X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety zle parametry na usg i to na dobrym sprzecie i dobry specjalista.podejrzenie bylo zd 1:26 bo przeziernosc 4 nt,zle przeplywy,ouchniecie plodu i brak kości.przy wynikach amnio po 4 tyg wszystko się poprawilo a to dobry znak no i teraz mogę sie cieszyć i spać spokojnie:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluszek mamie już od początku płata figle :) wiec tym bardziej trzeba być dobrej myśli, taka jego uroda. W życiu wszystko jest na opak, więc tym bardziej trzeba wierzyć. Pamiętam o was i pomodlę się do mojego osobistego aniołka ;)

Agness27, izulala lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby to wszystko się rozwialo.wiadomo tyle czeka sie by się udalo zajść w ciążę a potem takie wieści..Ale wszystkie tu na grupie dużo przeszlysmy a dzieci rodziny sie zdrowe i oby tak zostalo:))

kamciaelcia, izulala, jusella lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka i jak tam się czujesz??

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka, Ty się melduj, bo się martwimy.

Fenoterol to jest lek tokolityczny i sądząc po objawach to właśnie dostajesz. Trzymamy kciuki, żeby Iza jak najdłużej została w brzuchu, ale nie bój się. Ona by sobie już poradziła. Pamiętam, jak mi ordynator mówił, że im najbardziej zależy na przekroczeniu granicy 31 tygodni. Później już dużo łatwiej te maluchy wyprowadzić.

Ważne, że jesteście w bezpiecznym miejscu.

I nie mów, że oszczędzanie niewiele dało, bo właśnie tym małą uratowalaś. Gdyby nie to może urodziłabyś kilka tygodni temu? Także dało bardzo dużo!

izulala, jusella, Szotka lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka- kochana trzymaj się mocno! Wiem co czujesz bo byłam też w takiej sytuacji i wiem jakie to trudne. Ale jesteś w szpitalu, pod opieką specjalistów i w razie czego Izunia już sobie poradzi! Tak jak mówi Michcia, lekarze najbardziej dążą do tego żeby kobieta przekroczyła 31 tygodni ciąży bo wtedy na prawdę da się takie dzieciaczki uratować! Wszystko będzie dobrze, zobaczysz, wiem że ciężko ci to zrobić ale staraj się nie denerwować i zamartwiać za bardzo bo to też wzmaga skurcze. A leżenie i oszczędzanie dało dużo bo tyle tygodni Izunia ma uratowane w brzuszku:) Trzymaj się kochana!!

Szotka lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka, cukier skacze od sterydow, takze tym w tej chwili sie nie przejmuj (jak mialam miec podane sterydy i lekarz wczesniej zlecil dobowe badanie glukozy, to specjalnie wstrzymali podanie sterydu, bo sfalszowalby wynik).
    Bedzie dobrze!

Szotka lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:01

• IviQ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina ze wzgledu na wiek masz wskazania do testu no i fakt pogoszone z góry wyniki, ale to jeszcze nic nie znaczy. Moja bratowa ma tyle lat co ja i wyniki jej super wyszly. Mi źle a obie urodzilysmy sliczne zdrowe dzieciaczki

paolaa to jakis koszmar z wynikami ze zla interpretacja. Matko potem super wyniki i potem znow cos. MAskara.

Vilenka tutj chyba nie miałysmy takiego przypadku

co to za kłotnia????????????????pierwsza tutaj. A kysz

Michcia. A spisuje się w mairę. Moze nie tak jak bym chciała ale narzekać tez nie mam co:))) na pewno jest lepiej niz kiedyś. Olka nieznośna hehheh Kornel tez. Chyba go rozpieściłam.....

kamciaelcia jak robili ci usg i krew to masz test podwojny. Standardowy w badaniach prenatalnych. test pappa to sama biochemia krwi. Amnio jest wiarygodniejsze niz nifty ale niesie za soba tryzyko straty dizecka. W Twoim przypadku wybralabym niftyy lub harmony(bez róznicy które) ale oczywiscie poczekajmy na wyniki

szotka. trzymam kciuki. nasze przypadki pokazują ze niemozliwe staje sie mozliwe.

mmalibu. wow. super!!!

izulala. bedzie dobrze. lez i juz!! i sie nie stresuj. tylko relaksuj!!!

Deneris wow. gratulacje!!!!!

Sabina, Szotka lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ
    Wyniki pappy podałam na poprzedniej stronie
    nie znam się na nich ale skoro mam napisane ze ryzyko niskie to raczej nifty nie zrobię? Czy może nie mam racji przy tych moich wynikach?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalibu, czyli dobrze bylo sie wstrzymac i poczekac, super!

Kamciaelcia, wyniki bardzo ladne, jak jestes na tyle silna, zeby sobie nie wkrecac i wyszukiwac problemow, to spokojnie mozesz sie wstrzymac z dalsza diagnostyka (mysle o amnio, nifty czy harmony).

dqprj44jo5rhodwq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati
    W tej ciąży pewnie nigdy nie będę spokojna ale te badania nie wszystko pokażą. ..a doszukiwać się na siłę to chyba nie ma sensu, bo człowiek by zwariował.wcześniej nie robiłam pappy stąd nie znam się na wyniku. Jedynie co do mnie przemawia to określenie ryzyko niskie. ..na wszelki wypadek was zapytałam o opinie. A to tylko statystyka. Serduszko dzidzi zbadam juz za miesiąc może to da mi więcej spokoju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 19:16

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka, jak facet musi, to i prasowanie, i pranie, i gotowanie ogarnie :-) Moj jest wychowywany w najbardziej konserwatywny sposob, mama kanapki ojcu pod nos podstawia itp., a szybko zatrybil jak musial :-)

jusella, Szotka lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    IviQ
    Wyniki pappy podałam na poprzedniej stronie
    nie znam się na nich ale skoro mam napisane ze ryzyko niskie to raczej nifty nie zrobię? Czy może nie mam racji przy tych moich wynikach?
    nie żadne nifty. Super wyniki. Odpisywałam na Twoj epytanie sprzed kilku dni. Ciesz się ciążą. My tu pomażyc mogłyśmy o takich wynikach

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak faceci czasem wrecz czekaja na takie okazje zeby sie wykazac.:))) co prawda oczekuja podziękowań czego my nie dostajemy za codzienne obowiązki ale jak trzeba to zrobią wszystko

• animka899 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka - mój mąż też przeszedł szkołę przetrwania jak ja leżałam więc potrzeba najlepszą nauczycielką życia:D Mnie moja siostra przygotowała wyprawkę dla Oli i to była niesamowita pomoc, także korzystaj z pomocy bo rodzina od tego jest:D A Izunia ma już super wagę więc w razie W to sobie da radę:) Przytulam Cie mocno Kochana!

201512131765.png

201909081765.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ
    dzięki, ale moje podstawowe ryzyko nie było takie super, a przeciez aż taka stara dupa nie jestem. Nie sądziłam tylko , że skorygowane tak do góry pójdzie
    przede mna i tak trudna-psychicznie-diagnostyka, echo serca ...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:01

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka bidulko jestesmy z Toba i z Iza calym sercem:)
    Trzymamy mocno kciuki by bylo wszystko dobrze i żebyś wytrzymala jak najdłużej:)

I słuchaj lekarzy i dużo spokoju dla Was

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 11:07

Szotka lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka czekamy na koleje dobre wieści od Ciebie.

Szotka lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ