Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Moko ja to siedzę jak na szpilkach bo oczywiście wszystko na ostatnią chwilę - późno się zdecydowałam na badanie. W niedzielę skończył się 16 tydzień (dziś 16 tydz i 1 dzień) ... do 18 tygodnia można robić amnio, dlatego bardzo mi zależy żeby jak najszybciej mieć informację. Liczę że maks w czwartek będzie wynik ...
9 dni roboczych od dostarczenia do laboratrium, robiłam w Wawie, w Wawie mają też chyba laboratorium ale myślę że termin wystartował dopiero od 28 ... -
Pistacja wrote:Ruda jeżeli robiłaś Nifty to mi pani przy pobraniu mówiła, że pierwszego dnia roboczego trafia do laboratorium jeżeli w Warszawie pobranie.
To czekanie jest najgorsze. Niedawno miałam tel. z jakiegoś nieznanego numeru i oczywiście byłam pewna, że to wynik, ale niestety:(
A myślicie, że w przypadku Nifty podadzą wynik przez tel. w ogóle, czy tylko odbiór osobisty, bo o to zapomniałam dopytać.
-
Tylko osobiście ... do mnie właśnie dzwonili i odebrałam. Przez telefon nic nie chcieli powiedzieć - więc taxi i do przychodni.
I tak : Nie stwierdzono podwyższonego ryzyka trisomii, płeć męska
tri 21 : 1/1250499
tri 18 : 1/302744
tri 13 : 1/63816166
Odwołuję amnio ... strasznie się bałam że wyniki będą złe więc na wszelki wypadek zapisałam się żeby zdążyć przed 18 tyg.
Ulga
Moko mam nadzieję że do Ciebie też już dzwonili i masz podobne infoPistacja, Moko, jusella, Joddy000, Szotka lubią tę wiadomość
-
ew_elinka wrote:Agness27 - i całkowicie obrzęk się wchłonął? My mamy płyny w jamach ciała no i bardzo duży obrzęk dookoła karku. Kurcze coś czuje wewnętrznie, że będzie dobrze, tylko muszę spokojnie poczekać na wyniki. Ale to możliwe, żeby taki duży obrzęk się wchłonął?
My mieliśmy tez spory obrzek karku i poza karkiem i do tego przeziernosc 4nt,niskie tętno serduszka i kość hypoplastyczna i po 4tyg wszystko zniknelo a i obrzęk serduszka byl.
Nie dawali Maluszkowi szans a jednak nie poddal sie!!
Musisz wierzyć ze wszystko będzie dobrze wiem ze trudno ale mi to pomagali przetrwać.jusella lubi tę wiadomość
-
Ruda102 wrote:Tylko osobiście ... do mnie właśnie dzwonili i odebrałam. Przez telefon nic nie chcieli powiedzieć - więc taxi i do przychodni.
I tak : Nie stwierdzono podwyższonego ryzyka trisomii, płeć męska
tri 21 : 1/1250499
tri 18 : 1/302744
tri 13 : 1/63816166
Odwołuję amnio ... strasznie się bałam że wyniki będą złe więc na wszelki wypadek zapisałam się żeby zdążyć przed 18 tyg.
Ulga
Moko mam nadzieję że do Ciebie też już dzwonili i masz podobne info
Do mnie niestety nikt nie dzwoni
Czy mogę zapytać gdzie wykonywałaś swój test? Może mój kurier gdzieś wozi jeszcze po miescie czy co:(Agness27, Szotka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgness27 wrote:My mieliśmy tez spory obrzek karku i poza karkiem i do tego przeziernosc 4nt,niskie tętno serduszka i kość hypoplastyczna i po 4tyg wszystko zniknelo a i obrzęk serduszka byl.
Nie dawali Maluszkowi szans a jednak nie poddal sie!!
Musisz wierzyć ze wszystko będzie dobrze wiem ze trudno ale mi to pomagali przetrwać.
dajesz mi taką nadzieję, że nawet sobie nie wyobrażasz...Agness27 lubi tę wiadomość
-
Wynik mam i ja. Ruda, dzięki Tobie zadzwoniłam i akurat za pół godziny kończyłam pracę. Jest dobrze, wspaniale. Chłopczyk. Normalnie chce mi się wyć ze szczęścia.
To teraz trzymamy mocno kciuki za Ewelinkę i PistacjęDziewczyny mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze z Waszymi maluszkami.
Pistacja, Agness27, Joddy000, Narmik, izulala, Szotka, IviQ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoko wrote:Wynik mam i ja. Ruda, dzięki Tobie zadzwoniłam i akurat za pół godziny kończyłam pracę. Jest dobrze, wspaniale. Chłopczyk. Normalnie chce mi się wyć ze szczęścia.
To teraz trzymamy mocno kciuki za Ewelinkę i PistacjęDziewczyny mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze z Waszymi maluszkami.
Gratuluje! Bardzo się cieszęI dziękuję za kciuki. Myślę, że w okolicach poniedziałku już powinnam coś wiedzieć.
Moko, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pomóżcie
tracę nadzieję
jestem po usg, kolejnym bo w piątek moja gin nie mogła uchwycić NT bo maluch się bardzo wiercił a dziś byłam u innego lekarza i NT wyszło za wysokie..3,3
tylko moja ginka w piątek nie chciała mierzyć NT jak maluszek był do góry nogami bo mówiła coś że wtedy jest odchylona główka i wynik wychodzi za duży..a dziś właśnie w takiej pozycji zmierzone miałam to NT..nie wiem czy tak się po prostu pocieszam czy jak..jedną ciążę poroniłam (ciąża obumarła), na tą się tak bardzo cieszyłam a te dzisiejsze wiadomości zwaliły mnie z nógdostałam skierowanie na te badania z krwi..zobaczymy co dalej
Dodam ze mam 26 lat a maluszek mierzy 80mmWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 17:52
-
Ania Nie łam się. U mnie było NT 3,4 i 2,9 u chłopców i wysokie tętno, ryzyko bardzo wysokie dla T21 i jeszcze wyższe dla T13, NIFTY wykluczyło wady, teraz chłopcy zdrowo rosną i nic nie widać złego.
Wszystkie inne parametry masz w normie? Będziesz robiła pappa? Czasem taki urok u dzieci.Wiem, że taka wiadomość to szok ale bądź dobrej myśli. Jeden marker naprawdę nic nie znaczy. Trzymam kciuki.