moj mnie wkurzył... ale szkoda gadać. ALe wiecie co najbardziej boli..nie to ze nie mozesz nic zrobić, ze nie masz keidy zjesć , wypić i się ubrać o uczesaniu to jz nie wspomne..... strach do ludzi wyjsc..tylko najgorsze jest jak patrze na Kornelka jak płacze i mu ta bródka lata i łzy lecą i uwierzcie mi że wszytsko bym oddała by już przestał i zaczłą się uśmiechać..normalnie serce tak pęka......ach szkoda że dzieci tego nigdy nie zrozumią...jak my to przeżywamy i ile pościwięcamy by pewnie za 15 lat usłyszec w kłotni nienawidze Cie, zsotaw mnie, nie rozumiesz mnie itd...ale i tak warto:)

Alicjo?? jakieś nowe wieści

Fistaszek jak samopoczucie?

no i adelka...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez zmian dziewczyny.

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Kourtney, trzymam kciuki! Pamietam, ze czytalam o normach angielskich, u nich 3mm to jeszcze norma, gorna, ale norma. U nas zdaje sie 2,5. Duze ryzyko Ci wyliczyli?

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    u mnie była przezierność 3,03 w usg można powiedzieć że też ok (maluch był opuchnięty) testy pappa miałam na pograniczu i po amniopunkcji wyszło że Maluszek będzie zdrowy :)

IviQ, aaaa09 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka, przemyśl kwestię imienia... Ja zaczynam myśleć, że gdybym Olę nazwała np. Anią, to byłaby spokojniejsza :-D Olki to charakterne baby ;-)

Zai, super wieści! Maluchy mają świetną wagę, a przecież jeszcze ciągle rosną.
    Jeszcze nam Alicję wyprzedzisz ;-)

Alicja, cierpliwości życzę. Ja przecież też skurcze miałam od 20 tygodnia, a gdyby nie wyznaczony termin cc, to kto wie ile bym jeszcze chodziła...
    Ale to już naprawdę ostatnia prosta. Trzymaj się.

Misia, naprawdę Ci zazdroszczę tego chustowania z małym. Gdybym ja się wcześniej z tym zaznajomiła, to może teraz by nam się przydało. Ale w obecnej sytuacji nie ma szans, że to ogarnę.
    Grrr. Dentysta. Też muszę jakiegoś tu znaleźć, ale najpierw muszę się zapisać do jakiegoś gina, bo ostatnio byłam w Bytomiu, 10 dni po porodzie :-/
    IviQ, nawet nie wiesz, jak Cię rozumiem. Ja ryczę codziennie. Olka naprawdę płacze całą dobę. W ciągu dnia może godzinę-dwie spędza poza moimi rękami. Ja już przestałam w tygodniu wychodzić na codzienne spacery, bo się nie da. Wczoraj np nam się udało i łaziłam godzinę w deszczu, ale w poniedziałek poległam - próba ubrania jej tylko pogłębiła jej histerię, a mnie doprowadziła do spazmatycznego płaczu. Jak się tego krzyku słucha przez ładnych kilka godzin w ciągu dnia, to naprawdę można dostać do głowy.

Doszłaś już do tego, co właściwie zdiagnozował neurolog?
    My dziś jedziemy na usg przezciemiączkowe, bo młoda ma jakąś podobno niegroźną torbiel z płynem i trzeba zobaczyć, co się z nią podziało. No i niech oceni, czy to że Ola się tak spina i pręży to tylko kwestia kolek, czy są jakieś problemy z napięciem.

A wizytę mamy 80 km od domu, także będzie wesoło, zwłaszcza, że mała jest głodna co godzinę :|

Trzymajcie kciuki, jako i ja trzymam ;-)

Kaśku lubi tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Nie myślcie sobie że jak się nie odzywam to tu nie zaglądam :-)
    I stale trzymam za Was kciuki

Michcia polubiłam za pierwszy akapit. Potem Twój wpis mi się już mniej podoba.
    A kciuki to ja zawsze za Ciebie i Olkę trzymam :-)

Misi@ lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ