X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness dzieki Ci za ten wpis:* Cały dzień miałam skopany, przez te mozaiki. I myślę sobie, jak to dobrz bylo w pierwszej ciąży bez tych badan, kto wie moze w tez bylyby takie nerwy. jedno wiem na pewno. To ostatnia ciąża w moim życiu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 17:50

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Basiaa Debiutantka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane. Czytam wszystkie wasze wpisy od 2 dni, dopiero doszłam do 40 strony.Mam pytanie, czy którejś z osób tu piszących, wyszło niskie ryzyko z testów typu nifty a dziecko jednak urodziło się z wadami?

• polkosia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, hej :) Pamiętam. U mnie wyszło NT 2,6, ale nie widział kości nosowej, a z doświadczenia wielu osób wiem, że Pappa może tylko narobić niepotrzebnych nerwów, dlatego jak miałam płacić, to już wolałam Nifty. Lekarz mówił mi, że Pappa daje do 5% fałszywych wyników, a to już sporo jak dla mnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 19:27

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela u mnie tez ta ciąża jest druga.Z córką wszystko bylo super i nie miałam takich problemów a w tej od 12 tyg jak na prenatalnych wyszlo ze cos się dzieje w serduszku no i potem się zaczelo...
    Duzo przeszliśmy i lekarze nas bardzo straszyli ze dziecko będzie chore bo i slabe tętno,przeplywy zle,serduszko opuchnięte i przeziernosc 4nt a i kość hypoplastyczna i my bez gadania robiliśmy amnio bo chcieliśmy miec pewność co się dzieje.
    Ale po pozytywnych wynikach odetchnelismy i czekamy na synka :)
    Wiadomo strach byl ze stracę dziecko przez amnio albo przez serce.
    A i my dodatkowo robiliśmy echo serduszka no i kontrolujemy bo jest jakis blok w serduszku ale małemu w niczym nie przeszkadza i po porodzie wszystko może sie zmienić.

Polkosia u mnie raz byla widoczna kość nosowa a z kolei na kolejnym usg wyszla hypoplastyczna.
    Dopiero na polowkowych bylo widac po przeliczeniu na 3D ze synek poprostu malutki nosek ma tak samo jak i corka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 20:01

polkosia, michaela lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiaa wrote:
    Kochane. Czytam wszystkie wasze wpisy od 2 dni, dopiero doszłam do 40 strony.Mam pytanie, czy którejś z osób tu piszących, wyszło niskie ryzyko z testów typu nifty a dziecko jednak urodziło się z wadami?

Z tego co mi wiadomo jak czytałam caly watek to odpukać nie bylo takiego przypadku i oby nigdy się nie zdarzył.
    U jednej z dziewczyn wyszla tripologia czy jakos tak bardzo grozna choroba :(

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness to sporo przeszliście, Grunt że wynik jest dobry i synek juz niedługo będzie z Wami:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• IviQ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosie dokładnie papa wielu nam porządnie namieszala i nie zrobiłabym jej po raz drugi. Nifty to bardzo dobra decyzja. Tak jednej z dziewczyn tylko wyszła tripliodia a tego niestety ano nifty ani harmony nie wykrywa a dlaczego tez jest opisane na którejś stronie. Jeszcze był jeden przypadek choroby ale w sumie nie wiem jak się zakończył bo dziewczyna zniknęła ale nie chodziło o wadę genetyczna. Ale naprawdę to szczęśliwe forum i dzieciaczki rodzą się zdrowe. Jeszcze żaden chory na Zd się tu nie urodził

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 21:54

jusella lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, a możesz przypomnieć czemu Ty robiłaś Nifty? Bo NT Kornel miał OK. Robiłaś od razu z USG Pappa i tak namieszało?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam za wysoko Bhcg i wyszło mi się 1:98. A nie chciałam ryzykować poronienia i robić amnio. Wtedy jeszxxe nie wiedzialam na temat badań prenatalnych tyle co teraz. Nie zrobiłabym pappy.Tobie Polkonia jakie ryzyko wyszło.

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie obliczył mi nic, tylko kazał iść na Pappa.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    Jeszcze żaden chory na Zd się tu nie urodził
    I niech tak zostanie do końca!

hopee, mmalibu, jusella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:10

Agness27, jusella, Basiaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:10

Agness27, IviQ lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ jak masz na mysli jeszcze Ahshe to urodzila juz 2 czerwca jak sie nie myle i swoja historie opisuje w pamietniku i na zastoj moczu.
    Olek dzielnie walczy i jak sie okazalo ma 4 nerki w tym na pewno dwie nie sprawne.
    Ale lekarze tez nie dawali mu szans a mimo to maly dzielnie walczy o kazdy dzien.Jego stan jest ciezki ale stabilny.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie o nią mi chodziło. O to głęboko wierzę że będzie dobrze. W trwał do dziś to na pewno da rade. Szczęście w nieszczęściu z tymi nereczamiast ze aż 4 ma. Mocno trzymam kciuki. Jeśli śledzisz jej wpisy to koniecznie daj znać jak się coś znacząco zmieni. Bardzo mu kibicuję no i mamusi oczywiście

Agness27 lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    IviQ, ale Kornelek juz duży! Przystojniak :)
    Się wie :)))

Szotka, Agness27 lubią tę wiadomość

• milky way Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, Nifty i Harmony triploidii faktycznie nie wykryje, ale nieprawidlowosci wykryje usg, bo bedzie ich zbyt wiele aby przeoczyc. A juz czystej trisomii 21 niekoniecznie, a lepiej jednak wiedziec.

michaela lubi tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    Tak dokładnie o nią mi chodziło. O to głęboko wierzę że będzie dobrze. W trwał do dziś to na pewno da rade. Szczęście w nieszczęściu z tymi nereczamiast ze aż 4 ma. Mocno trzymam kciuki. Jeśli śledzisz jej wpisy to koniecznie daj znać jak się coś znacząco zmieni. Bardzo mu kibicuję no i mamusi oczywiście

Teraz zerknelam i Olek w 27 tyg przez cc sie urodził.agsha dlugo sie nie odzywała ale okazało sie ze problem z netem miała.
    Teraz czekają na przyrost wagi by zrobic operacje na ne nerki.
    Dużo osób im kibicuje i trzymamy mocno za nich kciuki :)
    Maly widac jest bardzo silny i chce walczyć i to jest super :)

IviQ lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadrabiam Was, polkosia trzymam kciuki za prawidłowy wynik :)
    Basiaa a pappa u Ciebie nie jest zła bo białko wysokie a beta duża często wskazuje na dziewczynkę :) fakt nifty nie daje 100% pewności ale daje 99,5%(przy ZD, przy innych troszkę mniej), genetyk do którego chodzę powiedział że ten test ma bardzo duże prawdopodobieństwo i jest wiarygodny :)
    strach gdzieś tam mimo wszytko jest i pewnie będzie, dopiero uspokoję się jak wezmę moje maleństwo na ręce ale wydaje mi się że to jest normalne i wiele z nas tak ma :)

polkosia, michaela, Agness27, jusella, Basiaa lubią tę wiadomość

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • Basiaa Debiutantka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pappa aż 2,7 mom - mam na wyniku napisane również - zastanawiający wysoki poziom pappa. Nigdzie nie znalazłam co może być przyczyną aż tak wysokiego stężenia oprócz tego, że podwyższone beta i pappa jednocześnie są w ciąży mnogiej, no ale ja mam jednego dzidziusia i z usg genetycznego ma to być ponoć chłopiec, więc podwyższona betta, aż 3,9 mom też nie z tego powodu, ze będzie córka. pappa i beta powyżęj 5 mom też są przy triplodi, ale u mnie do 5 jeszcze trochę brakuje.

Dziś byłam na pobraniu krwi na badanie nifty. Pielęgniarki pobierające były zakręcone i dobrze nie wiedziały gdzie ta krew powędruje, kuriera zamawiały, mnie powiedziały że do Raszyna i że to w Niemczech. Dzwoniłam potem do konsultantki żeby się upewnić co i jak no i wszystko wiem już. Mam nadzieję że ta moja próbka krwi nie jeździ teraz z nie wiadomo z jakim kurierem , nie wiadomo gdzie.... Ech. Trzymajcie proszę kciuki żeby wszystko było dobrze, żeby badanie wyszło i żeby wynik był dobry.

‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ