X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka powiem Ci jedno - zachowujesz się jak baba w ciąży - najpierw najpierw nie chcesz rodzić teraz chcesz ;-)

nick nieaktualny, Agness27, Pati78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:06

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Agsha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj nie czuje ruchow maluszka
    Probowalam czekolada, kąpiel, ruszanie i nic :(:(:(
    Martwi mnie to bo mam to małowodzie

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha może udaj się na IP i im to powiedz. ..w pierwszej ciąży też mi się zdarzyło takie złudzenie - mała szalała a ja i tak nie czułam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • izulala Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Od wczoraj nie czuje ruchow maluszka
    Probowalam czekolada, kąpiel, ruszanie i nic :(:(:(
    Martwi mnie to bo mam to małowodzie
    Agsha jedz na izbe będziesz spokojniejsza! !!

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz ok. Wybaczcie alarm :) fika. Nie tak kocno jak zawsze ale sie rusza :)

Dzierzba, agatia, izulala, jusella, nick nieaktualny, Agness27, IviQ lubią tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha no to super :) ja nawet nie poczułam jeszcze dzidzi. Wciąż czekam na pierwsze bulgotki (bo nie nazwę tego ruchami )

Agsha lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:12

• Agsha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Agsha ja też czasem nie czuję małej :) raz dziennie czuję ją intensywnie, a potem ciut mniej. Dobrze, że poczułaŝ :)
    Teraz jestem w szpitalu i chodzę raz dziennie na słuchanie serduszka. Lekarka mi zleciła z uwagi na plamienie. Choć powiedziała, że do 22 tc nie powinno się stymulować macicy detektorem.

No ale w sumie jak mus to mus, prawda? Kwestia mniejszego zła...

Ja się zastanawiam ile ja zabawię w szpitalu - czuję że długo. Chyba pół domu muszę zabrać :-/

f2wll6d8iksjyby0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Agsha ja w szpitalu, miałam wyjść w pn, ale na razie się nie zapowiada, bo plamienia mi wróciły :/
    Też należysz w szpitalu? Jak tak, to jak nie czujesz ruchów idź na posluchanie serduszka.
    Z tego co pamiętam to Agsha ma się zgłosić na oddział za 10 dni

• Agsha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu. Ide za tydzien w niedziele. Dzis mam zly dzien
    Siedze i rycze. Czarno to widzę
    Wkrecam sobie najbardziej ilosc wod ze np.juz ich nie mam albo mam bardzo malo...

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha tak nie można. Wykończysz się dziewczyno. Nic ci to nie da, że będziesz się denerwować i zapłaczesz na śmierć. Nie pomożesz tym ani dziecku ani sobie. Weź się w garść dla waszego wspólnego dobra.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało się tu juz udzielam ale podczytuje cały czas.

Ahsha jestem całym sercem z Wami. Pij dużo dużo wody wręcz hektolitrami, różnie gadają, że to pomaga lub nie. Nieważne, ja bym piła dla własnej psychiki. Bo psychika to połowa sukcesu - wiem po sobie. I pewnie wiele dziewczyn potwierdzi. Ja po amnio to w 2 dni 10 litrów przechylilam gdzie normalnie na widok 1 litra juz mnie odpycha. Lekarz nic nie mówił, że mam pić ale jakoś intuicja mi tak podpowiadala.

jusella, izulala, Agness27, nick nieaktualny, Vanili, IviQ lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije pije. Zastanawiam sie czy wody mogly spasc bo 2 dni malo pilam (angina i bol mi nie pozwalal) czy to niemozliwe?

f2wll6d8iksjyby0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agska na abcdzdrowie znalazłam coś takiego:

" Niektóre badania udowadniają, że ilość płynu owodniowego może być uzupełniona poprzez wypijanie przez matkę dodatkowej ilości wody. Poza tym lekarze zalecają ograniczenie aktywności fizycznej."

i jeszcze na innej stronce:
    "Doustne nawadnianie matki
    W opublikowanych ostatnio badaniach, Kilpatrick i wsp. stwierdzili, że doustne podanie matce 2 litrów płynu w czasie dwóch godzin zwiększa AFI w ciążach ze zmniejszoną objętością płynu owodniowego.22 U 19 kobiet z małowodziem w trzecim trymestrze ciąży za­notowano znaczący wzrost AFI z 4,8 do 6,3 cm. Flack i wsp. wykonali podobne badanie u 10 kobiet, u których wystąpiło małowodzie w trzecim trymestrze ciąży, i u 10 kobiet z grupy kontrolnej. Każda z nich wypiła 2 litry płynu w. ciągu 2 godzin.23 Nawodnienie spowodowało średni wzrost AFI w grupie kobiet z małowodziem (średnio o 3,2 cm), natomiast nie zmienił się on w gru­pie kontrolnej. Mechanizm prowadzący do wzrostu ob­jętości płynu owodniowego jest nadal nieznany, nie za­notowano ani zwiększonego wydzielania moczu przez płód, ani zmian w przepływach w naczyniach płodu. Zaobserwowano jedynie znamienny wzrost przepływu w naczyniach macicznych u kobiet, u których wystę­powało małowodzie, czego nie stwierdzono w grupie kontrolnej. W związku z tym autorzy sugerują, że wzrost przepływu maciczno-łożyskowego jest odpowiedzialny za zwiększenie współczynnika AFI."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 22:33

Agness27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Agsha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu to ja biore butle i sie nie odsysam...

jusella, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wll6d8iksjyby0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha warto spróbować :-)
    Tylko żeby to była woda mineralna a nie zwykła albo źródlana bo wypłucze wszystkie mikroelementy z organizmu. Mnie lekarz polecał Muszyniankę.

Agsha lubi tę wiadomość

• Agsha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro kupie bo dzis mam tylko zrodlana :(

f2wll6d8iksjyby0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Agness27, Agsha, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ