X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Joddy000 Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka, jutro idę do mojej lekarki, a na usg nie wiem czy nie jest za późno czy nie muszę czekać do połowkowego 6 tygodni. Może jutro mi moja zrobi usg ...naprawdę wierzę że to jakiś błąd przecież to komputer wylicza to wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 15:54

Szotka, Agness27 lubią tę wiadomość

Joddy000
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:09

Agness27, jusella, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

• Joddy000 Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka być może zrobi mi usg bo i tak mam kontrolę w 12 tygodnie trafiłam na szpitala z plamieniem dostałam luteine i dupfaston być może lekarstwa też miały wpływ na złe wyniki? Ps. Córcie masz śliczna ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 20:16

Agness27, Szotka lubią tę wiadomość

Joddy000
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka ależ słodziak z Izy. A jakie ma brwi widoczne. Moja dziewczyna urodziła się bez brwi i rzęs. Dopiero po jakimś czasie wyrosły. Śliczną masz córcię.

Szotka lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • Joddy000 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaki jest zły wynik NT? Bo jeden maluszek miał 1,40 mm (ten u którego nosek jest nie do oceny) a drugi 2,10mm

Joddy000
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka przesłodka ta Twoja Izunia :)
    A jakie oczyska ma :)

Szotka lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joddy - jak po wizycie?

Szotka przecudna Pannica z Izuni - nie jedno męskie serducho skradnie. Powodzenia Wam życzę i dużo, dużo zdrowia!

Szotka lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joddy000 wrote:
    Dziewczyny a jaki jest zły wynik NT? Bo jeden maluszek miał 1,40 mm (ten u którego nosek jest nie do oceny) a drugi 2,10mm
    Norma do 2,5 do któregoś tam tyg chyba 13?
    Znam dziewczyne której maluch miał 3,6 i zdrowy chłopak:)
    Masz bliźniaki dwujajowe?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

jusella, izulala, Agness27 lubią tę wiadomość

• Joddy000 Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam skierowanie na usg prenatalne u innego lekarza na NFZ. Natomiast sprawdziła wyniki badań i powiedziała żebym się nie martwila wynik nie jest najgorszy a Lekarz (od prenatalnego) ostatnio trochę przesądza i straszy pacjentki . Mówi że na jej oko są dzieci zdrowe i trzeba być dobrej myśli że u innego lekarza wyniki wyjdą duże lepsze, jutro zadzwonię się zarejestrować no wczoraj nikt nie odbierał. Dodatkowo zrobiła mi usg i mówi że w główce są tzw. Motylki co świadczy o tym że dzieci zdrowo się rozwijają. Jestem dobrej myśli że jest ok ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 12:55

Agness27, jusella, mmalibu, izulala, Szotka, IviQ lubią tę wiadomość

Joddy000
  • Joddy000 Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 tak bliźniaki dwujajowe ☺

mmalibu, izulala lubią tę wiadomość

Joddy000
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda102 co u Ciebie ? Masz już wyniki? Cały czas kciuki trzymam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Chciałabym do Was dołączyć. Dzisiaj miałam prenatalne usg. Wyniki bardzo zle. NT=11 mm, obrzęk ogólny zarodka, płyny w tkance podskórnej i opłucnej, wada serca, chociaż niewiadomo jaka bo dzieciątko było ułożone plecami...czaszka i mózg ok, ręce i nóżki ok, płuca ok... Ryzyko Turnera 1:4, 99% ciazy roni sie samoistnie do 20 tygodnia. Ja mam juz 13 tydzien. Za tydzien jade na amniopunkcję. Gdyby to była tylko Przezierność, a tu jeszcze kilka innych złych objawów. Nie umiem byc dobrej mysli, praktycznie juz sie pogodziłam ze stracę ta ciaze. Boje sie wyładować w szpitalu a dziecko jest juz za duze zeby było poronienie bez łyżeczkowania :( jutro ide do mojego lekarza, ale nie mam juz nadzieji...

• jusella Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ew_elinka nie zakładaj najgorszego. Musisz być silna! Wiem, łatwo mówić ale cuda się zdarzają i tu też były sytuacje, że badania źle wychodziły na początku a mimo to Dzieciaczki zdrowe. Trzeba wierzyć do samego końca. Teraz zadbaj o siebie , odpoczywaj i zbieraj siły!

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joddy000 wrote:
    U moich chłopców nt było 2,9 i 3,4 i tętno 181 i chyba 167(?). Ryzyko miałam T21 1:86 a T13 1:24 po usg. Teraz zdrowe chłopy rosną. ;)

Kobitki TTTS jak na razie wykluczony, różnica wód w owodniach się zmniejszyła. Mogę odsapnąć. Oczywiście trzeba monitorować bo to dziadostwo może się pojawić przez całą ciążę, ale im dalej tym lepiej. Wód jest co prawda sporo ale jeszcze do wielowodzia kawałek;) Łobuzy dają popalić. No ta ciąża to nudna nie jest, ni cholery.

jusella, Agness27, IviQ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

jusella lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka bardzo mi przykro. Nie jestem w stanie cię pocieszyć. Pozostaje mi tylko trzymać kciuki za was.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Joddy000 Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dobrej myśli...byłam dziś na powtórnym usg u innego lekarza niestety nie udało się obliczyć ryzyka bo dzieci już są za duże, ale noski są u obydwoch i lekarka powiedziała że po oglądnięciu dzieci uważa że dzieci są zdrowe nic nie widzi podejrzanego a widziała nie raz różne rzeczy. Rozwijają się prawidłowo i na jej oko są dzieci zdrowe ☺ i tej wersji się trzymam.

Dzierzba, jusella, Agness27, IviQ lubią tę wiadomość

Joddy000
  • Joddy000 Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do Ewelinki, nie myśl źle i nie zakładaj najgorszego trzeba mieć nadzieję i dobre myśli do końca. Stres źle wpływa na Ciebie i dzieciątko, jesteśmy z Tobą i wierzymy że może być dobrze. Ile masz lat?pierwsza ciaza?

jusella lubi tę wiadomość

Joddy000
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joddy świetne informacje :-). Po co Ci ryzyko jak dzieci zdrowe! Podoba mi się Twoja postawa - pogratulować!

Dzierzba - dla Was również gratki :-) - pewnie odetchnęłaś. Maluchy dbają byś się nie nudziła - życzę by te "psikusy" nie były z serii zdrowotnych - raczej jakiś kopniaczek, szturchaniec w pęcherz...
    Powodzenia Dziewczyny bo Wy w trójpakach to na pewno nie będziecie się nudzić więc teraz wypoczywajcie.

Ja jutro wizytuję i nie mogę się doczekać na USG, mam też nadzieję , że doktorek coś poradzi na mój twardniejący brzuchol - nawet po najmniejszym wysiłku jak skała się robi. Na wszelki wypadek dziś badania poziomu magnezu i jonografię zrobiłam - ciekawe jak wyniki... postanowiłam,że jutro przed wizytą odbiorę, żeby się nie stresować jakby coś nie tak wyszło.

Dzierzba lubi tę wiadomość

‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ