X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Ruda102 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    ...i mimo że, mowili, że będą sami dzwonić, to dzwoniłam w piątek z nadzieją na wynik, ale nic z tego.
    Ja dzwoniłam dziś - z tym samym rezultatem :(

• Moko Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ja mam nadzieję, że już jutro, to będą te nasze wyniki, bo wypada równo 9 dni roboczych. Niestety niefortunnie wyszło, bo po drodze miałyśmy dwa weekendy, w tym majowy, a wiadomo jak tam w laboratorium pracowali w te dni?;///

• Ruda102 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko ja to siedzę jak na szpilkach bo oczywiście wszystko na ostatnią chwilę - późno się zdecydowałam na badanie. W niedzielę skończył się 16 tydzień (dziś 16 tydz i 1 dzień) ... do 18 tygodnia można robić amnio, dlatego bardzo mi zależy żeby jak najszybciej mieć informację. Liczę że maks w czwartek będzie wynik ...
    9 dni roboczych od dostarczenia do laboratrium, robiłam w Wawie, w Wawie mają też chyba laboratorium ale myślę że termin wystartował dopiero od 28 ...

• Pistacja Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jeżeli robiłaś Nifty to mi pani przy pobraniu mówiła, że pierwszego dnia roboczego trafia do laboratorium jeżeli w Warszawie pobranie.

Ruda102 lubi tę wiadomość

y2oqc8n.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja wrote:
    Ruda jeżeli robiłaś Nifty to mi pani przy pobraniu mówiła, że pierwszego dnia roboczego trafia do laboratorium jeżeli w Warszawie pobranie.
    Mnie też tak mówili i że w ogóle po pobraniu zaraz wzywają kuriera po odbiór, więc w W-wie od razu trafia do nich tego samego dnia do laboratorium.

To czekanie jest najgorsze. Niedawno miałam tel. z jakiegoś nieznanego numeru i oczywiście byłam pewna, że to wynik, ale niestety:(

A myślicie, że w przypadku Nifty podadzą wynik przez tel. w ogóle, czy tylko odbiór osobisty, bo o to zapomniałam dopytać.

• Ruda102 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko osobiście ... do mnie właśnie dzwonili i odebrałam. Przez telefon nic nie chcieli powiedzieć - więc taxi i do przychodni.
    I tak : Nie stwierdzono podwyższonego ryzyka trisomii, płeć męska
    tri 21 : 1/1250499
    tri 18 : 1/302744
    tri 13 : 1/63816166

Odwołuję amnio ... strasznie się bałam że wyniki będą złe więc na wszelki wypadek zapisałam się żeby zdążyć przed 18 tyg.
    Ulga
    Moko mam nadzieję że do Ciebie też już dzwonili i masz podobne info :)

Pistacja, Moko, jusella, Joddy000, Szotka lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ew_elinka wrote:
    Agness27 - i całkowicie obrzęk się wchłonął? My mamy płyny w jamach ciała no i bardzo duży obrzęk dookoła karku. Kurcze coś czuje wewnętrznie, że będzie dobrze, tylko muszę spokojnie poczekać na wyniki. Ale to możliwe, żeby taki duży obrzęk się wchłonął?

My mieliśmy tez spory obrzek karku i poza karkiem i do tego przeziernosc 4nt,niskie tętno serduszka i kość hypoplastyczna i po 4tyg wszystko zniknelo a i obrzęk serduszka byl.
    Nie dawali Maluszkowi szans a jednak nie poddal sie!!
    Musisz wierzyć ze wszystko będzie dobrze wiem ze trudno ale mi to pomagali przetrwać.

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda102 wrote:
    Tylko osobiście ... do mnie właśnie dzwonili i odebrałam. Przez telefon nic nie chcieli powiedzieć - więc taxi i do przychodni.
    I tak : Nie stwierdzono podwyższonego ryzyka trisomii, płeć męska
    tri 21 : 1/1250499
    tri 18 : 1/302744
    tri 13 : 1/63816166

Odwołuję amnio ... strasznie się bałam że wyniki będą złe więc na wszelki wypadek zapisałam się żeby zdążyć przed 18 tyg.
    Ulga
    Moko mam nadzieję że do Ciebie też już dzwonili i masz podobne info :)
    Jejku ale super wiadomość. Gratuluję zdrowego synka!
    Do mnie niestety nikt nie dzwoni :(
    Czy mogę zapytać gdzie wykonywałaś swój test? Może mój kurier gdzieś wozi jeszcze po miescie czy co:(

Agness27, Szotka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    My mieliśmy tez spory obrzek karku i poza karkiem i do tego przeziernosc 4nt,niskie tętno serduszka i kość hypoplastyczna i po 4tyg wszystko zniknelo a i obrzęk serduszka byl.
    Nie dawali Maluszkowi szans a jednak nie poddal sie!!
    Musisz wierzyć ze wszystko będzie dobrze wiem ze trudno ale mi to pomagali przetrwać.

dajesz mi taką nadzieję, że nawet sobie nie wyobrażasz...

Agness27 lubi tę wiadomość

• Ruda102 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Czy mogę zapytać gdzie wykonywałaś swój test? Może mój kurier gdzieś wozi jeszcze po miescie czy co:(

W Multimedzie w Warszawie. Ale mam wrażenie że mają internetowy dostęp do wyników i drukują je na miejscu, bo koperta ich firmowa była. :)

• Moko Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik mam i ja. Ruda, dzięki Tobie zadzwoniłam i akurat za pół godziny kończyłam pracę. Jest dobrze, wspaniale. Chłopczyk. Normalnie chce mi się wyć ze szczęścia.
    To teraz trzymamy mocno kciuki za Ewelinkę i Pistację:) Dziewczyny mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze z Waszymi maluszkami.

Pistacja, Agness27, Joddy000, Narmik, izulala, Szotka, IviQ lubią tę wiadomość

• Ruda102 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziś śpimy spokojnie ;)
    Dziewczyny teraz za Was trzymam kciuki!

Moko, Joddy000 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wyników! Nawet nie wiecie, jak się cieszę!
    Od 2 dni mam ochotę na coś słodkiego i zaraz w ramach toastu za Wasze Dzieciaczki pójdę po jakieś ciacho :-D

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny również cieszę się z Waszych dobrych wyników :)
    Żeby uczcic zjem zurawinke za Was no i kolejne dobre wieści :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Joddy000 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to forum przynosi naprawdę szczęście same dobre wieści ☺ w dodatku jedna druga wspiera,słowa otuchy doda.. a to już dużo daje ☺ ja czekam do 3 czerwca na drugie prenatalne .

mmalibu, Moko, Agness27, jusella, IviQ lubią tę wiadomość

Joddy000
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po to właśnie jest to forumby wspierać ;-)
    Mi tez bardzo pomoglo przetrwac bo inaczej bym chyba sie zaplakala z myślami..
    My kobitki jakos musimy sie trzymać razem :)

Moko, izulala, jusella, IviQ lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Wynik mam i ja. Ruda, dzięki Tobie zadzwoniłam i akurat za pół godziny kończyłam pracę. Jest dobrze, wspaniale. Chłopczyk. Normalnie chce mi się wyć ze szczęścia.
    To teraz trzymamy mocno kciuki za Ewelinkę i Pistację:) Dziewczyny mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze z Waszymi maluszkami.

Gratuluje! Bardzo się cieszę :) I dziękuję za kciuki. Myślę, że w okolicach poniedziałku już powinnam coś wiedzieć.

Moko, Agness27 lubią tę wiadomość

• anian90 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie :( tracę nadzieję :( jestem po usg, kolejnym bo w piątek moja gin nie mogła uchwycić NT bo maluch się bardzo wiercił a dziś byłam u innego lekarza i NT wyszło za wysokie..3,3
    tylko moja ginka w piątek nie chciała mierzyć NT jak maluszek był do góry nogami bo mówiła coś że wtedy jest odchylona główka i wynik wychodzi za duży..a dziś właśnie w takiej pozycji zmierzone miałam to NT..nie wiem czy tak się po prostu pocieszam czy jak..jedną ciążę poroniłam (ciąża obumarła), na tą się tak bardzo cieszyłam a te dzisiejsze wiadomości zwaliły mnie z nóg :( dostałam skierowanie na te badania z krwi..zobaczymy co dalej
    Dodam ze mam 26 lat a maluszek mierzy 80mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 17:52

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Nie łam się. U mnie było NT 3,4 i 2,9 u chłopców i wysokie tętno, ryzyko bardzo wysokie dla T21 i jeszcze wyższe dla T13, NIFTY wykluczyło wady, teraz chłopcy zdrowo rosną i nic nie widać złego.
    Wszystkie inne parametry masz w normie? Będziesz robiła pappa? Czasem taki urok u dzieci. ;) Wiem, że taka wiadomość to szok ale bądź dobrej myśli. Jeden marker naprawdę nic nie znaczy. Trzymam kciuki.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba dziękuję, wszystko poza tym u mnie w porządku, tętno ok, budowa też prócz oczywiście tej przezierności. Pappa będę robiła, mam skierowanie, zobaczymy co dalej..to NIFTY może też bym zrobiła

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ