Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
alicja_ wrote:My dziś zaliczyłyśmy pierwszy spacer:) Młoda się nawet nie skapła, że jest na dworze
Jutro sesja noworodkowa, więc jak dostanę fotki to się pochwalimy!
super, czekam na fotki. Mnie sesje z noworodkami bardzo rozczulają Ile byłyście na specerze ? Podpytuje bo mnie moja mama ostatnio zabiła tekstem że przez pierwszy miesiąc po porodzie nie będę wychodziła z Małą a ja planuję w miarę rozsądku i ładnej pogody chadzać na krótkie spacerki. -
zai2014 wrote:Dziewczyny ja tak po wkrótce już po wszystkim. Ogólnie chlopcy dostali po 10 pktow ale zdarzyły się nam pewne komplikacje. Adas ur o 11:28 z wagą 2700 niestety musiał trafić na patologię noworodków bo nie umiał poradzić sobie z oddychaniem. Okazało się po zrobieniu mu zdjęcia że to początek jakiejś infekci-dostaje antybiotyk. Natomiast Michał ur minutę później z waga 2350 ogólnie jest w porządku, ma tylko w lewej rączce dodatkowy paluszek, ale to nie jest jakiś duży problem.
Ogólnie CC masakra. Do momentu aż wyciągnęli dzieci było spokoju, ale jak mi potem zaczęli grzebać w brzuchu i szarpać to była masakra. Bolalo okropnie.zai2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyadelka77 wrote:super, czekam na fotki. Mnie sesje z noworodkami bardzo rozczulają Ile byłyście na specerze ? Podpytuje bo mnie moja mama ostatnio zabiła tekstem że przez pierwszy miesiąc po porodzie nie będę wychodziła z Małą a ja planuję w miarę rozsądku i ładnej pogody chadzać na krótkie spacerki.
22minuty -
U nas przepływy po zwiększeniu dawki clexane się poprawiły. Mała podgoniła
Waży 1460 g. Dwa tygodnie temu 990g. Zastanawiam się czy to możliwe że w 2 tyg pół kilo przybrała. Moja waga spadła na diecie cukrzycowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 08:15
alicja_, IviQ, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Malena91 wrote:Hej co myslicie o wupynikach mojego malucha?
12t 6d
CRL 68 mm
NT 2,1
Kość nosowa uwidoczniona
Ryzyko skorygowane trisomni 21 1: 2867[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Sorki za przerwe. Jakos zycie mnie pichlonelo.
Usg glowki suoer. Wszxystko w normie.
Myss. Wwzxystkie Cie pamietaja
Co do spacerkow to ja po 3dniach wyszxlam i juzx coidziennie. Najpierw 30min teraz 1,5h
Nawet na wypisie miaslam by wvpierwszym tyg juzx wyjsc w koncu dziecko tak wlasnie lapie odpirnosc
adelka77, Misi@, Pati78 lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Alis dziwna sprawa z tymi wynikami. Az taka rozbieznosc najwazniejsze ze super wszystko
Alicjo zazdroszcze sesji. Ja mam faceta fotografa amstora i zawsze cos mu przeszkadza.... Synek ma ponad 2mce i zdjecia ma tylko robione moim tel. MasakraAlis lubi tę wiadomość
[/link]
S my dxis mamy impreze imieninowa mojego' dynka sprzedalam mamie i kurde tesknie strssznie. Niby i jakis nie moge sie zrelaksowac.... A pic i tak niev pije alkoholu bo mi na pokasrmie zalezy
Michcia a olka nadal ma kolki?[/link]
Smile wrote:witajcie Dziewczyny, czy któras z Wam miała robioną amniopunkcję ze względu na zakażenie cmv w ciąży?niestety nie mogę znaleźć zbytnio informacji na ten temat...
Ale pewna jesteś że zakażenie miało miejsce jak byłaś już w ciąży? Po suwaczku widzę że to wczesna ciąża a czasem badania wykrywają cmv które było wcześniej. A co w ogóle mówią lekarze? -
Kaśku wyniki cmv IgG i igM wyszły mi dodatnie, kazali mi zrobić awidnośc, poszłam do labo po wyniki ale babka powiedziała że wysłali je do Wawy i niestety nie wydadzą mi wyników.U nich w labo awidnośc wyszła podobno niska czyli że zakażenie jest w trakcie i że jest to pierwotne zakażenie....
Mój gin jak u niego byłam między pacjentakmi powiedział tylko że tego się w ciązy nie leczy i żeby się nie martwić a po narodzinach obserwuje sie dziecko.Tyle w temacie... -
Wczoraj wyszlam ze szpitala i zamiast radosci z powrotu pol nocy czulam swedzenie. Mam nadzieje, ze to tylko zwykle swedzenie, a nie cholestaza, bo sobie palne w leb.
Przy wypisie lekarz czepil sie, ze mam za maly brzuch i ze wody plodowe na granicy normy. Gadal tez, ze dziecko nie uroslo przez dwa tygodnie i to zle, do tego brzuszek ma do tylu tygodniowo, a glowke do przodu. Jak mial rosnac na szpitalnym zarciu? Rozwalili mi do tego zoladek antybiotykiem, juz na wolnosci kupilam dicoflor i licze na poprawe.
Musze wytrzymac te kilkanascie dni, moze miesiac. Jak nie urodze, to chyba sterroryzuje lekarzy o cesarke, juz nie mam sily na wiecej atrakcji. -
Dziewczyny, ostatnio już nawet nie daję rady Was czytać na bieżąco.
My już od 9 tygodni zmagamy się z kolkami, które u nas są całodniowe, a nie wieczorne.
Zaczynam wątpić, czy wrócę kiedykolwiek do świata żywych.
Trzymajcie się dzielnie.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualny
-
Pati78 wrote:Wczoraj wyszlam ze szpitala i zamiast radosci z powrotu pol nocy czulam swedzenie. Mam nadzieje, ze to tylko zwykle swedzenie, a nie cholestaza, bo sobie palne w leb.
Przy wypisie lekarz czepil sie, ze mam za maly brzuch i ze wody plodowe na granicy normy. Gadal tez, ze dziecko nie uroslo przez dwa tygodnie i to zle, do tego brzuszek ma do tylu tygodniowo, a glowke do przodu. Jak mial rosnac na szpitalnym zarciu? Rozwalili mi do tego zoladek antybiotykiem, juz na wolnosci kupilam dicoflor i licze na poprawe.
Musze wytrzymac te kilkanascie dni, moze miesiac. Jak nie urodze, to chyba sterroryzuje lekarzy o cesarke, juz nie mam sily na wiecej atrakcji.
Pewnie jest Ci ciężko ale pamiętaj to już ostatnia prosta!!
Pati78 lubi tę wiadomość