X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    My dziś zaliczyłyśmy pierwszy spacer:) Młoda się nawet nie skapła, że jest na dworze :D
    Jutro sesja noworodkowa, więc jak dostanę fotki to się pochwalimy!:)

super, czekam na fotki. Mnie sesje z noworodkami bardzo rozczulają :) Ile byłyście na specerze ? Podpytuje bo mnie moja mama ostatnio zabiła tekstem że przez pierwszy miesiąc po porodzie nie będę wychodziła z Małą a ja planuję w miarę rozsądku i ładnej pogody chadzać na krótkie spacerki.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Dziewczyny ja tak po wkrótce :) już po wszystkim. Ogólnie chlopcy dostali po 10 pktow ale zdarzyły się nam pewne komplikacje. Adas ur o 11:28 z wagą 2700 niestety musiał trafić na patologię noworodków bo nie umiał poradzić sobie z oddychaniem. Okazało się po zrobieniu mu zdjęcia że to początek jakiejś infekci-dostaje antybiotyk. Natomiast Michał ur minutę później z waga 2350 ogólnie jest w porządku, ma tylko w lewej rączce dodatkowy paluszek, ale to nie jest jakiś duży problem.
    Ogólnie CC masakra. Do momentu aż wyciągnęli dzieci było spokoju, ale jak mi potem zaczęli grzebać w brzuchu i szarpać to była masakra. Bolalo okropnie.
    gratulacje dzielna kobieto i dużo zdrówka dla Was :)

zai2014 lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka77 wrote:
    super, czekam na fotki. Mnie sesje z noworodkami bardzo rozczulają :) Ile byłyście na specerze ? Podpytuje bo mnie moja mama ostatnio zabiła tekstem że przez pierwszy miesiąc po porodzie nie będę wychodziła z Małą a ja planuję w miarę rozsądku i ładnej pogody chadzać na krótkie spacerki.

22minuty :)

• adelka77 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    22minuty :)

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przepływy po zwiększeniu dawki clexane się poprawiły. Mała podgoniła
    Waży 1460 g. Dwa tygodnie temu 990g. Zastanawiam się czy to możliwe że w 2 tyg pół kilo przybrała. Moja waga spadła na diecie cukrzycowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 08:15

alicja_, IviQ, Misi@ lubią tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka, teraz waga dziecka najbardziej zasuwa, takze wszystko mozliwe!

adelka77 lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    Hej co myslicie o wupynikach mojego malucha?
    12t 6d
    CRL 68 mm
    NT 2,1
    Kość nosowa uwidoczniona

Ryzyko skorygowane trisomni 21 1: 2867
    Wyniki sa rewelacyjne:)

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za przerwe. Jakos zycie mnie pichlonelo.
    Usg glowki suoer. Wszxystko w normie.

Myss. Wwzxystkie Cie pamietaja

Co do spacerkow to ja po 3dniach wyszxlam i juzx coidziennie. Najpierw 30min teraz 1,5h
    Nawet na wypisie miaslam by wvpierwszym tyg juzx wyjsc w koncu dziecko tak wlasnie lapie odpirnosc

adelka77, Misi@, Pati78 lubią tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis dziwna sprawa z tymi wynikami. Az taka rozbieznosc najwazniejsze ze super wszystko

Alicjo zazdroszcze sesji. Ja mam faceta fotografa amstora i zawsze cos mu przeszkadza.... Synek ma ponad 2mce i zdjecia ma tylko robione moim tel. Masakra

Alis lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati. Tez mialam gbs dodatni:/

• IviQ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S my dxis mamy impreze imieninowa mojego' dynka sprzedalam mamie i kurde tesknie strssznie. Niby i jakis nie moge sie zrelaksowac.... A pic i tak niev pije alkoholu bo mi na pokasrmie zalezy

Michcia a olka nadal ma kolki?

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    witajcie Dziewczyny, czy któras z Wam miała robioną amniopunkcję ze względu na zakażenie cmv w ciąży?niestety nie mogę znaleźć zbytnio informacji na ten temat...
    Smile nie kojarzę takiego przypadku na naszym wątku...Sam zabieg amnio pewnie będzie przebiegał tak samo.

Ale pewna jesteś że zakażenie miało miejsce jak byłaś już w ciąży? Po suwaczku widzę że to wczesna ciąża a czasem badania wykrywają cmv które było wcześniej. A co w ogóle mówią lekarze?

8R8Zp1.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku wyniki cmv IgG i igM wyszły mi dodatnie, kazali mi zrobić awidnośc, poszłam do labo po wyniki ale babka powiedziała że wysłali je do Wawy i niestety nie wydadzą mi wyników.U nich w labo awidnośc wyszła podobno niska czyli że zakażenie jest w trakcie i że jest to pierwotne zakażenie....

Mój gin jak u niego byłam między pacjentakmi powiedział tylko że tego się w ciązy nie leczy i żeby się nie martwić a po narodzinach obserwuje sie dziecko.Tyle w temacie...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem co to to cmv....

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wyszlam ze szpitala i zamiast radosci z powrotu pol nocy czulam swedzenie. Mam nadzieje, ze to tylko zwykle swedzenie, a nie cholestaza, bo sobie palne w leb.
    Przy wypisie lekarz czepil sie, ze mam za maly brzuch i ze wody plodowe na granicy normy. Gadal tez, ze dziecko nie uroslo przez dwa tygodnie i to zle, do tego brzuszek ma do tylu tygodniowo, a glowke do przodu. Jak mial rosnac na szpitalnym zarciu? Rozwalili mi do tego zoladek antybiotykiem, juz na wolnosci kupilam dicoflor i licze na poprawe.
    Musze wytrzymac te kilkanascie dni, moze miesiac. Jak nie urodze, to chyba sterroryzuje lekarzy o cesarke, juz nie mam sily na wiecej atrakcji.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnio już nawet nie daję rady Was czytać na bieżąco.

My już od 9 tygodni zmagamy się z kolkami, które u nas są całodniowe, a nie wieczorne.

Zaczynam wątpić, czy wrócę kiedykolwiek do świata żywych.

Trzymajcie się dzielnie.

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia, stanowczo NIE LUBIE TEGO!!!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia przykro mi :( Trzymaj się!

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia znaczy że woombi nie pomógł?!! :-( Qrcze naprawdę liczylam że z nim będzie lepiej.
    Cały czas trzymam kciuki żeby małej przeszło!!
    Trzymaj się jakoś! <3

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Wczoraj wyszlam ze szpitala i zamiast radosci z powrotu pol nocy czulam swedzenie. Mam nadzieje, ze to tylko zwykle swedzenie, a nie cholestaza, bo sobie palne w leb.
    Przy wypisie lekarz czepil sie, ze mam za maly brzuch i ze wody plodowe na granicy normy. Gadal tez, ze dziecko nie uroslo przez dwa tygodnie i to zle, do tego brzuszek ma do tylu tygodniowo, a glowke do przodu. Jak mial rosnac na szpitalnym zarciu? Rozwalili mi do tego zoladek antybiotykiem, juz na wolnosci kupilam dicoflor i licze na poprawe.
    Musze wytrzymac te kilkanascie dni, moze miesiac. Jak nie urodze, to chyba sterroryzuje lekarzy o cesarke, juz nie mam sily na wiecej atrakcji.
    Pati a kiedy widzisz się ze swoim lekarzem? Niech sprwadzi przepływy i maluszka i poradzi co robić. A przy okazji zweryfikuje co to za swędzenie.
    Pewnie jest Ci ciężko ale pamiętaj to już ostatnia prosta!!

Pati78 lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ