X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka super wyglądasz jak na taki tydzień ciąży:)
    Ja jutro tez się ogarne i wstawie swoje brzusio:))

Dzierzba super ze pappa zmniejszyła wiec to dobry znak i nifty tez będzie prawidłowe:))
    A czy miarodajne to nie wiem jak to stwierdzić bo są podzielone zdania.
    U mnie pokazało b.wysokie ryzyko zd przy kilku zlych parametrach na usg a po amnio zdrowy chłopczyk.

Vanili wiadomo ryzyko jest ale byle lekarz nie robi amniopunkcji i zawsze robią to dwie osoby i przy obserwacji usg.
    Będzie wszystko dobrze zobaczysz.Spróbuj myśleć pozytywnie no i oszczędzaj sie przynajmniej do tygodnia czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 20:41

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wybacz za tą bliźniaczą ciążę- pochrzaniło mi się z Dzierzbą- jakoś w jednym czasie się pojawiłyście.
    W każdym razie jutro kciuki mocno trzymać będę i potem też za dobre wyniki.

Dzierzba odnośnie tej miarodajności to podobnie jak Agness nie mam pojęcia :/.
    Kiedy spodziewasz się wyników? Oczywiście o nifty mi chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 21:04

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/99d9975740ec.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/42ed98bb4303.jpg

kamciaelcia, jusella, IviQ lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6816077d2c4f.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/df6ded396414.jpg

kamciaelcia, IviQ lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili trzymam kciuki. Na pewno będziesz pod dobrą opieką.

Wynik Nifty mam mieć 30.03 ale liczę na to, że może zepną dupki w labo i przed świętami będziemy wiedzieć.
    W każdym razie i tak bardzo się ucieszyłam po telefonie z wynikami bo to zawsze mniejsze prawdopodobieństwo. Jutro pocisnę mojego gina o skierowanie na usg bo jakoś dziwnie się czuję, tak jakbym w ciąży nie była... Może mnie jakaś paranoja dopada.
    Jaaa ja też chcę już taki brzuszek jak wy! Chyba szybko będę miała bo już wyglądam jak na 5 miesiąc...
    Co do parametrów to u mnie złe NT i tętno 181 i 176 stąd jak się domyślam bardzo wysokie ryzyko T13. Liczę na to, że po prostu to taka uroda dzieciaków i już.

Agness27, jusella, Sabina, IviQ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:05

jusella, Sabina, Agness27 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka tez się zmagam z cukrzyca ciążowa i u mnie dietka od 9tc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jusella Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba- ja Ci chętnie troszkę brzuszka oddam- mój już niesforny się zrobił, zaczął przywracać rzeczy na szafkach i zasłania wyświetlacz na wadze (to akurat jest plus brzuszka)

agatia, Dzierzba, Sabina, IviQ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysss ja dawalam mojej córce biogaje :) to było już 5 lat temu. Pamiętaj że trzeba ja przechowywać w lodówce

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:05

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szotka
    w pierwszej ciązy cukrzycy nie było a waga ostatecznie +3kg
    ale ja nie jestem taka drobinka jak ty :)
    teraz waga stoi z malutka tendencja spadkowa
    przede mna jeszcze ponad 5m diety

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, dzięki za wsparcie.
    Jestem już po. Nie bolało nic az niewiarygodne, że nawet momentu wejścia igły w brzuch nie odczulam. Emocje schodza ze mnie teraz. Maluch byl dzielny ale gamoń lapkami próbował igłę łapać bo majtał tam nimi. Przynajmniej tak to wyglądało, lekarz uspokoił, że to tylko tak wygląda.
    Teraz czas oczekiwania na wyniki i byle do piątku i oby się wyrobili z wynikiem.

Sabina, jusella, Malwinaa, Dzierzba, IviQ lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanili
    trzymam kciuki za szybkie pozytywne wyniki

Vanili lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Hey, dzięki za wsparcie.
    Jestem już po. Nie bolało nic az niewiarygodne, że nawet momentu wejścia igły w brzuch nie odczulam. Emocje schodza ze mnie teraz. Maluch byl dzielny ale gamoń lapkami próbował igłę łapać bo majtał tam nimi. Przynajmniej tak to wyglądało, lekarz uspokoił, że to tylko tak wygląda.
    Teraz czas oczekiwania na wyniki i byle do piątku i oby się wyrobili z wynikiem.
    Trzymamy kciuki z Toba za dobry wynik :)

Vanili lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili to teraz odpoczywaj. Już jeden stres za Tobą. Właśnie mi się przypomniało, że po zabiegu jak wyszłam z gabinetu to trzęsłam się jak galareta- stres ze mnie schodził :-).
    Do piątku na pewno będą wyniki :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 13:39

Vanili, Agness27, Sabina lubią tę wiadomość

• Charlotte Nowa

Wysłany: 23 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Vanili trzymam kciuki. Na pewno będziesz pod dobrą opieką.

Wynik Nifty mam mieć 30.03 ale liczę na to, że może zepną dupki w labo i przed świętami będziemy wiedzieć.
    W każdym razie i tak bardzo się ucieszyłam po telefonie z wynikami bo to zawsze mniejsze prawdopodobieństwo. Jutro pocisnę mojego gina o skierowanie na usg bo jakoś dziwnie się czuję, tak jakbym w ciąży nie była... Może mnie jakaś paranoja dopada.
    Jaaa ja też chcę już taki brzuszek jak wy! Chyba szybko będę miała bo już wyglądam jak na 5 miesiąc...
    Co do parametrów to u mnie złe NT i tętno 181 i 176 stąd jak się domyślam bardzo wysokie ryzyko T13. Liczę na to, że po prostu to taka uroda dzieciaków i już.

Witajcie,

nie udzielam się na tym forum, ale szukałam informacji czy są jakieś inne osoby, oprócz mnie, ktore czekają aktualnie na wynik NIFTY.
    Swoje badanie zrobiłam 8 marca, a w poniedzialek zadzwonił do mnie doktor, z którym do badanie konsultowałam, a który odpowiada za kontakt z Genomedem i powiedział, że jeden z dwóch aparatów w laboratorium nie działa i nie są w stanie zagwarantować czy moje wyniki (badanie z 8.03!) będą przed świętami...

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlotte wrote:
    Witajcie,

nie udzielam się na tym forum, ale szukałam informacji czy są jakieś inne osoby, oprócz mnie, ktore czekają aktualnie na wynik NIFTY.
    Swoje badanie zrobiłam 8 marca, a w poniedzialek zadzwonił do mnie doktor, z którym do badanie konsultowałam, a który odpowiada za kontakt z Genomedem i powiedział, że jeden z dwóch aparatów w laboratorium nie działa i nie są w stanie zagwarantować czy moje wyniki (badanie z 8.03!) będą przed świętami...
    To coś dziwnego piszesz. Próbki też mają datę ważności przecież ale diabli ich tam wiedzą. Wkur*** bym się gdybym miała czekać nie wiadomo ile. Poza tym Agatia jakoś robiła nifty w tym miesiącu i wyniki miała po tygodniu.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ciesze się z Wami z pozytywnych wynikow! U mnie dziś takie piękne słonko tylko temperatura nieadekwatna :/

Wczoraj w mojej przychodni w ręce wpadła mi ulotka o Harmony. Wrzucam ja dla przyszłych (oby jak najmniej) poszukujących. Tylko widzę, że źródła danych są z 2012 roku. Hello! Mamy juz 2016 i jak widać po samych nas duuuz się raczej pozmieniało. Dlatego warto mieć to na uwadze. Dla mnie amnio to póki co najbardziej wiarygodne badanie.

http://naforum.zapodaj.net/401f3d380801.jpg.html
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/401f3d380801.jpg

http://naforum.zapodaj.net/7980316233d4.jpg.html
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7980316233d4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 10:35

Agness27 lubi tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My biegamy po lekarzach. Troche ze mna troche z malym. Wiec nie mam kiedy wejsc i poczytac, bo pafam z nim ok 19 ewentualnie troche poczytam ksiazke. Maly chory. Grypa nas zaatakowala i do tego ida dolne jedynki. Zjada juz ziemniaczki w formie frytek i tak mu smakuja, ze lapie 4 naraz blw jest super. Nie umiem jednak nauczyc go pic z butli wiec mm podaje mu lyzeczka :/. Choc teraz lyzeczka bee bo podaje mu lekarstwa....po swietach wprowadzamy dy ie. Nie wiem tylko w jakiej formie :p

Pati78 lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili jak się czujesz? Wszystko dobrze?

Charlotte- brak słów! Trzymam kciuki, żebyś wyniki jak najszybciej odebrała.
    A swoją drogą kupę kasy płaci się za Nifty czy Harmony i jakieś dziwne czady wychodzą, już chyba 3 raz w ciągu miesiąca jakieś problemy.

‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ