Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
alicja_ wrote:No właśnie dziś jej zżółkła skóra.
Ona w ogóle się nie wybudza na jedzenie - muszę to robić na siłę. A jak już ją wybudzę to dwa razy pociumka butelkę i zasypia.. Znów spadła dziś z wagi. Jedziemy do lekarza zaraz
Gdybym jej nie wybudzała to by spała 24/24
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
nick nieaktualnyAlicjo gratuluje
Mój mały nadal żółty muszę mu zmierzyć poziom bilubiryny ;/
Daj znać co lekarz na to.
Mój też ściągał opaskę z oczu w czasie naświetlania.
Michcia wspolczuje kółek. Oby już się skończyły...
Iviq z moim podobnie tzn ciągle coś ma do roboty..ale ją mu daje na godzinę dwie małego i udaje że nie słyszę czasem projektowania ;p
Dziś ucze małego spać w lozeczku. Ech od 13 nie śpizzmęczony bardzo ale chyba się boi sam leżeć. Szummisia nawet nie pomaga. No nic trzynaście kciuki by udałossię go uśpić w jego łożu
Zai pati trzymam kciuki ech jak ten czas leci -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja tak po wkrótce już po wszystkim. Ogólnie chlopcy dostali po 10 pktow ale zdarzyły się nam pewne komplikacje. Adas ur o 11:28 z wagą 2700 niestety musiał trafić na patologię noworodków bo nie umiał poradzić sobie z oddychaniem. Okazało się po zrobieniu mu zdjęcia że to początek jakiejś infekci-dostaje antybiotyk. Natomiast Michał ur minutę później z waga 2350 ogólnie jest w porządku, ma tylko w lewej rączce dodatkowy paluszek, ale to nie jest jakiś duży problem.
Ogólnie CC masakra. Do momentu aż wyciągnęli dzieci było spokoju, ale jak mi potem zaczęli grzebać w brzuchu i szarpać to była masakra. Bolalo okropnie.IviQ, Misi@, Kaarolina lubią tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
Zai, gratuluję synków!
Antybiotyk szybko zadziała i Adaś nabierze siły. A dodatkowy paluszek chłopakowi w ogóle nie będzie przeszkadzał, wręcz przeciwnie, będzie się czuł wyjątkowy
Nie mogę sobie wyobrazić, że cc bolało, byłam pewna, że znieczulenie załatwia sprawę
A teraz jak się czujesz?
Trzymajcie się.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Naprawdę nie wiem czemu tak bolalo, z tego bólu aż zaczęłam odjeżdżać na sali operacyjnej. Póki co jeszcze leże. Rano będę uruchamiana. Dostaje przeciwbólowe więc najgorzej nie jest. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i szybko będziemy mogli wrócić do domu. Pozdrawiam was kochane :*Bliźniaki są z nami :*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Alicja gratuluję!!! Boszz ja nie wiem czy powinnam czytać takie opisy porodów ...
Strasznie się cieszę że macie się już dobrze i Sara wcina
Zai trzymam kciuki żeby wszystko było już dobrze i żebyście szybko mogli wyjść do domku. Nasze pierwsze forumowe bliźniaki już po ten stronie brzucha
I zgadzam się z Michcią antybiotyk szybko zadziała a paluszek to nie problem ...
Qrcze jak ten czas strasznie szybko zapiernicza ....IviQ, zai2014, alicja_, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Mila3003 gdzieś w odmętach internetów swego czasu znalazłam informację, że jeśli ryzyko skorygowane jest w przedziale 1:300 do 1:50 zaleca się badania nieinwazyjne. Przy ryzyku większym niż 1:50 już raczej amniopunkcję.
A jeśli wynik badania nieinwazyjnego wyszedłby niejednoznaczny to ja rozważyłabym wtedy amniopunkcję. Ale tak jak dziewczyny pisały najpierw omówiłabym to z lekarzem i genetykiem. -
zai polu ila ze chlopaki sa na swiecie a nie za reszte... powiem Ci ze jak na blizniakow to wielkie chlopaki:) gratulacje. a kurcze z tym bolem to pewnie dawke za mala dostalas..... a szosty paluszek to slodkie jest:)))
alicjo super ze cora zaczela jesc:) to i zoltaczka zejdzie zaraz. a do stania na ostatnich nogach to sie przyzwyczaj....ja dzis np od polnocy do prawie 5 nosilam i usypialam mlodego...koszmar...
Misia powodzenia z lozeczkiem. ja sie wlasnie tego balam i synek od poczatku spi sam, ale niesety usypiac musze na rekach
Kasku a jak tam pogoda u Ciebie? bo tu ziiiimno
zai2014 lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
No to dupa, wracam do szpitala. Tydzien temu szyjka w okolicach 4,1; a dzis w porywach 2,3. Wg mojej gin stanowczo za gwaltownie to sie zmienia i woli mnie przymusowo unieruchomic. Jak zareaguje na lezenie, to mnie wypuszcza po weekendzie. Jak nie, to... ? Plus, ze zrobia mi gbs i jakies tam inne wymazy za friko. Gin powiedziala, ze sa dwa rodzaje kobiet-jedne do kochania, drugie do rodzenia i ze mam przekazac mezowi, ze naleze do tej pierwszej grupy;-) Strach myslec o porodzie, z moja szyjka niczym jojo to pewnie w dniu porodu bede miec problem, bo bedzie za dluga :-p
-
nick nieaktualnyPati trzymam kciuki by wszystko było w porządku..niech synek jeszcze sobie posiedzi w brzuszku u mamusi
Zai ogromne gratulację!
Trzymam kciuki za Adasia, by szybko wrócił do formy...a ten paluszek zostanie czy będą go operować?
Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie!
ech tesknie za byciem w ciaży...i tym wypinaniem pupy małego
wczoraj mały nie spał od 13-21 bo łóżeczko jest bee...tak mi go było żal, że wziełam go na noc do łoża naszego i wiecie co wiercił się cały czas..mam nadzieje, że nie ma traumy ;/
dziś spal w łóżeczku rano ok 2 godzin i popołudniu niecałą godzinke...teraz nie chciał spać, nie chce by płakał...wsadziłam go do wózka pobujałam, bo był zmęczony, wiec musi jego mózg odpocząć....a wieczorem to nie wiem czy bede miała serce go do łóżeczka włożyć. Ale już pierwsze koty za płoty...małymi kroczkami...może niech chociaż w dzień się nauczy spać, to może później i w nocy nie bedzie się bać
Alicjo brawo!
my jutro idziemy na badanie poziomu żółtaczki. Robie prywatnie, bo chce wiedziec czy spada.
Kaśku a jaka jest u Was pogoda? Zimno? wieje mocno od morza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 18:31
-
ojej PAti no musisz wytzymać jeszcze choć te 2 tyg. Dasz radę) jak teraz sobie myślę to szpital to pikuś do opieki nad maleństwem hehhe lezysz i wszystko Ci podają nikt Ci nie płacze, nie musissz wstawac po nocachhehe istny High Life:D
Misia ja też tęsknię za ciązą i za kopniaczkami ach.....Misi@ lubi tę wiadomość
[/link]
Zai- Gratulacje! I trzymam kciuki za chłopaków żeby wszystko wyszło na prosta!
A mi we wtorek ściągnęli krążek i był tak zassany ze poszło mnóstwo krwi z szyjki i do wczoraj leżałam w szpitalu ale wszystko sie uspokoilo,szyjka sie zamknęła i teraz juz w domu mam oczekiwać na poród;) co najważniejsze mogę zacząć chodzić wiecej;) chociaz tak strasznie mnie bolą pachwiny ze chwilami nie umiem ustać
Pozdrawiam wszystkie ciepło;) -
nick nieaktualny