X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Charlotte Nowa

Wysłany: 23 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poważnie? 3ci raz w miesiącu? Powinni o czymś takim informować przed badaniem :/ nie dość, że człowiek się tak stresuje wynikiem, to jeszcze musi czekać nie wiadomo ile. Brak słów po prostu :(

• Vanili Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Vanili jak się czujesz? Wszystko dobrze?
    .
    Tak generalnie ok. Jestem w domu już ale osłabiona. Mam tylko dość napiety brzuch :( Zrobili mi rano usg i crp i wszystko jest ok, a wczoraj to nawet pod ktg aby sprawdzić czy nie ma skurczy i tez ok choć brzuch byl twardy bardziej niż zwykle.

Nafaszerowalam się nospa i asparginem do tego 3 x po 100 luteiny i leżę do góry brzuchem.

Nie wiem czy teraz tez bardziej dziecka nie czuję, bo czasem dziwnie mi w tym brzuchu i nawet trudno to opisać, zwykle to sa takie chwilowki.

jusella lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    jestem załamana ta moja niewiedzą, robiłam badanie NIFTY 8 marca i do tej pory nie mam jeszcze wyników badań, dzwoniłam do przychodni to jeszcze nie mają, kurcze minęło juz 9 dni roboczych, czy to oznacza że coś jest nie tak z moimi wynikami ? bo juz odchodzę od zmysłów i nie wiem co mam o tym mysleć :(

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlotte wrote:
    Witajcie,

nie udzielam się na tym forum, ale szukałam informacji czy są jakieś inne osoby, oprócz mnie, ktore czekają aktualnie na wynik NIFTY.
    Swoje badanie zrobiłam 8 marca, a w poniedzialek zadzwonił do mnie doktor, z którym do badanie konsultowałam, a który odpowiada za kontakt z Genomedem i powiedział, że jeden z dwóch aparatów w laboratorium nie działa i nie są w stanie zagwarantować czy moje wyniki (badanie z 8.03!) będą przed świętami...

mam ten sam problem badania robiłam 8 marca i do tej pory u mnie cisza z wynikami :(

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    mam ten sam problem badania robiłam 8 marca i do tej pory u mnie cisza z wynikami :(
    Może lepiej bezpośrednio do genomedu zadzwonić i się podpytać? Paranoja! Badanie za kupę kasy mające dać odpowiedź na to co robić dalej a tu takie jaja. Przecież czas jest tu bardzo ważny bo nie zawsze wynik jest ok i trzeba robić amnio. Ja robiłam nifty 16.03 więc jeszcze za wcześnie na wynik. Teraz się też obawiam, czy będzie czy nie o czasie. Jeżeli nie będzie to im zrobię telefoniczny armagedon.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlotte wrote:
    Poważnie? 3ci raz w miesiącu? Powinni o czymś takim informować przed badaniem :/ nie dość, że człowiek się tak stresuje wynikiem, to jeszcze musi czekać nie wiadomo ile. Brak słów po prostu :(

Charlotte chodziło mi o to, że tu na forum jesteś trzecią dziewczyną, która jakieś przekopy z wynikami ma w ostatnim czasie. Najgorzej to chyba Dunda miała ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło.
    Ja w każdym razie trzymam kciuki za to byście jak najszybciej wyniki otrzymały.

• Charlotte Nowa

Wysłany: 23 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    cześć dziewczyny
    jestem załamana ta moja niewiedzą, robiłam badanie NIFTY 8 marca i do tej pory nie mam jeszcze wyników badań, dzwoniłam do przychodni to jeszcze nie mają, kurcze minęło juz 9 dni roboczych, czy to oznacza że coś jest nie tak z moimi wynikami ? bo juz odchodzę od zmysłów i nie wiem co mam o tym mysleć :(

Kochana, zadzwoń do Genomedu bezpośrednio i zapytaj.

• Charlotte Nowa

Wysłany: 23 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah, ucieło mi to, co pisałam.

Mam wyniki! Wszystko jest ok! Zdrowa Dziewczynka :)

Napisałam dziś do nich emaila i poprosiłam o wytłumaczenie. Odpisali, że wyniki już przekazali do mojej placówki oraz, że kontaktowali się wczesniej z moim lekarzem i przekazali powód opóźnienia. Szczerze, to mam to w nosie. Skoro takie sytuacje mają miejsce, to coś jest nie tak z ich laboratorium.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 17:04

Dzierzba, kamciaelcia, jusella, Agness27, agatia lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlotte wrote:

Napisałam dziś do nich emaila i poprosiłam o wytłumaczenie. Odpisali, że wyniki już przekazali do mojej placówki oraz, że kontaktowali się wczesniej z moim lekarzem i przekazali powód opóźnienia. Szczerze, to mam to w nosie. Skoro takie sytuacje mają miejsce, to coś jest nie tak z ich laboratorium.
    Cudowne wieści! Gratuluję!

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlotte gratulacje! Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Ci spokojnej i nudnej ciąży :-)

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najdziwniejsze jest to, ze do tej pory zadna nie miala problemow z wynikami o czasie, a teraz nagle sie zaczely skumulowane.

Misia, fajnie, ze sie odezwalas. Polubilam za rozszerzenie diety, za choroby nie lubie.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Charlotte Nowa

Wysłany: 23 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję :) oj ciąża nie będzie nudna, po jednej stracie i trzyletnuch staraniach, człowiek jest przewrażliwiony.

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlotte wrote:
    Bardzo dziękuję :) oj ciąża nie będzie nudna, po jednej stracie i trzyletnuch staraniach, człowiek jest przewrażliwiony.

Bardzo się cieszę z wyniku no i Gratulacje Córeczki:))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy po amnio też miałyscie takie napięte brzuchy?
    Ciągle taki dyskomfort czuję :( mimo lęków rozkurczowych.

W szpitalu tylko powiedzieli, że powodem do niepokoju byłyby bóle podobne do menstruacyjnych a takich na szczęście nie mam.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troche miałam napięty brzuch i czułam bol w miejscu wkucia igly

Vanili będzie dobrze zobaczysz:)

Vanili lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili ja też przez trochę coś dziwnego czułam- niby napięcie niby ciągnięcie. Takie uczucie podobne do tego jak się człowiek np. w zgięcie palca zrani i potem to się goi to tak ni to swędzi, ni to ciągnie... już bardziej obrazowo tego nie umiem wytłumaczyć.
    W każdym razie lekarz mówił, że przez parę dni można czuć dyskomfort. U mnie szybko to minęło ale każdy jest inny.

• IviQ Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jussela jeszcze nie wybrał studów ale myśli nad takimi" jak tu zjesc wszystko na raz"

sabina gratki!!

myssss powinnas odeslac znajomych do lektury ze owszem kapusta powoduje wzdecia ale nie u dziecka tylko u mamy. a kotlet smazony jest po prostu niezdrowy ale nic wielkiego sie nie dzieje
    przy stresie niestety mleko zanika...ja tez dokarmiam jedną butla bo mam zad malo i powiem Tobie ze sobie to chwale bo ta butla ratuje mnei np w kawiarni(niecierpie wyciagac cyca ) czy nawet wieczorkiem jak mam ochote na winko. JAk jzu cyca dam i sie skonczy to podaje butle. Mlody spi a do rana to juz mi z krwi znika

szotka Ty poza brzuchem chudzinka jestes bormalnie. Urodzisz i od razu laska bedize z Ciebie jak z Michci Ciesz sie ze nadal w dwupaku. No po luteinie roznie moze byc ale juz nei raz dizewczyny odstawialy a skurcze sie uspokajaly o dziwo

dziezba, pappa jest niestety malo miarodajna(kurde sorki bo powinnam powiedziec ze jest) ale jak robisz nifty to juz bedziesz miec pewnosc.
    co do samopoczucia mialam to samo. do 3 trymestru nie czulam ze jestem w ciazy. zero mdłości, skurczy, zachcianek i innych objawów...

vanilii czekam na wynik. odpoczywaj koniecznie traz!!!

misia to zdrówka dla Was obu!!! ja sie BLW trochę boję...

jusella lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlotte wrote:

wow gratki!!!

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:21

jusella, Dzierzba lubią tę wiadomość

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem bardzo zestresowana brakiem wyników zaraz zadzwonię do przychodni,a jak niczego się nie dowiem to poszukam w necie namiary do genomedu aby do nich zadzwonić, kurcze dzisiaj jest 12 dzień roboczy czekania :(
    a to jest genomed jeden tylko w warszawie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:26

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ