Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Agsha wrote:Od wczoraj nie czuje ruchow maluszka
Probowalam czekolada, kąpiel, ruszanie i nic
Martwi mnie to bo mam to małowodzie
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
agatia wrote:Agsha ja też czasem nie czuję małej
raz dziennie czuję ją intensywnie, a potem ciut mniej. Dobrze, że poczułaŝ
Teraz jestem w szpitalu i chodzę raz dziennie na słuchanie serduszka. Lekarka mi zleciła z uwagi na plamienie. Choć powiedziała, że do 22 tc nie powinno się stymulować macicy detektorem.
No ale w sumie jak mus to mus, prawda? Kwestia mniejszego zła...
Ja się zastanawiam ile ja zabawię w szpitalu - czuję że długo. Chyba pół domu muszę zabraćOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Agsha ja w szpitalu, miałam wyjść w pn, ale na razie się nie zapowiada, bo plamienia mi wróciły
Też należysz w szpitalu? Jak tak, to jak nie czujesz ruchów idź na posluchanie serduszka. -
Ja w domu. Ide za tydzien w niedziele. Dzis mam zly dzien
Siedze i rycze. Czarno to widzę
Wkrecam sobie najbardziej ilosc wod ze np.juz ich nie mam albo mam bardzo malo...Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Mało się tu juz udzielam ale podczytuje cały czas.
Ahsha jestem całym sercem z Wami. Pij dużo dużo wody wręcz hektolitrami, różnie gadają, że to pomaga lub nie. Nieważne, ja bym piła dla własnej psychiki. Bo psychika to połowa sukcesu - wiem po sobie. I pewnie wiele dziewczyn potwierdzi. Ja po amnio to w 2 dni 10 litrów przechylilam gdzie normalnie na widok 1 litra juz mnie odpycha. Lekarz nic nie mówił, że mam pić ale jakoś intuicja mi tak podpowiadala.jusella, izulala, Agness27, lindt, Vanili, IviQ lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Agska na abcdzdrowie znalazłam coś takiego:
" Niektóre badania udowadniają, że ilość płynu owodniowego może być uzupełniona poprzez wypijanie przez matkę dodatkowej ilości wody. Poza tym lekarze zalecają ograniczenie aktywności fizycznej."
i jeszcze na innej stronce:
"Doustne nawadnianie matki
W opublikowanych ostatnio badaniach, Kilpatrick i wsp. stwierdzili, że doustne podanie matce 2 litrów płynu w czasie dwóch godzin zwiększa AFI w ciążach ze zmniejszoną objętością płynu owodniowego.22 U 19 kobiet z małowodziem w trzecim trymestrze ciąży zanotowano znaczący wzrost AFI z 4,8 do 6,3 cm. Flack i wsp. wykonali podobne badanie u 10 kobiet, u których wystąpiło małowodzie w trzecim trymestrze ciąży, i u 10 kobiet z grupy kontrolnej. Każda z nich wypiła 2 litry płynu w. ciągu 2 godzin.23 Nawodnienie spowodowało średni wzrost AFI w grupie kobiet z małowodziem (średnio o 3,2 cm), natomiast nie zmienił się on w grupie kontrolnej. Mechanizm prowadzący do wzrostu objętości płynu owodniowego jest nadal nieznany, nie zanotowano ani zwiększonego wydzielania moczu przez płód, ani zmian w przepływach w naczyniach płodu. Zaobserwowano jedynie znamienny wzrost przepływu w naczyniach macicznych u kobiet, u których występowało małowodzie, czego nie stwierdzono w grupie kontrolnej. W związku z tym autorzy sugerują, że wzrost przepływu maciczno-łożyskowego jest odpowiedzialny za zwiększenie współczynnika AFI."Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 22:33
Agness27, lindt lubią tę wiadomość