Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
misia ze jak z tymi normami? bo chyba nie kumam..
no Kasku fajna macie ogode, u mnie szaro-buro:/
co do czasu to zaiwania
mila rozmawialas z genetykiem? jakies decyzje?
animka no to teraz wszystko sie moze zdarzyc:))) czekamy, czekamy
zai jak Adaś?
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Witajcie kochane. Od wczioraj rana nie dostaje już kroplowek przeciwbólowych, ale wieczorem musialam iść poprosić o tabletkę o bolalo znów.
Z Adasiem lepiej, reaguje na leczenie. Od wczoraj oddycha sam i leży sobie w zwykłym lozeczku. Wyniki wychodzą dobrze. Póki co w posiewach nic nie rośnie. Mimo to nastawiam się na to że będę go tu musiała zostawić takie leczenie może potrwać że 2 tygWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 09:53
Bliźniaki są z nami :* -
Zai cieszę się że Adaś lepiej już. Michasia rozumiem zabierasz do domku? I będziesz dojeżdżać a Michał z tatą czy jak. Co do tabletek przeciwbólowych to ja non stop byłam na nich. Co 6h.. po tyg dopiero od cesarki przestałam brać[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
nick nieaktualnyIviq norma jest od 0,3-1,2 mały miał w piatek 2,5 miesiac temu 7 a naswietlanie jest od 12 wzwyz
Zai nadal trzymam kciuki. dobrze, ze juz lepiej.
mały od wczoraj dziwnie sie zachowuje. nie moze zasnac i potrafi godzine wisiec na piersi jak go odkładam to krzyk. chusta nas ratuje tylko w niej zasypia. -
Gratuluję urodzonych maluszków nie miałam kiedy napisać,, ale podczytałam Wsze relacje i przypomniał mi sie mój poród-13 godzin i skończony próżnociągiem. Zaczynam sie bać tego teraz.... 25.11 miałam USG połówkowe, którego bardzo sie bałam. Wszystko jest ok, tylko te kości nosowe krótsze od normy, ale po amnio juz wiem, że taka jest uroda maluszka i ileś procent ludzi żyje z takimi kośćmi i nawet o tym nie wie. Grunt, że wszystko inne prawidłowe.Maluch leży poprzecznie, jest coraz bardziej aktywny, zwłaszcza wieczorami i w nocy. To spróbuje Was nadrobić teraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 21:48
IviQ, Pati78, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Iviq norma jest od 0,3-1,2 mały miał w piatek 2,5 miesiac temu 7 a naswietlanie jest od 12 wzwyz
Zai nadal trzymam kciuki. dobrze, ze juz lepiej.
mały od wczoraj dziwnie sie zachowuje. nie moze zasnac i potrafi godzine wisiec na piersi jak go odkładam to krzyk. chusta nas ratuje tylko w niej zasypia.[/link]
Witaj Domi dawno ciebie tu nie było. Będzie mieć pewnie śliczny zadaty mały nosek. Mój kornel np ma dodatkową dziurkę na dupce ale też są ludzie co z tym żyją a ze to facet to mu nikt( mam nadzieje ) do tyłka zagladać nie będzie. Najważniejsze że reszta ok i serduszko e porzadku
My jutro na usg glowki i bardzo się denerwuje. Godz 8.50 co dla mnie prawie środek nocy bo musze wstać o 6 by zdążyć się ubrać zjeść i młodego nakarmić przewinac itd[/link]
Zai- cieszę sie ze juz lepiej z Adasiem,silny chłopak sobie poradzi:)
Domi-tak jak jak Iviq napisała maluszek będzie miał słodki nosek i nie ma sie co przejmować. A ja tez uważam ze ta cała aparatura to tez do końca prawdy nie pokazuje i dopiero na żywo zobaczymy co i jak na prawdę
Iviq- mam nadzieje ze na usg wyszło wszystko dobrze!
A ja melduje ze nie urodziłam póki co i czekam sobie cierpliwie:) wieczorami tak mnie te pachwiny bolą ze kroku nie umiem zrobić i aż płakać mi sie chce:( a miałam normalniej funkcjonować po zdjęciu pessaru a póki co to dalej większość dnia spędzam na leżąco......
Miłego dnia! -
nick nieaktualnyAlis wrote:Właśnie odebrałam wynik Pappa 1:24. Czy jest tu ktoś, kto miał podobnie i okazało się później wszystko w porządku?
Witaj!
A masz poszczególne wyniki bety i białka?
Jak wyszło usg? Jest kość nosowa? Jak NT? Powiedz troszkę więcej kochana.
-
Alis wrote:Właśnie odebrałam wynik Pappa 1:24. Czy jest tu ktoś, kto miał podobnie i okazało się później wszystko w porządku?[/link]
Alis, która trisomia Ci wyszła podwyższona? T21? Jakie Nt?
Ja miałam bardzo podobny pappa (norma 0,5), za to dużo wyższą betę (2,7 chyba) i ryzyko wyszło 1:72, także podejrzewam, że wiek u Ciebie namieszał w wyniku mocno.
Ja właśnie karmię swoją zdrową, acz szalenie trudną we współpracy córkę
Duża część z nas tutaj robiła nieinwazyjne testy DNA, jednak z tego co wiem, przy ryzyku powyżej 1:50 zalecane jest zrobienie amniopunkcji.
Trzymaj się dzielnie, to trudny czas, ale musisz wierzyć, że będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 04:23
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Echh, tym bardziej umacniam sie w przekonaniu, ze w wiekszosci te badania sa sciema.A o megapomylkach np we wroclawskim Corfamedzie tez slyszalam.
Jesli moge cos poradzic, to blizej 20 tygodnia umow sie na echo serca, polecam dr Malgorzate Ras Ja sie z nia konsultowalam co prawda tylko telefonicznie, ale to naprawde fajny lekarz. Bo przy tym drugim ryzyku to bez sensu, zebys amnio czy mniej inwazyjne testy jeszcze robila.
Ja chyba jakas fundacje zaloze w obronie pacjentek!