Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Admiralka życzę Tobie spokoju ducha w te Święta. Oby Nowy Rok był dla Ciebie szczęśliwszy.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
admiralka wrote:Dobrze czytać tyle historii z pozytywnym zakończeniem
Spokojnych świąt dla Was wszystkich, ja mam ochotę je wykreślić z kalendarza, ale oby nowy rok był lepszy i przyniósł nową nadzieję oraz spełnienie marzeń. Dla każdej z nas :*Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ilona nie wykryje, jeśli pobierali tylko kariotyp. A u Ciebie stwierdzili, że może być diGeorge? Mój synek miał pobierany kariotyp plus fish w kierunku diGeorga.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 00:54
https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqvkcb7ylvfsz3.png
Synek 11.05.2017
Aniołek 2016 12 tc -
Ilona04 u nas osobne badanke robili przy okazji amnio. Nie tylko kariotyp ale też właśnie na mikrodelecję 22. Czyli wykrywają na podstawie amnio ale musisz mieć zlecenie na to badanie.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
U nas był zespół fallota stąd podejrzenie digeorga. Ja dostałam skierowanie do Warszawy do szpitala Orłowskiego do dr Roszkowskiego od lekarza, który zauważył nieprawidłowości w serduszku córci na usg połówkowym. Roszkowski to specjalista od wad serca, zamiast niegroźnej wady zdiagnozował fallota. To on robił mi amnio i on zlecił badanie w kierunku digeorga. Więc jeśli jesteś zdecydowana robić amnio żeby się przekonać czy Twoje dzieciątko ma tą wadę to na prawdę polecam się tam udać. A warto chyba wiedzieć żeby wybrać dobry szpital do porodu i zorientować się w operacjach serduszka (w przypadku fallota bo nie wiem czy mikrodelecji 22 zawsze towarzyszy ta wada serca czy nie)Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Hej dziewczyny,
Mam 30 lat, w piatek odebralam wyniki pappa. usg jak najbardziej wszystko w normie. z krwii natomiast beta hcg czterokrotnie przewyzszajace norme i ryzyko ZD 1:418. po prostu cios, okropny strach, jeszcze to w jaki sposob mi to przedstawiono, ze niby nie ma co sie martwic, ale trzeba dalej sprawdzac. nic uspokajajacego. i pyta mnie pani dr genetyk: czemu te beta hcg takie wysokie? ja mowie moze od duphastonu? -nie, on nie ma nic wspolnego. wiec skad JA mam wiedziec? zaproponowali nifty, oczywiscie wczoraj zrobilam, u swojego dr prowadzacego, bedzie dzwonil jka tylko otrzyma wynik. On mnie uspokajal, ze to o niczym nie swiadczy, ale widzi po mnie ze bez nifty sie nie obejdzie.
jak mam czekac? czy ktoras z Was otrzymala wynik po tych 5 dniach, o ktorych mowa w ich ulotce? (5-9 dni)
-
KajaKajutka wrote:Hej dziewczyny,
Mam 30 lat, w piatek odebralam wyniki pappa. usg jak najbardziej wszystko w normie. z krwii natomiast beta hcg czterokrotnie przewyzszajace norme i ryzyko ZD 1:418. po prostu cios, okropny strach, jeszcze to w jaki sposob mi to przedstawiono, ze niby nie ma co sie martwic, ale trzeba dalej sprawdzac. nic uspokajajacego. i pyta mnie pani dr genetyk: czemu te beta hcg takie wysokie? ja mowie moze od duphastonu? -nie, on nie ma nic wspolnego. wiec skad JA mam wiedziec? zaproponowali nifty, oczywiscie wczoraj zrobilam, u swojego dr prowadzacego, bedzie dzwonil jka tylko otrzyma wynik. On mnie uspokajal, ze to o niczym nie swiadczy, ale widzi po mnie ze bez nifty sie nie obejdzie.
jak mam czekac? czy ktoras z Was otrzymala wynik po tych 5 dniach, o ktorych mowa w ich ulotce? (5-9 dni)
Ja odebrałam wyniki po 5 dniach roboczych w 2016r. Miałam bardzo podobną sytuację do Twojej-31 lat, wzorowe USG i znacznie przekroczone normy Bhcg.Efekt-ryzyko pośrednie ZD i wskazania do wykonania testu nieinwazyjnego. Oczywiście mam zdrową córeczkę.
Pamiętam, jaki wtedy koszmar przeżyłam. Choć wynik nazwany jest prawdopodobieństwem pośrednim, a nie wysokim to i tak martwi, bo przecież wykonalysmy te badania żeby się uspokoić...Eh, bądź dzielna i niech ten okropny czas do wyników szybko Ci minie. Jestem przekonana że Twoje dziecko jest zdrowe.
-
Azzurra bardzi Ci dziekuje za te slowa naprawdę bardzo!! Kazio i Catalina Wam rowniez za szybka odpowiedz. Obym w poniedzialek mogla tu napisać, ze wszytsko jest dobrze... A tak na marginesie, gdyby ktoras z przyszlych mam szukala jeszcze odpowiedzi, podobno chora tarczyca, ktora nagle i niespodziewanie moze uaktywnic sie i pozniej wrocic do normy w ciąży, moze byc rowniez odpowiedzialna za zbyt wysokie beta hcg. Ja ja zbadam, ale juz po wyniku nifty. Milej nocy wszystkim.
-
Cześć Marsylia cześć dziewczyny. Jak ten czas leci, rzeczywiście mija rok od naszych rozterek. To był trudny czas, cieszę się, że jest już za mną i mogę to tylko wspominać. Czytałam, że mała daje radę bardzo się cieszę
Trzymam za Was kciuki dziewczyny by było wszystko ok tak jak okazało się u mnie,a tym którym się nie udało tym razem życzę by 2018 był łaskawszy:*:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 22:04
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Dziewczyny mam do Was jeszcze jedbo pytanie. Naczytalam sie historii, ze nifty sie pomyliło, szczerze dopiero po pobraniu krwi dowiedzialam sie, ze odpowiedz daja tak jak pappa na zasadzie 1:... Nie czytalam doklandie ulotki, tylko poszlam za radami mam z internetu, zeby robic nieinwazyjne nifty. Bylam pewna ze odpowiedz bedzie jak przy amniopunkcji. Dziecko zdrowe lub nie. Blagam cyz u Was nifty sie nie myliło i od jakiego wyniku moge byc pewna, ze dziecko bedzie zdrowe.?