X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Moko Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata <3 przykro mi, nie wiem co napisać... sily Ci życzę jak najwięcej w tym trudnym czasie i żeby słońce jak najszybciej zagościło w Twym serduszku. Trzymaj się cieplutko <3

• Sylwia_T_88 Debiutantka

Wysłany: 15 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie bardzo serdecznie
    Z gory wybaczcie pisownie ale to kwestia klawiatury..

Mam 27 lat to moja druga ciaza..synek ma 2,5 roku jestem w 12 tc.
    Jestem po dwoch USG u dwoch roznych lekarzy.
    Obaj potwierdzili wynik przeziornosc 5 mm przy CRL 51 mm oraz kosc nosowa niewidoczna..

Jestem juz po pobraniu krwi na PAPPA czekam na wynik w poniedzialek jestem umowiona na test nifty.

Blagam czy ktoras z was czytala o takich parametrach i ze wszystko wyszlo ok
    Strasznie sie boje odchodze od zmyslow..pierwszy synek zdrowy w rodzinie zero przypadkow..Czytam i nigdzie nie widzialam jeszcze takiej przeziernosci w polaczeniu z brakiem kosci..

staram sie miec nadzieje

ryzyko po samym USG
    Trisomia 21 1-24
    Trisomia 18 1-226
    Trisomia 13 1-2336

Z góry dziękuję za odpowiedź

0d1yj44j19r9x6vo.png
    0d1yskjo9am7tfx1.png
  • Joddy000 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie słyszałam o takiej przeziernosci, ale spokojnie trzeba być dobrej myśli. U mnie też nie było kości tzn. Było nie do oceny, poszłam po tygodniu i już widać ☺ jeśli chodzi o ryzyko ... wiem że tu dziewczyny miały gorsza i szczęśliwie się zakończyło. Trzymam kciuki ☺

Sylwia_T_88 lubi tę wiadomość

Joddy000
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia niestety nie czytałam o dokładnie takich parametrach ale tu w wątku znajdziesz sporo dziewczyn u których było wiele nieprawidłowości, a dzieciaczki są zdrowe. Jednym z przykładów jestem ja. :) Trzymam kciuki za ciebie.

Sylwia_T_88 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png

Wysłany: 15 maja 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc pozostaje czekać na wyniki Nifty i mieć nadzieję.. Dziękuje za odpowiedź dziewczyny i trzymajcie kciuki..

0d1yj44j19r9x6vo.png
    0d1yskjo9am7tfx1.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u mojego maluszka też jest powiększone nt i tyle się oczytałam i powiem Ci, że jest forum ginekologiczne o przezierności właśnie i tam jest sporo najróżniejszych przypadków, jest coś ponad 5000 stron o tym :P są zarówno dobre jak i złe ale tych dobrych się lepiej trzymać :) ja się zastanawiam co jutro mi wyjdzie z pappa. Czytałam trochę o amnio jeszcze dziś i coraz mniej się do niej przekonuję..tym bardziej że jedno poronienie mam za sobą, biorę acard i do tego mam rh- więc chyba jest za duże ryzyko...także pozostanę przy nifty raczej :)

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png

Wysłany: 15 maja 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania właśnie dlatego wybrałam Nifty bo z synkiem miałam duże problemy z donoszeniem ciąży.. Teraz bardzo się bałam że mogłabym stracić ciążę zdrowa a po drugie lekarz i tak kazał czekać z amino do 15 tc a nie wytrzymam tyle.. W poniedziałek badanie około 27 maja wynik dopiero jeśli on wyjdzie źle to zdecydujemy co dalej ;( jakie NT u Twojego maluszka ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 21:11

0d1yj44j19r9x6vo.png
    0d1yskjo9am7tfx1.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u mojego maluszka nt 3.3.
    Dziewczyny mam pappa! Wydaje mi sie ze w porządku :)
    Wolne B-HCG 1.448 MoM
    PAPP-a 2.105 MoM
    Ryzyko mam wyliczone na:
    Trisomia 21 1:1303
    A pozostałe <1:20000

mmalibu, Moko, jusella, Sylwia_T_88, Agness27, Dzierzba, Vanili, pabelka88 lubią tę wiadomość

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja mam ryzyko po pappa, t21:1:2089, pozostałe tak samo. Za 77 dni mam nadzieję się okaże że dobrze sr nie robiłam amnio.

jusella, Sylwia_T_88, anian90 lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png

Wysłany: 16 maja 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super ! Bardzo się cieszę.. Oby u Nas też były dobre wieści Nasz test Nifty już jest w laboratorium w Katowicach wielkie odliczanie 9 dni się zaczęło.. A Pappa dalej nie mam..Aniu ile czekalas na wyniki ?

anian90 lubi tę wiadomość

0d1yj44j19r9x6vo.png
    0d1yskjo9am7tfx1.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu będzie dobrze, czytałam właśnie Twoje posty :)

Ja jutro jestem umówiona na nifty :) Pappa miałam robione w środę i w piątek kazali dzwonić o wyniki, a jak zadzwoniłam w piątek to na poniedziałek na wizytę od razu z lekarzem :)

mmalibu lubi tę wiadomość

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_T_88 wrote:
    Witam Was wszystkie bardzo serdecznie
    Z gory wybaczcie pisownie ale to kwestia klawiatury..

Mam 27 lat to moja druga ciaza..synek ma 2,5 roku jestem w 12 tc.
    Jestem po dwoch USG u dwoch roznych lekarzy.
    Obaj potwierdzili wynik przeziornosc 5 mm przy CRL 51 mm oraz kosc nosowa niewidoczna..

Jestem juz po pobraniu krwi na PAPPA czekam na wynik w poniedzialek jestem umowiona na test nifty.

Blagam czy ktoras z was czytala o takich parametrach i ze wszystko wyszlo ok
    Strasznie sie boje odchodze od zmyslow..pierwszy synek zdrowy w rodzinie zero przypadkow..Czytam i nigdzie nie widzialam jeszcze takiej przeziernosci w polaczeniu z brakiem kosci..

staram sie miec nadzieje

ryzyko po samym USG
    Trisomia 21 1-24
    Trisomia 18 1-226
    Trisomia 13 1-2336

Z góry dziękuję za odpowiedź

ja miałam przezierność 4 nt i tez brak kosci nosowej dodatkowo kilka innych złych parametrów.zdecydowaliśmy sie na amniopunkcje bo po pappie wyszło bardzo duze ryzyko trisomi 21 1;26
    Amniopunkcja wyszła prawidłowy kariotym męski :)

Agata bardzo mi przykro ze takie nowiny u Ciebie.Przytulam mocno .

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png

Wysłany: 16 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalibu właśnie spojrzałam na Twoje wpisy też byłam w sonomedico zory..
    Byłam na USG lekarz super ale później dzwonilam umówić się na test harmony i dopytac to nie miały pojęcia o temacie nie umiały kompetentnie odpowiedzieć na żadne pytanie a kiedy stwierdziły że Nifty i Harmony nie ma żadnej różnicy to odpuściłam i umowilam się poprzez konsultantke na infolini Nifty która odpowiedxiala wyczerpująco na każde pytanie i sama dzwoni bez proszenia informuje co i jak.Jakby ktoś potrzebował to mogę posłać do niej numer bo naprawdę mega miła i ciepła osoba umówiła mi badanie i jest na bieżąco co z moim testem..

Agness no to mnie trochę pocieszylas <3 i gratuluję dobrych wyników ! A wiadomo skąd mogły wynikać takie parametry ?

Agness27 lubi tę wiadomość

0d1yj44j19r9x6vo.png
    0d1yskjo9am7tfx1.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia,a o u którego lekarza w żorach byłaś?

relg6iyem5hi69f7.png

Wysłany: 16 maja 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu Bartosz Czuba a Ty ?

0d1yj44j19r9x6vo.png
    0d1yskjo9am7tfx1.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia,również. Posłałam zaproszenie, nie chcę na forum o lekarzu rozmawiać. :)

relg6iyem5hi69f7.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_T_88 wrote:
    Mmalibu właśnie spojrzałam na Twoje wpisy też byłam w sonomedico zory..

Agness no to mnie trochę pocieszylas <3 i gratuluję dobrych wyników ! A wiadomo skąd mogły wynikać takie parametry ?

Ogólnie mój maly miał podczas usg przy teście pappa owinięta szyjkę pepowinka i tez byl obrzęk za karkiem.
    W serduszku pojawilo sie wydłużenie przedsionkowo-komorowe i może od tego takie wyniki -tego nie wiem i lekarze tez nie potrafili mi odpowiedzieć.
    Po 4 tyg od usg wszystko się porawilo i byl widoczny maly nowe na usg :)
    U Ciebie tez będzie dobrze.
    Byc może maluszek u Ciebie byl zle ulozony bo to ma duże znaczenie przy pomuarach usg.
    Trzymam kciuki za dobre nowiny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 20:34

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 i co u Was, wiadomo coś więcej co do tego wydluzenia p-k? Czytałam o nim wtedy gdy pisalas. A to pewne, że mały był owinięty pępowinką podczas badania?

relg6iyem5hi69f7.png
  • Joddy000 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do Dzierzby. .dziś lekarka mi powiedziała żebym przygotowała się na szpisał około 30 tygodnia na przyjmowanie sterydów bo przy bliźniakach jest rozwiązanie wcześniej i chodzi o to by dzieci były dobrze rozwinięte czy Tobie lekarz też coś o tym mówił?

Joddy000
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joddy dziś właśnie pytałam o to lekarza. Ja idę profilaktycznie do szpitala po 25 tc i tam omówią plan. Sterydy podaje się przy zagrożeniu porodem przedwczesnym i nie jest to regułą. Nie zakładaj od razu, że urodzisz w 30 tc bo to się rzadko zdarza tym bardziej że masz ciążę dwukosmówkową. Jak będzie ok to urodzisz w 38 tc.;) Mój gin chce chłopców wyciągać w 36 tc, no chyba, że będą pchali się wcześniej sami albo coś się będzie działo. Nikt cię specjalnie, bez potrzeby nie będzie kładł do szpitala na sterydy. Jak dzieci będą rosły zdrowo, szyjka i reszta będzie w porządku to po co? Profilaktycznie tego nie robią, a donoszona ciąża bliźniacza jest w 38 tc. Faktem jest, że częściej w mnogiej ciąży się te sterydy na rozwój płuc dzieci dostaje bo się szybciej pchają na świat, ale nie słyszałam by ktoś je dawał w zdrowej ciąży. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 09:53

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ