Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
ha ha dziewczyny nie przejmujcie się mi się tez mylicie czasami:D
Co do facetów to mój jest mistrzem manipulacji. Tak wywróci kota ogonem że chcąc nei chcąc muszę przyznać mu zawsze rację i za nic nie da sobie powiedzieć ze to nie do konca idzie w tą stronę. Więc prawie zawse jest na jego. Nauczyłam się nie odzywać najlepiej. Co najwyzej milkę i udaję ze dla mnie nie istnieje i dopiero to działa jakoś bo tonuje trochę. Jakiekolwiek argumenty rozmowy po prostu na uparciucha nie działają. On jestprzecież bez skazy.
Ale coż zycie byłoby nudnie jakby było zawsze dobrze:)
Smaka mi tylko narobiłyście, ale mam dzis w planach bitki wołowe po portugalsku z jajkiem i szynką o ile dostanę ładną wołowinę weekend mam nadzieje grilowo, ale pogoda ma być jutro nieciekawa a w sb i tak do pracy:/
a co do odległości to Michacia ma rację. Odległośc rodzi dodatkowe problemy, inaczej się podchodzi do pewnch spraw, inaczej rozumie i pełno nieporozumień o pierdoły. Też mam za soą 3 lata jak mój był w UK i holandii. masakra. najgorsze jest to ze przez tą odległośc już nie umiemy z sobą o powaznych tematach rozmawiac inaczej niż piszac na GG czy fb. bo tak wtedy rozwiazywalismy problemy gdy nie mielismy ochoty na skype i tak zostało:( a ja ubolewam nad tym ale już nawet nie próbuję zmienić.
Naszczęscie czasem nie potrzeba słów jak się jest blisko siebie:)
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Michcia oj wiem co czujesz. Ja wcześniej też zwykle 9-10h w pracy a dojazdy u mnie to 1-1,5h w jedną stronę. Ogólnie jak wychodziłam rano to jak byłam w domu z powrotem o 19 to było naprawdę dobrze. Teraz już trochę przywykłam do 'wolności'. szczerze mówiąc to ostatnio nawet stwierdzam że mam lenia. Nic mi się nie chce. Do gotowania muszę się zmusić, bardziej ze względu na brak jakiś pomysłów a i gotowanie tylko dla siebie nie jest takie fajne. O sprzątaniu to już nie wspomnę... Nawet czytanie książek mnie nie wciąga.
A jak już się czymś zajmę to rozgrzebię i zostawię co mnie tylko denerwuje tzn że takie rozgrzebane.
IviQ ja swojego przedrzeźniam: ja wiem że "on nigdy i on zawsze" bo jak jest jakiś problem to on zawsze ideałem np nie możemy czegoś znaleźć to słyszę od M że to na pewno moja wina bo ON ZAWSZE odkłada wszystko tam gdzie trzeba i nie ważne że znajdujemy to później w kieszeni jego kurtki
Zmienić nie próbuję bo wiem że się nie da ale nabijać się i dogryzać mogę jeśli tylko potrafię no i oczywiście jeśłi wcześniej się nie popłaczę .IviQ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaśku wrote:
Ty też się relaksuj w dłuuugi weekend. Ale mi smaka zrobiłaś na piwko a tu sklepy pozamykane, jutro nadrobięWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 20:34
-
Misi@ wrote:A ja na kefir, bo za kazdym razem jak Was podczytuje to swietujecie kefirem ;p chyba gdzies mi sie to zakodowało!
A właśnie!!! Dzięki Misi@
Oczywiście że obalę szklaneczkę kefirku z okazji super wyników AsiaPoli
Nawet mam taką litrową flaszeczkę ale całej nie dam rady na razMisi@, AsiaPoli lubią tę wiadomość
-
AsiaPoli gratulacja:D zebynie powiedzieć a nie mówiłam :p
ja dziś zamiast kefiru całą bekę jogurtu mam :p więc zdrowie dzidziusia AsiaPoli
A płeć zansz?Misi@, Kaśku, AsiaPoli lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
No pięknie, kolejny zdrowy bąbel!
Bardzo się cieszę!
I po ciążowemu - świętuję maślanką
No to teraz czekamy na Misi@. Z nami na forum dwa tygodnie szybko zlecąIviQ, Kaśku, Misi@, AsiaPoli lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Nie znam płci, trzeba było zapłacić extra 70 f,i zresztą przed badaniem jeszcze się zastanawiałam co zrobimy jakby wynik był zły,i po prostu nie chciałam wiedzieć. Ja mam już córkę, teraz urodziła mi wnuka,więc naprawdę jest mi to obojętne, ważne że będzie zdrowe, a na polowkowym za 5 tyg i tak się pewnie dowiemy
Kaśku, IviQ, Misi@ lubią tę wiadomość
-
ale tu zacichło. wszystkie wyjechały na długi weekend czy co:p
a ja się musze pochwalić, poczułam pierwsze ruchy synka:D
cudowne uczucie:)))))))))))Kaśku, Misi@ lubią tę wiadomość
[/link]
Misi@ wrote:ja mam wyniki za dwa tygodnie...
Ja dziś postanowiłam zakupić biustonosz nowy bo mieściłam się już tylko w jednym i to tak ledwo ledwo...
I wiecie odkryłam gdzie się me dziecię ukrywa jak ja chcę się brzuszkiem pochwalić (a on się wklęsły wtedy robi), w biuście - jak nic! Osiągnęłam rozmiar H przy obwodzie 70!!! Toż jeszcze chwila i niejaka Pamela A. to będzie mogła mi naskoczyć normalnie...
IviQ ja też już czasem Małego czuję ale bardzo nieregularnie i leciutko. Ale ja mam łożysko na przedniej ściance i nisko więc jeszcze sobie mogę poczekać na bardziej wyraźne ruchy. W końcu kopniaka przez poduchę czuć znacznie słabiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 20:59
IviQ lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Ja na weekendy mam męża w domu, więc zawsze mnie 'wcina' na ten czas
Poza tym, muszę się poważnie wziąć do roboty. W poniedziałek podpisujemy już umowę kupna mieszkania i muszę już powybierać wszystko, tzn. sprzęty, lampy, płytki itd. Ja to co prawda uwielbiam, ale ponieważ w ostatnich tygodniach nie miałam do tego głowy, to teraz muszę nadrobić i godzinami ślęczę w sieci. Plan na dziś -wybrać AGD (najmniej fajna część, i tak wszystko będzie zabudowane i nie będzie tego widać )
No a wczoraj jeszcze mnie jakoś wycofało, jak przeczytałam, że czujecie już ruchy synków. Ja nic nie czuję jeszcze chociaż czytałam, że przy łożysku wysoko na przedniej ścianie to niektóre dziewczyny grubo po 20-tym tygodniu czują dopiero. Ale wiecie, jak to jest. Najbliższe USG to będą badania prenatalne 26-ego maja i dopiero wtedy zobaczę, czy z małą ok i czy tam wierzga nadal.
Kaśku, i ja muszę się po biustonosze wybrać, ale jakoś mi nie po drodze. Nie mam super sprawdzonego sklepu i już wcześniej był z tym duży problem, bo nosiłam 65 D. I naprawdę, nawet w niektórych sklepach z brafittingiem nie mieli wyboru 65 ciekawe co teraz będzie. Wydaje mi się, że w końcu obwód skoczył do 70, bo moje stare biustonosze trochę gniotą, więc może łatwiej będzie mi coś wybrać. Ale też nie chciałabym wydać majątku, bo kto wie, jak długo nam posłużą biustonosze w aktualnym rozmiarze? A jeśli za miesiąc pierś znowu skoczy do przodu?
No nic, jem, suszę włosy i wyruszam na zakupy spożywcze + jakiś spacer, bo znowu ostatni dzień taki ciepły przed załamaniem pogody. A Wy jakie plany?
Aaaa, jeszcze się miałam pochwalić, +1 kg w końcu czyli od początku ciąży 2 kg mi przybyło mniej więcej. Coś czuję, że teraz pójdzie lawinowo
p.s. Aha i teraz zauważyłam, że to forum jest płatneNT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Michcia ale Ci dobrze z mężem. Ja swojego zobaczę co prawda już w piątek ale ostatnio mam go co trzy tygodnie ... buuu...
Ja nienawidzę szczerze meblowania i wykańczania mieszkania. Na początku wydawało mi się że to będzie fajne ale wizyta w kilku sklepach, tłumy ludzi, różnorodność z której mogłam wybierać ... i tysiące decyzji które musiałam podjąć, spowodowały że teraz wybór czegokolwiek do domu powoduje u mnie stres. Wierzę że są ludzie którzy to potrafią a nawet lubią ale ja do nich na pewno nie należę
Co do ruchów to ja poczułam tylko kilka razy i były bardzo leciutkie. Muszę się bardzo skoncentrować żeby jakieś wyczaić ale wiem że Mały powinien się uaktywniać wieczorem jak kładę się spać więc wtedy staram się gościa namierzyć Inna sprawa że w 100% to ja pewna nie jestem.. do tej pory moje wnętrzności mnie nie próbowały łaskotać od środka ale kto wie może nabyły nową sprawność albo wcześniej nie zwracałam na to uwagi
Ja już od jakiegoś czasu wydaję na biustonosze majątek i też do tej pory miałam 65 ale E/F. Jak kupowłam tańsze biustonosze to miałąm je do pierwszego prania bo się rozciągały i były już niewygodne. Więc kupuję droższe (min 200 zł ) ale mam 3-4 na raz (kolory podstawowe i czasem jak mam doła zaszaleję z jakiś kolorowym) i one są zwykle ze mną długo.
Teraz już musiałam kupić bo ten ostatni pasujący jest ciemno-kolorowy a mam jasną sukienkę na imprezkę rodzinną w tą sobotę. Pani w sklepie mi doradziła żeby nie kupować od razu biustonoszy do karmienia bo później zwykłe mogę szybko przerobić (podała jakiś sensowny argument ale go nie pamiętam... jako że teraz mam peniska podejrzewam że mój mózg się tam przemieścił ) i żebym wybierała biustonosze z pianki bo one mogą troszkę urosnąć ze mną
A poza tym bardzo liczę że mój biust osiągnał już szczyt swych możliwości. A no i oczywiście poradziła zakupienie 70 (mimo że w 65 się zapinałam) bo biustonosz się troszkę rozciągnie ale mój obwód teraz też troszkę nadrobi
Aha podobają mi sie biustonosze w HappyMum ale mam kawełek do sklepu i nie chciało mi się jechać, poza tym mają rozmiary tylko do F więc i tak bym się w nie nie zmieściła
Michcia wrote:p.s. Aha i teraz zauważyłam, że to forum jest płatne
Ależ sie rozpisałam. -
forum płatne???? gdzie to wyczytałaś Michcia???? ja się chyba z Was ostatnia dopisywałam i nic o tym nie wiem.
co do ruchów to one są naprawdę delikatna i to kiedy nic nie robię, bo jak się ruszam, czy pracuje to nic nie czuję, wczoraj np nie było ruchów wogóle więc to nie jest tak że cały czas i wyraźnie ale na pewno nie da się ich z niczym pomylić. dziś nacisnęłam sobie niechcący na brzuch to od razu wierzgnął mi buntowniczo hehehe
tycie.. ja od początku ciązy przytylam 4,5 kg ciazy. masakra a jeszcze jestem w 4 miesiacu:/ na szczescie troszke spadl mi apetyt wiec moze przestane tyle nabierac
Co do stanikow to ja sie tez poszerzylam bo nosilam na 65 a teraz 70.
dtare mnie cisna nawet jak zmieszcze cycki w niektore to na szerokosc nie daje rady i slynny tekst w domu juz jak tylko wchodze"Kochanie uwolniłaś już cycki?" bo zanim kupilam nowy stanik bylo Musze uwolnic cycki heheh[/link]
Nooo oczywiście - moje ciążowe rozmiękczenie mózgu dało znać o sobie. Z tym płatnym forum to chodziło o abonament premium, myślałam, że mnie "wywali" stąd za 6 dni
Ja nadal czekam na ruchy i nadal Wam zazdroszczę i obawiam się, że nie od początku będę je rozpoznawać, bo u mnie w brzuchu zawsze dużo się działo i jelita potrafią mocno zaszaleć. Dziś mi się wydawało, że poczułam kopniaczka, ale równie dobrze mogła to być bańka powietrza wędrująca przez jelitko
Najwyraźniej i ja muszę wybrać się po nowy biustonosz, bo widzę, jestem z tyłu w tym temacie. To będzie misja na przyszły tydzień.
Oczywiście dziś sprzętu nie szukałam, bo miałam milion innych, ważniejszych zajęć (np. godzina na ławeczce w parku, na słońcu), ale przyjdzie taki czas, że się za to wezmę.
A Bercia to nam zupełnie zniknęła!IviQ lubi tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Kaśku, pierwszy raz spotykam się z tym terminem. W sieci, poza wikipedią, też na szybko niewiele można znaleźć.
To co przeczytałam nie brzmi dobrze. Aż mnie brzuch rozbolał ze stresu...
Ale powiedz, miałaś jakąś rozmowę z lekarzem? Coś Ci wyjaśnili?
Jesssuuu... Przytulam mocno, kochana, bo nie wiem co powiedzieć. Mam za mało danych
16.09.15 - ZDROWA OLKA