Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Agness dzieki Ci za ten wpis:* Cały dzień miałam skopany, przez te mozaiki. I myślę sobie, jak to dobrz bylo w pierwszej ciąży bez tych badan, kto wie moze w tez bylyby takie nerwy. jedno wiem na pewno. To ostatnia ciąża w moim życiu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 17:50
-
IviQ, hej
Pamiętam. U mnie wyszło NT 2,6, ale nie widział kości nosowej, a z doświadczenia wielu osób wiem, że Pappa może tylko narobić niepotrzebnych nerwów, dlatego jak miałam płacić, to już wolałam Nifty. Lekarz mówił mi, że Pappa daje do 5% fałszywych wyników, a to już sporo jak dla mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 19:27
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Michaela u mnie tez ta ciąża jest druga.Z córką wszystko bylo super i nie miałam takich problemów a w tej od 12 tyg jak na prenatalnych wyszlo ze cos się dzieje w serduszku no i potem się zaczelo...
Duzo przeszliśmy i lekarze nas bardzo straszyli ze dziecko będzie chore bo i slabe tętno,przeplywy zle,serduszko opuchnięte i przeziernosc 4nt a i kość hypoplastyczna i my bez gadania robiliśmy amnio bo chcieliśmy miec pewność co się dzieje.
Ale po pozytywnych wynikach odetchnelismy i czekamy na synka
Wiadomo strach byl ze stracę dziecko przez amnio albo przez serce.
A i my dodatkowo robiliśmy echo serduszka no i kontrolujemy bo jest jakis blok w serduszku ale małemu w niczym nie przeszkadza i po porodzie wszystko może sie zmienić.
Polkosia u mnie raz byla widoczna kość nosowa a z kolei na kolejnym usg wyszla hypoplastyczna.
Dopiero na polowkowych bylo widac po przeliczeniu na 3D ze synek poprostu malutki nosek ma tak samo jak i corkaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 20:01
polkosia, michaela lubią tę wiadomość
-
Basiaa wrote:Kochane. Czytam wszystkie wasze wpisy od 2 dni, dopiero doszłam do 40 strony.Mam pytanie, czy którejś z osób tu piszących, wyszło niskie ryzyko z testów typu nifty a dziecko jednak urodziło się z wadami?
Z tego co mi wiadomo jak czytałam caly watek to odpukać nie bylo takiego przypadku i oby nigdy się nie zdarzył.
U jednej z dziewczyn wyszla tripologia czy jakos tak bardzo grozna choroba
-
Polkosie dokładnie papa wielu nam porządnie namieszala i nie zrobiłabym jej po raz drugi. Nifty to bardzo dobra decyzja. Tak jednej z dziewczyn tylko wyszła tripliodia a tego niestety ano nifty ani harmony nie wykrywa a dlaczego tez jest opisane na którejś stronie. Jeszcze był jeden przypadek choroby ale w sumie nie wiem jak się zakończył bo dziewczyna zniknęła ale nie chodziło o wadę genetyczna. Ale naprawdę to szczęśliwe forum i dzieciaczki rodzą się zdrowe. Jeszcze żaden chory na Zd się tu nie urodził
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 21:54
jusella lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Miałam za wysoko Bhcg i wyszło mi się 1:98. A nie chciałam ryzykować poronienia i robić amnio. Wtedy jeszxxe nie wiedzialam na temat badań prenatalnych tyle co teraz. Nie zrobiłabym pappy.Tobie Polkonia jakie ryzyko wyszło.
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
IviQ jak masz na mysli jeszcze Ahshe to urodzila juz 2 czerwca jak sie nie myle i swoja historie opisuje w pamietniku i na zastoj moczu.
Olek dzielnie walczy i jak sie okazalo ma 4 nerki w tym na pewno dwie nie sprawne.
Ale lekarze tez nie dawali mu szans a mimo to maly dzielnie walczy o kazdy dzien.Jego stan jest ciezki ale stabilny.
-
Tak dokładnie o nią mi chodziło. O to głęboko wierzę że będzie dobrze. W trwał do dziś to na pewno da rade. Szczęście w nieszczęściu z tymi nereczamiast ze aż 4 ma. Mocno trzymam kciuki. Jeśli śledzisz jej wpisy to koniecznie daj znać jak się coś znacząco zmieni. Bardzo mu kibicuję no i mamusi oczywiście
Agness27 lubi tę wiadomość
[/link]
-
IviQ wrote:Tak dokładnie o nią mi chodziło. O to głęboko wierzę że będzie dobrze. W trwał do dziś to na pewno da rade. Szczęście w nieszczęściu z tymi nereczamiast ze aż 4 ma. Mocno trzymam kciuki. Jeśli śledzisz jej wpisy to koniecznie daj znać jak się coś znacząco zmieni. Bardzo mu kibicuję no i mamusi oczywiście
Teraz zerknelam i Olek w 27 tyg przez cc sie urodził.agsha dlugo sie nie odzywała ale okazało sie ze problem z netem miała.
Teraz czekają na przyrost wagi by zrobic operacje na ne nerki.
Dużo osób im kibicuje i trzymamy mocno za nich kciuki
Maly widac jest bardzo silny i chce walczyć i to jest superIviQ lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nadrabiam Was, polkosia trzymam kciuki za prawidłowy wynik
Basiaa a pappa u Ciebie nie jest zła bo białko wysokie a beta duża często wskazuje na dziewczynkęfakt nifty nie daje 100% pewności ale daje 99,5%(przy ZD, przy innych troszkę mniej), genetyk do którego chodzę powiedział że ten test ma bardzo duże prawdopodobieństwo i jest wiarygodny
strach gdzieś tam mimo wszytko jest i pewnie będzie, dopiero uspokoję się jak wezmę moje maleństwo na ręce ale wydaje mi się że to jest normalne i wiele z nas tak mapolkosia, michaela, Agness27, jusella, Basiaa lubią tę wiadomość
-
U mnie pappa aż 2,7 mom - mam na wyniku napisane również - zastanawiający wysoki poziom pappa. Nigdzie nie znalazłam co może być przyczyną aż tak wysokiego stężenia oprócz tego, że podwyższone beta i pappa jednocześnie są w ciąży mnogiej, no ale ja mam jednego dzidziusia i z usg genetycznego ma to być ponoć chłopiec, więc podwyższona betta, aż 3,9 mom też nie z tego powodu, ze będzie córka. pappa i beta powyżęj 5 mom też są przy triplodi, ale u mnie do 5 jeszcze trochę brakuje.
Dziś byłam na pobraniu krwi na badanie nifty. Pielęgniarki pobierające były zakręcone i dobrze nie wiedziały gdzie ta krew powędruje, kuriera zamawiały, mnie powiedziały że do Raszyna i że to w Niemczech. Dzwoniłam potem do konsultantki żeby się upewnić co i jak no i wszystko wiem już. Mam nadzieję że ta moja próbka krwi nie jeździ teraz z nie wiadomo z jakim kurierem , nie wiadomo gdzie.... Ech. Trzymajcie proszę kciuki żeby wszystko było dobrze, żeby badanie wyszło i żeby wynik był dobry.