X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Pistacja Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik Nifty jest PRAWIDŁOWY !
    ryzyko ZD 1:1206786672, pozostałe 4 i 5 miliardów!
    Brzmi wspaniale po wczorajszym 1:164...
    Zdrowe dziewczę !
    Dziękuję Wam bardzo za wsparcie <3

anian90, Narmik, AgataR, mmalibu, jusella, Moko, Dzierzba, rudi, izulala, pabelka88, polkosia, Agness27, IviQ lubią tę wiadomość

y2oqc8n.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja super! Cieszę się razem z Tobą! :D sprawdzałam dzisiaj kilka razy forum bo liczyłam na to że napiszesz :D to teraz same pozytywne myśli :D

Pistacja lubi tę wiadomość

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • Sylwia_T_88 Debiutantka

Wysłany: 18 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja gratulacje !!! Teraz zero zmartwień i sama radość ;* Cieszę się razem z Tobą ;*

0d1yj44j19r9x6vo.png
    0d1yskjo9am7tfx1.png
  • Joddy000 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ☺☺☺☺

Joddy000
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja super wiadomość! Możesz odetchnąć :-)
    Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Ci nudnej ciąży :-D

Pistacja, Moko lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny wynik:) cudowne wieści, gratuluję córeczki zdrowej na miliardy % :)

• Pistacja Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się bardzo i 3mam mocno kciuki za testy w toku ✊

Sylwia_T_88, izulala, Agness27, Agness27 lubią tę wiadomość

y2oqc8n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie złe wieści. Potwierdzony zespół Turnera. Musimy jeszcze odbyć rozmowę z genetykiem i za 2 tygodnie drugie prenatalne, żeby zbadać serce. Wtedy będziemy mogli podjąć decyzje co dalej. 99% obumiera samoistnie, mam czekać do 9 miesiąca, aż wyciągnął ze mnie martwe dziecko? a potem 2 lata czuć się jak warzywo i czekać, aż kolejny raz będziemy mogli się starać? Z drugiej strony jest wybór, jak będą wady serca, a będą bo na 1 prenatalnych już nam o tym powiedzieli, żeby terminować, zrobić sobie z mężem badania genetyczne, żeby wykluczyć dalsze komplikacje i za 3 miesiące powrócić do starań.
    Nie wiem co robić. Nie ma mi kto pomóc, doradzić. Wszyscy chcą akceptować moją decyzje, ale ja nie potrafię jej podjąć samodzielnie..

• Sylwia_T_88 Debiutantka

Wysłany: 19 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina tak bardzo mi przykro ;( ;( ;(
    To niesprawiedliwe tak bardzo niesprawiedliwe..ciężka decyzja ciężki wybór przed Tobą naprawdę ;( wybór napewno musi być Twój zastanów się nad tym co będzie dobre dla Ciebie nie dla innych..Ja mam też podjęte decyzje co jeśli ..ale tego nie da się przewidzieć co się zrobi.. :( modlę się za Was ;*

0d1yj44j19r9x6vo.png
    0d1yskjo9am7tfx1.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka :( przykro mi...to życie jest naprawdę okrutne :( Bądźcie silni w tych trudnych chwilach, całuję mocno :*

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka, cholernie mi przykro :-(, żadna kobieta nie powinna podejmować takich decyzji. Może wizyta u genetyka Wam pomoże zdecydować. Przytulam mocno i trzymam kciuki byś odnalazła w sobie siłę...

• BlopBlop Debiutantka

Wysłany: 19 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    99% zarodków z zespołem Turnera faktycznie obumiera, ale w 1 trymestrze ciąży. Jako, że jesteś już po badaniach prenatalnych wnioskuję, że 1 trymestr już za Tobą. Nie zamierzam Cię nakłaniać do niczego, to jest tylko Wasza decyzja, chciałabym tylko zwrócić uwagę na to, że dzieci z tym zespołem przy odpowiednio wdrożonym leczeniu funkcjonują bardzo dobrze, mają normalny rozwój intelektualny, znam osobiście dziewczynę z tym zespołem, skończyła studia i funkcjonuje na swój sposób normalnie. Jest to najłagodniejsza forma aberracji chromosomowej, lżejsza niż np. zespół Downa w przypadku której ja osobiście nie podjęłabym się terminacji. Decyzja należy do was, z całego serca życzę wam powodzenia, i jaka by ta decyzja nie była, prędzej czy później wszystko się ułoży, trzymam kciuki :)

polkosia, Vanili lubią tę wiadomość

8p3o0tc778rk2rra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlopBlop wrote:
    99% zarodków z zespołem Turnera faktycznie obumiera, ale w 1 trymestrze ciąży. Jako, że jesteś już po badaniach prenatalnych wnioskuję, że 1 trymestr już za Tobą. Nie zamierzam Cię nakłaniać do niczego, to jest tylko Wasza decyzja, chciałabym tylko zwrócić uwagę na to, że dzieci z tym zespołem przy odpowiednio wdrożonym leczeniu funkcjonują bardzo dobrze, mają normalny rozwój intelektualny, znam osobiście dziewczynę z tym zespołem, skończyła studia i funkcjonuje na swój sposób normalnie. Jest to najłagodniejsza forma aberracji chromosomowej, lżejsza niż np. zespół Downa w przypadku której ja osobiście nie podjęłabym się terminacji. Decyzja należy do was, z całego serca życzę wam powodzenia, i jaka by ta decyzja nie była, prędzej czy później wszystko się ułoży, trzymam kciuki :)

nie w 1 trymestrze tylko do 20 tygodnia. Z czystym zespołem Turnera tak, tu dochodzie jeszcze wada serca i układu limfatycznego, co wiąże się ze złym rozwojem narządów wewnętrzny.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka strasznie mi przykro. Bardzo ciężka i trudna decyzja przed tobą. Życzę ci siły . Pamiętaj, że jakąkolwiek decyzję podejmiesz będzie ona słuszna i nigdy nie pozwól sobie wmówić, że jest inaczej. Trzymaj się kochana i nigdy nie obwiniaj. Tak to już jest, że dostajemy odżycia tyle ile potrafimy udźwignąć. Cholernie niesprawiedliwe ale jednak życie.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo Wam dziękuję za wsparcie

• Pistacja Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo nie sprawiedliwe, na prawde mi przykro. Dzierzba bardzo ładnie to napisała. Nikt z nas niewie jak to jest podejmiwać taka decyzję i ciężko powiedzieć jakbyśmy sie zachowały.
    Życze dużo siły !

y2oqc8n.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka tule Cię mocno i wspieram jak tylko się da. To strasznie przykre... życzę Ci dużo siły i pamiętaj, że każda decyzja jaką podejmiecie jest właściwa. Ja nie umiem powiedzieć jakbym postąpiła niestety :(

• Joddy000 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam dopiero teraz i czytam i czytam i tak mi przykro aż się łezka pojawiła. Kochana nie wiem co napisać, pamiętaj że jakąkolwiek decyzję podejmiesz będzie słuszna. Napewno pomoże Ci rozmowa z kimś doświadczonym. 3 maj się mocno mocno mocno

Joddy000
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina tule mocno. Gdybys chciala pogadac zapraszam. Wiem co przechodzisz bo jestem w tej samej sytuacji. Dzis mialam robiona amniopunkcje, lekarz oprocz holoprosencefali wykryl jeszcze wade serca i jest prawie pewien, ze dzidzius ma zespol Turnera ale to moze potwierdzic tylko amnio. Mnie doradzaja terminacje poniewaz im starsza ciaza z tak duzym obciazeniem genetycznym tym wieksze ryzyko zdrowia matki.
    Temat terminacji ciazy jest bardzo trudny i dyskusyjny. Kazdy ma swoje poglady i kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie. Uwazam, ze jednak nikt nie ma prawa oceniac matki ktora taka decyzje podejmuje. To trauma do konca zycia z ktora z czasem nauczymy sie funkcjonowac.
    Mimo mojego pesymizmu szczerze ciesze sie z Waszymi dobrymi wynikami i zycze Wam dziewczynu duzo zdrowka i Waszym maluszkom.

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja gratuluje prawidłowego wyniku :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ