X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Aha, Bercia i liczę na córkę u Ciebie, żeby mnie i mojej małej nie zdominowało męskie towarzystwo jakie zapewniają nam Kaśku i IviQ :-)
    HA hA HA no tak równowaga mósi być:D

Kaśku lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grubabercia wrote:
    Ni uja...nie zaczelam nic sprzatac...:( Nie mooge sie zebrac...słomiany zapal do wszystkiego.Najpierw naplanuje a potem mi sie nie chce..
    We wtorek wraca M wiec mnie troche odciazy...
    Chyba chwyta mnie znow stan strachu...Strachu przed telefonem ze szpitala...buuuu :( dzis ryczalam...

Bercia to weź zamiast bać się że zadzwonią to dzwoń sama!! nie możesz się tak stresować. Wiesz mnie też czasem strach trochę dogania ale jakoś odpędzam oczywiście wyobrażając sobie że dostaję informację 'kariotyp męski prawidłowy' czy jakoś tak...

A z naplanowaniem i nie wykonaniem to biorąc pod uwagę mój przypadek i Twój ogłaszam niniejszym że jest to objaw ciążowy i sprawa załatwiona :-P
    Głowa do góry,no! a pierś i brzuch do przodu!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 20:54

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ a też miałaś przeczucia na chłopca? no i co z imionami masz jakies typy?
    U nas ostatnio obok Tymka pojawił się Julian :-)
    Ciekawe jak się to skończy :-P

I przyznaj się w którym teraz tc jesteś :-) Bo ja i Michcia prawie łeb w łeb obie pażdziernikowe mamusie, Bercia odrobinkę starsza bo wrześniowa, a Ty?

A i IviQ jak będziesz szła na połówkowe idź proszę do innego lekarza żeby dał Ci porządny opis a najlepiej od razu nagranie badania na dvd.

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Ja na ten przykład pranie ogarnęłam - wszystkie trzy pralki z wczoraj poskładane i fru do szafy.

Ale poza tym mam dziś dzień wybitnie słaby. Nie potrafię się na zwolnieniu odnaleźć. Wczoraj cały dzień sprzątałam, to zleciało. Dziś miałam się spotkać z koleżanką, ale w ostatniej chwili odwołała i ja w efekcie do 11 chodziłam w piżamie :-| jutro się muszę jakoś szybciej pozbierać...

Mnie się nawet na spacer nie chce. Jakbym miała balkon to bym pewnie siedziała na balkonie, jak Kaśku. Ale ja mam kanapę :-P

Boshhh Michcia wyrzuty sumienia będe mieć przez Ciebie. Tyle roboty zrobione... mi po wielu tygodniach L4 nie udało się pozbierać :-P Jedyne do czego udaje mi się zmusić to żeby wstać przed 9:30 od razu prychol, w ubranka i śniadanko..

Niestety oprócz balkonu mam też kanapę... :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 20:51

8R8Zp1.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku wrote:

I przyznaj się w którym teraz tc jesteś :-) Bo ja i Michcia prawie łeb w łeb obie pażdziernikowe mamusie, Bercia odrobinkę starsza bo wrześniowa, a Ty?

A i IviQ jak będziesz szła na połówkowe idź proszę do innego lekarza żeby dał Ci porządny opis a najlepiej od razu nagranie badania na dvd.
    ja też pażdziernikowa:D 15 tydzień mam teraz
    co do imienia to jeszzce nie mam. do czasu wyników unikałam myślenia na ten temat :D na razie nadrabiam literaturę o dzieciach bo to też było tematem tabu i w końcu chwalę się ciążą. A na imię jest jeszcze czas :)

Kaśku lubi tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • grubabercia Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku wrote:

Moj synek ma na imie JULIAN :D

Kaśku lubi tę wiadomość

bercia
  • grubabercia Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za dobre słowa dziewczyny...

bercia
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Bercia! Nos do góry! Oczywiście, że będzie dobrze :-)

A jak już się wyjaśni ostatecznie, to chyba będzie trzeba jakąś imprezę na żywo zorganizować przy tym kefirze i bobie :-D

Dokładnie ... :-)

grubabercia, IviQ lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    ja też pażdziernikowa:D 15 tydzień mam teraz
    co do imienia to jeszzce nie mam. do czasu wyników unikałam myślenia na ten temat :D na razie nadrabiam literaturę o dzieciach bo to też było tematem tabu i w końcu chwalę się ciążą. A na imię jest jeszcze czas :)

I dobrze robisz, że się nie spieszysz :-) Ja jak przyswoiłam wyniki - że wszystko jest ok, na dwa dni pogrążyłam się w kolejnym stanie depresyjnym, bo zgodnie z moją teorią, DZIEWCZYNKI SIĘ NIE DA NAZWAĆ :-D Dwa dni chodziłam, jęczałam, biadoliłam, że żadne imię się nie nadaje dla mojej latorośli. Aż w końcu stanęło na Aleksandrze i się uspokoiłam, bo "Olka-fasolka" mi kliknęło i tak już zostanie.

I też mam braki w literaturze pomiędzy 13 a 16 tygodniem :-D jak już nadrobisz, to mi streścisz ;-)

Kaśku lubi tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grubabercia wrote:
    Moj synek ma na imie JULIAN :D

Ostatnio w sklepie widziałam małego Julka z tatą (choć to akurat Juliusz był, a nie Julian) i był taaaaki zabawny. Myślę, że miał tak z 18 m-cy. I biegał cały czas po sklepie gdacząc "tata, tata", bez względu na to, czy tata był gdzieś dalej, czy tuż przed nim. Tak jakby wydawał dźwięki tylko po to, żeby rodzic znał jego położenie :-D

grubabercia, Kaśku, IviQ lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    I dobrze robisz, że się nie spieszysz :-) Ja jak przyswoiłam wyniki - że wszystko jest ok, na dwa dni pogrążyłam się w kolejnym stanie depresyjnym, bo zgodnie z moją teorią, DZIEWCZYNKI SIĘ NIE DA NAZWAĆ :-D Dwa dni chodziłam, jęczałam, biadoliłam, że żadne imię się nie nadaje dla mojej latorośli. Aż w końcu stanęło na Aleksandrze i się uspokoiłam, bo "Olka-fasolka" mi kliknęło i tak już zostanie.

I też mam braki w literaturze pomiędzy 13 a 16 tygodniem :-D jak już nadrobisz, to mi streścisz ;-)

Ja tez poproszę o streszczenie jak już dostanę wyniki.. tak do 18 tyg włącznie :-)

8R8Zp1.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:

a ja widzisz dla dziwczyny to od dawna mialam, zanim dziecko w planie było. Od zawsze chcialam dać Julia ewentualnie Daniela jakby się tatuś nie zgodził. A dla chłopa to mi się nic nie podoba bo albo nie ma fajnego zdrobnienia, albo jak jest fajne zdrobnienie to w pełni imię mi się nie podoba, albo mi się źle kojarzy z kimś w realu i tak stale...ale myślę że przyjdzie czas będize rada:)

Kaśku, Dagmarekk lubią tę wiadomość

• Michcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, dokładnie taki problem miałam z żeńskim. Że jak imię ładne (np. Olga), to zdrobnienia do bani (Olgunia?!)... Ale dobrze, że podchodzisz do tego z głową, pewnie, że się znajdzie.

Jak dostaliśmy wyniki Harmony, to z mężem żartowaliśmy, że dlatego nam ta PAPPa wyszła fatalna, bo się młoda wkurzyła, że od początku ciąży mówimy o niej Wituś (bo miała być małym Witoldem) albo Wacław (tak dla żartu nasze dziecko nazwał mój przyjaciel) :-D Coś czuję, że to będzie prawdziwa dama :-)

A swoją drogą, dziewczyny, muszę się "pochwalić", że moje koty (które zresztą nawzajem się nienawidzą) zdobyły chyba nową sprawność harcerską. Od trzech dni wstaję rano... a tu radio włączone :-D Chyba im smutno, dopóki nie wstanę.

Zaraz pędzę do sklepu, bo od dziś w Rossmannie zaczyna się ta ich giga-promocja. Najpierw przez kilka dni będzie -40 albo -49% (nie wiem dokładnie) na podkłady, korektory i róże - także jak macie coś do nadrobienia i używacie kosmetyków tzw. drogeryjnych - to sru! :-)

No i w ogóle dzień powinnam mieć lepszy, bo dotrze dziś do mnie kurier z prezentem rocznicowym od mężą ^^ (się nie widzimy w ten weekend, a wiecie - druga rocznica ślubu to nie przelewki :-) )

I na koniec jeszcze tylko dodam, że tak piszę, piszę, jakbym rzeczywiście pisała tylko do Waszej trójki. A przecie to cały świat może przeczytać :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 09:56

Kaśku lubi tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, IviQ, jak córka miała być Julia, to syna możesz nazwać Julian, Kaśku zrobi to samo i będą same króle Juliany :-)

Kaśku lubi tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheheh no myślę o tym bo mi się nawet Julian podoba, ale nie wiem co tatus na to :p

Kaśku lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michacia, gratulacje z okazji rocznicy:)
    pochawal się prezentem oczywiście co tam przyjechało...
    PS
    niech czyta ały świat , a co am :p
    choć też się czuję jakbym tylko do Was pisała

Bercia? kiedy Ty się spodziewasz tych wyników??? bo my tu już jak na szpilkach

Kaśku lubi tę wiadomość

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    No ja też piszę do Waszej trójki.... jak nam to zacznie przeszkadzać to pomyślimy nad innym rozwiązaniem.

Michcia GRATULACJE!! druga rocznica nieźle :-)
    A prezentem pochwal się koniecznie!!

Właśnie Bercia kiedy te Twoje wyniki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 12:21

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    A, IviQ, jak córka miała być Julia, to syna możesz nazwać Julian, Kaśku zrobi to samo i będą same króle Juliany :-)

No i super! Patrząc na króla Juliana to bardzo szczęśliwe dzieci będą XD A biorąc jeszcze pod uwagę jak rezolutny jest synek Berci to i mądre do tego :-)

IviQ lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, w zeszłym roku postanowiliśmy, że aby z rocznicy zrobić jakąś tradycję, ja będę dostawać biżuterię, a mój małż wyjątkowe książki. Żeby z roku na rok rosły nam nasze zbiory, ze szczególnymi dedykacjami.

I w ubiegłym roku rzeczywiście się udało trzymać tego ściśle. A w tym roku oboje, choć bez wzajemnej konsultacji, dokonaliśmy pewnej nadinterpretacji :-D

I tak on dostał ode mnie czytnik e-booków, a ja... wielkie pudełko jednej z jubilerskich sieciówek (mojej ulubionej zresztą), a w środku mnóstwo bonów podarunkowych. A to oznacza całkiem przyjemne zakupy! :-D

Ale się poryczałam jak bóbr, bo chociaż bony nie są może najbardziej romantyczne na świecie, to dołączony był też pierwszy list, jaki monsz mój do mnie napisał przez całe 7 lat naszego wspólnego bycia. Się na starość taka ckliwa robię? Eeee, to hormony ;-)

Kaśku lubi tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, zjadłam obiad i mam taki kryzys senny... Jeszcze koty moje tak smacznie śpią, oba w sypialni, że chętnie bym do nich dołączyła. A wstałam o 9.30. Co za śpioch :-)

Pogoda cudna, można też pójść na spacer, ale jakoś tak... chyba nie potrafię sama spacerować, bez celu :-/ a że mieszkam w samiutkim centrum, przy rynku, to wyprawa do sklepu też nie jest wyzwaniem, bo 50 m od domu mam centrum handlowe.

Bercia ma synka, z którym może spracerować, IviQ jeszcze chodzi do pracy, więc też wychodzi z domu.
    Kaśku, jak Ty sobie organizujesz 'aktywność' poza domem?

gg64k6nlx91zx5z2.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ