Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
agatia wrote:Agsha myślałam, że ammino wtkrywa wszelkie wady
nie wiedziałam, że na nfz jest to badanie okrojone.
Okrojone i to jak sie okazuje mocno... Dlatego jak bylam w szpitalu to profesor S powiedzial ze skoro mialam NIFTY to nie ma co robic amnio i mnie wypisali. Po 5 dniach lekarz prywatny wspomniał o tym amnio w wersji poszerzonej. Powrocilam z pytaniem/propozycja do prof. S ze szpitala i powiedzial ze byloby swietnie i bardzo im to ulatwi moja diagnostyke ale nikt nie smie proponować bo to drogie a na Nfz sie nie da....Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Drogie...
Mi sie wydaje ze to jest tak ze zd i inne choroby jesli zostana wykluczone przez amnio to znikają jakby i nie ma zmartwień... Wiec jest to badane na nfz. A takie coś jak problemy z nerkami u mojego Olka powoduje ze diagnostyka tylko daje odpowiedz jakie jest podloze problemow bo ze sa to wiadomo... Ja np chce wiedzidc czy nereczki to problem genetyczny czy rozwojowy, jesli genetyczny to co to dokladnie i czy cos da sie z tym zrobic - bo sa odmiany na ktorych mozna rok czy dwa jechac i czekac na przeszczep a sa takie ze dziecko umiera od razu. U Was amnio to takie woz albo przewoz
Moje amnio to bardziej diagnostyka bo ze jest choroba to pewneOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Agsha
Rozumiem Cię doskonale. Twoja historie obserwuje niemal od początku ale nie udzielam się, bo nie znam się na tym. Osobiście też bym chciała poznać przyczynę /genezę choroby. ..wiem jak podłoże może wpływać na rokowania i leczenie. Wiadomo, że i tak najpelniejsza diagnostyka nastąpi po urodzeniu ale nikogo już wtedy nie interesują przyczyny. ..
Moja córcia urodziła się z wadą serduszka o której dowiedzieliśmy się na drugą dobę po urodzeniu. ..niby kardiolodzy robili wywiad z ciąży , ale - jak to najczęściej bywa - przyczyna wady nie jest znana. A ja jako matka dodalabym wiele żeby ją poznać (po specyfice wady stwierdzili że nie była genetyczna ). Do dziś myślę, czy ja w czymś zawinilam...czy ten dzidziuś będzie zdrowy. ..
Trzymam za was kciuki bo wiem że trzeba mieć nadzieję do końca ale tobie życzę wielu sił. .. -
nick nieaktualny
-
Dzierzba super wiesci:)))))))) kolejne chłpaki no i tętno książkowe:)))
Vanilii noo kolejny chłopak. W końcu laski będą miały w kim wybierać
Agsah trzymam kciuki. O której masz amnio?? a to lepsze amnio te nerki bada?? 3 tys o matko a ja myslalam ze nifty to jzu kosmos. To troche Cie kosztuje ta ciaza...
szotka uwazaj bo jeszcze przenosisz ciaze hehheeh. Super ze nadal w dwupaku:)))
Szotka lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
agatia a co to jest afp? to to co do 20tc mozna zbadać z krwi ?
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Ja już nie mam zamiaru iść na żadne pseudo testy.
Wystarczy mi że dzisiaj lecialam do ginekologa jak oparzona bo po dobrych wynikach synuś fikal a od niedzieli cisza. .. ale wszystko jest okizulala, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Mam o 16:00 wiec calusi dzien nerwow... Ostatnie dwa tygodnie postawilam na relaks: zero lekarzy, badan, usg... Gory, rodzinka....
Ale dzis wrocilam, jutro amnio, we wtorek znow Matka Polka w lodzi. Koszmar wróciłOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Vanili wrote:Ja już nie mam zamiaru iść na żadne pseudo testy.
Wystarczy mi że dzisiaj lecialam do ginekologa jak oparzona bo po dobrych wynikach synuś fikal a od niedzieli cisza. .. ale wszystko jest ok
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;