X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimik to sporo przeszlas z tymi lekarzami..to przykre ze nie potrafia nuec innego podejścia.
    Mi jak na prenatalnych wyszly skoki tętna serduszka u synka to lekarz bo bylam u niego prywatnie kazał przyjechać do przychodni na nfz i dal mi skierowanie do poszerzenia diagnostyki i naprawde super podejscie bo nie bagatelizowal sprawy.
    A pani gin od prenatalnych miał super jakości sprzęt i doświadczenie i bardzo długo mnie badala no ale usg nie wyszlo dobrze dlatego robiłam amniopunkcje ktora na szczęście wyszla prawidlowa :)

A Ty chcialas prywatnie zrobic usg ?
    Bo dxiwi mnie ze nie chcial zrobić..

jusella, Mimik lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimik u mnie lekarka, która robiła połówkowe prenatalne powiedziała, że w CAŁEJ jej karierze nie zdarzyło się, żeby po dobrym USG urodziło się chore dziecko (kobitka tak około 60l).

Kurcze na dziwnych lekarzy trafiasz... ja na szczęście nie miałam tego problemu - ciążę prowadzi mi lekarz z b. długim stażem (pierwszą ciążę też on prowadził), ma rewelacyjny sprzęt a mimo to na prenatalne skierował mnie do kliniki.
    Życzę byś w końcu trafiła na kompetentnego lekarza. Tylko nie wiem, czy pomiar NT będzie wiarygodny bo ten do któregoś tygodnia się robi chyba.

Mimik, Agness27, IviQ lubią tę wiadomość

• Mimik Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Mimik to sporo przeszlas z tymi lekarzami..to przykre ze nie potrafia nuec innego podejścia.
    Mi jak na prenatalnych wyszly skoki tętna serduszka u synka to lekarz bo bylam u niego prywatnie kazał przyjechać do przychodni na nfz i dal mi skierowanie do poszerzenia diagnostyki i naprawde super podejscie bo nie bagatelizowal sprawy.
    A pani gin od prenatalnych miał super jakości sprzęt i doświadczenie i bardzo długo mnie badala no ale usg nie wyszlo dobrze dlatego robiłam amniopunkcje ktora na szczęście wyszla prawidlowa :)

A Ty chcialas prywatnie zrobic usg ?
    Bo dxiwi mnie ze nie chcial zrobić..

Tak w obu wypadkach prywatnie.
    Każdy kij ma dwa końce, zastanawiałam się czy może ja mam jakieś nierealistyczne wymagania, oczekiwania, Ale rozmawiając z innymi dostaje informacje zwrotną że to jest raczej racjonalne podejście, bez dramatyzowania czy w drugą stronę koloryzowania. Więc sama nie wiem o co chodzi...

• Mimik Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Mimik u mnie lekarka, która robiła połówkowe prenatalne powiedziała, że w CAŁEJ jej karierze nie zdarzyło się, żeby po dobrym USG urodziło się chore dziecko (kobitka tak około 60l).

Kurcze na dziwnych lekarzy trafiasz... ja na szczęście nie miałam tego problemu - ciążę prowadzi mi lekarz z b. długim stażem (pierwszą ciążę też on prowadził), ma rewelacyjny sprzęt a mimo to na prenatalne skierował mnie do kliniki.
    Życzę byś w końcu trafiła na kompetentnego lekarza. Tylko nie wiem, czy pomiar NT będzie wiarygodny bo ten do któregoś tygodnia się robi chyba.

To bardzo pocieszające co piszesz. Na Nt jet za późno ale ono wyszło na tyle dobrze ze nie mam tu wątpliwości bardziej chodziło o obejrzenie serca i narządów wewnętrznych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 10:40

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimik wrote:
    To bardzo pocieszające co piszesz. Na Nt jet za późno ale ono wyszło na tyle dobrze ze nie mam tu wątpliwości bardziej chodziło o obejrzenie serca i narządów wewnętrznych.

Co do serduszka czy wszystko ok to możesz zrobic echo serca tylko to sie robi w okolicach 19-20 tyg bynajmniej mnie tak kierowali.Ja robiłam w Gdansku w Invicta u dr Chojnickiego-super specjalista i wszystko mówi i odpowiada na pytania.
    Tylko ja byłam prywatnie bo na fundusz nie było miejsc i płaciłam 200zl

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Mimik Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Co do serduszka czy wszystko ok to możesz zrobic echo serca tylko to sie robi w okolicach 19-20 tyg bynajmniej mnie tak kierowali.Ja robiłam w Gdansku w Invicta u dr Chojnickiego-super specjalista i wszystko mówi i odpowiada na pytania.
    Tylko ja byłam prywatnie bo na fundusz nie było miejsc i płaciłam 200zl

Dzięki może faktycznie na razie jest za szybko na powtórkę...

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimik wrote:
    Dzięki może faktycznie na razie jest za szybko na powtórkę...

Albo dopytaj swojego ginekologa kiedy byś mogla zrobić echo bo mi mowil ze najlepiej właśnie 19-20 tydz bo wtedy lepiej widac.
    Bedzie dobrze :)

jusella, michaela lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z terminem to jeszcze ja po drodze gdzieś jestem :)

Mało się tu udzielam bo jak czytam właśnie historie Mimik to mnie krew zalewa. Po jakiego, że już tak brzydko napisze ch..a, każą robić biochemie nie pytając wcześniej o przyjmowane leki??? Albo czy była luteina czy dupek czy jakiś inny lek?? Przecież tu na tym forum widać, że zle wyniki biochemii to tylko przypadki gdzie mamy brały leki.

Mam ochotę założyć jakies stowarzyszenie i uświadomić tych wszystkich doktorkow i przyszłe mamy. Nikt nam tego stresu i zamawiania nie wróci!

Mimik dobry lekarza od usg to na polowkowych i tak powinien zbadac m.in. dokladnie serduszko i wtedy najwyżej odesle na echo. Skąd jesteś to może któraś z nas podpowie Tobie lekarza godnego zaufania.

jusella, michaela, hopee, IviQ lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Z terminem to jeszcze ja po drodze gdzieś jestem :)

Mało się tu udzielam bo jak czytam właśnie historie Mimik to mnie krew zalewa. Po jakiego, że już tak brzydko napisze ch..a, każą robić biochemie nie pytając wcześniej o przyjmowane leki??? Albo czy była luteina czy dupek czy jakiś inny lek?? Przecież tu na tym forum widać, że zle wyniki biochemii to tylko przypadki gdzie mamy brały leki.

Mam ochotę założyć jakies stowarzyszenie i uświadomić tych wszystkich doktorkow i przyszłe mamy. Nikt nam tego stresu i zamawiania nie wróci.

Niestety zle wyniki biochemii nie sa spowodowane przyjmowaniem lekow. Ja nie bralam i nie biore zadnych a mimo to biochemie mialam kiepska. Usg bylo ok. Na szczescie Harmony wyszlo dobrze wiec kamien z serca.

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • Mimik Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki Nifty,
    t21: 1 6 i dziewięciu cyfr
    t18: 1: 3 i dziewięciu cyfr
    t13 1: 1 i dziewięciu cyfr.
    zespołów delecyjnych nie stwierdzono czyli trisomii 9, 16 i 22 {cokolwiek to oznacza hehe}
    no i dziewczynka. :)

Kurcze powiem Wam że po takim początku i po tym że mi ciągle mówią że to tylko w zakresie wad sprawdzonych to chyba po samym porodzie dopiero odetchnę. Jeszcze czeka mnie rozmowa z genetykiem na temat tych wyników. Może mnie ktoś oświeci skąd się wzięło to białko i czy robić te amniopunkcje (jakie jest ryzyko przy tych wynikach innych wad, czy to są wady poważne na tyle że wiedza o nich teraz może coś wnieść, czy to ryzyko badania inwazyjnego nie jest jednak większe niż pozostałych chorób o których mowa)

Chyba jestem rąbnięta że nie potrafię już uwierzyć że jest całkiem dobrze. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 17:48

Isia86, jusella, Nel@, Dunda, anian90, Moko, IviQ lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimik masz super wyniki wiec amniopunkcja ci jest zupełnie nie potrzebna bo to dodatkowo duży stres i dla Ciebie i dla Córci

Mimik, jusella, Isia86 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Mimik Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, :) Poszłam po rozum do głowy i stwierdziłam że czas w coś uwierzyć i się rozluźnić, Następny krok to wizyta na usg genetycznym w 18 tc i wierzę że będzie dobre!

Agness27, Isia86, jusella, IviQ lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimik piękne wyniki - gratuluję :-D. Teraz duże pudełko lodów i świętować możesz a o amnio zapomnij!

Agness27, Mimik lubią tę wiadomość

• Pistacja Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje !
    Piękny wynik. Możliwe, że dzisiaj jeszcze Ci się nie uda, ale od jutra czas na spokój ;)

jusella, Mimik lubią tę wiadomość

y2oqc8n.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimik super wyniki. Teraz główka do góry i ciesz się ciążą :) od razu lepiej Ci będzie na sercu. A ryzyko amnio jest większe niż chorób dziecka, wiec chyba warto ją odpuścić :)

Agness27, jusella, Mimik, michaela lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimik gratulacje, super wynik! :D Teraz musisz być dobrej myśli :D

Dziewczynki ja po połówkowym!!! :D z moim maluszkiem wszystko w porządku :D dr wybadał go dokładnie, powiedział że żadnych nieprawidłowości nie widzi i nie ma wskazań do dalszej diagnostyki :D (miałam wcześnie to usg bo jakby coś mu się nie podobało to amnio). Powiedział, że wystarczy zwykłe usg później :) serduszko też w jak najlepszym porządku :D jak to mi powiedział na usg w 13tyg, że jak nifty wyjdzie dobrze i połówkowe to będę mogła spać spokojnie, więc chyba muszę zacząć :D

jusella, Agness27, Isia86, Mimik, Moko lubią tę wiadomość

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anian najwyższy czas na spokojny sen :-D. Wyśpij się póki możesz bo końcówka ciąży jest przegwizdana ;-). Bezsenność, setki wycieczek na siku i inne "atrakcje". Ciesz się ciążą i zdrowym Synkiem no i wysypiaj się na zapas :-D

Agness27, anian90, Isia86, Mimik lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grona czekających na wyniki Nifty... Kość nosowa podejrzana, a pierwszy pomiar NT 2,6. Niby nie tragicznie, ale stres jest...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • michaela Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was miała usg ok a wyniki biochemii podejrzane (wolna beta)? I jak potem ciąża? Bezproblemowo czy pojawiły się "atrakcje"?

Polkosia musi być dobrze!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 21:14

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Mimik Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, kciuki zaciśnięte, kiedy wyniki?

‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ