X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa
    Czasem podaje się ze pappa to test podwójny a gdzie indziej piszą ze to co innego. ..czytałam jedynie w necie po tych badaniach. Zaczęłam się zastanawiać po tym jak podpisywałam zgodę oraz oświadczenie odnośnie nieinwazyjnych badań (a tam wymienili 3 badania;:pappa, test podwójny, test potrojny). Wnioskuję ze to nie to samo bo inaczej by tego nie rozpisali. ..dowiem się w czwartek. Ale stresa mam mega. ..
    A co do usg. Ekranu nie widziałam. Na koniec dostałam fotę dzidzi ale ja nawet w poprzedniej ciąży byłam mało kumata co widzę na zdjęciu. I doktorek naprawdę nie powiedział ze usg jest w normie. 2 dni później zrobiłam prywatnie samo usg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • myssss Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia, kupiliśmy Bobotic i jest lepiej :) najbardziej mi go szkoda jak śpi... Wtedy za sprawą leku odchodzą mu gazy i się budzi, nie może spać albo śpi niespokojnie i się wierci :/

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia trzymam kciuki. Nie stresuj sie na zapas !!! :-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne moje dzieciątko straciłam. ..musi być dobrze. ..a gdyby coś wyszło to lepiej amnio (ta poradnia robi chyba )czy płacić za nifty? Wole dziś zapytać gdybym musiala w czwartek podjąć decyzję

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wynik Harmny czekalam mialam juz po 9 dniach (7 dni roboczych), takze w miare szybko :)

zi13skjob7hi4oms.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka, to czekamy na raport z szyjki ;-) szczególnie śledzę Twoją historię,bo po moich przejściach bardzo mnie te wszystkie skurcze martwią i bardzo Ci współczuję, że u Ciebie dodatkowo są bolesne. Fajnie, że to już naprawdę bliżej niż dalej :-)

Olik to jest temat rzeka, którą to to rzeką nie będę straszyć przyszłych mam ;-)

Mysss, super, że bobotic pomaga, to znaczy, że nie trafił Wam się najbardziej beznadziejny przypadek :-) oby już teraz szybko znikneły kolki.

Adelka, Twój raport z kolek poproszę. Coś pomaga? Jak sobie radzisz?

Jeśli chodzi o Harmony, ja robiłam w Rudzie Śląskiej. 6 dnia roboczego (w piątek) zadzwonili do męża (nie podałam namiaru na siebie, bo zeszłabym na zawał przy każdym telefonie) i powiedzieli, że ryzyko niskie. My odebraliśmy wyniki we wtorek, bo tak nam pasowało, ale chyba można było od razu
    Nie było już żadnej rozmowy z genetykiem. Odebraliśmy je w rejestracji.

Szotka lubi tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia - czy nifty czy amnio to zależy. Ja byłam gotowa na badanie inwazyjne bo jak wiadomo amnio to ryzyko poronienia i innych powikłań, jest nieduże bo 0,5-1%, ale jest, wynik to tak albo nie i daje możliwość terminacji. Nifty czy harmony daje wynik prawdopodobieństwa tylko tutaj praktycznie nie ma takich pomyłek jak przy Pappie.
    Przykro mi w powodu Twojej straty. Jutro dostaniesz wyniki więc to już bliziutko. Nie martw się na zapas :)

Malwinaa, Michcia dziękuję Wam za info. Pocieszające jest to, co piszecie bo z każdą Waszą wypowiedzią widzę co raz większe szanse na to, że wynik otrzymam w przyszłym tygodniu. Ale oczywiście nie nastawiam się, tylko robię sobie nadzieję :)
    Michcia ja niestety mam debrać wynik od genetyka, który ma skonsultwać wynik. Tylko faktycznie, co on mi powie? Albo że jest dobrze, albo że źle i tyle. Widziałam przykład wyniku Harmony więc tam nie ma do omawiać :-)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:58

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolaaa, dziękuję

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka,moja gin stwierdzila, ze lezenie i oszczedzanie dziala znacznie lepiej niz pessar i szew. Takze co lekarz, to opinia. A w szpitalu to bys miala diete, ojjjjj ;-)

Myssss, pozdrowienia dla Kubusia!:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:10

Szotka, IviQ lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa, nam już przy pobieraniu krwi powiedziano, że 14 dni jest na papierze, a w rzeczywistości wyniki zawsze są szybciej, także trzymam kciuki! Faktycznie konsultować tam nie ma co,ale pewnie co placówka, to inna polityka.
    My się śmialiśmy, że jeszcze się Olka nie urodziła, a już jej część podróżuje do Arizony. I stwierdziłam wtedy, że jeśli wyniki będą pomyślne, kiedyś tam pojedziemy wszyscy razem ;-)

Szotka, Zenek ledwo się do kibelka mieścił! Tak, mi zakładali pessar na miękka szyjkę, ale głównie dlatego, że ona zaczęła się skracać w bardzo szybkim tempie.

Stres wzmaga skurcze. Następnym razem grzecznie spytaj - a to mama w tym wieku jeszcze pamięta jak to jest? ;-)

Pati78, Szotka lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilenka wrote:
    a czy resztę parametrów miałaś w normie?

Wtedy jeszcze miałam w normie parametry ale przy papie na lepszym sprzecie wyszlo więcej i nt4mn, brak kości nosowej,zle przeplywy,opuchnięte serduszko no i kark plodu gdzie bylam załamana.
    Przy odbiorze wyniku amnio po 4 tyg parametry bardzo się poprawily i opuchniecie karku i za karkiem zniklo no i byla kość nosowa i przeplywy juz w normie.
    Ale nadal kontrolujemy serduszko bo prawa komora okazala sie mniejsza i lekko niedomknięta zastawka.Czekam teraz na 2 wizyty i zobaczymy co się dzieje dokładniej ale pocieszyla nas ze dzidzia jest mala i wszystko może sie zmienić na lepsze i tego sie trzymamy:)
    U Cuebie tez na pewno będzie wszystko dobrze:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deneris wrote:
    Melduję się zgodnie z obietnicą. 26.02.16 o godz 11.30 na świat przyszła nasza córeczka Maja. 3200. 54cm. Ap-10. Zdrowa:)Pozdrawiam i mam nadzieję, że wniosłam trochę nadziei w serca tych, którzy dzisiaj zmagają się z niepokojem, będzie dobrze dziewczyny.

Moje serdeczne Gratulacje!!:)))))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka, gdzie fota z okna? Zatoke bym poogladala ;-)
    PS. Lepiej nie wstawaj, w google poszukam :-D

Szotka lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27- a czy Ty jesteś z Wrocławia? Miałaś przyjemność mieć kontakt z dr O.?

Michcia mnie niestety bardziej nastawiali na te dwa tygodnie. Ale ... wy dajecie nadzieję, że może tak źle nie będzie :-)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Agness27- a czy Ty jesteś z Wrocławia? Miałaś przyjemność mieć kontakt z dr O.?

Michcia mnie niestety bardziej nastawiali na te dwa tygodnie. Ale ... wy dajecie nadzieję, że może tak źle nie będzie :-)

Ja jestem z Malborka.a poszerzenie badan prenatalnych miałam w nowym dworze gdańskim u dr Karon.Bardzo szczegółowa i wszystko wyczyta z usg mierząc po kilka razy.no i mówi co zle co dobrze.Na pierwszym usg u Niej 3 podejścia robila by zbadać małego na usg bo nie tak się ukladal

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Deneris Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulala wrote:
    Deneris wielki e gratulacje! Przepraszam ze cie spytam bo masz juz to na szczęscie za soba ale jak u ciebie wyglądała pappa i dalej badania? Pozdrawiam serdecznie!!!
    pappa ryzyko trisomii21 1:48 w usg wszystko dobrze, nie zdecydowałam się na amniopunkcję, harmony, nifty ani na połówkowe.

izulala, IviQ, Est lubią tę wiadomość

Deneris
  • Deneris Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję wszystkim za gratulacje:)

izulala lubi tę wiadomość

Deneris
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness, to miało być pytanie do Pati. Mylicie mi się przez avatary :D

Agness27 lubi tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Agness, to miało być pytanie do Pati. Mylicie mi się przez avatary :D

Zmieniłam zdjęcie by uniknąć pomylek:))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ