Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
A imię jego czterdzieści i cztery
Bardzo ładna liczba.
No i gratulacje dla zwycięzcy. Widzisz, jaką macie teraz dobrą passę?
No i przyjemniasty wieczór Ci się szykuje. Udanej kolacji.
Bercia, no pewnie, że wytrzymasz. I my też wytrzymamy. Tylko z trudem I pamiętaj, nie wystaw mnie - dziewczynka ma być
A ja w końcu nie poszłam na długi spacer, tylko na krótki, ale 1,5 h przesiedziałam sobie na ławce, na skwerku, w pięknym słońcu. Nagrzałam się, powdychałam trochę ciepłego, wiosennego powietrza i najchętniej poszłabym spać. Ale teraz czas na obiad, a po obiedzie kolejny spacer - odbiór wyników dzisiejszych badań krwi. Także dzień wypełniony po brzegi Aż mi się śmiać chce, jakie to ja mam teraz biznesy poważne.IviQ, grubabercia, Kaśku lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
dzieki laseczki:)
życzonka przekażę
nooo pogoda iście na wystawienie się na słoneczko, ale co zrobić jak się ma swój biznes to z chorobowym ciężko:/
plusy i minusy niestety...
ale daję radę)
Kaśku lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Ja juz odpoczywam w domu po tescie cvs,niepowiem ze byl niebolesny,fakt ze to trwalo moze dwie,trzy minutki ale to pobieranie boli i to jak najgorszy skurcz okresowy,poczulam az do krzyza,do kosci ogonowej,wkluwania tej rurki nawet nie zauwazylam bo najpierw jest znieczulenie miejscowe,ale potem to uderzanie rurka w lozysko zeby pobrac, naprawde bolalo.pytalam najpierw ile bylo przypadkow w tym danym szpitalu poronien,w ub roku trzy,dwa lata temu dwa,wiec jest jak mowil doc ze to 1% wszystkich testow czyli tak jak krajowa srednia wychodzi.wogole wszystko bardzo spokojnie,duzo wyjasnien,moglam pytac o wszystko,dwoch doktorow i jedna pigula ktora caly czas siedziala mi przy glowie,pilnowala zebym nie patrzyla zabardzo co tam sie dzieje uspakajala i zagadywala,potem jeszcze pobranie krwi,w razie czego zeby sprawdzic przeciwciala no i anti-d bo ja mam grupe krwi ujemna,troche klucia bylo,no ale jestem przyzwyczajona jak my wszystkie po ivf...musze odpoczywac dwa,trzy dni bo moja praca zaciezka zeby tak od razu wrocic,wzielam nospe zaraz po a teraz juz zaczynam powoli czuc w brzuchu bol na na @,ale dopoki bedzie znosnie niebiore wiecej tabletek.chyba juz jestem spokojniejsza,po tych wszystkich rozmowa ch w szpitalu,chociaz niecierpliwie bede czekac na wynik 3,4 dni,wiec powinien byc jeszcze w tym tygodniu.pozdrawiam i dzieki za slowa otuchy i wsparcie
IviQ, grubabercia, Kaśku lubią tę wiadomość
-
AsiaPoli koniecznie powiedz nam jak przyjdą wyniki. My tu wszystkie Tobie kibicujemy. na szczęscie 3-4 dni to niedługo, my w większości czekamy po 2-3 tyg...to jest dopiero stres. Zatem trzymamy kciuki i czekamy na wyniki a tymczasem odpoczywaj dużo, zero wysiłku no i się odzywaj koniecznie
grubabercia, Kaśku lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
nick nieaktualnyHej
test cvs to to samo co aminopunkcja?
Ja bede mieć robione amino w czwartek i mi mówili, ze do 22 tc a nawet później można robić.
Obawiam się trochę bólu, ale mam nadzieje, że sie nie poruszę.
edit już doczytałam , że to co innegoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 19:51
-
Misi@ wrote:Hej
Ja bede mieć robione amino w czwartek i mi mówili, ze do 22 tc a nawet później można robić.
edit już doczytałam , że to co innego
Pewnie mozna i w 22 tyg...Ale najlepiej po skonczonym 15.Bo jesli ktos robi po to by sie dowiedziec czy urodzi zdrowe czy chore dziecko a jesli chore to nie bedzie kontynuowal ciazy,to 22 tydzien jest maxymalnym tygodniem do jej zakonczenia.///bercia -
Misi@ wrote:Hej
edit już doczytałam , że to co innego
Też sie tego obawiałam znaczy bólu i ze się poruszę. Ale przy amnio ja czułam tylko ukucie / uszczypanie a potem nieprzyjemnie trochę jak wbijają igłę w ściankę macicy, tak jak wcześniej już pisałam (ale nie wiem czy to można nawet bólem nazwać). Nieporuszanie się w ogóle nie było dla mnie problemem nawet się skupiać nad tym nie musiałam.
Misi@ trzymam kciuki, na pewno u Ciebie też będzie dobrze!Misi@ lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny:) co tam u Was nowego? tu się pogoda skopała:/ nic mi się nie chcę ale co tam:)
Bercia.... wielkie buziaki dla Ciebie i mam nadzieje ze lada dzień będziemy śiwetować. Zapas kefiru kupiony:)))))grubabercia, Kaśku lubią tę wiadomość
[/link]
IviQ wrote:Hej Dziewczyny:) co tam u Was nowego? tu się pogoda skopała:/ nic mi się nie chcę ale co tam:)
Bercia.... wielkie buziaki dla Ciebie i mam nadzieje ze lada dzień będziemy śiwetować. Zapas kefiru kupiony:)))))
Witaj IviQ...:* Witaj reszto CIĘŻARÓWEK
Kefir..ooo..tak...dobra sprawa...Codziennie pochlaniam min 0,5l
Do miecha i wedlin wcale mnie nie ciagnie...
Ja wytransportowalam juniora do przedszkola i nastawilam rosolek dla mezusia ktory bedzie po poludniu W koszuli jeszcze pomykam ale trzeba sie zebrac i do sklepu wyruszyc bo w lodowce światło
Milego dnia wszystkim...
Dzis moga zadzwonic z wynikami...drże....IviQ, Kaśku lubią tę wiadomość
bercia -
Bercia, ja myślę, że dziś może być dla Ciebie naprawdę cudowny dzień.
Najpierw zadzwonią z dobrym wynikiem, a później przyjedzie małżonek i jeszcze będzie się zachwycał Tobą i rosołem
I Ty będziesz miała monopol na bycie najszczęśliwszą na świecie tego dnia
Ładny Ci plan ułożyłam? A ja jestem baaaardzo dobra w organizacji, więc ma szansę się spełnićgrubabercia, IviQ, Kaśku lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
AsiaPoli, niewesoło brzmi ten CVS, ale dobrze, że masz to już za sobą i zabieg obył się bez żadnych komplikacji.
Teraz się relaksuj, a za 3 dni się tu meldujesz z dobrym wynikiemAsiaPoli, AsiaPoli lubią tę wiadomość
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Ja co prawda kefiru niet, fuj, nigdy. Ale myślę, że litr lodów na takie świętowanie też się nada jestem gotowa!
IviQ, grubabercia, Kaśku lubią tę wiadomość
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Michcia wrote:Bercia, ja myślę, że dziś może być dla Ciebie naprawdę cudowny dzień.
Najpierw zadzwonią z dobrym wynikiem, a później przyjedzie małżonek i jeszcze będzie się zachwycał Tobą i rosołem
I Ty będziesz miała monopol na bycie najszczęśliwszą na świecie tego dnia
Ładny Ci plan ułożyłam? A ja jestem baaaardzo dobra w organizacji, więc ma szansę się spełnić
Ajjj lowjjjammm CIĘ !!!!!bercia -
Cześć dziewczyny,
coś nie mogłam spać w nocy, za to dopiero teraz wstałam.. nieżle co
Bercia no niezapomniany dzień przed tobą a plan Michci przedni w całości wspieram
grubabercia wrote:Witaj IviQ...:* Witaj reszto CIĘŻARÓWEK
Kefir..ooo..tak...dobra sprawa...Codziennie pochlaniam min 0,5l
Do miecha i wedlin wcale mnie nie ciagnie...
Ja wytransportowalam juniora do przedszkola i nastawilam rosolek dla mezusia ktory bedzie po poludniu W koszuli jeszcze pomykam ale trzeba sie zebrac i do sklepu wyruszyc bo w lodowce światło
Milego dnia wszystkim...
Dzis moga zadzwonic z wynikami...drże....
Oj to ja też drżę i biegam do sklepu w podskokach bo mi się zapas kefiru skończył... Ha ale mam zsiadłe mleko i lody, chyba się nadadzą co?
IviQ lubi tę wiadomość