Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBobita gratuluje...no to placek ziemniaczany zjedzony z powodu Twego swieta...Ty kobieto mozesz bez wyrzutow zjesc nawet 10 paczkow dzis, nalezy Ci sie :p
Alicjo a moze jakies nowe perfumy, ktos ja calowal po glowce???
Za nowe dziewczyny trzymam kciuki by wszystko sie dobrze rozwinelo jak u Nas
Moj maly strasznie ulewal, do tego azs i swad... Ma stwierdzony refluks i wydaje mi sie, ze zwiazane jest to z allergia, jak zjemcos nowego to ulewa itp...na tej dieciejest o niebo lepiej...dzis drapie uszy, bylismy wczoraj na basenie i chyba jego skora cierpi ale mial fajna zabawe wiec zapisalismy go na caly semestr
Wlasnie skonczylam skalpel chodakowskiej. Moj brzuch nie chce wrocic do normalnych rozmiarow, waga spadla a brzuch zostal ;p
A wogole jestem dumna z synka, bo on bardzo nie lubi lezec na brzuszku a po treningach dzis wytrwal 25 minut...ostatnie 5 co prawda to bylo zabawianie go, ale to duzy sukces bo jeszcze dobry tydzien temu wytrzymywal 5 minut...ale mysle, zeto tez jest zwiazane z refluksem
Najwazniejsze, ze udalo sie i maly radzi sobie coraz lepiej
Bobitta, Agness27 lubią tę wiadomość
-
O dziwo zjadłam tylko jednego pączusia i jedną oponkę ale za to wtryniłam pół chleba z powidłami śliwkowymi.
A co do badań, teraz (już po), mam swoją teorię... kurka kurka ... wiadomo, srałam w majtki ze strachu ale cały czas się zastanawiałam nad słowami mojego lekarza prowadzącego, że kość nosowa jest i że tylko ten fałd jest niepokojący, ale dziwi mnie też że z 2,6 nagle było 3,6 ... A lekarz który robił amnio powiedział, że robił bardzo duzo tych testów i jeszcze w jego karierze nie wyszły złe wyniki... więc... może lekarz dostają jakieś profity z tego, że skierują bądz wykonają takie badania?Bobitta
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ja ciągle trzymam kciuki za wszystkie wyniki, żeby nie było, że mi umyka
Co do podejrzliwości wobec testu pappa, też miałam taką fazę. Tym bardziej, że lekarz-konował, który zadzwonił mnie poinformować o wynikach, powiedział tylko, że wyniki są złe, mam je sobie odebrać w recepcji i umówić się od razu na zabieg amniopunkcji i kasę by klinika od NFZ dostała od razu...
Ale nie wiem, wolę myśleć, że to jednak niemożliwe, aż takie przekręty.
Misia, lekko nie masz z tą dietą, a Antoś z refluksem myślisz już o przejściu na mm?
Bo u nas też różne cyrki z kp, akurat diety nie mam. Ale powinnam zacząć przyjmować leki, a to wyklucza kp. I splot tych wszystkich okoliczności przybliża nas do mm, chociaż bardzo nie chcę jeszcze. Pomimo tego, że ostatnie tygodnie to niewyjaśnione jeszcze nerwy przy piersi. Raz leci za szybko, raz za wolno, raz bąki idą, raz świat taki ciekawy...
Do pierwotnie założonego planu karmienia 6 miesięcy mam nadzieję dotrwać, a później chyba będziemy powoli kończyć.
P.S. Też nie jadłam wczoraj pączką, niech to będzie gest solidarności
Szotka, ja za poleceniem IviQ kupiłam Geratherm Non Contact i chyba jest ok. Młoda gorączki jeszcze nie miała, ale termometr wskazuje zazwyczaj między 36,8 a 37,1. Na pewno nie jest tak dokładny jak stare rtęciowe, ale też nie wyobrażam sobie utrzymać takiego kilka minut w pupie wierzgającego niemowlaka
Misi@, IviQ lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Adelką gratulacje i szybko wracaj do formy:))
Michcia ja swoja Mloda to karmilam regularnie piersią do 6 mies no i w miedzy czasie dawalam jej rozgniecione jabłko czy banana ale widelcem rozgniatalam bo maluchy szybko do papek sie przyzwyczajają a jak rosną zabki to nie chca grysc.Po trochu wprowadzalam jej mleko modyfikowane najpierw nan a potem bebiko bo niestety wtedy byly krótkie urlopy macierzyńskie i musiałam wrócić do pracy.a potem juz zadziej pila do 11mies i potem zaczela mocno grysc mnie wiec odpuściłam.na szczęście nie miałam problemu z piersiami po odstawieniu ale wiadomo kazda kobieta przechodzi inaczej:)
-
Dziewczyny! Są wyniki! Ubieram się i jadę. Boje się jak jasny gwint. Trzymać kciuki. Nie spodziewałam się, że tak będę się denerwować...
Adelka gratulacje i z czasem wszystko z Tobą wróci do normy.Agness27, Marianna777, Szotka, Pati78, Malwinaa lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
nick nieaktualny
-
Witam u mnie było, a może jest podobnie jak u was, na pierwszych prenatalnych usg wyszło super, ale na moje nieszczęście zatargano mnie po usg do gabinetu zabiegowego podsunięto mi zgodę do podpisu i pobrano test pappa, byłam tak oszołomiona, że nie zdążyłam zaprotestować a już krew miałam pobraną i tu zaczął się cyrk bo dwa dni później telefon-złe wyniki, potem konsultacja straszenie mnie wadami i sugerowanie wizyty u genetyka, odmówiłam, bo w moim przypadku usunięcie ciąży nie wchodziło w grę, amniopunkcja też nie.Na siłę dostałam skierowanie do poradni genetycznej z konkretnym nazwiskiem lekarza i konkretnym numerem telefonu, do dzisiaj ciekawi mnie dla czego skoro nie ma rejonizacji i mogę pojechać do poradni genetycznej nawet na koniec Polski.Ryzyko T21 z tego testu wyszło 1:48, w domu mam zdrowe nastoletnie dzieci, mam 38 lat i nie zdecydowałam się ani na pogłębioną diagnostykę ani na wizytę u genetyka, nie denerwuję się tymi wynikami wcale czekam na poród a jestem już w 39 tyg co mnie dziwi bo na tej konsultacji wtedy lekarz powiedział, że nie donoszę tej ciąży tylko się coś spieprzy po 28 tyg. Dziewczyny tu nie ma reguły jednym wychodzą wyniki super, a i tak rodzą chore dzieci inne mają złe, a rodzą zdrowe, a jeszcze inne rodzą zdrowe i potem dzieci zachorują. PozdrawiamDeneris
-
Deneris, szok! Skad lekarz mial teorie o tym 28tc??? No konowal, szarlatan po prostu.Z calego serca zycze Ci zdrowego dzieciaczka. Zazdroszcze tej pewnosci, ktora mialas, ja za bardzo szalalam z niepewnosci. Melduj sie nam po porodzie
Dunda, przebieram nogami w oczekiwaniu na wiesci!
Michcia, a Ty co za leki masz brac?
Misia, a jest szansa, ze Antek z tego wyrosnie?
Szotka, ja mam termometr Microlife NC100, jest spokoSzotka lubi tę wiadomość