Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
jusella wrote:Vanili jak się czujesz? Wszystko dobrze?
.Zrobili mi rano usg i crp i wszystko jest ok, a wczoraj to nawet pod ktg aby sprawdzić czy nie ma skurczy i tez ok choć brzuch byl twardy bardziej niż zwykle.
Nafaszerowalam się nospa i asparginem do tego 3 x po 100 luteiny i leżę do góry brzuchem.
Nie wiem czy teraz tez bardziej dziecka nie czuję, bo czasem dziwnie mi w tym brzuchu i nawet trudno to opisać, zwykle to sa takie chwilowki.jusella lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny
jestem załamana ta moja niewiedzą, robiłam badanie NIFTY 8 marca i do tej pory nie mam jeszcze wyników badań, dzwoniłam do przychodni to jeszcze nie mają, kurcze minęło juz 9 dni roboczych, czy to oznacza że coś jest nie tak z moimi wynikami ? bo juz odchodzę od zmysłów i nie wiem co mam o tym mysleć
-
Charlotte wrote:Witajcie,
nie udzielam się na tym forum, ale szukałam informacji czy są jakieś inne osoby, oprócz mnie, ktore czekają aktualnie na wynik NIFTY.
Swoje badanie zrobiłam 8 marca, a w poniedzialek zadzwonił do mnie doktor, z którym do badanie konsultowałam, a który odpowiada za kontakt z Genomedem i powiedział, że jeden z dwóch aparatów w laboratorium nie działa i nie są w stanie zagwarantować czy moje wyniki (badanie z 8.03!) będą przed świętami...
mam ten sam problem badania robiłam 8 marca i do tej pory u mnie cisza z wynikami -
Emily83 wrote:mam ten sam problem badania robiłam 8 marca i do tej pory u mnie cisza z wynikami
-
Charlotte wrote:Poważnie? 3ci raz w miesiącu? Powinni o czymś takim informować przed badaniem
nie dość, że człowiek się tak stresuje wynikiem, to jeszcze musi czekać nie wiadomo ile. Brak słów po prostu
Charlotte chodziło mi o to, że tu na forum jesteś trzecią dziewczyną, która jakieś przekopy z wynikami ma w ostatnim czasie. Najgorzej to chyba Dunda miała ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło.
Ja w każdym razie trzymam kciuki za to byście jak najszybciej wyniki otrzymały. -
Emily83 wrote:cześć dziewczyny
jestem załamana ta moja niewiedzą, robiłam badanie NIFTY 8 marca i do tej pory nie mam jeszcze wyników badań, dzwoniłam do przychodni to jeszcze nie mają, kurcze minęło juz 9 dni roboczych, czy to oznacza że coś jest nie tak z moimi wynikami ? bo juz odchodzę od zmysłów i nie wiem co mam o tym mysleć
Kochana, zadzwoń do Genomedu bezpośrednio i zapytaj. -
Ah, ucieło mi to, co pisałam.
Mam wyniki! Wszystko jest ok! Zdrowa Dziewczynka
Napisałam dziś do nich emaila i poprosiłam o wytłumaczenie. Odpisali, że wyniki już przekazali do mojej placówki oraz, że kontaktowali się wczesniej z moim lekarzem i przekazali powód opóźnienia. Szczerze, to mam to w nosie. Skoro takie sytuacje mają miejsce, to coś jest nie tak z ich laboratorium.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 17:04
Dzierzba, kamciaelcia, jusella, Agness27, agatia lubią tę wiadomość
-
Charlotte wrote:Ah, ucieło mi to, co pisałam.
Napisałam dziś do nich emaila i poprosiłam o wytłumaczenie. Odpisali, że wyniki już przekazali do mojej placówki oraz, że kontaktowali się wczesniej z moim lekarzem i przekazali powód opóźnienia. Szczerze, to mam to w nosie. Skoro takie sytuacje mają miejsce, to coś jest nie tak z ich laboratorium. -
Dziewczyny, czy wy po amnio też miałyscie takie napięte brzuchy?
Ciągle taki dyskomfort czujęmimo lęków rozkurczowych.
W szpitalu tylko powiedzieli, że powodem do niepokoju byłyby bóle podobne do menstruacyjnych a takich na szczęście nie mam. -
Vanili ja też przez trochę coś dziwnego czułam- niby napięcie niby ciągnięcie. Takie uczucie podobne do tego jak się człowiek np. w zgięcie palca zrani i potem to się goi to tak ni to swędzi, ni to ciągnie... już bardziej obrazowo tego nie umiem wytłumaczyć.
W każdym razie lekarz mówił, że przez parę dni można czuć dyskomfort. U mnie szybko to minęło ale każdy jest inny. -
jussela jeszcze nie wybrał studów ale myśli nad takimi" jak tu zjesc wszystko na raz"
sabina gratki!!
myssss powinnas odeslac znajomych do lektury ze owszem kapusta powoduje wzdecia ale nie u dziecka tylko u mamy. a kotlet smazony jest po prostu niezdrowy ale nic wielkiego sie nie dzieje
przy stresie niestety mleko zanika...ja tez dokarmiam jedną butla bo mam zad malo i powiem Tobie ze sobie to chwale bo ta butla ratuje mnei np w kawiarni(niecierpie wyciagac cyca ) czy nawet wieczorkiem jak mam ochote na winko. JAk jzu cyca dam i sie skonczy to podaje butle. Mlody spi a do rana to juz mi z krwi znika
szotka Ty poza brzuchem chudzinka jestes bormalnie. Urodzisz i od razu laska bedize z Ciebie jak z Michci Ciesz sie ze nadal w dwupaku. No po luteinie roznie moze byc ale juz nei raz dizewczyny odstawialy a skurcze sie uspokajaly o dziwo
dziezba, pappa jest niestety malo miarodajna(kurde sorki bo powinnam powiedziec ze jest) ale jak robisz nifty to juz bedziesz miec pewnosc.
co do samopoczucia mialam to samo. do 3 trymestru nie czulam ze jestem w ciazy. zero mdłości, skurczy, zachcianek i innych objawów...
vanilii czekam na wynik. odpoczywaj koniecznie traz!!!
misia to zdrówka dla Was obu!!! ja sie BLW trochę boję...
jusella lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Charlotte wrote:Ah, ucieło mi to, co pisałam.
Napisałam dziś do nich emaila i poprosiłam o wytłumaczenie. Odpisali, że wyniki już przekazali do mojej placówki oraz, że kontaktowali się wczesniej z moim lekarzem i przekazali powód opóźnienia. Szczerze, to mam to w nosie. Skoro takie sytuacje mają miejsce, to coś jest nie tak z ich laboratorium.[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
jestem bardzo zestresowana brakiem wyników zaraz zadzwonię do przychodni,a jak niczego się nie dowiem to poszukam w necie namiary do genomedu aby do nich zadzwonić, kurcze dzisiaj jest 12 dzień roboczy czekania
a to jest genomed jeden tylko w warszawie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:26