X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki psycholog to rzeczywiscie pomc, nie ma co :-/ Ja nie mialam takiej rozmowy,chyba w Rudzie tego nie ma wcale.
    Bobbita, obys dzis dostala super wiesci!

Bobitta lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie. Co to jest?
    Robi się na głowie, przy uchu, przy ustach... Na potówki mi to nie wygląda. Potówki miala już kiedyś i wyglądały zupełnie inaczej.
    Boje się że to jakaś ospa czy odra się rozkręca?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a116ea1b5315.jpg

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informuję:
    całą noc nie spałam... stres straszny, żeby dziś usłyszeć, że Julka jest zdrowa :) i wszystko jest ok :) Dziewczyny !!!! wiem, że wiecie jaka to ulga!
    Chciałam tu w tym miejscu, podziękować wszystkim za wsparcie, zrozumienie i za pomysł tego forum, któr daje nadzieje, nadzieje na piękną wizję macierzyństwa. Gdyby nie WY (nie będę wymieniała każdej z osobna- bo naprawdę każda dała mi promyk nadziei)nie wiem czy dałabym radę przetrwać ten okres.
    Każdej która trafi na to forum- chociaż tego nikomu nie życzę - piszę info, że najważniejsze chyba, żeby nie robi sobie wyrzutów, bo to tak naprawdę nie od Was zależy, zająć się czymś- nawet odmóżdżającym(chociażby to miało być oglądanie mody na sukces) i uświadomienie sobie tego, że dziecko nie jest niczemu winne a kochać je przecież będziemy bez względu na to czy ma jeden gen więcej czy mniej, czy w wieku 14 lat powie nam, że nas nienawidzi, czy urodzi sie rude a nie blond.
    Niezmiernie się ciesze, że moja historia zakończyła się dobrze tak jak większości tutaj... i obiecuje! wspierać każde inne przyszłe mamy, które mają podobne wieści od lekarzy

alicja_, Agness27, adelka77, Dunda, izulala, Magda lena, Pati78, Kaśku, Szotka, Madziuuuula, Mysia 15, zielarka, Joana33, Malwinaa, Misi@, IviQ, hopee lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta NO!!!!!! <3 i na to czekałam! Gratulacje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normlanie cieszę się Boobitta jak ze swoich wyników!:D całe rano czekałam na wiadomość! :) Super!
    I Twoja historia niech będzie pocieszeniem dla innych dziewczyn, że nawet przy takim wysokim ryzyku jak 1:12 dzidziusie są zdrowe!!!!

Bobitta, IviQ lubią tę wiadomość

• mmalibu Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta! Jeszcze raz, w tym wątku gratuluję Ci z całego serducha <3 Super, że Juleczka jest zdrowa. Dajesz mi tym samym nadzieję, że nasza dzidzia też ma się dobrze! Wszystkiego dobrego dla Was :*

relg6iyem5hi69f7.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeee, Bobitta, super!
    Zasilasz tym samym szeregi weteranek :-)

Teraz czas na pełen relaks i cieszenie się ciążą.

Świetna wiadomość na dziś :-)

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta SUPER WIESCI:)) GRATULACJE!!!:)))

Alicjo to mi wygląda na uczulenie jakies.. Ospa to chyba pojawiają sie krosty ale większe i bardzo swędzą.
    Przypomnij sobie może cos nowego zjadlas?
    Podobno na uczulenia pomaga kapiel w krochmalu

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, kurcze, Ty faktycznie padniesz z wycieńczenia na tak restrykcyjnej diecie. Chociaż młody rośnie jak na drożdżach, a nie awokado ;-)

Olik znowu wolniej przybiera, lekarka mówi, że pewnie będzie drobna po mamusi, ma teraz 5800.

Zai, Ty chłopaków karmisz piersią? A właściwie piersiami? :-D jeśli tak, jak Ty to organizacyjnie chwytasz, to ja nie wiem ;-)

IviQ, udało Ci się coś zmienić w usypianiu Korniczka? Olka w dzień zaśnie tylko po 15 minutach noszenia i bujania i śpi tylko na rękach. W łóżeczku max. 20 minut. Mój kręgosłup płacze :-(

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Bobitta SUPER WIESCI:)) GRATULACJE!!!:)))

Alicjo to mi wygląda na uczulenie jakies.. Ospa to chyba pojawiają sie krosty ale większe i bardzo swędzą.
    Przypomnij sobie może cos nowego zjadlas?
    Podobno na uczulenia pomaga kapiel w krochmalu

Wykluczałam uczulenie, bo ja karmie tylko mlekiem modyfikowanym.
    Nigdy jej nie zmieniałam ani mleka ani herbatki ani wody ani kosmetyków.

:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia to mój Sarek za niedługo Twoją przegoni!

• Michcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, moja młoda też miała w pewnym momencie takie pryszczyki. Chyba nawet w okolicy drugiego miesiąca. Lekarka nazwała to wysypką niespecyficzną, możliwe, że związaną z hormonami i kazała się nie martwić. I faktycznie po dwóch dniach chyba zeszło. Ola miała to na skroniach, potylicy, za uszami.

Zresztą, jej od czasu do czasu coś wyskakuje na buzi, ale ja się tym nie martwię, bo zawsze schodzi.

Przy ospie czy odrze raczej byłaby gorączka, a plamki chyba głównie na tułowiu.

Ale oczywiście lekarzem nie jestem, więc jak Cię bardzo niepokoją te zmiany, lepiej skonsultować.

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, mam nadzieje, że i moja historia tak jak Wasze przyniesie komuś nadzieje i wiarę w to że te liczby to nie wyrocznia a dziecko z ryzykiem 1:12 może być zdrowe

Marianna777, Agness27, IviQ lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta takie wiadomosci ogromnie ciesza. Gratulacje.

l22ntv73brtiddsy.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka jak nastroje przed jutrem? :-)

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Marianna777 Znajoma

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta, gratuluję wyniku :) Ja na 99% podjęłam decyzję o Nifty. Pojadę jutro na pobranie i będę czekać na dobre wiadomości. Problem z podjęciem decyzji miałam chyba głownie taki, że jestem dobrej myśli i mam dobre przeczucia, no ale przeczucia to tylko przeczucia, pomogę im się urzeczywistnić. Dziewczyny, dziękuje za wsparcie i porady.

izulala, Bobitta, IviQ lubią tę wiadomość

• adelka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia trochę mnie lekki stresik łapie ale nie panikuje.

l22ntv73brtiddsy.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta teraz to się ciesz ciąża pełna para!

Alicja a to nie jest przypadkiem atopowe zapalenie skóry? Są te plamki trochę suche? Moi znajomi maja taki problem, zaczęło się właśnie od twarzy i przeszło na plecki i brzuch. Niestety nie obyło się bez antybiotyków i sterydów. Ale teraz podobno tylko kilka plamek zostało.

Marianna ja miałam tak samo, że przeczucia mi mówiły, że i tak wszystko ok a te badania to chyba bardziej dla M zrobiłam. A raczej zawsze moje przeczucia się sprawdzają... różnica polega tylko na tym, że teraz denerwować się będę tylko do wyników a jakbym nie robiła badań to by mnie strach nachodzil do końca ciąży.

Sądzę, że dla większości z nas nawet jakby się okazało, że jest ryzyko to i tak byśmy urodziły, wtedy te badania pomogą tylko odpowiednio się przygotować.

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobbita, yeah! Strasznie sie ciesze i gratuluje!

Alicja, ospa wychodzi na brzuchu i za uszami. To moga byc rzeczywiscie hormony, Kubus tez ma takie cos i lekarka kazala sie nie martwic. U nas to blednie po paru godzinach, najpozniej nastepnego dnia. Przemywam tylko wacikiem nasaczonym woda i widze, ze jak smaruje buzie emolientem, to szybciej blednie.

Adelka, trzymam kciuki!

adelka77, Bobitta lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 dzięki ☺

l22ntv73brtiddsy.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ