Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, pomóżcie. Co to jest?
Robi się na głowie, przy uchu, przy ustach... Na potówki mi to nie wygląda. Potówki miala już kiedyś i wyglądały zupełnie inaczej.
Boje się że to jakaś ospa czy odra się rozkręca?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a116ea1b5315.jpg -
Informuję:
całą noc nie spałam... stres straszny, żeby dziś usłyszeć, że Julka jest zdrowa i wszystko jest ok Dziewczyny !!!! wiem, że wiecie jaka to ulga!
Chciałam tu w tym miejscu, podziękować wszystkim za wsparcie, zrozumienie i za pomysł tego forum, któr daje nadzieje, nadzieje na piękną wizję macierzyństwa. Gdyby nie WY (nie będę wymieniała każdej z osobna- bo naprawdę każda dała mi promyk nadziei)nie wiem czy dałabym radę przetrwać ten okres.
Każdej która trafi na to forum- chociaż tego nikomu nie życzę - piszę info, że najważniejsze chyba, żeby nie robi sobie wyrzutów, bo to tak naprawdę nie od Was zależy, zająć się czymś- nawet odmóżdżającym(chociażby to miało być oglądanie mody na sukces) i uświadomienie sobie tego, że dziecko nie jest niczemu winne a kochać je przecież będziemy bez względu na to czy ma jeden gen więcej czy mniej, czy w wieku 14 lat powie nam, że nas nienawidzi, czy urodzi sie rude a nie blond.
Niezmiernie się ciesze, że moja historia zakończyła się dobrze tak jak większości tutaj... i obiecuje! wspierać każde inne przyszłe mamy, które mają podobne wieści od lekarzyalicja_, Agness27, adelka77, Dunda, izulala, Magda lena, Pati78, Kaśku, Szotka, Madziuuuula, Mysia 15, zielarka, Joana33, Malwinaa, Misi@, IviQ, hopee lubią tę wiadomość
Bobitta
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNormlanie cieszę się Boobitta jak ze swoich wyników! całe rano czekałam na wiadomość! Super!
I Twoja historia niech będzie pocieszeniem dla innych dziewczyn, że nawet przy takim wysokim ryzyku jak 1:12 dzidziusie są zdrowe!!!!Bobitta, IviQ lubią tę wiadomość
-
Jeeee, Bobitta, super!
Zasilasz tym samym szeregi weteranek
Teraz czas na pełen relaks i cieszenie się ciążą.
Świetna wiadomość na dziśBobitta, IviQ lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Bobitta SUPER WIESCI:)) GRATULACJE!!!))
Alicjo to mi wygląda na uczulenie jakies.. Ospa to chyba pojawiają sie krosty ale większe i bardzo swędzą.
Przypomnij sobie może cos nowego zjadlas?
Podobno na uczulenia pomaga kapiel w krochmaluBobitta lubi tę wiadomość
-
Misia, kurcze, Ty faktycznie padniesz z wycieńczenia na tak restrykcyjnej diecie. Chociaż młody rośnie jak na drożdżach, a nie awokado
Olik znowu wolniej przybiera, lekarka mówi, że pewnie będzie drobna po mamusi, ma teraz 5800.
Zai, Ty chłopaków karmisz piersią? A właściwie piersiami? jeśli tak, jak Ty to organizacyjnie chwytasz, to ja nie wiem
IviQ, udało Ci się coś zmienić w usypianiu Korniczka? Olka w dzień zaśnie tylko po 15 minutach noszenia i bujania i śpi tylko na rękach. W łóżeczku max. 20 minut. Mój kręgosłup płacze
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyAgness27 wrote:Bobitta SUPER WIESCI:)) GRATULACJE!!!))
Alicjo to mi wygląda na uczulenie jakies.. Ospa to chyba pojawiają sie krosty ale większe i bardzo swędzą.
Przypomnij sobie może cos nowego zjadlas?
Podobno na uczulenia pomaga kapiel w krochmalu
Wykluczałam uczulenie, bo ja karmie tylko mlekiem modyfikowanym.
Nigdy jej nie zmieniałam ani mleka ani herbatki ani wody ani kosmetyków.
-
nick nieaktualny
-
Alicja, moja młoda też miała w pewnym momencie takie pryszczyki. Chyba nawet w okolicy drugiego miesiąca. Lekarka nazwała to wysypką niespecyficzną, możliwe, że związaną z hormonami i kazała się nie martwić. I faktycznie po dwóch dniach chyba zeszło. Ola miała to na skroniach, potylicy, za uszami.
Zresztą, jej od czasu do czasu coś wyskakuje na buzi, ale ja się tym nie martwię, bo zawsze schodzi.
Przy ospie czy odrze raczej byłaby gorączka, a plamki chyba głównie na tułowiu.
Ale oczywiście lekarzem nie jestem, więc jak Cię bardzo niepokoją te zmiany, lepiej skonsultować.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Bobitta, gratuluję wyniku Ja na 99% podjęłam decyzję o Nifty. Pojadę jutro na pobranie i będę czekać na dobre wiadomości. Problem z podjęciem decyzji miałam chyba głownie taki, że jestem dobrej myśli i mam dobre przeczucia, no ale przeczucia to tylko przeczucia, pomogę im się urzeczywistnić. Dziewczyny, dziękuje za wsparcie i porady.
izulala, Bobitta, IviQ lubią tę wiadomość
-
Bobitta teraz to się ciesz ciąża pełna para!
Alicja a to nie jest przypadkiem atopowe zapalenie skóry? Są te plamki trochę suche? Moi znajomi maja taki problem, zaczęło się właśnie od twarzy i przeszło na plecki i brzuch. Niestety nie obyło się bez antybiotyków i sterydów. Ale teraz podobno tylko kilka plamek zostało.
Marianna ja miałam tak samo, że przeczucia mi mówiły, że i tak wszystko ok a te badania to chyba bardziej dla M zrobiłam. A raczej zawsze moje przeczucia się sprawdzają... różnica polega tylko na tym, że teraz denerwować się będę tylko do wyników a jakbym nie robiła badań to by mnie strach nachodzil do końca ciąży.
Sądzę, że dla większości z nas nawet jakby się okazało, że jest ryzyko to i tak byśmy urodziły, wtedy te badania pomogą tylko odpowiednio się przygotować.Bobitta lubi tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Bobbita, yeah! Strasznie sie ciesze i gratuluje!
Alicja, ospa wychodzi na brzuchu i za uszami. To moga byc rzeczywiscie hormony, Kubus tez ma takie cos i lekarka kazala sie nie martwic. U nas to blednie po paru godzinach, najpozniej nastepnego dnia. Przemywam tylko wacikiem nasaczonym woda i widze, ze jak smaruje buzie emolientem, to szybciej blednie.
Adelka, trzymam kciuki!adelka77, Bobitta lubią tę wiadomość