WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha- będzie dobrze!
    Bardzo mocno kciuki trzymać będę za Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 21:47

Agness27 lubi tę wiadomość

• Vanili Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Ja mam amniopunkcje w srode :( bardzo sie boje :(
    Agsha nie bój się, ja miałam w miniony wtorek. ..
    Od początku ciąży dziabalam się clexane i po 4 miesiacach każdy zastrzyk kończył się moim płaczem wiec wyobraźnia podpowiadala mi niebywały ból przy amnio.

Uwierz mi, choć wiem, że to trudne, ze to nie boli a jest bez znieczulenia. Ja zglupialam bo mimo że widziałam już igłę w brzuchu na usg to musiałam zapytać lekarza czy już wbili igłę.

Dziecku nic nie grozi, zabieg trwa może trzy minuty.
    Nie wiem gdzie masz mieć robiony zabieg ale ja kupiłam dodatkowo FISHa - wynik miałam juz na trzeci dzień , teraz tylko czekam na pełen opis.

I co ważne, oddychaj w trakcie :) mi tak poradzono i jakoś pomogło mi to przetrwać pobranie.

jusella lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili, Dzierzba wybaczcie, ale nie miałam czasu, dopiero dziś doczytałam. Za to jakże mnie cieszą Wasze wieści ♡ zdrowe chłopaki, zdrowe dzieci !!! Dziewczyny czujcie się wysciskane <3

jusella, Vanili, Dzierzba, Agness27, IviQ lubią tę wiadomość

• Vanili Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochana!!!

Sabina lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Agsha nie bój się, ja miałam w miniony wtorek. ..
    Od początku ciąży dziabalam się clexane i po 4 miesiacach każdy zastrzyk kończył się moim płaczem wiec wyobraźnia podpowiadala mi niebywały ból przy amnio.

Uwierz mi, choć wiem, że to trudne, ze to nie boli a jest bez znieczulenia. Ja zglupialam bo mimo że widziałam już igłę w brzuchu na usg to musiałam zapytać lekarza czy już wbili igłę.

Dziecku nic nie grozi, zabieg trwa może trzy minuty.
    Nie wiem gdzie masz mieć robiony zabieg ale ja kupiłam dodatkowo FISHa - wynik miałam juz na trzeci dzień , teraz tylko czekam na pełen opis.

I co ważne, oddychaj w trakcie :) mi tak poradzono i jakoś pomogło mi to przetrwać pobranie.

Mam fish ale akurat na te wyniki z fish mniej czekam (bo mialam nifty juz)...

A przebicie pecherza plodowego bolalo? Bo czytalam ze to boli. Ja dodatkowo grubiutka wiec beda mieli co przebijac

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic nie bolało, do tego stopnia to raz dwa poszlo i bez bólu, że się upewnialam czy juz pobierają plyn. Ja raczej szczupła ale mam oponke na brzuchu po stymulacji.

edit: ja czytałam, że to niby jak pobieranie krwi i tylko nieprzyjemne uczucie jak igłę wyciągają, ale tego tez nie poczułam. Mnie bardzo boli pobieranie krwi bo mam zrosty w żyłach, przez 4 miesiące ciazy codziennie brałam zastrzyk z clexane co było mega bolesne. Wiec myślałam, że amnio to musi być mega ból a najwyraźniej natura tak to wszystko skonstruowala żeby chronić dziecko, ze to naprawdę nie boli. Ja tez nie wierzyłam, choć w szpitalu zapewniało mnie kilka osób i tu dziewczyny też. Naprawdę nie warto się denerwować.

Trzymam kciuki za Ciebie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 20:00

Agness27, jusella lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha, spokojnie. Ja do chudych nie naleze, opone na brzuchu mialam zawsze, a amnio nie bolala nic a nic. Stres jest, ale samo pobranie boli mniej od pobierania krwi, naprawde. Ja weszlam z mezem i on patrzyl na ekran usg, a ja w sufit, zeby widok igly w brzuchu mnie nie stresowal.Bedzie dobrze!

Gratuluje wynikow i zdrowych chlopakow :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 09:26

Agness27, jusella, IviQ lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam to, co mówiły dziewczyny - wkłucie i pobieranie nie boli. Igła cieniusieńka i malutka a gdzieś przeczytałam, że igła do amnio to taka jak dla konia i bardzo się bałam, oczami wyobraźni widziałam wielgachną iglicę długą na pół metra i w szoku byłam jak doktorek takie cieniusie maleństwo wyjął :-).
    Jak na zabieg musisz dojechać ileśtam km to weź ze sobą nospę i magnes - mnie lekarz kazał jak najszybciej zażyć 2 nospy (dobrze, że apteka na dole była) bo Bunio taki twardszy się przez troszkę robi - ale to normalne.

Oczywiście jutro kciuki za Ciebie trzymać będę i za dobre wyniki - powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 19:43

• Agsha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane! Prawde mówiąc najbardziej chyba boje sie...strachu :) ze z emocji padne :-p

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha - dasz radę!

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha, lekarz powiedzial mi, ze w jego karierze zadna kobieta nie zemdlala. Za to dwoch panow towarzyszacych tak ;-)

jusella, Vanili, IviQ lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:05

jusella, Vanili, Sabina, IviQ lubią tę wiadomość

• Agsha Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kochane. Ja to ogolnie się boje bo dla mnie nawet dobre amino nie oznacza E jest ok
    Tzn na bank nie jest bo dzidzia ma te duze problemy z nerkami i ukladem moczowym tylko na amnio mamy sprawdzić podloze tych problemów.
    Do tego strasznie pozno to robie - ostatni dzień 18tc. Lekarze zwlekali gdyz jestem po nifty wiec nie bylo sensu dublowac. Okazalo sie jednak ze nifty = amnio na nfz. Natomiast jak sie wywali duuuzo kasy to mozna zbadac jakies mikromacierze...których na nfz nie badaja i nifty tez nie pokaze....
    A dlugo po amnio czekalyscie na miejscu? A potem dlugo lezalyscie? Plackiem czy na zasadzie "z nogami w gore przed TV"?

f2wll6d8iksjyby0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:15

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha powodzenia! Trzymam kciuki.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Agsha zaciskam kciuki. Robisz amino prywatnie?

Tak
    Prywatnie
    Bo panstwowo nie robia tego rodzaju amnio na ktorej nam zalezy. My na zd itp nie musimy robic bo i usg i pappa i nifty to nie wskazuja. My sie krecimy w temacie nerek

f2wll6d8iksjyby0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz kazał z 15 minut posiedzieć przed gabinetem i mogłam do domu jechać (50-60 km) Po drodze wstąpiliśmy na obiad (zalecenie lakarza "niech pan zabierze żonę na dobry obiad bo dziś nie może przy garach stać :-)") i 2 dni miałam się oszczędzać, dużo leżeć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:05

• Vanili Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Tak
    Prywatnie
    Bo panstwowo nie robia tego rodzaju amnio na ktorej nam zalezy. My na zd itp nie musimy robic bo i usg i pappa i nifty to nie wskazuja. My sie krecimy w temacie nerek
    Ja byłam w szpitalu od pon do środy, we wtorek rano amnio.
    Ja miałam bardzo napięty i twardy brzuch do piatku. Dopiero w sobotę odwazylam się wyjść nawet na dwa spokojne i krótkie spacery. Zaś od wtorku do piątku leżałam poprostu z uwagi na to napiecie brzucha.
    Brałam nospe max aspargin i magnez.

To na co zwróć uwagę po amnio to czy nie masz skurczy i bólu macicy takich jak na okres.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka - super, że dalej jesteś 2 w 1 :-) i dobrze się czujecie :-) Życzę rewelacyjnych wyników i trzymaj tak dalej!

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ