X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam termin też na połowę lipca, a dokładnie 20 :)

zi13skjob7hi4oms.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MALWINA widzę ze mamy bardzo zbliżone terminy:).

Jak tam dziewczyny kupujecie juz wyprawkę dla Maluszka?:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze na spokojnie z wyprawką, pewnie trochę ubranek dostanę od koleżanki, w weekend się dowiedziałam, że dostanę przewijak (nieużywany :) także jeszcze poczekam żeby nie kupować drugi raz. A zresztą mój Mężuś zaraz gadałby po co już kupować ;P Ostatnio mu powiedziałam, że tak w 7 miesiącu to chciałabym kupić wózek (resztę uważam, że na necie można śmiało kupować) ale jednak chciałabym sama wypróbować jak się kieruje i dopasować do wysokości itd to stwierdził, że po co - przecież w ostatnim miesiącu ciąży można kupić ;D

Szotka, Agness27 lubią tę wiadomość

zi13skjob7hi4oms.png
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy już coś macie zakupionego :) ?

zi13skjob7hi4oms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:49

izulala, Agness27, Malwinaa lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ciuszki mam po córce tak samo i wózek 3w jednym,łóżeczko z msteracem i wanienke.Ale jak zbieraliśmy wyprawkę to pierwszy byl kupywany wózek bo najdroższy:)
    A resztę akcesoriów w większości z allegro:)
    Ja to będę tez dokupywać ale po wynikach amnio..
    No i poznam w końcu Plec Maluszka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 19:12

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka na kiedy masz termin porodu??
    Malwina. Co do kupna wózka to ja w pierwszej ciąży kupywalam w lutym a rodzilam w czerwcu:).a potem resztę wyprawki po trochu i w sumie ok 2 tys poszlo.wuadomo wszystko zalezy od tego jakie ktos ma upodobania:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dlatego ja tak po troszeczku musze kupować... bo jeszcze czas do pprodu ale wiadomo kasa tak na raz...... a wózek rodzice maja kupic wiec pewnie w maju/ czerwcu. ;) na chwile obecna mam łóżeczko, 2pary skarpetek, zamówilam adidaski. I koniec nic więcej nie mam :) mama juz bidy pokupowala pajacyki, siostra tez. Dostane trochę używanych... . Jeszcze mln rzeczy do kupienia ;)

Agness27, Szotka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wtorku jeszcze 4 dni !!! każdy sie dłuży jak ślimak ;( im blizej wyników tym bardziej sie boje

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta jeszcze troszkę i będziesz miała juz głowę i w myślach spokojnie:)
    Pociesze Cie ze ja musze czekać 2,5-3 tygodnie:(

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tylko na sekundę w kontekście wyprawki. Nie słuchajcie, jak Wam mówią, że jest za wcześnie, że można w ostatnim miesiącu ciąży, bo niestety nie wiadomo, który miesiąc będzie ostatnim ;-) a doświadczenie tego forum pokazuje, że mało która z nas miała spokojną końcówkę ciąży. Także działajcie póki macie siły :-)

izulala, Agness27, Szotka, Pati78, Malwinaa, alicja_, IviQ lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:50

Agness27 lubi tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkanie odpicowane tak, że test białej rękawiczki nawet w piwnicy bym zdała... Oglądnęłam "Brzydule" i "Przepis na życie"...
    Przez ostatnie dwa tygodnie kulinarnie zaszokowałam nie tylko męża w kuchni...
    Zaplanowałam jak wydam następną wypłatę...
    Godzinami łaziłam z psem żeby się wybiegał...
    JA CHCE JUŻ WTOREK !!!

Dobra a tak "baj de łej" zaczynam (podkreślam-CHYBA) czuć dzidzie. Nie wiem czy to to, ale mam wrażenie, że jak sie uspokoję i położę to czuje od czasu do czasu takie -pyk- trochę jak by mi bąbelek powietrza pękną w brzuchu albo jak kulka o kulke tak tępo się zbije.
    I mam mega smaka na kaszankę! i rycze bo sie wkurzam na szefa i jestem nie normalna.

tak tak... juz mi lepiej

izulala, Malwinaa lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Mieszkanie odpicowane tak, że test białej rękawiczki nawet w piwnicy bym zdała... Oglądnęłam "Brzydule" i "Przepis na życie"...
    JA CHCE JUŻ WTOREK !!!

Dobra a tak "baj de łej" zaczynam (podkreślam-CHYBA) czuć dzidzie. Nie wiem czy to to, ale mam wrażenie, że jak sie uspokoję i położę to czuje od czasu do czasu takie -pyk- trochę jak by mi bąbelek powietrza pękną w brzuchu albo jak kulka o kulke tak tępo się zbije.
    I mam mega smaka na kaszankę! i rycze bo sie wkurzam na szefa i jestem nie normalna.

tak tak... juz mi lepiej
    Bobbita mozesz czuc ruchy. Ja tez w 16tc cos poczulam i z dnia na dzień bardziej... dzisiaj jakis jest ospaly bo normalnie wieczorami co chwilkę Czuje jak sie przewala i czasami nawet mocniej... tez takie stuku puku od srodka;)

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Dziewczyny, ja tylko na sekundę w kontekście wyprawki. Nie słuchajcie, jak Wam mówią, że jest za wcześnie, że można w ostatnim miesiącu ciąży, bo niestety nie wiadomo, który miesiąc będzie ostatnim ;-) a doświadczenie tego forum pokazuje, że mało która z nas miała spokojną końcówkę ciąży. Także działajcie póki macie siły :-)

Dokładnie!
    Ja kompletowałam wyprawkę bardzo wcześnie i nie wiem co bym zrobiła gdyby nie to, bo koniec ciąży niestety był jaki był. ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    JA CHCE JUŻ WTOREK !!!

tak tak... juz mi lepiej

Ja jak leżałam w szpitalu to zobaczylam od początku WSZYSTKIE sezony lekarzy. Polecam! :)

• adelka77 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:

co racja to racja. Przyznam, że w ostatnim miesiącu ciąży nie wyobrażam sobie chodzić po sklepach i wybierać wyprawkę. Czuję się jak słonik i jak wyskoczę do jednego czy dwóch sklepów to jakbym maraton przebiegła :)

l22ntv73brtiddsy.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta, ja poczułam młodą w 17 tygodniu i to było dokładnie tak, jak piszesz - pyk - pękający pęcherzyk. Np. dwa razy w tym samym miejscu. To pewnie to :-)

A największe elementy wyprawki kompletowałam ze szpitala. Także wózek, kołyskę, łóżeczko zobaczyłam dopiero kilka dni przed porodem, jak mnie na chwilę wypuścili do domu. Jak leżałam w szpitalu bardzo mi było szkoda, że nie mogę się tym wszystkim nacieszyć.

I tak, jak piszecie - naprawdę lepiej, kiedy te koszty się rozkładają. Poza tym, im szybciej zaczniecie, tym bardziej przemyślana będzie wyprawka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 04:55

Szotka, izulala lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już wszystko wiem! Wczoraj przeżyłam horror. Rano zadzwoniłam czy są moje wyniki z hcg i pappa. I owszem są, ale opracowywane i jak to zrobią i będą dobre to poślą na e-maila. Mijy godziny i nic... więc znów zadzwoniłam... Po tym jak nie chcieli mi przez telefon udzielić informacji bo "jakby było dobrze, to byśmy posłali emaila i proszę czekać na telefon" wpakowałam się do auta z teściami i pojechaliśmy do kliniki (żory-sonomedico-odradzam każdemu!). Na recepcji jak poprosiłam o udzielenie informacji to się spojrzały na mnie jak na dziwoląga, ale jedna z położnych odburknęła, że mam siadać i czekać. I wiecie co? Czekamy 15,20,25minut...W końcu nie wytrzymałam i poszłam się zapytać na co ja właściwie czekam. No to szanowna Pani mnie poinformowała, że na konsultację. No i proszę, da się? Myślałam, że krzyknę "no kurwa mać!" jak się okazało, że wyniki są w normie! Wolne beta-hcg-1,287 MoM i PAPPA-A 0,831 MoM, a potrzebna byla jedynie konsultacja w związku z tym, że doktor zobaczyl obrzęk!. Ale takie baby bez serca jak tam pracują, żeby nawet osobiście nic nie powiedzieć i stresować babę, w dodatku w ciąży to masakra! Oby było dobrze. Dziękuję kochane:*

IviQ lubi tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciesz sie że wszystko ok

IviQ lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ