X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku wrote:
    A z tym się zgodzę. Mi mój lekarz powiedział że im maluch większy tym więcej można sprawdzić i zbadać. Dlatego mówił żeby najlepiej iść w 13tc ale terminu do fajnego lekarza w tym czasie nie było.
    mam 11tydz plus 6 dni
    ja tam na zdjęciu nos widzę ale czy prawidłowy tego nie wiem:/
    a dziecko może male bo ja jestem malutka....po rodzcach, mam tylko 152 wzrostu, sbuty upuje w dziale dzieciecym to samo z rekawiczkami i czapkami, tylko reszta ciała nie dziecięca :p

Kaśku lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grubabercia wrote:
    IviQ...nie martw sie..moje usg i opis tez beznadziejny..ogole jakos taka malo doinformowana jestem.Czuje niedosyt informacji ze strony lekarzy.wiecej dowiedzialam sie od was czy z innych stron internetowych niz od tych konowałów :D
    Trzeba sie zdac na los i na sama siebie...Cyc do przodu..brzuch do przodu i do przodu ..!!!! :D :D :D
    mam to samo więcej wyczytałam i wiem od Was niż od lekarzy. Konowały normalnie

grubabercia lubi tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • grubabercia Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WYMYSLILAM :D !!!!!
    Robie porzadek w szafie..porobie zdjecia i sprobuje opchnac za niewielkie pieniazki na facebooku.Sa takie grupki gdzie kobitki sprzedaja swoje ciuchy..wiec moze i ja sprobuje...A i zajme sie wkoncu czyms ...ehhh..:(

Kaśku lubi tę wiadomość

bercia
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grubabercia wrote:
    WYMYSLILAM :D !!!!!
    Robie porzadek w szafie..porobie zdjecia i sprobuje opchnac za niewielkie pieniazki na facebooku.Sa takie grupki gdzie kobitki sprzedaja swoje ciuchy..wiec moze i ja sprobuje...A i zajme sie wkoncu czyms ...ehhh..:(
    spróbuj na olx jest darmowy i u nas bardzo sie sprawdza

grubabercia, Kaśku lubią tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co tu tak zacichło...?

• IviQ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku, bo ja jestem stara sklerotyczka i też nie mogę znależć w zgąszczu naszych wypowiedzi. Ile dni kalendarzowych a ile roboczych czekałas na wynik Harmony?

• IviQ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAm właśnie wyniki!!!!!!!! Zdrowy chłopak jest jest jest!!!!!

Kaśku, Michcia, Blondik, SweetCherryPie lubią tę wiadomość

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    Zajebiście !!!! Nawet nie wiesz jak się cieszę :-D

Do wypicia kefiru przystąp ... hihihi ...
    Wciągnęłam całe 0,5l z tej okazji!!! :-D
    i poprawiłam racuchem ze śniadania ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 16:23

IviQ lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    Kaśku, bo ja jestem stara sklerotyczka i też nie mogę znależć w zgąszczu naszych wypowiedzi. Ile dni kalendarzowych a ile roboczych czekałas na wynik Harmony?

Odpowiadam już tylko tak proforma :-P
    czekałam 14 dni kalendarzowych a że święta były po drodze dało to 9 dni roboczych.

Uwielbiam takie informacje! Idę na krótki spacerek nacieszyć się słonkiem i dobrymi informacjami też :-D

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia a jak Ci idzie ogarnianie szafy? bo ja pomyślałam że może pranie ogarnę, znaczy górę upranego prania poskładam i do szafek ... ale to słonko mnie jakoś nie zachęca do takich działań. Siedziałam dotąd tylko na balkonie :-)
    A że teraz już na balkon wstąpił cień to na spacerek mnie ciągnie... mam usprawiedliwienie trzeba konieczny skłądnik do jedzonka dokupić :-P

8R8Zp1.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:

Noooooooooo! Super :-D I dużo szybciej niż się spodziewałaś.
    To prezent na urodziny tatusia gotowy :-)

Ale fajnie!

Kaśku, IviQ lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku wrote:
    Bercia a jak Ci idzie ogarnianie szafy? bo ja pomyślałam że może pranie ogarnę, znaczy górę upranego prania poskładam i do szafek ... ale to słonko mnie jakoś nie zachęca do takich działań. Siedziałam dotąd tylko na balkonie :-)
    A że teraz już na balkon wstąpił cień to na spacerek mnie ciągnie... mam usprawiedliwienie trzeba konieczny skłądnik do jedzonka dokupić :-P

Ja na ten przykład pranie ogarnęłam - wszystkie trzy pralki z wczoraj poskładane i fru do szafy.

Ale poza tym mam dziś dzień wybitnie słaby. Nie potrafię się na zwolnieniu odnaleźć. Wczoraj cały dzień sprzątałam, to zleciało. Dziś miałam się spotkać z koleżanką, ale w ostatniej chwili odwołała i ja w efekcie do 11 chodziłam w piżamie :-| jutro się muszę jakoś szybciej pozbierać...

Mnie się nawet na spacer nie chce. Jakbym miała balkon to bym pewnie siedziała na balkonie, jak Kaśku. Ale ja mam kanapę :-P

Kaśku lubi tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku wrote:

Ni uja...nie zaczelam nic sprzatac...:( Nie mooge sie zebrac...słomiany zapal do wszystkiego.Najpierw naplanuje a potem mi sie nie chce..
    We wtorek wraca M wiec mnie troche odciazy...
    Chyba chwyta mnie znow stan strachu...Strachu przed telefonem ze szpitala...buuuu :( dzis ryczalam...

bercia

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:

Iviq...zacieszam razem z Toba..az łezka mi sie w oku zakrecila...
    a ja czekam///// :(

IviQ lubi tę wiadomość

bercia

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://megastrzal.pl/9-miesiecy-w-3-minuty/?utm_campaign=szarpalbym-jak-reksio-boczek&utm_medium=publish&utm_source=facebook

Przed chwila na facebooku mi sie wyswietlilo...Znow rycze....

bercia
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grubabercia wrote:
    Ni uja...nie zaczelam nic sprzatac...:( Nie mooge sie zebrac...słomiany zapal do wszystkiego.Najpierw naplanuje a potem mi sie nie chce..
    We wtorek wraca M wiec mnie troche odciazy...
    Chyba chwyta mnie znow stan strachu...Strachu przed telefonem ze szpitala...buuuu :( dzis ryczalam...
    Bercia będzie dobrze:) zapas kefiru już kupiony na oblewanie a ja nie marnuję jedzenia :D

Kaśku lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grubabercia wrote:
    http://megastrzal.pl/9-miesiecy-w-3-minuty/?utm_campaign=szarpalbym-jak-reksio-boczek&utm_medium=publish&utm_source=facebook

Przed chwila na facebooku mi sie wyswietlilo...Znow rycze....
    no ja czekajac na wyniki unikalam takich filmow i artykółow bo wiedziałam zze sie skończy ryczeniem....

• IviQ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nie mam balkonu:/ale ciągnie mnie na spacer tylko w robocie człowiek siedzi...to sie nie da

Kaśku lubi tę wiadomość

• Michcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia! Nos do góry! Oczywiście, że będzie dobrze :-)

A jak już się wyjaśni ostatecznie, to chyba będzie trzeba jakąś imprezę na żywo zorganizować przy tym kefirze i bobie :-D

Kaśku lubi tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, Bercia i liczę na córkę u Ciebie, żeby mnie i mojej małej nie zdominowało męskie towarzystwo jakie zapewniają nam Kaśku i IviQ :-)

IviQ, Kaśku lubią tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ