WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka powiem Ci jedno - zachowujesz się jak baba w ciąży - najpierw najpierw nie chcesz rodzić teraz chcesz ;-)

Szotka, Agness27, Pati78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:06

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Agsha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj nie czuje ruchow maluszka
    Probowalam czekolada, kąpiel, ruszanie i nic :(:(:(
    Martwi mnie to bo mam to małowodzie

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha może udaj się na IP i im to powiedz. ..w pierwszej ciąży też mi się zdarzyło takie złudzenie - mała szalała a ja i tak nie czułam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • izulala Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Od wczoraj nie czuje ruchow maluszka
    Probowalam czekolada, kąpiel, ruszanie i nic :(:(:(
    Martwi mnie to bo mam to małowodzie
    Agsha jedz na izbe będziesz spokojniejsza! !!

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz ok. Wybaczcie alarm :) fika. Nie tak kocno jak zawsze ale sie rusza :)

Dzierzba, agatia, izulala, jusella, Sabina, Agness27, IviQ lubią tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha no to super :) ja nawet nie poczułam jeszcze dzidzi. Wciąż czekam na pierwsze bulgotki (bo nie nazwę tego ruchami )

Agsha lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:12

• Agsha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Agsha ja też czasem nie czuję małej :) raz dziennie czuję ją intensywnie, a potem ciut mniej. Dobrze, że poczułaŝ :)
    Teraz jestem w szpitalu i chodzę raz dziennie na słuchanie serduszka. Lekarka mi zleciła z uwagi na plamienie. Choć powiedziała, że do 22 tc nie powinno się stymulować macicy detektorem.

No ale w sumie jak mus to mus, prawda? Kwestia mniejszego zła...

Ja się zastanawiam ile ja zabawię w szpitalu - czuję że długo. Chyba pół domu muszę zabrać :-/

f2wll6d8iksjyby0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Agsha ja w szpitalu, miałam wyjść w pn, ale na razie się nie zapowiada, bo plamienia mi wróciły :/
    Też należysz w szpitalu? Jak tak, to jak nie czujesz ruchów idź na posluchanie serduszka.
    Z tego co pamiętam to Agsha ma się zgłosić na oddział za 10 dni

• Agsha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu. Ide za tydzien w niedziele. Dzis mam zly dzien
    Siedze i rycze. Czarno to widzę
    Wkrecam sobie najbardziej ilosc wod ze np.juz ich nie mam albo mam bardzo malo...

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha tak nie można. Wykończysz się dziewczyno. Nic ci to nie da, że będziesz się denerwować i zapłaczesz na śmierć. Nie pomożesz tym ani dziecku ani sobie. Weź się w garść dla waszego wspólnego dobra.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało się tu juz udzielam ale podczytuje cały czas.

Ahsha jestem całym sercem z Wami. Pij dużo dużo wody wręcz hektolitrami, różnie gadają, że to pomaga lub nie. Nieważne, ja bym piła dla własnej psychiki. Bo psychika to połowa sukcesu - wiem po sobie. I pewnie wiele dziewczyn potwierdzi. Ja po amnio to w 2 dni 10 litrów przechylilam gdzie normalnie na widok 1 litra juz mnie odpycha. Lekarz nic nie mówił, że mam pić ale jakoś intuicja mi tak podpowiadala.

jusella, izulala, Agness27, lindt, Vanili, IviQ lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije pije. Zastanawiam sie czy wody mogly spasc bo 2 dni malo pilam (angina i bol mi nie pozwalal) czy to niemozliwe?

f2wll6d8iksjyby0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agska na abcdzdrowie znalazłam coś takiego:

" Niektóre badania udowadniają, że ilość płynu owodniowego może być uzupełniona poprzez wypijanie przez matkę dodatkowej ilości wody. Poza tym lekarze zalecają ograniczenie aktywności fizycznej."

i jeszcze na innej stronce:
    "Doustne nawadnianie matki
    W opublikowanych ostatnio badaniach, Kilpatrick i wsp. stwierdzili, że doustne podanie matce 2 litrów płynu w czasie dwóch godzin zwiększa AFI w ciążach ze zmniejszoną objętością płynu owodniowego.22 U 19 kobiet z małowodziem w trzecim trymestrze ciąży za­notowano znaczący wzrost AFI z 4,8 do 6,3 cm. Flack i wsp. wykonali podobne badanie u 10 kobiet, u których wystąpiło małowodzie w trzecim trymestrze ciąży, i u 10 kobiet z grupy kontrolnej. Każda z nich wypiła 2 litry płynu w. ciągu 2 godzin.23 Nawodnienie spowodowało średni wzrost AFI w grupie kobiet z małowodziem (średnio o 3,2 cm), natomiast nie zmienił się on w gru­pie kontrolnej. Mechanizm prowadzący do wzrostu ob­jętości płynu owodniowego jest nadal nieznany, nie za­notowano ani zwiększonego wydzielania moczu przez płód, ani zmian w przepływach w naczyniach płodu. Zaobserwowano jedynie znamienny wzrost przepływu w naczyniach macicznych u kobiet, u których wystę­powało małowodzie, czego nie stwierdzono w grupie kontrolnej. W związku z tym autorzy sugerują, że wzrost przepływu maciczno-łożyskowego jest odpowiedzialny za zwiększenie współczynnika AFI."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 22:33

Agness27, lindt lubią tę wiadomość

• Agsha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu to ja biore butle i sie nie odsysam...

jusella, Sabina lubią tę wiadomość

f2wll6d8iksjyby0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha warto spróbować :-)
    Tylko żeby to była woda mineralna a nie zwykła albo źródlana bo wypłucze wszystkie mikroelementy z organizmu. Mnie lekarz polecał Muszyniankę.

Agsha lubi tę wiadomość

• Agsha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro kupie bo dzis mam tylko zrodlana :(

f2wll6d8iksjyby0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Agness27, Agsha, lindt, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ