Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Szotka Ty jeszcze nie rozpakowana... Sparte to Twoje dziecię.
A ja dziś byłam w Biurze Pracy i pani dała mi... ofertę pracy jako kelnerka.
Super! Siódmy miesiąc, brzucho zamiata wszystko co napotka na swej drodze a mnie do pracy chciała skierować. Ma kobita fantazję ułańską
Dzierzba lubi tę wiadomość
-
Oj Szotka Twojej Izuni jak woda za bardzo w brzuszku sie spodobało:)
Ja pamiętam jak dzień przed porodem(39tydzien) jakos intuicyjnie zaczelam sprzatac w domu myc podlogi ,przy łóżeczku układać to nad ranem jechałam na porodowkeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 20:04
jusella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystkich.
Czytam ten topik już od jakiegoś czasu, ale dopiero dziś odważyłam się napisać. Czekam właśnie na wynik testu Harmony i chyba powoli wariuje. Wszystkie wasze historie bardzo mnie podtrzymują na duchu. Ale bardzo się boję- moje ryzyko 1/82 ZD - złe przepływy DV PI-1,6 i strasznie wysoka beta 3,3 MoM . Czy miała któraś z was podobne wyniki? Pozdrawiam serdecznie
-
Witaj Narmik- szkoda, że na tym forum się poznajemy.
Jeśli chodzi o przepływy to się nie wypowiem, bo chyba wszystko zależy od wielkości i wieku płodu.
U mnie beta 2,969 MoM, DV PI 1,00 (13+2 tydz, CRL 74,3 mm)
Ryzyko ZD 1:141 - amniopunkcja z wynikiem "Kariotyp męski prawidłowy"
Narmik skąd wiesz, że przepływy są złe? To diagnoza lekarza?
Mam nadzieję, że jak u większości z nas skończy się tylko na strachu.
Trzymam kciuki za rewelacyjny wynik z Harmony - kiedy się spodziewasz wyniku?
-
Tak- lekarz powiedział mi że przepływ żylny jest nieprawidłowy i dał skierowanie na badanie krwi Pappa. Czułam od początku, że wyjdą źle. No i proszę. A tak dobrze się zaczęło na tym Usg genetycznym. Lekarz powiedział, ''oo..jakie ładne dziecko''. CRL 76 mm. NT 2,1mm NB obecna i wszystko inne ok. Na a później zaczął mierzyć te przepływy( chyba kilka razy) i skończył ze skwaszoną miną . Najgorsze jest to , że to chyba jeden z lepszych specjalistów w Warszawie. Ech... tak długo czekałam na tą dzidzie.
Na Harmony Czekam już tydzień , więc mam nadzieję ze na początku przyszłego tygodnia się wyjaśni. Ale nie wiem jak przetrwam weekend. Tak wam zazdroszczę , że jesteście już po otrzymaniu dobrych wyników. -
Narmik u mnie było skopane NT u dzieciaków (bliźniaki) i tętno. Ryzyko wyszło mi dla T21 1:86 a T13 1:24, zrobiłam nifty i wynik prawidłowy. Jak na razie nie widać żadnych wad a za kilka dni będę miała kolejne prenatalne + echo serduszek i jestem dobrej myśli, także Ty też bądź. Tu wiele dziewczyn właśnie przez pappę przechodziło horror, a okazywało się, że dzieci zdrowe. Co do przepływów to czytałam kiedyś, że to się normuje i dzieci rodzą się w większości zdrowe. To tylko jeden marker kochana więc bądź dzielna i nie trać wiary. Wiem co przechodzisz, pamiętaj, że nerwami tylko możesz zaszkodzić. Trzymam za ciebie i dzidziusia kciuki.
jusella, Sabina lubią tę wiadomość
-
Witaj Narmik.
Wszystkie przechodzilysmy przez ten strach co ty teraz a mimo wszystko byly prawidłowe kariotypy
U mnie w 13tyg i 3dni bylo tak po papie:
Tętno 103
CRL 73mm
Przeziernosc 4nt
DV 2,530
Kość hypoplastyczna
Obrzęk na karku i za karkiem
Wolne bhcg 49,9 - 1,884MoM
Papa 5,320 - 1,287 MoM
T21 - 1:26
T18 - 1:376
Apmniopunkcja :kariotyp prawidłowy męski
Takze widzisz u Mnie dużo zlych parametrów a jednak zdarzyl sie cud i Nasz Synek zdrowy:)
Takze nie trać nadzieii i wierzymy ze będzie dobrze!!Musi być!!
Jestesmy z Tobammalibu, jusella, izulala, Sabina lubią tę wiadomość
-
Szotka chyba sie nie obrazi jak napisze, ze wczoraj po badaniu ginekologicznym trafila ze skurczami krzyzowymi do szpitala. Z niecierpliwoscia czekam na wiesci, mozliwe, ze Iza jest juz na swiecie. Chociaz z nia nie wiadomo, to maly uparciuszek
izulala, Sabina, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Narnik, ja mialam wadliwy przeplyw DV. Mimo niezlej PAPPy ryzyko ZD 1:44, po samym usg 1:33. Na badaniu polowkowym wszystko bylo super juz, a teraz Kubus jest zdrowym prawie 4-miesiecznym rozrabiaka.
izulala, Sabina, jusella, Agness27, Moko, IviQ lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny bylam.dzisiaj u lekarza na kontroli szyjki. szyjka ma 28mm twarda zamknięta... mowi ze długość na ten tydzień jest ok. antos wazy 1680g i mówił ze jest wszystko ok i wygląda na zdrowego chłopca i nie ma żadnych zastrzeżeń
oczywiście kolejny uparciuch po izuni szotki- glowka wciśnięta w kręgosłup i buzki pokazac nie chce
generalnie wszystko okPati78, jusella, Agness27, IviQ lubią tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;