Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Was znów dziewuszki u nas wszystko dobrze. Kilka stron temu pisalyscie o wagach swoich pociech no to ja Wam napisze że moi kawalerowie też przybierają; dane z 26 stycznia: Adaś 4450, Michał 4140.
Wogole to Pati gratuluje slicznego Kubusia, bo nie miałam jeszcze okazji.
A powiedzie mi o co chodzi z tymi pączkami. Miałam nadzieję że jednak sobie zjem, ale czytam tu u Was że coś z nimi nie halo ogólnie to ja nie trzymam się diety jakos restrykcyjnie, to znaczy daruje sobie wszelakie grochy, kapusty, cytrusy,itd ale smazonego kotlecika na obiad od czasu do czasu zjem.
Mam jeszcze pytanie do Was, posiadanie może monitor oddechu dla swoich maluszkòw. Macie jakieś opinie na ten temat?Kaśku, Agness27, IviQ, Pati78 lubią tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
nick nieaktualny
-
Szotka. To dobrze ze udalo Ci sie szybko do drugiej gin umówić.A co do snów tez nieraz cos zlego mi się przyśni ,szczególnie jak się dużo zmartwień uzbiera a potem w nocy się odreagowuje ale dobrze ze to TYLKO SNY:)).
No dziś to i ja się troche nie wyspalam bo corka co chwile sie budzila i musiałam ja wxiac do lozka.Dobrze ze mąż byl w pracy bo tak byśmy się nie zmiescili we troje..Ale dzielnie wstala do przedszkola. No i jeszcze dzis mąż wrócił z chorym gardlem ,mam nadzieje ze na mnie nie przejdzie:)
-
ZAI a ile twoi chłopcy juz maja??.Moja przyjaciółka 4grudnia urodził bliźniaki i tez dwóch chłopców ale dwujajowi ale nieraz ciężko ich rozróżnić ale na zdjęciach no na zywo widac roznice:)
A co do pączków to tez nie wiedziałam ze maja alergeny uczulajace-ale są bardzo smaczne i jak się oprzećWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:08
-
Moi chłopcy 25 skończyli dwa miesiące. I również są dwujajowi. Jeśli chodzi o podobieństwo to ją różnice widziałam od początku, inni nie nawet ojciec dzieci się mylił ale teraz chlopcy rosną i się zmieniają, każdy na swój sposób.
Szotka no powiem ci że jest co robić. Chlopcy już robią sobie dłuższe przerwy w spaniu także nie nudzi mi się wcale. Ale ogólnie to cieszę się że jest ich dwójka bo nie wiem czy zdecydowalabym się na kolejną ciążę. Trzymam kciuki za wizytę.Szotka, IviQ, Pati78, Kaśku lubią tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
Szotka trzymam kciuki za wizyte. Dawaj znac!!!
Szotka lubi tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
nick nieaktualnyzai2014 wrote:Witam Was znów dziewuszki u nas wszystko dobrze. Kilka stron temu pisalyscie o wagach swoich pociech no to ja Wam napisze że moi kawalerowie też przybierają; dane z 26 stycznia: Adaś 4450, Michał 4140.
A powiedzie mi o co chodzi z tymi pączkami. Miałam nadzieję że jednak sobie zjem, ale czytam tu u Was że coś z nimi nie halo ogólnie to ja nie trzymam się diety jakos restrykcyjnie, to znaczy daruje sobie wszelakie grochy, kapusty, cytrusy,itd ale smazonego kotlecika na obiad od czasu do czasu zjem.
Mam jeszcze pytanie do Was, posiadanie może monitor oddechu dla swoich maluszkòw. Macie jakieś opinie na ten temat?
Ja posiadam monitor, ale tak szybko jak go kupiłam tak szybko go wypierdzieliłam...
Po pierwszym fałszywym alarmie (ja zawał na miejscu), jak postawiłam Sarke do pionu i zaczełam nią trząść dałam sobie spokój..Szotka lubi tę wiadomość
-
karkam83 wrote:Witam dziewczyny. Pomóżcie mi z interpretają wyników PAPPA bo bardzo się denerwuję.
Wiek 33 lata, cukrzyca ciążowa, badania prentalne usg pocz. 13 tyg. ciąży,
test z krwi pocz 11 tyg. wielkość 64 mm, NT 1,8 mm, FHR 167 ud/min, wymiar dwuciemieniowy NT 21 mm, ductus venonsus PI 1,100, na usg wszystko w
normie i ok (serce, narządy, kość nosowa, kończyny).
Zaniepokoiły mnie tylko wyniki biochemii:
BETA hCG 63,5 iU/l - 1,012 MoM;
PAPPA 0,790 lU/l - 0,502 MoM.
Ryzyko (podstawowe/skorygowane):
trisomia 21 - 1:412, 1:8235
trisomia 18 1:1006, 1<20000
trisomia 13 - 1:3156, 1<20000.
Czy mam się obawiać ryzyka wystąpienia zespołu Downa? Poinformowano mnie o możliwości wykonnia testu NIFTY. Nie wiem czy decydować się na testy NIFTY, bo na usg naprawdę było wzorcowo.
Co oznacza termin ryzyko podstawowe / skorygowane?
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
ryzyko podstawowe to ryzyko dla kobiety w Twoim wieku a skorygowane to ryzyko z Twoimi wynikami i ajk widac masz duzo nizsze ryzyko wystapienia kazdej z triasomii niz inne kobiety w Twoim wieku!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 15:26
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
mmalibu wrote:Masakra ja mam ryzyko ZD 1:2089 i nie robię nic w tym kierunku. To są tylko statystyki...
ja wiem ze kazda cchialaby miec napisane : zdrowe dziecko!!! ale to sa po prostu wyniki statystyczne i sa po prostu dobre i tyleKaśku lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
zai2014 wrote:Witam Was znów dziewuszki u nas wszystko dobrze. Kilka stron temu pisalyscie o wagach swoich pociech no to ja Wam napisze że moi kawalerowie też przybierają; dane z 26 stycznia: Adaś 4450, Michał 4140.
Mam jeszcze pytanie do Was, posiadanie może monitor oddechu dla swoich maluszkòw. Macie jakieś opinie na ten temat?izulala, Kaśku lubią tę wiadomość
[/link]
Alicjo ale rośnie Ci ta Sarka. Moj tez ma 62 cm ale kiedy on sie urodził heheh
Misia 10 dni się utrzymuje alergen??? naprawdę??? masakra. Masz problem z tym uczuleniem:/ na pewno nie możesz zjeśc 1 pączka?? bidulka:( doceniam teraz jaką jestem szczęściarą. Jem dosłownie wszytko. i tylko musze odpowiadac na głupie pytania przy stole typu a mozesz czosnek?? jak to pijesz sok pomarańczowy?? mandarynkę jesz i no co Ty tyle nabiału...ach....
PS nadal czekamy na przepis na pastę z avokada
Szotka najczesciej odstawienie nezdrowego jedzenia pomaga a to przyniesie dobro nie tylko dla dziecka iale i Ciebie. Jak patrzylam na diete m atki cukrzycowej to heheh to co ja jem na codzien praktycznie czyli nie jem slodyczy, nie slodze nic, pieczywo razowe, pełnozirniste, olej nierafinowany, makaron pełnoziarnisty itd itd.
co do wplywu to nie ma sensu czytac. lekarze doskonale sobie z cukrzyca ciazowa radza bo to powszechny problem. Wiec sie nie stresuj tylko im zaufaj
co do cisnienia to ja u ;elarza zawsze w normie hehehehehhe a w domu niskie
Agnes no mnie raz moja klientka w kolejce tylko przepuscily a bylo mi tak glupio bo ona po 80 tce i to ja ja powinnam przepuscic ale cala reszta spojzala jakos dziwnie a ona jeszcze puscila teks za moich czasow kobiety w ciazy mialy pierwszenstwo. NA szczescie rossman przestrzega i ssame ekspedientki wyciagaja i w tkmaxie tez mnei pani z kasy poprosila choc jak mam byc szera to teraz zdzieckiem nieraz placzacym mi trudniej niz jak bylam w ciazy a juz nikt przepuszczac nie chce:/
adelka wow to jzu zaraz. oczywiscie kciukasy zacisniete!!
Misia zdrówka dla synusia:( moj dzis ma oczko ropiejące. Jutro szczepienie zobaczymy co mi powioedza. No mm jest jakims roziwazaniem ale mleko mamy to mleko mamy z tym ze jak jest alergia to kurde ciezko strasznie. A juz kilka miesiecy minelo. A co Ty myslisz na ten temat?
adelka lody w sowie są super o ile mowiemy o sowie tej co sie z mojego miasta wywodzi. mam ulubione desery tam. malinowe marzenie i ferrari...
Zai co do monitora oddechu ja mam ale chwilowo nie uzywam bo po 2 miesiacach jakos nie dziala jak trzeba tzn dziala jak malego poloze na plecach , ale on spi na brzuchu i wtedy on jakos nie wyczuwa co jest dziwne bo jak byl malutki to dzialal super wiec nie wiem o co kaman. Czasem sie wlaczyl bez sensu ale i tak spalam spokojneij jak dlugo nie slyszalam kwękania a tak to latam za kazdym razem jak sie przebudze sprawdzac i czasem go obudze niechccacy wiec polecam
szotka daj znac po wizycie koniecznei
bobiita jak tam? zyjesz??
Szotka, alicja_ lubią tę wiadomość
[/link]
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Szotka, spoko, widze po wpisie wiekszy dystans do dolegliwosci? Bedzie dobrze!
Zai, Ivi, zazdroszcze normalnego jedzenia, ja jestem w fazie testow. Na razie wiem, ze jajka nie bardzo. Wiec jedzcie paczki za mnie
Zai, podziwiam za ogarnianie dwojki, ja aktualnie z jednym nie wyrabiam! Ale fakt, ze przynajmniej za jednym zamachem, bo u mnie to raczej po takiej ciazy jedynak bedzie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzotka wrote:O mamo, wiem, źe to nie jest zabawne, ale Twój wpis mnie tak rozbawił, że nawet mężowi przeczytałam dobrze, że to był fałszywy alarm. Ze mnie nie byłoby juz co zbierać.
Kurde - faktycznie śmiesznie wyszło
Ale.. powiem Ci, że 2 godziny po tym alarmie ryczałam mężowi w ramie i cała się trzęsłam.