X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, kciuki mocne!
    Ivi, Ty zakrecona matko, listopad mamy :-D

Co do ciuszkow, to ja kupowalam na promocjach w HM i C&A. Sporo dostalam, choc nie wszystko wykorzystam. Musze jakies dwa trzy pajace ogarnac i cieplejsza czapeczke. Pepco ma tanioche, ale gatunkowo bywa marnie. W sumie byle miec na poczatek cos, potem moge klikac nocami ;-)

Humory to mam takie, ze sama ze soba nie wytrzymuje :-[

IviQ, Myshon23 lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Alicja, kciuki mocne!
    Ivi, Ty zakrecona matko, listopad mamy :-D

Co do ciuszkow, to ja kupowalam na promocjach w HM i C&A. Sporo dostalam, choc nie wszystko wykorzystam. Musze jakies dwa trzy pajace ogarnac i cieplejsza czapeczke. Pepco ma tanioche, ale gatunkowo bywa marnie. W sumie byle miec na poczatek cos, potem moge klikac nocami ;-)

Humory to mam takie, ze sama ze soba nie wytrzymuje :-[
    o ja o ja to kiedy pazdziernik minal?????

alicjo w takim trazie 11.11:D

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala kciukasy za rozwój sytuacji.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 ja też mam sporo ciuszków dla małej z c&a i wyglądają całkiem porządnie.

Wyszły mi kiepskie wyniki krwi po obciążeniu glukozą i niestety czeka mnie wizyta u diabetologa i chyba dieta cukrzycowa

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 oj z tymi humorami rozumiem w 100 %. Jeszcze do niedawna dziwilam się że mnie omija ta huśtawka ale od niedawna jestem tak płaczliwa że sama ze sobą nie wytrzymuję.

l22ntv73brtiddsy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjo kciuki zaciśnięte daj znać czy Sarka już na w necie. Matko co z tymi lekarzami....u mnie w szpitalu by Cię zatrzymali...szok...
    Miłej niedzieli...ją dziś cały dzień mam gości a jestem taką zmęczona, że chyba wolalabym pospac :p

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, nastepna zakrecona, dzis sroda :-) Liczylam na to, ze zakrecenie mi.minie po ciazy, ale widze, ze wszystko przede mna!
    Adelka,a bardzo mialas normy przekroczone? Ja musze trzymac diete, bo choc test obciazeniowy (dwa razy to pilam, fuuuu) wyszedl dobrze dwukrotnie, to w moczu cukier wychodzil za kazdym razem jak trafialam do szpitala.A w innych badaniach w moim laboratorium wynik byl w porzadku. Oby obylo sie bez insuliny, trzymam kciuki!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Alicjo kciuki zaciśnięte daj znać czy Sarka już na w necie. Matko co z tymi lekarzami....u mnie w szpitalu by Cię zatrzymali...szok...
    Miłej niedzieli...ją dziś cały dzień mam gości a jestem taką zmęczona, że chyba wolalabym pospac :p

Sarka jeszcze w brzuchu. Uparciuch!!!

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i bliźniaki trzymamy kciuki Alu :)

alicja_ lubi tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • Domi82 Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja- czekamy :-)

A ja odliczam dni do połówkowego-26.11. Myślałam, ze po amniopunkcji będę miała więcej USG, a tu tylko jedno krociuteńkie i to na moją na moja prośbę. Dziwne?

Dobrego dnia, ja zaraz jadę na pobranie krwi - TSH. Na czczo, a w brzuchu juz burczy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 07:49

oar8vfxmmnw6im3i.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadammmm :D :D
    Witam się z Wami Kochane w pierwszym dniu 9 miesąca/ 36 tygodnia :)
    Zaczyna robić się poważnie :/
    W poniedziałek wizyta no i zobaczymy.
    Od kilkunastu dni przeraża mnie moja waga. Mój organizm postanowił że będzie zatrzymywał sobie wodę, co jest dziwne bo ogólnie piję baaaardzo dużo. I tak nogi popuchnięte, palce popuchnięte (obrączki nie założę, nie ma o czym marzyć), ociężałość, itd.
    Ech jeszcze trochę....

Bliźniaki są z nami :*
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z Olką i kolką na rękach Was podczytuję, jeśli akurat nie ryczę z rozpaczy ;-)

Zai, gratuluję 36 tygodnia. Na bliźniaki to super :-)

Pati nie bój się, myślę, że z IviQ wyczerpałyśmy limit kolek ;-)

Alicja, czekamy niecierpliwie na rozwój sytuacji. Jak leżałam w szpitalu, to mi położne mówiły 'my teraz powstrzymujemy, a jak przyjdzie co do czego, to nie będzie Pani mogła urodzić i będziemy wywoływać' :-D u mnie skończyło się inaczej, ale Sarze faktycznie przestało się spieszyć :-)

Nam Ola rośnie dzielnie. Pani doktor mówi, że 'przecudnie przybrała' od wagi z wypisu. Już ponad 4,5 kg waży klocek.
    Ja natomiast przez te jej kolki, stres, karmienie piersią mam 3 kg mniej niż przed ciążą, w udach poleciały 4 cm, zaczynam wyglądać jakbym od miesiąca nie jadła. Za to od ciągłego noszenia zaczęłam mieć niezłe bicki ;-) no, ale wszędzie piszą, że mama karmiąca piersią powinna utrzymać +5 kg w stosunku do wagi sprzed ciąży.
    A co do diety, to trafiłyśmy do pediatry, która jest jednocześnie gastrologiem i znowu usłyszałam od niej, że takiej korby i propagandy 'diety matki karmiącej' jak w Polsce, nie ma na całym świecie. Że to pojęcie poza naszym krajem w ogóle nie funkcjonuje. Kazała mi bardzo rozszerzyć dietę. Jeść zdrowo, jasne, ale praktycznie wszystko. Unikać jedynie mocno wzdymających warzyw, masła orzechowego, jak smażone to tylko na świeżej oliwie, czyli jak to powiedziała 'pierwszy kotlet dla pani'. Nie katować się gotowanym mięsemz ryżem i marchewką na parze, bo im więcej ja będę jeść różnych rzeczy, tym łatwiej i chętniej Ola będzie rozszerzać swoją dietę, kiedy będziemy wprowadzać nowe pokarmy.
    No, mnie przekonała, tym bardziej, że naprawdę w kolkach młodej nie ma różnicy, czy jem pieczywo mieszane, z ziarnami i winogrona ze skórką, czy jem suche białe bułki z gotowanym kurczakiem (bo i taki eksperyment robiłam przez kilka dni).

IviQ, Misia, nieźle się uśmiałam z Waszej październikowej niedzieli ;-) ale rozumiem, bo też często pieprzę jak potluczona ;-)

Domi, bo pytałaś o fotelik - ja mam Maxi Cosi, bo mój wózek miał do niego adaptery. Mamy też bazę isofix i gratuluję sobie decyzji o jej zakupie za każdym razem, kiedy gdzieś jedziemy. Przy takim nerwowym krzykaczu, jak Ola nie wyobrażam sobie walki z pasami. Także mogę polecić.

Kaśku, jeśli to czytasz - piszę maila do Ciebie, przy każdym karmieniu kawałek, cierpliwości ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 12:58

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia, dzieki za wzmianke o bazie do fotelika, przekonalas mnie! Mialam watpliwosci czy jest to konieczne, ale widze, ze co najmniej przydatne.
    Ja w poczekalni u gin,bedziemy mierzyc szyjke. Ja zaczynam 33tydzien!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Tadammmm :D :D
    Witam się z Wami Kochane w pierwszym dniu 9 miesąca/ 36 tygodnia :)
    Zaczyna robić się poważnie :/
    W poniedziałek wizyta no i zobaczymy.
    Od kilkunastu dni przeraża mnie moja waga. Mój organizm postanowił że będzie zatrzymywał sobie wodę, co jest dziwne bo ogólnie piję baaaardzo dużo. I tak nogi popuchnięte, palce popuchnięte (obrączki nie założę, nie ma o czym marzyć), ociężałość, itd.
    Ech jeszcze trochę....

Wow gratulacje! 9 miesiąc to już brzmi na prawdę poważnie!

zai2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Ja i bliźniaki trzymamy kciuki Alu :)

Dziękuję! <3

zai2014 lubi tę wiadomość

• Michcia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, jak tam? Garnie się Sara do wyjścia? Bo Olka nie pozwala mi co chwilę zaglądać na forum :-P

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Alicja, jak tam? Garnie się Sara do wyjścia? Bo Olka nie pozwala mi co chwilę zaglądać na forum :-P

Daj spokoj.. :(
    Rozwarcie na ponad dwa palce, szyjka zgładzona, czop odszedł 2 tygodnie temu .. i NIC!

• Michcia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, no nie chcę Cię straszyć, ale ja przed cc chodziłam 10 dni ze skurczami, przez kilka dni regularnymi co 5 minut, rozwarciem na ponad palec i pessar ani drgnął ;-)

Może młoda za punkt honoru obrała sobie dotrwanie do terminu? :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 12:43

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Haha, no nie chcę Cię straszyć, ale ja przed cc chodziłam 10 dni ze skurczami, przez kilka dni regularnymi co 5 minut, rozwarciem na ponad palec i pessar ani drgnął ;-)

Może młoda za punkt honoru obrała sobie dotrwanie do terminu? :-D

No właśnie śmiejemy się, że jeszcze ją przenoszę po tych wszystkich perypetiach :D

• IviQ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Domi ja też często w necie kupuje bo do sklepu nie ma kiedy iść. Co do badań to ja usg miałam co miesiąc. No polowkowe tuż tuż a potem już z górki

Noo zai mam kilka ubranek w spadku z ewa klucze i są super

Haha pati wyłapywania tylko nasze błędy. No zobaczymy jak będziecie zakręcone jak się maluszki pojawią :)

Misia no też już bym chciała by w końcu placz się skończyl

Wow zai 9 Mc no to pięknie. Gratulacje. A woda zejdzie wiec się nie przejmuj

No właśnie Alicjo ja tu zaglądam i chce grstuloowac a tu Sara się obija. No nic poczekamu. A samopoczucie lepsze?
    No Michcia powiem ze ja na początku diety nie przestrzegał ale jak pojawiły się kołki zaczęłam i tez nie zauważyłam różnicy bo potrafię 3dni jeść ten sam obiad i raz kółka jest raz nie. Jedyne co więc zaczęłam ograniczać nabiał czyli jak ser to nie mleko jak jogurt to nie jaka idt a resztę wcinam na co mam ochotę

Animka jak tam samopoczucie?

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ