X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A imię jego czterdzieści i cztery ;-)
    Bardzo ładna liczba.

No i gratulacje dla zwycięzcy. Widzisz, jaką macie teraz dobrą passę? :-)

No i przyjemniasty wieczór Ci się szykuje. Udanej kolacji.

Bercia, no pewnie, że wytrzymasz. I my też wytrzymamy. Tylko z trudem ;-) I pamiętaj, nie wystaw mnie - dziewczynka ma być :-D

A ja w końcu nie poszłam na długi spacer, tylko na krótki, ale 1,5 h przesiedziałam sobie na ławce, na skwerku, w pięknym słońcu. Nagrzałam się, powdychałam trochę ciepłego, wiosennego powietrza i najchętniej poszłabym spać. Ale teraz czas na obiad, a po obiedzie kolejny spacer - odbiór wyników dzisiejszych badań krwi. Także dzień wypełniony po brzegi :-D Aż mi się śmiać chce, jakie to ja mam teraz biznesy poważne.

IviQ, grubabercia, Kaśku lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki laseczki:)
    życzonka przekażę:)
    nooo pogoda iście na wystawienie się na słoneczko, ale co zrobić jak się ma swój biznes to z chorobowym ciężko:/
    plusy i minusy niestety...
    ale daję radę:))

Kaśku lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz odpoczywam w domu po tescie cvs,niepowiem ze byl niebolesny,fakt ze to trwalo moze dwie,trzy minutki ale to pobieranie boli i to jak najgorszy skurcz okresowy,poczulam az do krzyza,do kosci ogonowej,wkluwania tej rurki nawet nie zauwazylam bo najpierw jest znieczulenie miejscowe,ale potem to uderzanie rurka w lozysko zeby pobrac, naprawde bolalo.pytalam najpierw ile bylo przypadkow w tym danym szpitalu poronien,w ub roku trzy,dwa lata temu dwa,wiec jest jak mowil doc ze to 1% wszystkich testow czyli tak jak krajowa srednia wychodzi.wogole wszystko bardzo spokojnie,duzo wyjasnien,moglam pytac o wszystko,dwoch doktorow i jedna pigula ktora caly czas siedziala mi przy glowie,pilnowala zebym nie patrzyla zabardzo co tam sie dzieje uspakajala i zagadywala,potem jeszcze pobranie krwi,w razie czego zeby sprawdzic przeciwciala no i anti-d bo ja mam grupe krwi ujemna,troche klucia bylo,no ale jestem przyzwyczajona jak my wszystkie po ivf...musze odpoczywac dwa,trzy dni bo moja praca zaciezka zeby tak od razu wrocic,wzielam nospe zaraz po a teraz juz zaczynam powoli czuc w brzuchu bol na na @,ale dopoki bedzie znosnie niebiore wiecej tabletek.chyba juz jestem spokojniejsza,po tych wszystkich rozmowa ch w szpitalu,chociaz niecierpliwie bede czekac na wynik 3,4 dni,wiec powinien byc jeszcze w tym tygodniu.pozdrawiam i dzieki za slowa otuchy i wsparcie :)

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli koniecznie powiedz nam jak przyjdą wyniki. My tu wszystkie Tobie kibicujemy. na szczęscie 3-4 dni to niedługo, my w większości czekamy po 2-3 tyg...to jest dopiero stres. Zatem trzymamy kciuki i czekamy na wyniki a tymczasem odpoczywaj dużo, zero wysiłku no i się odzywaj koniecznie

grubabercia, Kaśku lubią tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    test cvs to to samo co aminopunkcja?
    Ja bede mieć robione amino w czwartek i mi mówili, ze do 22 tc a nawet później można robić.
    Obawiam się trochę bólu, ale mam nadzieje, że sie nie poruszę.
    edit już doczytałam , że to co innego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 19:51

• grubabercia Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Hej
    Ja bede mieć robione amino w czwartek i mi mówili, ze do 22 tc a nawet później można robić.

Pewnie mozna i w 22 tyg...Ale najlepiej po skonczonym 15.Bo jesli ktos robi po to by sie dowiedziec czy urodzi zdrowe czy chore dziecko a jesli chore to nie bedzie kontynuowal ciazy,to 22 tydzien jest maxymalnym tygodniem do jej zakonczenia.///

bercia
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ 100 lat dla męża :-D ha zdążyłam jeszcze :-) i gratulacje 1 m-ca!!

IviQ, fo09czka lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli znieczulenie? rurka ??! tzn że CVS jednak różni się od amnio. Dobrze że już masz to za sobą. Teraz obowiązkowo leż i odpoczywaj :-)

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Hej

Też sie tego obawiałam znaczy bólu i ze się poruszę. Ale przy amnio ja czułam tylko ukucie / uszczypanie a potem nieprzyjemnie trochę jak wbijają igłę w ściankę macicy, tak jak wcześniej już pisałam (ale nie wiem czy to można nawet bólem nazwać). Nieporuszanie się w ogóle nie było dla mnie problemem :-) nawet się skupiać nad tym nie musiałam.
    Misi@ trzymam kciuki, na pewno u Ciebie też będzie dobrze!

Misi@ lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:) co tam u Was nowego? tu się pogoda skopała:/ nic mi się nie chcę ale co tam:)
    Bercia.... wielkie buziaki dla Ciebie i mam nadzieje ze lada dzień będziemy śiwetować. Zapas kefiru kupiony:)))))

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    Hej Dziewczyny:) co tam u Was nowego? tu się pogoda skopała:/ nic mi się nie chcę ale co tam:)
    Bercia.... wielkie buziaki dla Ciebie i mam nadzieje ze lada dzień będziemy śiwetować. Zapas kefiru kupiony:)))))

Witaj IviQ...:* Witaj reszto CIĘŻARÓWEK :D
    Kefir..ooo..tak...dobra sprawa...Codziennie pochlaniam min 0,5l :D
    Do miecha i wedlin wcale mnie nie ciagnie...
    Ja wytransportowalam juniora do przedszkola i nastawilam rosolek dla mezusia ktory bedzie po poludniu :D W koszuli jeszcze pomykam ale trzeba sie zebrac i do sklepu wyruszyc bo w lodowce światło :D
    Milego dnia wszystkim...
    Dzis moga zadzwonic z wynikami...drże.... :(

IviQ, Kaśku lubią tę wiadomość

bercia
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia, ja myślę, że dziś może być dla Ciebie naprawdę cudowny dzień.

Najpierw zadzwonią z dobrym wynikiem, a później przyjedzie małżonek i jeszcze będzie się zachwycał Tobą i rosołem :-)
    I Ty będziesz miała monopol na bycie najszczęśliwszą na świecie tego dnia :-)

Ładny Ci plan ułożyłam? A ja jestem baaaardzo dobra w organizacji, więc ma szansę się spełnić :-D

grubabercia, IviQ, Kaśku lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli, niewesoło brzmi ten CVS, ale dobrze, że masz to już za sobą i zabieg obył się bez żadnych komplikacji.
    Teraz się relaksuj, a za 3 dni się tu meldujesz z dobrym wynikiem :-)

AsiaPoli, AsiaPoli lubią tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda kefiru niet, fuj, nigdy. Ale myślę, że litr lodów na takie świętowanie też się nada :-D jestem gotowa!

gg64k6nlx91zx5z2.png

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Bercia, ja myślę, że dziś może być dla Ciebie naprawdę cudowny dzień.

Najpierw zadzwonią z dobrym wynikiem, a później przyjedzie małżonek i jeszcze będzie się zachwycał Tobą i rosołem :-)
    I Ty będziesz miała monopol na bycie najszczęśliwszą na świecie tego dnia :-)

Ładny Ci plan ułożyłam? A ja jestem baaaardzo dobra w organizacji, więc ma szansę się spełnić :-D

Ajjj lowjjjammm CIĘ !!!!! :D

bercia
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja normalnie lody uwielbiam, ale teraz jakoś mnie nie ciągnie do nich, ale tez i nie odrzuca :p

Magia lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia, nie ma co drżeć, przecież Michacia Ci już rozpisała plan. I musi byc zrealizowany!!

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    coś nie mogłam spać w nocy, za to dopiero teraz wstałam.. nieżle co :-)

Bercia no niezapomniany dzień przed tobą :-) a plan Michci przedni :-D w całości wspieram :-)
    grubabercia wrote:
    Witaj IviQ...:* Witaj reszto CIĘŻARÓWEK :D
    Kefir..ooo..tak...dobra sprawa...Codziennie pochlaniam min 0,5l :D
    Do miecha i wedlin wcale mnie nie ciagnie...
    Ja wytransportowalam juniora do przedszkola i nastawilam rosolek dla mezusia ktory bedzie po poludniu :D W koszuli jeszcze pomykam ale trzeba sie zebrac i do sklepu wyruszyc bo w lodowce światło :D
    Milego dnia wszystkim...
    Dzis moga zadzwonic z wynikami...drże.... :(

Oj to ja też drżę i biegam do sklepu w podskokach bo mi się zapas kefiru skończył... Ha ale mam zsiadłe mleko i lody, chyba się nadadzą co?

IviQ lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku pewnie że się nadadzą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:42

Kaśku lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!! Dzwonili!!!!

ZDROWA DZIEWCZYNKA...SLYSZYCIE??!!!! DZIEEEEEWWWWCCCZZZYYYYNNNKKKAAAAA :D

IviQ, Kaśku, Blondik, AsiaPoli, alicja_ lubią tę wiadomość

bercia
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ