Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Joddy i Dzierzba cieszę się z bardzo dobrych wieści:)
Niech maluchy zdrowo rosną i nie straszą swoich Mam
Ewelinka może lekarz sie myli i cos zle pomierzyl..
Mojemu synkowi tez nie dawali szans bo przeziernosc 4nt,obrzeki wokół glowki i kość hypoplastyczna i jeszcze serce i przeplywy zle a jednak po amniopunkcji Zdrowy Chlopczyk !
Nie poddawaj się i wierz ze Twój maluszek jest zdrowy bo wiara czyni cuda.
My do konca z mężem wierzyliśmy ze synek jest zdrowy bo czułam gdxies w podświadomości a jak zaczął sie ruszac w 17 tyg to dla mnie byl jakis znak ze będzie dobrze.
Trzymam kciuki by tak bylo!Dzierzba, jusella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuje Wam za słowa pocieszenia. dzisiaj o 17:30 wizyta u innego lekarza i zobaczymy co powie. Dam Wam znać wieczorem.
na amniopunkcję idę w przyszłą środę. Zrobię metodą FISH, bo nie dam rady czekać na wynik 4 tygodnie. Prędzej popadnę w depresję. Więc myślę, że w ciągu 3-4 dni będę je miała.
Mam 27 lat, to moja druga ciąża. Pierwsza poroniona w październiku zeszłego roku w 6 tygodniu, prawdopodobnie przez niski progesteron.
Ta ciąża miała być lekarstwem na poprzednią stratę, a tu taki szok..
Przeszukuję cały internet w poszukiwaniu podobnych historii jak moja, które kończą się happy end'em. I są takie, nie ma ich wiele, ale są. Obrzęk się wchłania, amnio wychodzi super, wada się zrasta... ale nie chcę sobie robić nadziei. Tzn. chcę wierzyć, że będzie dobrze. Bo przecież mogę być jedną z tych 3 kobiet, które urodzą zdrowe dziecko, prawda?jusella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewelinka trzymamy kciuki.
Zrób jeszcze echo serduszka u dziecka bo wykarze co dokladnie tam się dzieje.
Ja miałam ok 22tyg to badanie.
Tylko poszukaj bdb specjalisty .
Jak jesteś z okolic trójmiasta to polecam Ci w Gdańsku Invicte dr Chojnicki bdb kardiolog dziecięcy i ogólnie pracuje na zaspie w gdańsku.
I postaraj sie myśleć dobrze.mój synek miał obrzeki i wokół glowki i serduszka i wszystko zniklo w ciagu 3tygodni.
Będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 17:33
-
Witam ponownie, po wizycie.
Szymcio rośnie jak szalony - 2100 g na liczniku i na 4600 do porodu idzie. Zdrów jak ryba, serducho jak dzwon i do zdjęcia klejnotami świecił. Termin mam na 8 lipca z OM, po dzisiejszym USG na 21.06. Po 17 czerwca mam zielone światło i mogę rodzić
.
A ja mam leżeć i tylko króciutkie spacerki mi wolno uprawiać- nie nosić, nie dźwigać, nie podnosić, nie schylać się, unikać schodów itd... Wolno mi leżeć i pachnieć
mmalibu, Agness27, Dzierzba, Pati78 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie
U nas obrzęk zaczął być widoczny w 10 tygodni. Teraz na prenatalnych, czyli w 13 tygodniu był jeszcze większy, więc raczej nie ma szans, że się wchłonie.
Badania u lekarza potwierdziły wyniki. Dużo różnych wad. Właśnie ten obrzęk, NT i niby jakaś wada serca, ale dalej nie wiadomo jaka. Lekarz powiedział, że na pewno umrze niedługo. Czekam na amniopunkcję, żeby wykluczyć wady genetyczne. Nie mam już nadziei.. -
Ewelinka bardzo mi przykro. Może to brutalne co powiem, ale tak się dzieje niestety, że czasem jest jakaś wada i natura nie dopuszcza do tego by dziecko na świecie cierpiało. Bardzo ciężki temat. Pozostaje tylko mieć nadzieję, że wady mogą się cofnąć bo były takie przypadki. I pamiętaj by się nie obwiniać. Te cholerne wady to w większości loteria i nigdy nie wiadomo na kogo trafi. Jestem z tobą myślami.
-
nick nieaktualny
-
Witam Was dziewczyny w tym trudnym temacie.
Podczas USG genetycznego wyszedł mi nieprawidłowy przepływ w przewodzie żylnym.
Czekam na wynik Nifty... a że dopiero dzisiaj pobrałam to poczekam. Jest mowa o 9 dniach. Czy może któraś miała szybciej ?
Jest jeszcze jakaś dziewczyna, która miała nieprawidłowy ten przepływ ?
Będę wdzięczna za informacje. -
Pistacja wrote:Czekam na wynik Nifty... a że dopiero dzisiaj pobrałam to poczekam. Jest mowa o 9 dniach. Czy może któraś miała szybciej ?
-
Pistacja ja nie pomogę bo u mnie przepływy były ok. i amnio miałam - ale kciuki mocno trzymam za dobre wyniki.
Ruda102 kurcze Tobie ten długi weekend się trafił... Mam nadzieję, że jutro odbierzesz wyniki i spokojnie będziesz mogła cieszyć się ciążą.
-
Pistacja, ja! Do tego jeszcze NT na granicach normy, co ryzyko podwyzszalo. Mialam amnio, wyszlo ok. W 20 tygodniu na polowkowych przeplyw idealny, podobnie w wyzszej ciazy. Po telefonicznej konsultacji z kardiolog odpuscilam echo serca jako dalsza diagnostyke plodu. Synek ma ponad 4 m-ce i jest megasilnym zdrowym chlopcem
Sam wadliwy przeplyw raczej nie jest wyznacznikiem, choc spotkalam sie z badaniami wg ktorych takie dzieci maja nizsza wage urodzeniowa. Kuba klockiem nie byl, ale nie mial tez niedowagi. Wierze, ze bedzie ok
Izieth, jusella, hopee, Agness27, IviQ lubią tę wiadomość
-
Ruda102 wrote:Teoretycznie na wynik nifty czeka się 10 dni roboczych (9 dni od dostarczenia do laboratorium). Koleżanka na forum miała po około 6 dniach, mi pobrali krew 27 kwietnia czyli 6 dni roboczych temu i jeszcze cisza....
Ja również miałam badanie nifty 27.04. i mimo że, mowili, że będą sami dzwonić, to dzwoniłam w piątek z nadzieją na wynik, ale nic z tego. To czekanie jest straszne. Człowiek popada ze skrajności w skrajność.
Powodzenia z wynikami dziewczyny. Musi być dobrze!
-
nick nieaktualnyAgness27 - i całkowicie obrzęk się wchłonął? My mamy płyny w jamach ciała no i bardzo duży obrzęk dookoła karku. Kurcze coś czuje wewnętrznie, że będzie dobrze, tylko muszę spokojnie poczekać na wyniki. Ale to możliwe, żeby taki duży obrzęk się wchłonął?