WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    To ja podlaczam pod pytanie kwestie wyboru. .. wózka.
    Dla mnie to istny kosmos. Tyle różnych opinii słyszałam, że przeraża mnie nawet pójście do sklepu bo obawiam się, że będą nam wciskać jeden z droższych.
    Nie jestem przekonana do kupna używanego ale kto wie. ..

ja mam taki 3 w 1 i jestem bardzo zadowolona:)
    duża gondolka,możliwość skretnych przednich kól,duży kosz pod wózkiem no i fakt ze to 3 w 1:))

http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-verdi-max-3w1-torba-gratisy-i6106161374.html

i zerknij jeszcze na to:)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Eb5CmeHeb60M9X8GY9dYseKfZEIA-2i__KPWDnvkf8s/htmlview#

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 21:52

Vanili lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózki firmy Bebetto są super :) ja mam Vulcano - jeden z tańszych modeli i póki co gondola sprawdza się znakomicie a do tego wózek ładnie wygląda :) fotelikom jakoś nie byłam w stanie zaufać i kupiłam Maxi Cosi.

Co do kosmetyków jeszcze to świetny jest płyn do przemywania buźki z Musteli. Miałam kilka próbek w dość wydajnych buteleczkach a teraz zastanawiam się czy nie kupić ale niestety cena odstrasza :(

Jak już jesteśmy w temacie polecenia to czy któraś z mam karmi bądź dokarmia mm? Ja do tej pory dawałam dwa razy dziennie Enfamil 0lac na unormowanie dolegliwości związanych z nietolerancja laktozy, ale lekarka twierdzi że mamy już odstwiac Delicol i dokarmiac zwykłym mm. Jak zapytałam jakie kupić to powiedziała że wszystkie są dobre i rzuciła że np. Bebiko. Poleciałam wczoraj do Biedronki i stałam przed półka zastanawiając się nad Bebiko, Bebilon i Nan. Ostatecznie kupiłam Bebiko bo pozostałe były w wielkich pakach... Niestety ale gryzą mnie teraz wyrzuty sumienia że kupiłam dziecku najtańsze mleko, zwłaszcza że koleżanka powiedziała mi że słyszała że ono jest najgorsze... Możecie coś doradzić w tym temacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 08:26

Agness27 lubi tę wiadomość

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Teraz tyle tego w sklepach ze człowiek glupieje co ma wybrac:)

Krochmal popieram bardzo dobry na wszelakie uczulenia sama kilka razy kapalam córkę:)
    Krochmal to stary, sprawdzony babciny sposób i działa cuda. Muszę sobie poczytać o jeszcze innych naturalnych sposobach na dzieci, bo to na prawdę cenne rady i stosowane wieki.

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysss, Olka bebiko była dokarmiana w szpitalu i je teraz od ponad miesiąca. Jak w przychodni powiedziałam jakie mleko jej daję, usłyszałam 'I bardzo dobrze. Proste, nieprzekombinowane'.

Mnie się wydaje, że nie ma dużych różnic, a kluczowa jest tylko kwestia, które mleko dziecku będzie pasować.

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Wózki firmy Bebetto są super :) ja mam Vulcano - jeden z tańszych modeli i póki co gondola sprawdza się znakomicie a do tego wózek ładnie wygląda :) fotelikom jakoś nie byłam w stanie zaufać i kupiłam Maxi Cosi.

Co do kosmetyków jeszcze to świetny jest płyn do przemywania buźki z Musteli. Miałam kilka próbek w dość wydajnych buteleczkach a teraz zastanawiam się czy nie kupić ale niestety cena odstrasza :(

Jak już jesteśmy w temacie polecenia to czy któraś z mam karmi bądź dokarmia mm? Ja do tej pory dawałam dwa razy dziennie Enfamil 0lac na unormowanie dolegliwości związanych z nietolerancja laktozy, ale lekarka twierdzi że mamy już odstwiac Delicol i dokarmiac zwykłym mm. Jak zapytałam jakie kupić to powiedziała że wszystkie są dobre i rzuciła że np. Bebiko. Poleciałam wczoraj do Biedronki i stałam przed półka zastanawiając się nad Bebiko, Bebilon i Nan. Ostatecznie kupiłam Bebiko bo pozostałe były w wielkich pakach... Niestety ale gryzą mnie teraz wyrzuty sumienia że kupiłam dziecku najtańsze mleko, zwłaszcza że koleżanka powiedziała mi że słyszała że ono jest najgorsze... Możecie coś doradzić w tym temacie?

Ja na poczatku dla malej kupowałam Nan a potem bebiko i przyznam ze bylam zadowolona:)
    Wiadomo kazdy co innego poleca:)
    Ja jestem zdania ze najważniejsze to czy dziecku zasmakuje a jak juz to po co przeplacac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 12:02

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wierzę w teksty, bo ktoś gdzieś wyczytal. Teraz jest tylu specjalistów, pisaczy blogów znających się na wszystkim, i tych co to wiedzę razem z mlekiem matki wypili, ze naprawdę nie ma się czym przejmować.

Agness27, Dzierzba, jusella lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZotka jak tam u Was,nadal dwupak??:)

izulala, Szotka lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:07

izulala, jusella, Sabina lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka to jak wcześniej kciuki trzymałam, żeby Izunia jeszcze w Buniu posiedziała tak teraz trzymam, żeby na dniach zaszczyciła nas swoją obecnością na tym świecie :-D.
    Już na wszelki wypadek życzę spokojnego w miarę bezbolesnego porodu :-D

Szotka, izulala lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

jusella, izulala lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka teraz to juz pójdzie z górki o ile mala będzie chciała wyjść czy będą musieli z kolei dać Ci leki by jej pomoc szybko się zdecydować na wyjście:))

jusella, Szotka lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha jak u Ciebie? Cały czas Ci kibicuję, żeby wszystko dobrze się skończyło.

izulala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha chyba wczoraj miała do szpitala trafić?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba - w niedzielę? Może dzisiaj... Mam nadzieję, że wszystko dobrze u Niej...

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dzierzba - w niedzielę? Może dzisiaj... Mam nadzieję, że wszystko dobrze u Niej...
    No tak mi się kojarzy, że w niedzielę miała się zgłosić. W szpitalach to nic dziwnego, ja z młodym moim też miałam przyjęcie w niedzielę, zrobili wszystkie badania, a w poniedziałek miał mieć zabieg z rana (a i tak zrobili we wtorek).

jusella lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w weekend planowanych przyjęć nie ma - ale co szpital to obyczaj - najważniejsze, żeby wszystko dobrze było :-)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Dzierzba lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka ja mam okna do mycia, ewentualnie możesz mi szambo na budowie zasypać :D

jusella, Szotka lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka - u mnie nawet malowanie możesz zrobić - właśnie jestem na etapie szukania jakiejś ekipy :-) (Tatusiek wyjechał do pracy, słomiana wdowa ze mnie i muszę sama się z malowaniem użerać)
    Izunia może szykuje się do wyjścia :-D ale pogoda do bani to stwierdziła, że za bardzo spieszyć się nie będzie.
    A jakby malowanie nie pomogło to mam dobudowane jedno pomieszczenie i trzeba zrobić wylewkę na podłogę, strop podwiesić, płyty gipsowe założyć :-D, klatka schodowa do remontu... - u mnie raz dwa urodzisz :-D

Dzierzba, Szotka lubią tę wiadomość

‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ