Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Paolaaa
Czasem podaje się ze pappa to test podwójny a gdzie indziej piszą ze to co innego. ..czytałam jedynie w necie po tych badaniach. Zaczęłam się zastanawiać po tym jak podpisywałam zgodę oraz oświadczenie odnośnie nieinwazyjnych badań (a tam wymienili 3 badania;:pappa, test podwójny, test potrojny). Wnioskuję ze to nie to samo bo inaczej by tego nie rozpisali. ..dowiem się w czwartek. Ale stresa mam mega. ..
A co do usg. Ekranu nie widziałam. Na koniec dostałam fotę dzidzi ale ja nawet w poprzedniej ciąży byłam mało kumata co widzę na zdjęciu. I doktorek naprawdę nie powiedział ze usg jest w normie. 2 dni później zrobiłam prywatnie samo usg -
Szotka, to czekamy na raport z szyjki
szczególnie śledzę Twoją historię,bo po moich przejściach bardzo mnie te wszystkie skurcze martwią i bardzo Ci współczuję, że u Ciebie dodatkowo są bolesne. Fajnie, że to już naprawdę bliżej niż dalej
Olik to jest temat rzeka, którą to to rzeką nie będę straszyć przyszłych mam
Mysss, super, że bobotic pomaga, to znaczy, że nie trafił Wam się najbardziej beznadziejny przypadekoby już teraz szybko znikneły kolki.
Adelka, Twój raport z kolek poproszę. Coś pomaga? Jak sobie radzisz?
Jeśli chodzi o Harmony, ja robiłam w Rudzie Śląskiej. 6 dnia roboczego (w piątek) zadzwonili do męża (nie podałam namiaru na siebie, bo zeszłabym na zawał przy każdym telefonie) i powiedzieli, że ryzyko niskie. My odebraliśmy wyniki we wtorek, bo tak nam pasowało, ale chyba można było od razu
Nie było już żadnej rozmowy z genetykiem. Odebraliśmy je w rejestracji.Szotka lubi tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Kamciaelcia - czy nifty czy amnio to zależy. Ja byłam gotowa na badanie inwazyjne bo jak wiadomo amnio to ryzyko poronienia i innych powikłań, jest nieduże bo 0,5-1%, ale jest, wynik to tak albo nie i daje możliwość terminacji. Nifty czy harmony daje wynik prawdopodobieństwa tylko tutaj praktycznie nie ma takich pomyłek jak przy Pappie.
Przykro mi w powodu Twojej straty. Jutro dostaniesz wyniki więc to już bliziutko. Nie martw się na zapas
Malwinaa, Michcia dziękuję Wam za info. Pocieszające jest to, co piszecie bo z każdą Waszą wypowiedzią widzę co raz większe szanse na to, że wynik otrzymam w przyszłym tygodniu. Ale oczywiście nie nastawiam się, tylko robię sobie nadzieję
Michcia ja niestety mam debrać wynik od genetyka, który ma skonsultwać wynik. Tylko faktycznie, co on mi powie? Albo że jest dobrze, albo że źle i tyle. Widziałam przykład wyniku Harmony więc tam nie ma do omawiać -
nick nieaktualny
-
Szotka,moja gin stwierdzila, ze lezenie i oszczedzanie dziala znacznie lepiej niz pessar i szew. Takze co lekarz, to opinia. A w szpitalu to bys miala diete, ojjjjj
Myssss, pozdrowienia dla Kubusia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:10
Szotka, IviQ lubią tę wiadomość
-
Paolaaa, nam już przy pobieraniu krwi powiedziano, że 14 dni jest na papierze, a w rzeczywistości wyniki zawsze są szybciej, także trzymam kciuki! Faktycznie konsultować tam nie ma co,ale pewnie co placówka, to inna polityka.
My się śmialiśmy, że jeszcze się Olka nie urodziła, a już jej część podróżuje do Arizony. I stwierdziłam wtedy, że jeśli wyniki będą pomyślne, kiedyś tam pojedziemy wszyscy razem
Szotka, Zenek ledwo się do kibelka mieścił! Tak, mi zakładali pessar na miękka szyjkę, ale głównie dlatego, że ona zaczęła się skracać w bardzo szybkim tempie.
Stres wzmaga skurcze. Następnym razem grzecznie spytaj - a to mama w tym wieku jeszcze pamięta jak to jest?Pati78, Szotka lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Vilenka wrote:a czy resztę parametrów miałaś w normie?
Wtedy jeszcze miałam w normie parametry ale przy papie na lepszym sprzecie wyszlo więcej i nt4mn, brak kości nosowej,zle przeplywy,opuchnięte serduszko no i kark plodu gdzie bylam załamana.
Przy odbiorze wyniku amnio po 4 tyg parametry bardzo się poprawily i opuchniecie karku i za karkiem zniklo no i byla kość nosowa i przeplywy juz w normie.
Ale nadal kontrolujemy serduszko bo prawa komora okazala sie mniejsza i lekko niedomknięta zastawka.Czekam teraz na 2 wizyty i zobaczymy co się dzieje dokładniej ale pocieszyla nas ze dzidzia jest mala i wszystko może sie zmienić na lepsze i tego sie trzymamy:)
U Cuebie tez na pewno będzie wszystko dobrze:)
-
Deneris wrote:Melduję się zgodnie z obietnicą. 26.02.16 o godz 11.30 na świat przyszła nasza córeczka Maja. 3200. 54cm. Ap-10. Zdrowa:)Pozdrawiam i mam nadzieję, że wniosłam trochę nadziei w serca tych, którzy dzisiaj zmagają się z niepokojem, będzie dobrze dziewczyny.
Moje serdeczne Gratulacje!!))))
-
Agness27- a czy Ty jesteś z Wrocławia? Miałaś przyjemność mieć kontakt z dr O.?
Michcia mnie niestety bardziej nastawiali na te dwa tygodnie. Ale ... wy dajecie nadzieję, że może tak źle nie będzie -
Paolaaa wrote:Agness27- a czy Ty jesteś z Wrocławia? Miałaś przyjemność mieć kontakt z dr O.?
Michcia mnie niestety bardziej nastawiali na te dwa tygodnie. Ale ... wy dajecie nadzieję, że może tak źle nie będzie
Ja jestem z Malborka.a poszerzenie badan prenatalnych miałam w nowym dworze gdańskim u dr Karon.Bardzo szczegółowa i wszystko wyczyta z usg mierząc po kilka razy.no i mówi co zle co dobrze.Na pierwszym usg u Niej 3 podejścia robila by zbadać małego na usg bo nie tak się ukladal
-
izulala wrote:Deneris wielki e gratulacje! Przepraszam ze cie spytam bo masz juz to na szczęscie za soba ale jak u ciebie wyglądała pappa i dalej badania? Pozdrawiam serdecznie!!!
izulala, IviQ, Est lubią tę wiadomość
Deneris