X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze mam w planach dzis mała wycieczkę rowerwowa bo moj Andrew konczy prace godzine pozniej niz ja a mam klientke koło niego do zalatwieni, auto on zabrał rano bomusiał do hurtowni smignąc to chce skorzystać z darmowych rowerów miejskich i się przejadę;D

anima, Kaśku lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • grubabercia Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...
    Ja dzis do niczego jestem...Nie moge sie zebrac.Nawet łózka dzis nie zascialalam.Synka dziadek zaprowadzil do przedszkola przed 8 ,ja zjadlam sniadanie i poszlam spac.Wstalam o 11 !!!! zgrozo...
    Pokrecilam sie w koszuli do 12 i wzielam sie za szybki obiad(ziemniaki+jajko sadzone +szpinak)
    I tak gnilam do 14,przebralam sie i poszlam po juniora do przedszkola.Spacer nawet sobie odpuscilam bo nie mam energii :(

mam nadzieje ze po niedzieli dostane kopa energetycznego..po pierwsze ze dostane DOBRA wiadomosc ze szpitala a po drugie ze od wtorku bede miala męża :D

Michciu...wszystkiego dobrego z okazji rocznicy slubu!!!
    My w listopadzie mamy 10 :D i nie zamienilabym tych lat na inne :D

IviQ, Kaśku lubią tę wiadomość

bercia
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Bercia ma synka, z którym może spracerować, IviQ jeszcze chodzi do pracy, więc też wychodzi z domu.
    Kaśku, jak Ty sobie organizujesz 'aktywność' poza domem?

Michcia cóż mogę rzec to trudne jest, trzeba się zmuszać (szczególnie jak pogoda nie tęga) i nauczyć się spacerować samemu. Ja wymyślam sobie jakieś zadania .. Dobrym pomysłem który swego czasu wdrażałam było ustawienie sobie że będę chodzić min 3km (a później 5km) dziennie. Po śniadaniu włączałam endomondo i zwiedzałam okoliczne parki... tzn tak plan wyglądał ale wiecie czasem padało, albo net wciągnął, albo za późno wstałam, albo cokolewiek innego.
    Przy okazji można sprawdzać trasy na późniejsze spacerki z wóżkiem :-P

Ale ale mam dobre wieści: byłam na wizycie u prv doktorka i jest super cool. Aż uwierzyć nie mogłam jak lekarz powiedział że wszystko jest super :-P
    Wody płodowe też ok, łożysko ok, maluch waży 140g i jeśli chodzi o amnio to powikłań jakichkolwiek brak...ufff
    I mam odstawić część leków - wreszcie - bo normalnie jak lekoman się czułam :-)

grubabercia, IviQ lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grubabercia wrote:
    Hej dziewczyny...
    Ja dzis do niczego jestem...Nie moge sie zebrac.Nawet łózka dzis nie zascialalam.Synka dziadek zaprowadzil do przedszkola przed 8 ,ja zjadlam sniadanie i poszlam spac.Wstalam o 11 !!!! zgrozo...
    Pokrecilam sie w koszuli do 12 i wzielam sie za szybki obiad(ziemniaki+jajko sadzone +szpinak)
    I tak gnilam do 14,przebralam sie i poszlam po juniora do przedszkola.Spacer nawet sobie odpuscilam bo nie mam energii :(

mam nadzieje ze po niedzieli dostane kopa energetycznego..po pierwsze ze dostane DOBRA wiadomosc ze szpitala a po drugie ze od wtorku bede miala męża :D

Michciu...wszystkiego dobrego z okazji rocznicy slubu!!!
    My w listopadzie mamy 10 :D i nie zamienilabym tych lat na inne :D
    Bercia trzymam mocno kciuki za kopa energetycznego !!!

grubabercia lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku wrote:
    Michcia cóż mogę rzec to trudne jest, trzeba się zmuszać (szczególnie jak pogoda nie tęga) i nauczyć się spacerować samemu. Ja wymyślam sobie jakieś zadania .. Dobrym pomysłem który swego czasu wdrażałam było ustawienie sobie że będę chodzić min 3km (a później 5km) dziennie. Po śniadaniu włączałam endomondo i zwiedzałam okoliczne parki... tzn tak plan wyglądał ale wiecie czasem padało, albo net wciągnął, albo za późno wstałam, albo cokolewiek innego.
    Przy okazji można sprawdzać trasy na późniejsze spacerki z wóżkiem :-P

Ale ale mam dobre wieści: byłam na wizycie u prv doktorka i jest super cool. Aż uwierzyć nie mogłam jak lekarz powiedział że wszystko jest super :-P
    Wody płodowe też ok, łożysko ok, maluch waży 140g i jeśli chodzi o amnio to powikłań jakichkolwiek brak...ufff
    I mam odstawić część leków - wreszcie - bo normalnie jak lekoman się czułam :-)

Kaśku jakie leki bralas ????

bercia
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grubabercia wrote:
    Kaśku jakie leki bralas ????
    Acard (1x1), Dupek (3x1), Nospa (3x1), ProVag (1x1) no i witaminki
    no nadal biorę, tylko bez nospy i mniej Dupka :-)

Wiem tez widziałam dłuższe listy ale jak juz pisałam ja z tych co normalnie żadnych leków nie biorą a teraz z rana z 6 tabsów łykałam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 22:22

8R8Zp1.png

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku wrote:
    Acard (1x1), Dupek (3x1), Nospa (3x1), ProVag (1x1) no i witaminki
    no nadal biorę, tylko bez nospy i mniej Dupka :-)

Wiem tez widziałam dłuższe listy ale jak juz pisałam ja z tych co normalnie żadnych leków nie biorą a teraz z rana z 6 tabsów łykałam..

Ja tez Dupka (fajne okreslenie:) 3x1
    magnezin 3x1
    folik 1x1
    I zakupilam jakies witaminki z DHA kwasami wiec łykam co drugi dzien

bercia
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grubabercia wrote:
    Ja tez Dupka (fajne okreslenie:) 3x1
    magnezin 3x1
    folik 1x1
    I zakupilam jakies witaminki z DHA kwasami wiec łykam co drugi dzien

Ej to lista prawie jak moja :-)
    Mi lekarz rzekł że jak witaminki to nie kwas foliowy. Sprawdz w swoich witaminkach czy zawierają kwasik jak tak to radzę brać witaminki na zmianę z folikiem :-P
    Nie wiem jakie witaminki wcinasz, ja mam Prenatal Duo i on zawiera dużo kwasu i wit D.

8R8Zp1.png

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku wrote:
    Ej to lista prawie jak moja :-)
    Mi lekarz rzekł że jak witaminki to nie kwas foliowy. Sprawdz w swoich witaminkach czy zawierają kwasik jak tak to radzę brać witaminki na zmianę z folikiem :-P
    Nie wiem jakie witaminki wcinasz, ja mam Prenatal Duo i on zawiera dużo kwasu i wit D.

Mama DHA premium sie nazywaja...Biore na zmiane z folikiem bo maja w skladzie kwas...
    A gdzies wyczytalam ze po tych witaminsach to dzieci duze sie rodza..i tak sie zastanawiam bo moj syn wazyl 4600 a ja jechalam cala ciaze na dopalaczowych witaminsach :D

bercia
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grubabercia wrote:
    Mama DHA premium sie nazywaja...Biore na zmiane z folikiem bo maja w skladzie kwas...
    A gdzies wyczytalam ze po tych witaminsach to dzieci duze sie rodza..i tak sie zastanawiam bo moj syn wazyl 4600 a ja jechalam cala ciaze na dopalaczowych witaminsach :D

4600?! :-| Nie straszcie mnie z tymi witaminami, bo się od razu na cesarkę umówię...

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko!! 4600 jaki wielkolud :-P A rodziłaś SN?
    Mój na razie gdzieś tam ledwo do średniej dobija... jak przekroczy średnią to zastanowię się czy nie brać witaminków co drugi dzien jak ty :-P

grubabercia lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    4600?! :-| Nie straszcie mnie z tymi witaminami, bo się od razu na cesarkę umówię...

Nie wiem czy to przez witaminy...My z mezem z tych duzych jestesmy.Dziadki z obu stron tez wyrosnieci wiec i synus nam sie duzy trafil :D No ja nie dalam radey naturalni...choc zaczelam.Skonczylo sie na cesarce :D

Kaśku lubi tę wiadomość

bercia
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważyłam 2600 po urodzeniu, a jak spytałam męża o jego wagę, z poważną miną odpowiedział "6400" :-D takie ma chłop pojęcie :-)

Oczywiście zweryfikowałam tę informację u jego mamy i okazało się, że jakieś 4200.

A gdzieś mi się o oczy obiło, że waga dziecka jest powiązana z wagą urodzeniową rodziców (chyba szczególnie matki). To by mi było na rękę akurat :-D

Kaśku lubi tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Ja ważyłam 2600 po urodzeniu, a jak spytałam męża o jego wagę, z poważną miną odpowiedział "6400" :-D takie ma chłop pojęcie :-)

Oczywiście zweryfikowałam tę informację u jego mamy i okazało się, że jakieś 4200.

A gdzieś mi się o oczy obiło, że waga dziecka jest powiązana z wagą urodzeniową rodziców (chyba szczególnie matki). To by mi było na rękę akurat :-D

No to chyba sie nie potwierdzilo w moim przypADKU BO JA 3400 wazylam :D

Kaśku lubi tę wiadomość

bercia
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie ja równiotkie 4000 :-P Mimo że obecnie jakoś do większych nie należę :-)
    Mam nadzieję że Młody jednak po tatusiu 3500 :-)

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy widzicie w ogóle o któ©ej ja wstałam? dla mnie szok normalnie :-)
    ALe mam mieć gości a mieszkanie wygląda jak by tornado przeszło ... no i pomyślałam że jednak trzeba trochę ogarnąć...

8R8Zp1.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki, Chwila mnien ie było i już musiałam 15 minut czytać co tam u Was:)
    Dodam że ja ważyłam 4200 i ważyłam wiecej niż moi bracia razem więc, ale oni bliżniacy wcześniacy to wiecie... Ale mama i tata sa malutcy więc nie wiem skąd to sie wzieło. mało tego byłam strasznie długa, aż mnie 3 razy mierzyli, a teraz mam ledwie 150 cm wzrostu, wiec cieżko powiedzieć od czego to zależy. Mój tata ma 160 , mama 155. czy brała wtaminy to nie wiem. Inne czasy wtedy były. Ja biorę prenatal Duo do tego sobie łykam Colway kolagen naturalny, czasem dodaję wit C. Nic mnie nie boli nie mam zagrożonej ciąży to nie łykam nosp ani niczego innego:) Mały rośnie jak na drożdzach. Gin mi powiedziała jak na usg teraz poszłam-ale wielki ten Pani syn heheheh dlatego pewnie wiecznie głodna jestem :p. Piękna pogoda się dzis zapowiada, Trzeba gdzieś wyjść. JA do 13 w pracy, potem jadę paznokietki sobie zrobić, a potem nad taki stawik, bo mój się bedzie przygotowywał do zawodów wędkarskich na jutro, a ja sobie psoapaceruje:))))))))

Kaśku lubi tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia szkdoa, że nie mieszasz tutaj, ja bm już Cię wyciągnęła na zewnętrzny:D zresztą dostaniesz wyniki to od razu Ci się wszystkiego zachce:) a to już tuż tuż...

Kaśku lubi tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,czy ktoras z was miala albo slyszala od znajomej o tescie CVS,to jest amniopunkcja i pobieranie probki z kosmowki-lozyska.moje wyniki po usg na syndrom downa i krwi nie wyszly zadobrze,jestem w grupie duzego ryzyka.i zdecydowalam sie na to badanie,bo musze wiedziec na 100% czy jest ok czy nie,pomomo ze to badanie ma 1-2% ryzyka poronienia.wierze ze nic takiego sie nie zdarzy,ale tak naprawde jestem przerazona,po pierwsze badaniem,drugie konsekwencjami,trzecie jaki bedzie wynik.badanie w poniedzialek ,wszystko w ekspresowym tempie bo trzeba je zrobic pomiedzy 11-14 tyg ciazy a ja zaczynam 14 we wtorek,boje sie tez samego badania i tej dlugiej igly,czy to bedzie bardzo bolalo?!przez pierwsze dwa dni od wezwania do szpitala, bylam zalamana tylko placz i nerwy,ale teraz postanowilam sie uspokoic,to nie jest dobre dla dziecka,dopoki nie bedzie wyniku jakos sie postaram.

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku wrote:
    Czy wy widzicie w ogóle o któ©ej ja wstałam? dla mnie szok normalnie :-)
    ALe mam mieć gości a mieszkanie wygląda jak by tornado przeszło ... no i pomyślałam że jednak trzeba trochę ogarnąć...
    heheh
    Kobieto. Ja wstaje coraz szybciej:/ juz godzinę przed budzikie sie budzę:/ oczywiście zasypiam tez craz szyciej:/ masakra dzis wstawłam przed 6 a budzi na 7.15...

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ