WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam termin też na połowę lipca, a dokładnie 20 :)

zi13skjob7hi4oms.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MALWINA widzę ze mamy bardzo zbliżone terminy:).

Jak tam dziewczyny kupujecie juz wyprawkę dla Maluszka?:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze na spokojnie z wyprawką, pewnie trochę ubranek dostanę od koleżanki, w weekend się dowiedziałam, że dostanę przewijak (nieużywany :) także jeszcze poczekam żeby nie kupować drugi raz. A zresztą mój Mężuś zaraz gadałby po co już kupować ;P Ostatnio mu powiedziałam, że tak w 7 miesiącu to chciałabym kupić wózek (resztę uważam, że na necie można śmiało kupować) ale jednak chciałabym sama wypróbować jak się kieruje i dopasować do wysokości itd to stwierdził, że po co - przecież w ostatnim miesiącu ciąży można kupić ;D

Szotka, Agness27 lubią tę wiadomość

zi13skjob7hi4oms.png
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy już coś macie zakupionego :) ?

zi13skjob7hi4oms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:49

izulala, Agness27, Malwinaa lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ciuszki mam po córce tak samo i wózek 3w jednym,łóżeczko z msteracem i wanienke.Ale jak zbieraliśmy wyprawkę to pierwszy byl kupywany wózek bo najdroższy:)
    A resztę akcesoriów w większości z allegro:)
    Ja to będę tez dokupywać ale po wynikach amnio..
    No i poznam w końcu Plec Maluszka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 19:12

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka na kiedy masz termin porodu??
    Malwina. Co do kupna wózka to ja w pierwszej ciąży kupywalam w lutym a rodzilam w czerwcu:).a potem resztę wyprawki po trochu i w sumie ok 2 tys poszlo.wuadomo wszystko zalezy od tego jakie ktos ma upodobania:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dlatego ja tak po troszeczku musze kupować... bo jeszcze czas do pprodu ale wiadomo kasa tak na raz...... a wózek rodzice maja kupic wiec pewnie w maju/ czerwcu. ;) na chwile obecna mam łóżeczko, 2pary skarpetek, zamówilam adidaski. I koniec nic więcej nie mam :) mama juz bidy pokupowala pajacyki, siostra tez. Dostane trochę używanych... . Jeszcze mln rzeczy do kupienia ;)

Agness27, Szotka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wtorku jeszcze 4 dni !!! każdy sie dłuży jak ślimak ;( im blizej wyników tym bardziej sie boje

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta jeszcze troszkę i będziesz miała juz głowę i w myślach spokojnie:)
    Pociesze Cie ze ja musze czekać 2,5-3 tygodnie:(

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tylko na sekundę w kontekście wyprawki. Nie słuchajcie, jak Wam mówią, że jest za wcześnie, że można w ostatnim miesiącu ciąży, bo niestety nie wiadomo, który miesiąc będzie ostatnim ;-) a doświadczenie tego forum pokazuje, że mało która z nas miała spokojną końcówkę ciąży. Także działajcie póki macie siły :-)

izulala, Agness27, Szotka, Pati78, Malwinaa, alicja_, IviQ lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:50

Agness27 lubi tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkanie odpicowane tak, że test białej rękawiczki nawet w piwnicy bym zdała... Oglądnęłam "Brzydule" i "Przepis na życie"...
    Przez ostatnie dwa tygodnie kulinarnie zaszokowałam nie tylko męża w kuchni...
    Zaplanowałam jak wydam następną wypłatę...
    Godzinami łaziłam z psem żeby się wybiegał...
    JA CHCE JUŻ WTOREK !!!

Dobra a tak "baj de łej" zaczynam (podkreślam-CHYBA) czuć dzidzie. Nie wiem czy to to, ale mam wrażenie, że jak sie uspokoję i położę to czuje od czasu do czasu takie -pyk- trochę jak by mi bąbelek powietrza pękną w brzuchu albo jak kulka o kulke tak tępo się zbije.
    I mam mega smaka na kaszankę! i rycze bo sie wkurzam na szefa i jestem nie normalna.

tak tak... juz mi lepiej

izulala, Malwinaa lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Mieszkanie odpicowane tak, że test białej rękawiczki nawet w piwnicy bym zdała... Oglądnęłam "Brzydule" i "Przepis na życie"...
    JA CHCE JUŻ WTOREK !!!

Dobra a tak "baj de łej" zaczynam (podkreślam-CHYBA) czuć dzidzie. Nie wiem czy to to, ale mam wrażenie, że jak sie uspokoję i położę to czuje od czasu do czasu takie -pyk- trochę jak by mi bąbelek powietrza pękną w brzuchu albo jak kulka o kulke tak tępo się zbije.
    I mam mega smaka na kaszankę! i rycze bo sie wkurzam na szefa i jestem nie normalna.

tak tak... juz mi lepiej
    Bobbita mozesz czuc ruchy. Ja tez w 16tc cos poczulam i z dnia na dzień bardziej... dzisiaj jakis jest ospaly bo normalnie wieczorami co chwilkę Czuje jak sie przewala i czasami nawet mocniej... tez takie stuku puku od srodka;)

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Dziewczyny, ja tylko na sekundę w kontekście wyprawki. Nie słuchajcie, jak Wam mówią, że jest za wcześnie, że można w ostatnim miesiącu ciąży, bo niestety nie wiadomo, który miesiąc będzie ostatnim ;-) a doświadczenie tego forum pokazuje, że mało która z nas miała spokojną końcówkę ciąży. Także działajcie póki macie siły :-)

Dokładnie!
    Ja kompletowałam wyprawkę bardzo wcześnie i nie wiem co bym zrobiła gdyby nie to, bo koniec ciąży niestety był jaki był. ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    JA CHCE JUŻ WTOREK !!!

tak tak... juz mi lepiej

Ja jak leżałam w szpitalu to zobaczylam od początku WSZYSTKIE sezony lekarzy. Polecam! :)

• adelka77 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:

co racja to racja. Przyznam, że w ostatnim miesiącu ciąży nie wyobrażam sobie chodzić po sklepach i wybierać wyprawkę. Czuję się jak słonik i jak wyskoczę do jednego czy dwóch sklepów to jakbym maraton przebiegła :)

l22ntv73brtiddsy.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta, ja poczułam młodą w 17 tygodniu i to było dokładnie tak, jak piszesz - pyk - pękający pęcherzyk. Np. dwa razy w tym samym miejscu. To pewnie to :-)

A największe elementy wyprawki kompletowałam ze szpitala. Także wózek, kołyskę, łóżeczko zobaczyłam dopiero kilka dni przed porodem, jak mnie na chwilę wypuścili do domu. Jak leżałam w szpitalu bardzo mi było szkoda, że nie mogę się tym wszystkim nacieszyć.

I tak, jak piszecie - naprawdę lepiej, kiedy te koszty się rozkładają. Poza tym, im szybciej zaczniecie, tym bardziej przemyślana będzie wyprawka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 04:55

Szotka, izulala lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już wszystko wiem! Wczoraj przeżyłam horror. Rano zadzwoniłam czy są moje wyniki z hcg i pappa. I owszem są, ale opracowywane i jak to zrobią i będą dobre to poślą na e-maila. Mijy godziny i nic... więc znów zadzwoniłam... Po tym jak nie chcieli mi przez telefon udzielić informacji bo "jakby było dobrze, to byśmy posłali emaila i proszę czekać na telefon" wpakowałam się do auta z teściami i pojechaliśmy do kliniki (żory-sonomedico-odradzam każdemu!). Na recepcji jak poprosiłam o udzielenie informacji to się spojrzały na mnie jak na dziwoląga, ale jedna z położnych odburknęła, że mam siadać i czekać. I wiecie co? Czekamy 15,20,25minut...W końcu nie wytrzymałam i poszłam się zapytać na co ja właściwie czekam. No to szanowna Pani mnie poinformowała, że na konsultację. No i proszę, da się? Myślałam, że krzyknę "no kurwa mać!" jak się okazało, że wyniki są w normie! Wolne beta-hcg-1,287 MoM i PAPPA-A 0,831 MoM, a potrzebna byla jedynie konsultacja w związku z tym, że doktor zobaczyl obrzęk!. Ale takie baby bez serca jak tam pracują, żeby nawet osobiście nic nie powiedzieć i stresować babę, w dodatku w ciąży to masakra! Oby było dobrze. Dziękuję kochane:*

IviQ lubi tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciesz sie że wszystko ok

IviQ lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ