Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Szotka wow gratulacje:) ale itak bylam w szoku ze tak dlugo Cie Iza przetrzymala
co do zoltaczki Kornel tez mial. To nic strasznego ale tez ryczalam. lekarka mi powiedziala ze on nie chce cycka przez zoltaczke bo nie ma sily przez to. co do wagi kazde dizecko spada ok 10 % i jest to najnormalniejsze pod sloncem. Nie ma dziecka co mu waga nie spada. Nas wypuscili dopiero jak zaczela rosnac tez dokarmialam. A w domu to zaczal szybciutko przybierac:))))
Agha o matko...nie wiem co powiedziec...zostaje nadzieja
NArmik my tu wszystkie ze zlymi wynikami ja mialam 1:98 i tez wysoka bete. Przeplywy to nie wiem bo mi nikt niec nie mowil a synek zdrow jak ryba i dzis konczy 7 mcy. o masz wyniki. No to prawda strach pozostanie........ ale najwazniejsze ze zdrowa dizdzia:)))
dzierzba syndrom podkradania??? hehe smiesznie to brzmi i mam nadzieje ze to nic powaznego
Ruda jeny wiekszosc z nas miala duuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo gorsze wyniki. Nie martw sie na zapas. to prawda wszystkie dostaja skierowanie, ale nie wsyztskie robia. NIektre decydoja sie na inny test jak harmony czy nifty lub nie robia nic. Przy Twoich wynikach nie wiem czy bym zdecydowala sie na amnio ale tu dziewczyny maja dobre wspomnienia choc znam kilka niestety zakonczonych poronieneim na szczescie to odsetekjusella, Agness27 lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
IviQ wrote:Szotka wow gratulacje:) ale itak bylam w szoku ze tak dlugo Cie Iza przetrzymala
co do zoltaczki Kornel tez mial. To nic strasznego ale tez ryczalam. lekarka mi powiedziala ze on nie chce cycka przez zoltaczke bo nie ma sily przez to. co do wagi kazde dizecko spada ok 10 % i jest to najnormalniejsze pod sloncem. Nie ma dziecka co mu waga nie spada. Nas wypuscili dopiero jak zaczela rosnac tez dokarmialam. A w domu to zaczal szybciutko przybierac:))))
Agha o matko...nie wiem co powiedziec...zostaje nadzieja
NArmik my tu wszystkie ze zlymi wynikami ja mialam 1:98 i tez wysoka bete. Przeplywy to nie wiem bo mi nikt niec nie mowil a synek zdrow jak ryba i dzis konczy 7 mcy. o masz wyniki. No to prawda strach pozostanie........ ale najwazniejsze ze zdrowa dizdzia:)))
dzierzba syndrom podkradania??? hehe smiesznie to brzmi i mam nadzieje ze to nic powaznego
Ruda jeny wiekszosc z nas miala duuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo gorsze wyniki. Nie martw sie na zapas. to prawda wszystkie dostaja skierowanie, ale nie wsyztskie robia. NIektre decydoja sie na inny test jak harmony czy nifty lub nie robia nic. Przy Twoich wynikach nie wiem czy bym zdecydowala sie na amnio ale tu dziewczyny maja dobre wspomnienia choc znam kilka niestety zakonczonych poronieneim na szczescie to odsetek -
Dzierzba wrote:IviQ nie obraź się ale zanim zaczniesz się śmiać poczytaj co to jest TTTS w ciąży bliźniaczej. Nieleczone to śmiertelność 100%. Hahaha no naprawdę.
ja się nie smialam. Przepraszam. Tylko uważam że śmieszna nazwa. ale po Twoojej wypowiedzi widzę ze niestety to nie przelewki.....[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
nick nieaktualny
-
Szotka to super wieści
)
No Iza to Twój CUD bo długo walczylas żeby byla w brzuszku
Teraz możecie w końcu na spokojnie nacieszyć sie córcia
Co do szwów to ja np po 5 dniach musiałam sie zgłosić do szpitala tam gdzie rodzilam.a z rejestracji kierują dalej
Kilka minut i zdjęte a potem mozna normalnie usiąśćjusella lubi tę wiadomość
-
A jednak dzis pojechalam z Cora do Gdańska na powtórkę echo serduszka.
Córcia rak sie cieszyla ze będzie miwc wycieczkę pociagiem ze swoim panią i dzieciom oglosila od razu na wejściu do przedszkola rano
Normalnie taka radość ze szok.
Co do badania to budowa serduszka w porządku ale niestety nadal jest wydłużenie przedsionkowo -komorowe ( book inaczej ) no i zalacel kontrole czy ten blok sie nie poglebia..
Na tym etapie na sxcxesciu Malemu nie będzie przeszkadzalo ale wiadomo trzeba obserwować..
Bylam pewna ze juz go nie ma ale niestety jest.
Najgorszy jest III stopień bo wtedy trzeba stymulowac serduszko ale na razie nie myślimy o tym najgorszym wariancie.
Maly dzis tak się wypychał w brzuchu ze lekarz sie smial
Ale przynajmniej juz jest ulozony glowka do domuizulala, jusella lubią tę wiadomość
-
Szotka, podobno położna środowiskowa tez ma prawo ściągać szwy jak przychodzi do maluszka i mamy.
Szpitale chyba coraz częściej to praktykują, przynajmniej u mnie w mieście. -
Witajcie dziewczyny czy może któraś miała podobna sytuację... mam 23 lata i jestem w drugiej ciąży, ciąży bliźniaczej mam już synka rocznego zdrowego. Dwa dni temu byłam na usg prenatalnym i wyszło mi podwyższone ryzyko wynik 1:194 i brak widocznej kości nosowej ani u mnie ani u męża nie było wad genetycznych. Proponował amniopunkcje ale nie chce ryzykować że względu na to że drugie dziecko jest zdrowe zapewniał mnie ze na jego oko dzieci są zdrowe i często wychodzi po takich wynikach że jest zdrowe ryzyko wynosi 0,5% ale jednak jest i brak tej kości nosowej. .. tak się martwię kolejne badania koło 20 Tc. .Joddy000
-
Joddy000 wrote:Witajcie dziewczyny czy może któraś miała podobna sytuację... mam 23 lata i jestem w drugiej ciąży, ciąży bliźniaczej mam już synka rocznego zdrowego. Dwa dni temu byłam na usg prenatalnym i wyszło mi podwyższone ryzyko wynik 1:194 i brak widocznej kości nosowej ani u mnie ani u męża nie było wad genetycznych. Proponował amniopunkcje ale nie chce ryzykować że względu na to że drugie dziecko jest zdrowe zapewniał mnie ze na jego oko dzieci są zdrowe i często wychodzi po takich wynikach że jest zdrowe ryzyko wynosi 0,5% ale jednak jest i brak tej kości nosowej. .. tak się martwię kolejne badania koło 20 Tc. .
Witamy Cię,szkoda ze w takich okolicznościach.
Ja mam 29 lat,5letnia Core i teraz synek w drodze.
U nas tez nie bylo wad genetycznych przynajmniej nie zd.
Na prenatalnych miałam brak kości nosowej,obrzęki,zle przeplywy i skakanie tętna maluszka tylko my zaryzykowalismy bo bylo wysokie ryzyko zd 1:26 po pappie.robilismy amniopunkcje i wszystko wsxyszlo prawidłowe.
Kość nosowa byla widoczna w 19 tyg po przeliczeniu na 3d.dr stwierdzila ze taka uroda i nosek malutki.
Ciąża bliźniaczą jest sama w sobie zagrożona bo jednak dwoje dzieci siedzi w brzuszku.
I nie zawsze brak kości nosowej świadczy o zespole downa.
U córki ni nie mierzono.
Zawsze jezeli możliwość finansowa pozwoli zrobic test nifty badz harmony albo nie robic nic i poczekać do polowkowego.
Na tym wątku byly bardzo poważne historie a wszystkie zakonczyly sie szczęśliwym porodemjusella lubi tę wiadomość
-
Agness27 dziękuję za odpowiedź i pozytywną historie w Twoim przypadku... nie wiem czy to ma wpływ gdzieś czytałam że przy ciąży mnogiej zdarzają się fałszywe wyniki lub od brania hormonów tydzień temu wylądowałam w szpitalu z delikatnym plamieniem okazało się że kosmowka która kiedyś tworzy łożysko delikatnie się odkleilo ale Już jest ok ciaza podtrzymania zażywam luteine i dupfaston a teraz wiadomość o podejrzaniu ZW... a wynik 1:194 też nie ciekawy prawda?Joddy000
-
Hej ja po prenatalnych. wszystko ok. antoś wazy 2035g. dr powiedział ze moze byc duzy ale ze wszystko ok. czy wiecie co oznacza skrót thd? bo mam na max w centylach no i oczywiście wyszukiwanie choc powiedział ze ok aaąaa i tak go wymietolil ze wkoncu buzke pokazal.. jest śliczny. potem wrzucę fotkę....
Vanili, Agness27, jusella lubią tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Joddy000 wrote:Agness27 dziękuję za odpowiedź i pozytywną historie w Twoim przypadku... nie wiem czy to ma wpływ gdzieś czytałam że przy ciąży mnogiej zdarzają się fałszywe wyniki lub od brania hormonów tydzień temu wylądowałam w szpitalu z delikatnym plamieniem okazało się że kosmowka która kiedyś tworzy łożysko delikatnie się odkleilo ale Już jest ok ciaza podtrzymania zażywam luteine i dupfaston a teraz wiadomość o podejrzaniu ZW... a wynik 1:194 też nie ciekawy prawda?
No słyszałam ze przy bliźniaczej może byc zafałszowany wynik.
Tutaj Dzierzba będzie miec bliźniaki i robila właśnie harmony i nifty.
Ryzyko jest w Twoim przypadku ale możesz np poszukać jakiegoś dobrego specjalisty który ma bdb sprzęt do usg by zrobil porządne usg może to by pomogło dać diagnostykę lepsza.
Bo amniopunkcja przy bliźniakach wydaje mi się ze jest ryzykowna..jusella lubi tę wiadomość
-
izulala wrote:Hej ja po prenatalnych. wszystko ok. antoś wazy 2035g. dr powiedział ze moze byc duzy ale ze wszystko ok. czy wiecie co oznacza skrót thd? bo mam na max w centylach no i oczywiście wyszukiwanie choc powiedział ze ok aaąaa i tak go wymietolil ze wkoncu buzke pokazal.. jest śliczny. potem wrzucę fotkę....
Izula super ze po usg wszystko dobrze i Antoś ladnie przybiera na wadze
Do porodu to pewnie jeszcze ze 2 kg uzbieraizulala lubi tę wiadomość
-
Joddy000 wrote:Agness27 dziękuję za odpowiedź i pozytywną historie w Twoim przypadku... nie wiem czy to ma wpływ gdzieś czytałam że przy ciąży mnogiej zdarzają się fałszywe wyniki lub od brania hormonów tydzień temu wylądowałam w szpitalu z delikatnym plamieniem okazało się że kosmowka która kiedyś tworzy łożysko delikatnie się odkleilo ale Już jest ok ciaza podtrzymania zażywam luteine i dupfaston a teraz wiadomość o podejrzaniu ZW... a wynik 1:194 też nie ciekawy prawda?
[/link]
-
Agness27, IviQ, jusella lubią tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;