Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Agsha jak po lekarzu?
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
nick nieaktualnyjusella wrote:Agsha warto spróbować
Tylko żeby to była woda mineralna a nie zwykła albo źródlana bo wypłucze wszystkie mikroelementy z organizmu. Mnie lekarz polecał Muszyniankę.
Jusella, spożycie wody źródlanej czy mineralnej niskozmineralizowanej nie wpływa na zwiększenie wydalania składników mineralnych z organizmu. Mit o wypłukiwaniu wynika prawdopodobnie z niesłusznego przyrównywania wód niskozmineralizowanych do wody destylowanej, której spożycie nie jest zalecane. Każda woda(poza demineralizowaną czy destylowaną)zawiera w swym składzie te same składniki mineralne, choć w różnych stężeniach. Są one wydalane z moczem tylko gdy osiągną wyższe od fizjologicznych stężenia w osoczu lub pod wpływem określonych substancji spożytych z żywnością lub preparatami farmaceutycznymi, np. nadmiar sodu powoduje zwiększone straty wapnia, substancje zawarte w kawie - straty magnezu, a preparaty na nadciśnienie powodują straty potasu.
Zachęcam do zapoznania się z raportem„Fakty i Mity o wodzie", w którym eksperci komentują powszechne opinie dostępne w internecie.
Asia_30, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Wybaczcie zwłokę, ale dziś mam taką migrenę że prosto po lekarzu się położyłam spać i dopiero wstałam.
Niewiele się dowiedziałam, bo dr nie miała USGNice.
Powiedziała tylko że w 10 dni się nie powinno z małowodzia zrobić bezwodzie i mam dużo pić... ech....Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Szotka wrote:A ja dzisiaj byłam na ktg - najpierw polozna zdziwiona, ze jeszcze nie urodziłam (no tak, w końcu "rodzę" od grudnia), a potem spojrzała na zapis z maszyny, roześmiała sie i mowi "hehe zadnego skurczu, to teraz do Bożego Narodzenia?" No pięknie
Posprzątałam kuchnie, upiekłam sobie cukrzycowe ciasto, leze i cierpie na bol krzyża.
Ja tak mowię, ze chce juz urodzic, a jak sie głębiej zastanowię, ze w końcu przyjdzie dzien, w ktorym naprawde trzeba bedzie złapać za torby, to mnie blady strach oblatuje xDjusella lubi tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Izula na pewno bedziesz wiedziała:).Mnie dzien przed porodem bardzo zgaga meczyła i przed pólnoca Mąż lecial do sklepu po reni a o 3 obudziłam sie bo czulam ze cos ze mnie wypływa.odpadł wtedy czop i miałam wydzieline blado-rózowa.na spokojnie poszłam na kibelek,kąpiel ostatni przeglad torby no i potem Mąż sie szykował.po 4 bylismy w szpitalu czekalismy na wizyte -potem mnie zbadała i salowa zrobiła lewatywe (nic nie boli) i o 6 lezałam na sali.dodam ze nie mialam skurczy.Pojawiły sie jak 0 7 w szpitalu dali mi oksytocyne a 8.20 urodziłam Córke:)
izulala lubi tę wiadomość
-
Ja polecam Bella Happy na sam początek bo te newborn są naprawdę niezle
dawali je u nas w szpitalu i rzeczywiście były najlepsze. Od rozmiaru 2 zaczęłam używać Dady i jestem bardzo zadowolona. Nie polecam Pampers premium care bo strasznie śmierdzą.
Jeśli chodzi o kosmetyki to używam maść posladkowa Ziaja ale nie przy każdej zmianie pieluszki i odparzeń jeszcze nie mieliśmy. Ziaja ma jeszcze bardzo dobry płyn na ciemieniuche. Do smarowania ciała olej ze słodkich migdałów albo oliwka Babydream z Rossmana - ma przyzwoity skład i jest bez parafiny.
Jeśli chodzi o kąpiel to jestem na etapie testowania i zuzywam próbki które dostaliśmy. Cethapil był niezły, ale chyba zostanę przy zwykłym mydelku dla dzieci w płynie z Ziaji.Szotka, Agness27, jusella lubią tę wiadomość
-
Agness27 wrote:Dziewczyny które juz maja maluchy jakie kosmetyki i pampersy polecacie???
)
co do kremów lekarze polecaja i w aptece emolium i do kapieli i do smarowania. Mozna nawet robki dostac i na pewno bede kupowac jak mi sie skoncza zapasy tego co mam bo spoooro podostawalam
co do papmersow suer sa zielone pampersy ale jak dla mnei szkoda kasy. dostlismy 2 opakowania i stosuje na noc by nie przewijac czesto a w dzin pasuja mi i dady i babydreamy czyli lece po taniosci. W szptalu byly happy i tez sie sprawdzily. zalezy czy dziecko nie bedize uczulone. jak nie to wg mnie nie ma co szalec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 13:48
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
IviQ ja przy synu stosowałam emolium od urodzenia bo ze szpitala wyszedł jak kalafior bo miał uczulenie na kazeinę a tam dokarmiali go mlekiem. Potem doszło azs. Powiem szczerze, że emolium nic nie dawało tak samo jak oliatum. Młodego wyleczyła kąpiel w krochmalu, zwykłe mydełko z bambino i olej z migdałów, a na ciemieniuchę olejuszka. Teraz smaruję go masłem shea jak coś się pojawi i maścią tanno-hermal na buzi jak go wysuszy bardzo. O pieluchach się nie wypowiem bo dawno nie używałam
jusella, Agness27, IviQ, ewa84 lubią tę wiadomość
-
Agness27 wrote:Dziewczyny które juz maja maluchy jakie kosmetyki i pampersy polecacie???
)
Dla mnie to istny kosmos. Tyle różnych opinii słyszałam, że przeraża mnie nawet pójście do sklepu bo obawiam się, że będą nam wciskać jeden z droższych.
Nie jestem przekonana do kupna używanego ale kto wie. ..Agness27 lubi tę wiadomość