X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • myssss Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Myssss, sprawdz wiadomosci, powinnas miec zaproszenie do przyjaciolek ode mnie, napisze Ci priw

Zaakceptowałam :)

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimik - jak dziś się czujesz?

michaela, Mimik lubią tę wiadomość

• Mimik Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, trzymam się. Byliśmy zrobić badanie Nifty, ustalam teraz termin kontrolnego USG...
    patrze na razie tylko jeden dwa kroki do przodu. Więcej nie jestem w stanie i tak :) I to chyba dobra metoda.

izulala, jusella, IviQ lubią tę wiadomość

• anian90 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mimik, jak usg wyszło ok to liczę na to że z Twoim maluszkiem wszystko będzie w porządku :) ja na PAPPa aż tak się nie znam bo u mnie problemem jest NT, ale sama szukając wsparcia i pocieszenia widziałam mnóstwo wpisów ze PAPPa popsuła wyniki niejednej kobiecie. Dobrze, że zrobiłaś NIFTY, w takim razie czekamy z Tobą na wynik :D

jusella, IviQ lubią tę wiadomość

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Mimik, kazdy lek z hormonami psuje wynik, wiec tak moze byc i u Ciebie! Nie zebym byla taka madra, wiem to od Szotki :-)
    Kciuki!
    ja tez bralam letrox 50 na tarczyce i luteine bo mialam krwiaka na macicy... i tez usg wzorcowe a beta podwyzszona do 3.2... i ryzyko zd 1:204 ( wyjściowe bylo cos 1:620). zrobiłam nifty. .. z nifty zdrowy xhlopak......ale nerwow glupich mysli bylo co niemiara !!! teraz czekamy na narodzinki Anntosia bo to juz tuz tuz:) ;);)

Pistacja, Mimik, jusella, Isia86, IviQ lubią tę wiadomość

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Pistacja Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulala lubię oczywiście tą drugą część bo w pierwszej nie ma nic do lubienia, sama to przechodziłam.
    Mimik miałam podobnie beznadziejną Pappę, ryzyko też duże a w USG dodatkowo nieprawidłowy przepływ w PI.
    Po Nifty dziewczę na miliardy zdrowe, więc odpuściłam dalszą diagnostykę. Mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie, 3mam kciuki.

Mimik, jusella, Isia86, IviQ lubią tę wiadomość

y2oqc8n.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimik to czekamy z Tobą na dobre wyniki - bo innej opcji nie ma! Cieszę się, że masz "zdrowe" podejście do tematu. Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej wszystko dobrze się skończyło.

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimik czekamy na dobre wieści :)
    Tu dziewczyny miały gorsze parametry i na szczęście wszystko dobrze się skończyło :)
    Ja tez przechodziłam przez amniopunkcje bo miałam kiepskie bardzo parametry na usg ale jednak wszystko dobrze się zakonczylo i czekamy na Synka :)

jusella, izulala, michaela lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Pisałam do Was ok. tygodnia temu, po felernych badaniu USG genetycznym, gdzie NT u mojego szkraba wyniosło 3,4 przy CRL 6,26 (ja 30 lat). Dziś odebrałam wyniki PAPPA z obliczeniami ryzyka dla T21, T18, T13 i tak to wygląda:
    T21 - podst. 1:617 -> skoryg. 1:5984
    T18 - 1:1497 -> 1:8240
    T13 - 1:4698 -> 1:20000

jak sądzicie, czy mogę w końcu trochę odetchnąć? Lekarz powiedział, że trzeba obserwować serduszko, bo ta NT jest jednak powiększona, ale powiedział, że mam się nie martwić i amniopunkcji nie trzeba teraz robić.
    Jak sądzicie odpuścić z tą amniopunkcją?

Mimik kciuki zaciśnięte! i czekamy na pozytywne wieści :)

anian90, jusella lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    Cześć dziewczyny. Pisałam do Was ok. tygodnia temu, po felernych badaniu USG genetycznym, gdzie NT u mojego szkraba wyniosło 3,4 przy CRL 6,26 (ja 30 lat). Dziś odebrałam wyniki PAPPA z obliczeniami ryzyka dla T21, T18, T13 i tak to wygląda:

jak sądzicie, czy mogę w końcu trochę odetchnąć? Lekarz powiedział, że trzeba obserwować serduszko, bo ta NT jest jednak powiększona, ale powiedział, że mam się nie martwić i amniopunkcji nie trzeba teraz robić.

Ja bym odpuściła :) Piękne wyniki.

Isia86, Agness27 lubią tę wiadomość

• anian90 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wynik, też bym dała sobie spokój :)
    ryzyko powikłań po amnio masz większe niż ryzyko wady u maluszka. Wysłałam Ci zaproszenie o coś chcę Cię zapytać :)

Isia86 lubi tę wiadomość

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaakceptowałam :)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:

Bardzo ładne masz wyniki i jezeli lekarz tez tak sadzi to posłuchaj :)
    Co do serduszka to ok 20 tyg możesz zrobić echo skoro lekarz zalecil obserwacje.
    Odetchnij sobie teraz ;-)

Isia86 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Mimik Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia,też mi się wydaje że możesz odetchnąć z ulgą:) Fajnie że wynik tak ładnie się poprawił.

Dzięki dziewczyny , jesteście prawdziwym wsparciem.

Nasza 2 latka przyszła wczoraj do mnie i powiedziała:
    -Nie bądź smutna mamo, nie martw się o nią...

Czym mnie totalnie zaskoczyła i zbiła z tropu. A przecież trzymam się niezle, biegam za nią, huśtam godzinami na huśtawce.

Dzisiaj dotarło do mnie że przynajmniej część tego stresu mogłam ominąć. Przekazywanie niepomyślnych wiadomości w piątek wieczorem, przez telefon to nie było szczęśliwe posunięcie. Cały długi weekend zostałam sama ze sobą bez możliwości dopytania, skonsultowania, tylko z niepewnością. Hmm.. Chyba poszukam drugiego lekarza, niech zerknie na malucha i zobaczymy jakie będzie mieć podejście do tematu, bo dotychczasowy lekarz jest bardzo profesjonalny, tylko może nie jesteśmy zgrani jako ludzie,

jusella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:09

jusella, izulala, michaela, Agness27, hopee lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka - jeszcze ja po drodze jestem ;-)

izulala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:09

jusella, izulala lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella pierwsza będzie będzie :) ja mam na 16 lipca takze 3,5 tygodnia :)
    No chyba ze Wojtek będzie chcial posiedziec do końca lipca ;-)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki.
    Dziś na wizycie byliśmy - Szymo waży 3040g, ok. 53 cm długości - mała glizda się szykuję :-D - najważniejsze, że wszystko jest w porządku :-D. Doktorek mówi, że teraz to już Szymo decyduje kiedy wychodzić :-D

Isia86, Joddy000, Agness27, Nel@, izulala, Mimik, Szotka, anian90, IviQ lubią tę wiadomość

• Mimik Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Chciałam powtórzyć usg, choćby po to żeby spytać czy jakimś cudem możemy też obejrzeć jajniki bo dawno oglądane nie były, i po prostu przymierzyć się do nowego lekarza.

Otóż okazało się że nie jest to takie proste.

Lekarze nie chcą powtarzać USG -mówiąc wprost 2 rzeczy 1. Ze to nie wykluczy ryzyka trsomi i będę się łudzić - gdy odpowiadam, że przecież nie o to chodzi. mówią 2. Ale wyszło dobrze nie ma potrzeby w tak sposób że miedzy wierszami lub wprost że chodzi o lekarską solidarność i nie podważanie diagnoz kolegi. uh...

Dzwoniłam tylko do 2 gdy zorientowałam się o co chodzi znalazłam gabinet, który oferuje kontrolne konsultacje - tam nie chcą wiedzieć kto robił wcześniej badania, i wprost piszą ze to dla pacjentek a nie dla podważania czyich ktokolwiek umiejętności. Więc jeśli ktoś będzie miał podobną potrzebę, radzę się nie przyznawać że USG było już robione, albo od razu szukać gabinetu oferującego kontrole. Bo lekarz ma się solidaryzować według mnie z pacjentem.

Drugi z lekarzy powiedział mi natomiast coś co może być pocieszeniem też dla innych w takiej sytuacji: jeśli USG jest dobre to z wielu przypadków które prowadziliśmy może tylko w 3 faktycznie coś było nie tak..

Przy okazji niestety nawtykał, że przecież dzieci nie są na zamówienie że i tak nie mam gwarancji czy będzie widziało, słyszało, dobrze uczyło się w szkole, i odmówił powtórki badania... aż mi ręce opadły... Skąd taki pomysł w ogóle ze mam takie projekcje i oczekiwania? Skąd to poczucie wyższości? Czy to na prawdę takie dziwne ze szukam innego lekarza który da mi większe poczucie wsparcia? A pan nie widzi różnicy między 3 w szkole a dziurą w sercu, która warto zauważyć tak wcześnie jak to tylko możliwe? Może chciał powiedzieć przez to coś innego niż powiedział, może to znowu problemy z komunikacją lekarz pacjent? Ale widzę że nie mam co marudzić na moją panią doktor, bo ona po żadnym z pytań nie dała mi odczuć że mnie ocenia.

Koniec gorzkich słów na dzisiaj.

Jusella - a to Ci się wysoki facet szykuje:D No to czekamy na niego niecierpliwie razem z Tobą!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 07:40

‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ