WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadzwoniłam do genomedu i powiedzieli że nie mogą mi informacji takich udzielić mam się kontaktować z placówką w której robiłam badania, ale skoro mineło już 12 dni roboczych to napewno wysłali do przychodni maila z informacją dlaczego jest opóznienie no to dzwonię do placówki, a tam tekst że mają problem dzodzwonić się do genomedu i nie mają jeszcze maila :(

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    zadzwoniłam do genomedu i powiedzieli że nie mogą mi informacji takich udzielić mam się kontaktować z placówką w której robiłam badania, ale skoro mineło już 12 dni roboczych to napewno wysłali do przychodni maila z informacją dlaczego jest opóznienie no to dzwonię do placówki, a tam tekst że mają problem dzodzwonić się do genomedu i nie mają jeszcze maila :(
    Ja w nocy dostałam sms od doktora Dudarewicza o treści "Wynik PRAWIDŁOWY, ryzyko z. Downa dla obu płodów niskie"!!!! Dzieci najprawdopodobniej zdrowe!!! Jakby coś było źle to by mi napisał? O innych trisomiach nic nie wspomniał... Czekam teraz na maila z wynikami i świra dostaję.

Robiłam nifty 16.03 i po 5 dniach roboczych wynik jest. Może to dlatego, że to Dudarewicz i płaciłam więcej bo 2750? Nie wiem. Dziwne to... Robiłaś indywidualnie czy za pośrednictwem lekarza? Nie wiem co Ci doradzić. Bardzo ci współczuję tak długiego czasu w niepewności.

mmalibu, izulala, IviQ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:16

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dzierzba no to super wiesci :) a podałaś swojego e-maila?
    Możliwe, że po 5 dniach masz wynik. U mnie badanie też tyle trwało. Zaciskam kciuki za pozostałe trisomie, żeby wynik był owocny :) i czekam na.wieści :)
    Podałam. Chyba nifty przychodzi od razu z wynikiem dla wszystkich trisomii? Nie napisałby mi przecież, że jest dobrze jakby nie było albo wyniki byłyby niekompletne.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Dzierzba lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba jakby coś było źle to by w ogóle nie pisał tylko dziś zadzwonił, żebyś przyszła. Nie sądzę, żeby mącił Ci w głowie i wyniki "na raty" podawał.
    Gratuluję dobrych wyników! I spokojnej nudnej ciąży życzę. Odpoczywaj na zapas bo Maluchy dadzą Ci popalić :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 09:03

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywam i grypsko wypędzam teraz. Macie rację, doszukuję się głupot po prostu.

jusella lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba Gratulacje prawidłowych wyników:))

Emily trzymam kciuki by szybko podali wynik bo to śmieszne tyle sie placu i tak długo czeka:((

Ja podobnie miałam z wynikami amnio.
    Czekałam 4tygodnie i 3 dni przed dzwonilam po wynik to ciągle nie bylo.
    W dniu wizyty okazalo się ze tez nie ma no i pytam sie doktor o co chodzi a ona ze moje wyniki i dwóch dziewczę co robily ze mną wyszly prawidłowe i ze juz byly po 3 tyg ale do nich papiery nie doszly!
    Ale wiedziały o tym i nic nie powiedziały jak dzwonilam:(
    No i przy mnie dzwonila do laboratorium i przez Tel potwierdzili wynik Prawidlowy -chłopczyk to aż lzy mi poleciały ze szczęścia..:)
    A na papierze wynik po 3 tyg odebralam na kolejnej wizycie.
    Horror z tymi wynikami...

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, mam już wyniki.... wszystko jest w porządku mam zdrową dziewczynkę :) zaraz po pracy mąż jedzie odebrać wyniki, bo muszę to zobaczyć na papierze :D jupi :):)

jusella, Dzierzba, izulala, IviQ, agatia, mmalibu, Agness27, Dunda, Sabina lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily świetna wiadomość- gratuluję! Tradycyjnie życzę spokojnej i nudnej ciąży :-D. Wieczorem wzniosę toast colą- mam od dawna ochotę a dziś podwójna okazja więc zgrzeszę :-D

Vanili teraz Twoja kolej podzielić się dobrymi wiadomościami

Emily83 lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OFICJALNIE ryzyko dla wszystkich trzech trisomii NISKIE! Płci nie znam bo nie oznaczają przy bliźniaczej ale to nie ważne. Teraz tylko echo w 18 tyg., konsultacja ze specjalistą od ciąż jednokosmówkowych i można spać spokojnie. :)

Vanili, Emily83, izulala, jusella, IviQ, Agness27, Sabina lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wam dziewczyny dobrych njusow.

Dzierzba ja tez ciągle szukam dziury w całym. Jak tylko widzę jak gin skupia się na usg z poważną miną, która kompletnie przeczy slowom że wszystko jest ok to potem mam w głowie chore myśli, że cos przede mną ukrywa :( :(

Ja przed chwilą przeżyłam najdłuższa minutę wiszac na telefonie i czekajac az kobita sprawdzi czy sa wyniki fisha no ale cóż, nie ma jeszcze i mam dzwonić jutro. Niestety labo pracuje tylko do 13, oby wyniki były :( myślałam, ze teraz to już będzie z górki ale stres na nowo.

Idę spać.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Gratuluję wam dziewczyny dobrych njusow.

Dzierzba ja tez ciągle szukam dziury w całym. Jak tylko widzę jak gin skupia się na usg z poważną miną, która kompletnie przeczy slowom że wszystko jest ok to potem mam w głowie chore myśli, że cos przede mną ukrywa :( :(

Ja przed chwilą przeżyłam najdłuższa minutę wiszac na telefonie i czekajac az kobita sprawdzi czy sa wyniki fisha no ale cóż, nie ma jeszcze i mam dzwonić jutro. Niestety labo pracuje tylko do 13, oby wyniki były :( myślałam, ze teraz to już będzie z górki ale stres na nowo.

Idę spać.
    Zrelaksuj się i bądź dobrej myśli. Wiem, że łatwo mówić, ale naprawdę stres nie pomaga. Ja mimo ciągłych myśli byłam spokojna bo tylko to mogłam robić. Trzymam kciuki. Widzisz, to forum ma jakąś magiczną moc i wyniki są zawsze ok :) U ciebie też tak będzie.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili jutro na pewno będą wyniki.
    Ja już przestałam snuć domysły. Wierzę lekarzowi i cieszę się ciążą, choć teraz kręgosłup daje znać o sobie, ale najważniejsze, że Szymcio zdrowy!

IviQ lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Podałam. Chyba nifty przychodzi od razu z wynikiem dla wszystkich trisomii? Nie napisałby mi przecież, że jest dobrze jakby nie było albo wyniki byłyby niekompletne.
    tak od razu wszytkie triasomie. ALe wszyscy sie zawsze boją ZD stad na pewno napisał tylko ot tym. Nikt nie naisałby ze jest ok jakby cos bylo nie tak wiec sie nie zamartwiaj tylko ciesz:)) a my razem z Tobą:D

Dzierzba, jusella, izulala lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Mam, mam już wyniki.... wszystko jest w porządku mam zdrową dziewczynkę :) zaraz po pracy mąż jedzie odebrać wyniki, bo muszę to zobaczyć na papierze :D jupi :):)
    no i prosze kolejne wyniki super:))))))))))))))))))))))

jusella, izulala, Emily83 lubią tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do nIfty to ja mialam podanego maila i mi przyslali ale szybciej zadzownili z genomedu bezposrednio i powiedzieli ze mam sie juz nie stresowac ze wszytko ok i jak tylko obrobią wyniki to je dostanę na maila i chyba po kilku godzinach miałam

byc moze dlatego ze ja z jakas PAnia z genomedu przed pobraniem krwi dlugo rozmaiwalam a do przychodni poszlam tylko oddac krew i z nikim tam poza ankieta nie gadałam. Bylam megazadowolona bo Pani z genomedu odpowiedziala na moje wszelkie pytani. podspytalam o statystyki itd o fałszywe wyniki i jak to jest po pappie. uspokoiła mnie i była szczera nie sciemniala ze wszystkie wyniki super tylko realnie mi wszsytko ładnie powiedziala

Dzierzba, jusella, izulala lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:

Super wiadomoscie:))
    Gratulacje Córeczki :))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella widzę ze tak samo masz chęć na cole jak i ja:))
    My wczoraj kupiliśmy 4pak z kauflanda i czekam aż kostki lodu sie zmroza:)

Dzis doszla przesyłka i jestem mega zadowolona :pieluszki bardzo ładne wzorki,chociaż nie wszystkie przyszły te co chciałam i dokupilam dzis w pepco bo akurat córci wzorki nie wszystkie przyszły ale w pepco za to byly i na szczęście 1zl drozsze.a I kupilam jeszcze 2 part polspioszkow bo za bardzo nie bylo wyboru we wzorkach:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ