Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMichcia wrote:Alicja, nawet nie wiem, co powiedzieć..
Pamiętam, jak się bałaś, że się Sara nie odwróci i będziesz mieć cc. A po tym co napisałaś stwierdzam, że moje cc to było jak depilacja nóg raczej
Teraz wiadomo, już po wszystkim, ale naprawdę przykro, że tak ciężko to zniosłaś i że było tak trudno, ale ważne, że sobie poradziłaś i jesteście już razem.
Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie i Sara po tych wszystkich przejściach będzie aniołkiem
Jeżeli mam być szczera - gdybym wiedziała, że tak to będzie wyglądać - wybrałabym CC. -
Ala, nie powieści sensacyjne, tylko thrillery medyczne
Ja karmiłam częściowo piersią, a częściowo dokarmialam, bo miałam mało pokarmu, ale pierwsze chyba dwa tygodnie maluch je 60 ml co 3 h. Ola jadła mniej, nie przybrała i obok żółtaczki to był powód dla którego w 6 dobie znowu trafiła do szpitala. Staraj się Sarę budzić na karmienie może częściej a w mniejszych porcjach.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Wlasnie skojarzylam Twoje dylematy, kiedy sie klasc. I tak ciekawie, ze co szpital, to inne zasady-kojarze, ze na innych watkach dziewczyny niektore stawialy sie na czczo w dniu cc i wczesniej nie musialy lezec. Nie zmienia to faktu, ze w tym tygodniu bedziesz po wszystkim!
IviQ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie Michcia, ją jestem w wojewódzkim w Bielsku-Bialej.
Pati no właśnie nie wiem od czego to zależy. Moja gin jak już pisalam, w zeszłym tyg stwierdziła że ciąża jest odnoszona więc można rozwiązywać, ale ją chciałam jeszcze trochę przeciągnąć aby chlopcy byli jak najwięksi. No ja mam nadzieję że nic się nie zmieni i nie będą przeciągać.Bliźniaki są z nami :* -
Aaa, Zai, wiedziałam, że w którymś z 'moich' miast
Czekamy zatem na relację na bieżąco.
Alicja, taki maluch właściwie ciągle śpi. Je i śpi, nie ma jeszcze czasu aktywności. Tylko trzeba być czujnym, bo jeśli dziecko jest apetyczne i nie budzi się na jedzenie, to może świadczyć o żółtaczce. Ale Sara nie ma zażółconej skóry, prawda?zai2014 lubi tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Zai, trzymam kciuki W Bytomiu lezy sie tydzien przed...Własnie z niego wrocilam w piatek. Lekarzowi nie podobala sie roznica w wagach chlopakow. Po obserwacji, codziennym dopplerze i ktg i innych badaniach okazalo sie, ze wsyztsko z chlopakami ok, a roznica nie ejst taka duza. Dalej wiec lezymy w domku i rosniemy
IviQ, Misi@, Kaśku lubią tę wiadomość
-
alicja_ wrote:Hej!
Wczoraj o 16 wypuścili nas do domu. Myślałam, że puszczą nas wcześniej (w sensie koło południa), ale musiało upłynąć minumum 48 godzin od porodu.
Wróciliśmy do domu i spędziliśmy pierwszą noc sami z małą. Spała z nami w łóżku (wiem wiem, że nie powinna).
Martwię się trochę, bo mało je.
Dziewczyny które karmią butlą powiedzcie proszę ile dzieciaczki jadły w tych pierwszych dobach i jak często?
Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia! To naprawdę mega miłe i budujące.
alicja_ lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
alicja_ wrote:Zai - trzymam kciuki!!
Michcia - Powiedz proszę - a jak ze spaniem w pierwszych dniach życia Twojej małej było?
Moja ciągle chce spać.. Zaczynam się niepokoić.alicja_ lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
mila niby masz racje ze to nadal prawdopodobienswo ale.....pappa bada tylko hormon i bialko w Twojej krwi a nifty i harmony juz DNA dziecka a nie Twije zatem wyniki sa bardzo dokladne. w pl bylo tylko kilka przypadów pomylki na kilkadziesiat tys testow a pappa....azz szkoda słow. do tego nifty jest ubezpieczone-wiem zadne pocieszenie ale jest to jakis atut. dokladnosc porownywalna z amnio.pamietaj nic Ci nie da pewnosci nawet amniopunkcja. mi po nifty wyszedl wynik 1:238 mln. jest roznca prawda? no i lekarz polecil mi ten test i pozniej jak bylam w szpitalu w 33 tc z hipotrofia to lekarze brali pod uwage ze przyczyna jest ZD ale jak mowilam o nifty to od razu wykluczali[/link]
Patrzę właśnie na Wasze suwaczki.
Ola kończy dziś 10 tygodni. Czyli jak ją rodziłam, Fistaszek była dopiero w 19 tc. Ale ten czas zapiernicza!
IviQ, i nas z kolkami dramat. Właśnie mija siódmy tydzień płaczu. Za każdym razem, kiedy myślę, że gorzej być nie może, pojawia się coś nowego.
Ostatni tydzień był koszmarem. Ola od początku ma kolki całą dobę. Spokojniej było podczas karmienia i w nocy w miarę spała.
W tym tygodniu zaczęły ją te kolki wybudzać z głębokiego snu, a przy większości karmień się pręży i szarpie pierś. Zdarza się, że w ciągu dnia miała np. jedną, dwudziestominutową drzemkę - na moich rękach. Poza tym nie śpi. Jest wykończona.
Na spacery chodzimy mniej więcej trzy razy w tygodniu, bo najczęściej naprawdę nie da się wyjść z domu.
Kilka dni temu mąż w desperacji postanowił ją zawinąć w pieluszkę i rożek, jak to robili w szpitalu. I pomogło. Pierwszego dnia przespała wieczorem 2 h, a w nocy 8! W kolejne dni miała drzemki 1-4 h, także nieźle. Poczytaliśmy trochę i trafiliśmy właśnie na informację, że przy kolkach najbardziej przeszkadzają odruchy towarzyszące, odruch moro - wyrzuty kończyn, że to one najbardziej wybudzają dziecko. I chyba faktycznie tak jest. Ja wiem, że zawijanie dziecka nieelastyczną pieluchą jest niezdrowe, ale pomogło przetrwać ostatnie dni. Mniejsze zło.
A wczoraj zamówiłam już woombie. Dziś albo jutro przyjdzie, to dam znać, jak się spisuje.
Może Kornelkowi też pomoże otulanie?
No chyba, że już się uspokoił
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Michcia tak. Kornelek się uspokoił na szczęście. Teraz marudzi ale to z nudów. Chce zwiedzać mieszkanie. Patrzeć jak się wszystko przesuwa. Tez uciążliwe ale serce od tego się nie kraje. No i spi w dzień choć raz 2-3h.
A jesteś pewna że to kolki ? Mojej bratowej pomogę chyba 5 z kolei lekarz zmieniając mleko na jakieś tylko na receptę. Bardzo drogie ale jak ręką odjąć bo kolki nie trwają raczej cały dzien:(. No ale na szczęście kncza się ok 3 mca a to i Ciebie juz za chwilę )) mój się otulac nie lubi. Zaraz się budzi i ryczy. Musi mieć swobodę. Wybudza się jak mu sie rączka lub nóżka zaklinuje i jak dojdzie do krawędzi łóżka i nie może dalej wędrować to tez ryk. Taki jaś wedrowniczek. Ale super ze Tobie pomaga )Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 08:29
[/link]
nick nieaktualnyMichcia wrote:Aaa, Zai, wiedziałam, że w którymś z 'moich' miast
Czekamy zatem na relację na bieżąco.
Alicja, taki maluch właściwie ciągle śpi. Je i śpi, nie ma jeszcze czasu aktywności. Tylko trzeba być czujnym, bo jeśli dziecko jest apetyczne i nie budzi się na jedzenie, to może świadczyć o żółtaczce. Ale Sara nie ma zażółconej skóry, prawda?
No właśnie dziś jej zżółkła skóra.
Ona w ogóle się nie wybudza na jedzenie - muszę to robić na siłę. A jak już ją wybudzę to dwa razy pociumka butelkę i zasypia.. Znów spadła dziś z wagi. Jedziemy do lekarza zaraz
Gdybym jej nie wybudzała to by spała 24/24 -
To daj znać, co lekarz powiedział.
Przy żółtaczce tak właśnie jest, że dziecko śpi, nie je i tworzy się zamknięty krąg, bo nie wypłukuje się wtedy bilirubiny z organizmu.
Nie wiem, jak karmisz, ale jeśli piersią, to trzeba dziecko jak najczęściej przystawiać, nawet co godzinę.
16.09.15 - ZDROWA OLKA