X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness dla mnie to niewyobrażalne, podobnie jak postawa lekarzy z podkarpacia (tam wszysscy już mówią o klauzuli sumienia i nie ma lekarza, który w takim tragicznym wypadku pomaga). Najbardziej zadziwiający był wywiad z jednym z warszawszkich ginekologow, który mówił jak to wygląda - jak przyszła do niego para obrońców życia aby dokonać abrocji na dotkniętym zd płodzie - gdy zapytał - ale jak to jest, zmienili Państwo zdanie? padła odpowiedz: NIe, ale to wyjątkowa sytuacja. I jak to podsumował. Wyjątkowa bo dotyczyła ich samych nie innych ludzi.

Ja mam ogromny szacunek do ludzi którzy decydują się urodzić ale nie w yobrażam sobie żeby to był przymus :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 18:38

jusella, IviQ lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:10

jusella, michaela, izulala lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka bo to był spisek ;-)

Agness27, michaela, Szotka, izulala, IviQ lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela ja tez mam duży szacunek dla takich rodzin które decydują sie urodzić dziecko chore :(
    Kurczę ale nie żyjemy w średniowieczu i w kwesti urodzenia dziecka z duza wada bądź z gwaltu powinniśmy miec prawo wyboru w końcu to nasze ciało i nasza psychika !!
    Ja nie wyobrażam sobie byc przymuszona urodzić chore dziecko:(
    Wiadomo wyrzuty sumienia zostaną do konca zycia jak takie cos się zrobi ale czasami nie ma innego wyjścia :(

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness dokładnie też to napisałam;) Wybór powinien być, a jego brak jjest według mnie barbarzyństwem. choć to taki wybór, że nikomu nie życzę stawania przed nim.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też nikomu nie życzę nawet wrogowi bo jeszcze nie tak dawno sama bylam postawiona w takiej sytuacji i dziękuję Bogu ze jednak wszystko się odmieniło

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Basiaa Debiutantka

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Chciałam podziękować za wsparcie i rady, wczoraj otrzymałam wynik nifty - prawidłowy - synek :) Szybko wynik doszedł, po tygodniu od pobrania krwi. Już jestem spokojna, chociaż lęk o dziecko pozostanie aż do momentu kiedy pojawi się na świecie,termin na końcówkę roku przypada. naczytałam się że wysoka wolna beta zwiastuje córkę, ale jednak u mnie syn przy becie 3,9 mom.

anian90, jusella, michaela, polkosia, Agness27, Szotka, Moko lubią tę wiadomość

• Basiaa Debiutantka

Wysłany: 7 lipca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, Izulala - gratuluję ślicznych zdrowych chłopaków :) Cudeńka :*

jusella, izulala lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia super wieści - zapomnij już o tych cholernych badaniach, pamiętaj tylko o dobrym wyniku i ciesz się ciążą :-D.

Szotka, Agness27 lubią tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu! Gratulacje:) Kolejny zdrowy dzieciaczek:) Też myślałam ze nie będę w stanie do końca się rozluźnić,a tu minęło kolejne 2 tygodnie jeszcze raz rozmowa z ginekologiem i spokój i ufność w to że wszystko będzie dobrze wrócił i tego samego Ci życzę:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia gratulacje dobrych wyników :)
    To teraz spokojnie odetchnij i ciesz się ciąża :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Kroliczek Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem 12tc i niestety na badaniu prenatalnym mi wyszło Brak kości nosowej reszta badania jest w normie NT 1,5mm.Ale lekarz mnie trochę wystarczył a na wyniki krwi muszę czekać ok 10dni nie wiem jak ten czas przetrwam w spokoju.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Króliczek, a które badanie robiłaś? Na pewno będzie OK! U mnie 2,6 NT, kości brak, a jest zdrowa dziewczyna :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kroliczek Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie te podstawowe co są na NFZ dostałam skierowanie od lekarza na te badanie z powodu poronienia pierwszej ciąży.Musze jeszcze ogarnąć te nazwy badań bo to świeża sprawa dziś miałam to usg i się wystraszylam tym brakiem kości.Chyba nic mi nie zostało jak czekanie na wyniki i w razie złych wyników zrobić te dokładniejsze.

• jusella Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroliczek to chyba na pewno prenatalne miałaś a teraz czekasz na wyniki PAPPa.
    Na pewno będzie dobrze - u niektórych Dziewczyn też był brak kości nosowej a potem okazywało się, że Dzieciaczki małe noski mają, albo że to był błąd pomiaru.
    Co do wyników krwi... te to potrafią namieszać - nie jedna z nas tego doświadczyła. U mnie po badaniu krwi ryzyko zespołu Downa z 1:900 wzrosło do 1:141 po amnio okazało się, że Synek zdrowy. Teraz leży obok mnie - tydzień temu urodziłam :-D.
    Jak masz czas to poczytaj ten wątek a zobaczysz, że praktycznie wszystkie historie są zakończone happy end-em :-D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 23:26

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Króliczek u mnie bylo brak kości nosowej i przezierność 4nt i jeszcze kilka innych zlych parametrów.
    Robiliśmy amniopunkcje bo ryzyko zd 1:26 takze bardzo wysokie.
    Okazalo sie zdrowy synek a kość byla widoczna na usg w 19 tyg i ginekolog powiedziała ze synek będzie miał malutki nosek (córcia tez ma)
    Nie lam sie u Ciebie będzie tez wszystko dobrze tylko trzeba w to wierzyć!
    Nam dużo tez nagadali przy badaniach i prawie tez się zalamalam ale ten w brzuszku dal mi dużo sily żeby uwierzył ze będzie dobrze i tak się stało :)

Trzymam kciuki za Was:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Kroliczek Debiutantka

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam dziewczyny że jednak mam pewne wątpliwości co do usg które robił mi lekarz.Poniewaz bąbel przez długi czas nie chciał się obrócić aby było widać te kość nosowa.Boze co ten lekarz ze mną wyprawial chyba miałam wszystkie pozycje jakie istnieją naciskal mi boleśnie na macice a dodatkowo trzasl usg dopochwowo chyba z 25min.Potem to już tylko wszystko strasznie mnie bolało.Nie mam pojęcia czy to tak ma wyglądać?

• IviQ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, u nas zdrowa dziewczyna <3 Dzięki za wsparcie!
    bardzo sie cieszę:)

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulala wrote:
    03a8b248212098c8med.jpg

kochane. wczoraj o 19.45 urodziłam przez cc kochanego zdrowego syneczka; ) zaczęło sie ze mialam rodzic sn..... 5h nnieregularnych skurczy glowka nisko ale byl problemy z usadoeieniem jej odpowiednio... decyzja po 5h cc..... i dzięki Bogu. ...bo byl owiniety 2razy pepowina! !!! waga 3980g wzrost 58cm. zdrowiutki 10pkt :)Byczek moj kochany ♡♡♡
    o jaaa slicznosci. gratki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Uprzejmie donoszę, że 1 lipca o godz. 9:07 na świat przyszedł Szymon - 3400g, 55 cm 10 pkt. Apgar
    http://static.pokazywarka.pl/i/6731437/785122/0-02-01-e8caae426d109dcebbd21fd5ddd4da9a46fb301f2dd07b4bd4d03fcaa4e9c237-full.jpg
    Niestety ze względów na zagrożenie zostałam cesarzową :/.
    Od wczoraj jesteśmy już w domku i na szczęście mogę karmić piersią co też czynię z wielką radością.
    Szymon zdrów jak rybka a to najważniejsze!
    same dobre wieści dzis jak weszłam po 2 tyg. Słodziak całuśny. Gratki

‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ